Dodaj do ulubionych

Antygwałtki

13.04.18, 19:56
Znacie to brzydkie określenie? Chodzi o podkolanówki rajstopowe dobre na wiosnę. Staram się ich unikać nie ze względu na "walory" antyseksualne, tylko dlatego, że każde jedne gdzieś w połowie dnia robią się obwarzankiem przy kostkach. No ściągają się w dół, samoistnie zjeżdżają. I to uczucie, idę do autobusu i czuję powolne opadanie wink przy spodniach 3/4 to realny problem, bo jak zjadą, to widać big_grin
Stawiam flaszkę temu, kto mi wskaże te podkolanówki utrzymujące się na swoim miejscu przez cały dzień. Macie jakieś ulubione firmy?
Obserwuj wątek
    • arwena_11 Re: Antygwałtki 13.04.18, 20:02
      Lidloskie - mają gruby ściągacz. Są genialne- nie obciskają, nie zsuwają się. Jedna wada - są rzadkosad
    • chatgris01 Re: Antygwałtki 13.04.18, 20:12
      Podwiazki do skarpet? big_grin
      https://i.pinimg.com/originals/db/b5/bd/dbb5bdd435df025f482939b7c2cc2c55.jpg
    • wkurzo-namama Re: Antygwałtki 13.04.18, 20:18
      Stopki poprostu, zamiast podkolanówek?
      Bo rozumiem że problemem jest zakładanie butów na gola stopę?
      • mamablue Re: Antygwałtki 13.04.18, 20:21
        Ej no skąd, noga w rajstopie bardziej powabna. A stopki to u mnie już w ogóle na końcu rankingu.
      • hosta_73 Re: Antygwałtki 13.04.18, 20:24
        Tyle, że nie do każdych butów sie nadają. A nie cierpię jak je widać.
        Antygwałty 😉 noszę, ale tylko skarpetki. Podkolanówki zawsze mnie gniotą i drażnią, po kilku godzinach siedzenia.
        • ginger.ale Re: Antygwałtki 14.04.18, 19:42
          Skarpetki antygwały to antygwałty do ²! Wtedy chyba zawsze jak się siądzie widać górę tej skarpetki.
          • chatgris01 Re: Antygwałtki 15.04.18, 10:20
            No nie moglam sie powstrzymac! big_grin
            https://intermezzo.typepad.com/.a/6a00d834ff890853ef017743a1612b970d-500wi
            • leyre2 Re: Antygwałtki 15.04.18, 10:29
              😀
          • hosta_73 Re: Antygwałtki 17.04.18, 18:07
            Nie zawsze, ale fakt, trzeba przemyśleć do jakich spodni i butów się je zakłada 😊. No beznadziejne są ale co innego założyć do spodni i szpilek, gdy w pracy chłodno a goła stopa w bucie jest dla mnie blee.
    • fil.lo Re: Antygwałtki 13.04.18, 20:28
      Nazwy nie cierpię. Podkolanówki noszę. Gatta jest ok.
      • kruella83 Re: Antygwałtki 13.04.18, 21:40
        Odkąd są stopki, nie noszę tego szkaradzwta, czułam tylko ciągły ucisk w tym
    • zuleyka.z.talgaru Re: Antygwałtki 13.04.18, 21:44
      Brrr smile nie stosuję.
    • karola2122 Re: Antygwałtki 13.04.18, 21:53
      Kupuję w Biedronce. Czasami dobrze się trzymają, czasami spadają - wtedy zakładam "paski" z wąskiej gumy dla bielizny.

A propos, stopki u mnie zawsze spadają, i wtedy chodzę prawie na boso wink Próbowałam kilka rodzajów, i nic. I nie chodzi mi o takie grubsze do adidasów, tylko cienkie.
      • fil.lo Re: Antygwałtki 13.04.18, 22:06
        O właśnie, też zawsze mam stopki w połowie stopy.
        • trut_u Re: Antygwałtki 13.04.18, 22:17
          Są takie, które na pięcie mają kawałek silikonu i wtedy to się trzyma. W sklepach Ryłki mają.
          • karola2122 Re: Antygwałtki 14.04.18, 04:59
            Dobrze wiedzieć smile
      • mamablue Re: Antygwałtki 14.04.18, 10:24
        U mnie ze stopkami dzieje się tak samo. Nie znoszę.
    • dziennik-niecodziennik Re: Antygwałtki 13.04.18, 22:49
      Lidlowskie.
    • 18lipcowa3 Re: Antygwałtki 13.04.18, 23:05
      nie noszę tego
      od razu gołe nogi
      • e-ness Re: Antygwałtki 14.04.18, 09:39
        Witaj siostro wink te potworki to w ramach tortur musiałabym nosić . Brrrrrrr aż mi ciarki przeszły
        Zdecydowanie wole jak mi kopytka podmarzaja niż cały czas mam czuć je na nogach
        Jak pojawia się konieczność zakrycia stop to zakładam pończochy
      • bergamotka77 Re: Antygwałtki 14.04.18, 13:27
        Ja tak samo, nie znoszę antygwaltow. Ze starymi babciami mi się kojarzą. Noszę skarpetki normalne albo rajstopy kryjace a od maja/ kwietnia gole nogi i to aż do końca września .

18lipcowa3 napisała:

> nie noszę tego
        > od razu gołe nogi
        >
    • ras.szamra Re: Antygwałtki 13.04.18, 23:16
      Nie znoszę, więc i nie noszę. Wyglądają obrzydliwie.

Zresztą te sama opinie mam o spodniach 3/4, więc pewnie do pracy poszlabym prędzej w pizamie niz w takim zestawie. Ble i fuj
      • bovirag Re: Antygwałtki 14.04.18, 00:03
        Zawsze ale to zawsze uciekają łydki i to widać nawet przez spodnie. Masakra. Nie używam. Zakładam buty na gole nogi badz używam bawełnianych stopek.
        • hosta_73 Re: Antygwałtki 14.04.18, 09:21
          Mnie uciskają nawet bezuciskowe, nogo mam szczupłe 😊
          Ale te bawełniane stopki też są różne. Jedne zbyt luźne i zsuwają sie z pięty, inne znów maja tak mocny cieniutki ściągacz, że aż się "wbijają". Wczoraj takie miałam 😒.
          Ale gołych stóp w bucie nie znoszę ( poza sandałami i klapkami, oczywiście).
        • milka_milka Re: Antygwałtki 14.04.18, 10:40
          A jak po paru godzinach wytrzymujesz w butach na gołą stopę (nie mam na myśli sandałów)? I czy buty nie mają później brzydkiego zapachu?
      • bergamotka77 Re: Antygwałtki 14.04.18, 13:29
        ras.szamra napisała:

> Nie znoszę, więc i nie noszę. Wyglądają obrzydliwie.
        >
        > Zresztą te sama opinie mam o spodniach 3/4, więc pewnie do pracy poszlabym pręd
        > zej w pizamie niz w takim zestawie. Ble i fuj

Zgadzam się - spodnie 3/4 to nieporozumienie.
    • pani-noc Re: Antygwałtki 14.04.18, 10:25
      Nie noszę. Nie znoszę gdy mi coś uciska łydki.
    • muchy_w_nosie Re: Antygwałtki 14.04.18, 10:30
      Mam bez uciskowe stopki.
    • ykke Re: Antygwałtki 14.04.18, 10:41
      Bo wszyscy idioci produkują je do połowy łydki, a powinny konczyc sie pod kolanem. Nie znosze tego "wynalazku"
    • woman_in_love oni to robią ze stretchu najgorszej jakości 14.04.18, 18:49
      i najtańszego. Niektórym moim koleżankom cuchną po nich stopy (chyba od grzybicy?) jak Januszom (tak, Aga, naprawdę Cię nie kłamię, zrób coś z tym). Coś przerażającego. Sprzedaż tych wynalazków powinna być zakazana, a noszenie karane amputacją nóg aż po kolana.

Nie ma to nawet porównania ze skarpetkami z microfibry 40 den albo pończochami z porządną domieszką lycry.
    • scarlett74 Re: Antygwałtki 14.04.18, 19:04
      Dlaczego brzydkie, adekwatne do ciuchu
      Ja tam nawet nie wiem jakich są firm, polskie każdym razie ,kupuję na lokalnym ryneczku, są ok
      • fornita111 Re: Antygwałtki 14.04.18, 19:32
        scarlett74 napisała:

> Dlaczego brzydkie, adekwatne do ciuchu
        Tzn jak bede nosic to mnie nikt nie zgwalci?
    • andaba Re: Antygwałtki 14.04.18, 19:32
      Kupuję takie najtańsza, 1,80 za dwie pary, nic mi nie zjeżdża.
    • leyre2 Re: Antygwałtki 15.04.18, 10:02
      Nie nosze, ale ja nie lubie skarpet, rajstop itp, jesli musze to zakladam ponczochy do sukienki/spodnice ale tylko gdy musze. Skarpety tylko do walkig shoes i czasem trainers, welniane kolankwki do kozakow. Generalnie unikam jak moge i buty nosze na gola stope. Kupuje wygodne buty, to podstawa.
    • pitupitt Re: Antygwałtki 17.04.18, 10:41
      Te z biedronki byłyby idealne, gdyby nie traciły koloru. Trzymają si e nogi jak rzep psiego ogona
    • ina_nova Re: Antygwałtki 17.04.18, 11:24
      Gatta, te konkretne.
      www.gatta.pl/pl/5-pak-podkolanowki-avi.html

Flaszkę wysyłasz pocztą, czy paczkomatem?
      • alina460 Re: Antygwałtki 17.04.18, 20:10
        Też polecam Gatty. Ja mam długie, ale szczupłe nogi i podkolanówki są idealnie do kolan. Nigdy mi nie opadają.
    • eliszka25 Re: Antygwałtki 18.04.18, 02:51
      kupuje rozne, rowniez tanie marketowe i nigdy mi sie nie zdarzylo, zeby mi zjezdzaly, a mam szczuple nogi. moze to kwestia tego, ze jestem niska i kazde siegaja mi do kolan. jesli juz, to mam raczej problem odwrotny, tzn. podkolanowki sciskaja mnie pod kolanem. dlatego zwracam uwage, zeby mialy szeroki sciagacz, jak te zalinkowane gatty.

stopek takich rajstopowych nie nosze w ogole. nigdzie nie spotkalam takich w rozmiarze konkretnie 35. zwykle sa one size albo w najlepszym razie 35-38, czyli zawsze za duze na moje stopy, wiec kompletnie nie spelniaja swojej roli. najdalej po kilkunastu krokach zlaza mi z piety.
      • snowbabe Re: Antygwałtki 18.04.18, 17:28
        Wyslalam Ci maila na priv kilka dni temu.
        • eliszka25 Re: Antygwałtki 18.04.18, 17:35
          snowbabe napisała:

> Wyslalam Ci maila na priv kilka dni temu.
          >

do mnie? jesli na login gazetowy, znaczy na eliszke, to nie dostalam. nie uzywam tego maila, nigdy z niego nie korzystalam, wiec nic do mnie nie doszlo. to w jakiejs waznej sprawie?
        • eliszka25 Re: Antygwałtki 18.04.18, 18:33
          przeczytalam teraz moja odpowiedz na twoj wpis i wydaje mi sie jakas niemila, choc wcale nie taki mialam zamiar. sprawdzilam poczte gazetowa i ci odpisalam. dziekuje smile. nie mialam pojecia, ze cos do mnie przyszlo, bo tamtego konta w ogole nie uzywam, traktuje je tylko jako login do forum.
    • lilia.z.doliny Re: Antygwałtki 18.04.18, 18:11
      nie naszam
      chociaz opcja po moim trupie dotyczny glownie wynalazku pod ohydna nazwa "stopki"
      ale powiem wam taka historie, jeszcze sprzed lat
      bylam swiezym dziewczeciem, chlopaka mialam takiego pierwszego na powaznie
      i raz musialam zalozyc te koszmary, antygwalty wlasnie
      chlopak byl raczej z estetow, bielizna musiala byc ąę
      i ja, przyodziana w te cudenka i dluuugasna spodnice, musialam je w pewnej chwili podciagnac
      dyskretnie podciagam antygwałt az po samo kolano,a chlopak zalukał
      zalikał i dostak regularnej szajby jak zobaczyl
      nie powiem wam, co ze mna wyprawiał natentychmiast
      ale były to takie rzeczy, że jeszcze mi wstyd big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka