dagusia333 15.04.18, 13:49 www.fakt.pl/kobieta/plotki/doda-pokazala-zdjecie-ze-slubu-slub-dody/zrk0x4h Brudne paznokcie w tak ważnym dniu czy mi się wydaje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
memphis90 Re: Doda - ślub 15.04.18, 15:17 Nie wiem, ale palce Dody wyglądają jak te ciastka na Halloween... Odpowiedz Link Zgłoś
fadilla Re: Doda - ślub 15.04.18, 16:53 Robiłam paluchy czarownicy, wyszły mi właśnie takie kulfoniaste Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: Doda - ślub 15.04.18, 15:56 Mnie zgrzyta welon i ten kościelny ślub. Przecież Doda nie żyje w/g katolickiej wiary, Kk też bardzo źle mówi. Po co ten cyrk? Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: Doda - ślub 15.04.18, 15:56 asia-loi napisała: > wiary, Kk też bardzo źle mówi. Po co ten cyrk? > Miało być o Kk też źle mówi. Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Doda - ślub 15.04.18, 15:57 Doda ostatnio przecież jest mocno pro-PiS i pro-kościelna. Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: Doda - ślub 15.04.18, 16:12 frey.a86 napisała: > Ale welon chyba każdy może założyć? A czy welon od jakiegoś czasu, nie symbolizuje - pokory, czystości, niewinności, cnoty? Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kotka Re: Doda - ślub 15.04.18, 16:18 Slubu koscielnego wczesniej nie miala wiec moze a te co z brzuchemw welonach biora sa ok i jakos nikt im tych welonow nie wypomina chyba ze dewoty no ale to raczej na takie nikt uwagi nie zwraca bo wiadomo ze mozg maja wyprany Rydzykowi w zebach niosa odejmujac sobie czesto od ust. Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: Doda - ślub 15.04.18, 16:25 jola-kotka napisała: > Slubu koscielnego wczesniej nie miala wiec moze a te co z brzuchemw welonach biora sa ok i jakos nikt im tych welonow nie wypomina No bo na tym polega cała ta kościelna hipokryzja. Robimy jak nam pasuje, co przynosi korzyści czyli zupełnie nie tak jak wynika z wiary którą niby wyznajemy i praktykujemy, ale ślub bierzemy kościelny, dzieci chrzcimy, posyłamy do komunii, bierzmowania, pogrzeb katolicki też musi być. Mnóstwo katolików chodzi do komunii nie spełniając warunków ważnej spowiedzi i nic im nie zgrzyta. Ba dla katolika świętokradzka komunia, to przecież grzech ciężki, ale mają to w nosie, bo najważniejsze jest przedstawienie w kościele: ludzie widzą, ksiądz widzi, rodzina widzi - prawdy nie zna nikt, a jak zna to nie wyjdzie na środek kościoła i nie powie. A kary za świętokradzką komunię przecież nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
konsta-is-me Re: Doda - ślub 15.04.18, 18:14 Hipokryzja zawsze byla i będzie. W Polsce religia byla zawsze czescia tozsamosci narodowej (tez) a dzis jest rodzajrm normy spolecznej. Gdzies uslyszalam okreslenie"wierzacy spolecznie"-czyli uczestnuczacy w obrzedach, bo "wszyscy tak robia". A to bardzo silna potrzeba, by krakac jak inni. Odpowiedz Link Zgłoś
biceps_of_steel Re: Doda - ślub 15.04.18, 16:31 To jest właśnie hipokryzja dzisiejszych czasów. Panny z brzuchem, co do ślubu idą w białym welonie. Ja sobie nie wyobrażam sytuacji, że biorę ślub z kobietą, która spała wcześniej z innymi i to ma być ślub kościelny, do którego miałaby iść w białej sukni. Wtedy tylko kościelny. Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: Doda - ślub 15.04.18, 16:36 Ja tylko przekornie przypomnę, że bycie katolikiem nie polega na niepopełnianiu grzechów i na niełamaniu zasad, tylko na tym, żeby swojej grzeszności żałować w sakramencie pokuty. Także nie bądź józiu bardziej nieprzejednany od nauki kościoła. Odpowiedz Link Zgłoś
biceps_of_steel Re: Doda - ślub 15.04.18, 16:44 Ja jestem starotestamentowy. Jak żona kościelna i w białej sukni, to tylko taka która dla mnie była "czysta". A tak więc ogóle to się zgrywam, bo nie chcę ślubu kościelnego, góra cywilny i bez wielkiego wesela. Jakbym miał pieniądze na wesele, to bym wolał kredyt nadpłacić. Jednak nie mam takich pieniędzy, więc nie ma co gdybać. Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: Doda - ślub 15.04.18, 16:57 Zawsze "się zgrywasz", jak ci ktoś wytknie gł... eee... brak wiedzy. Odpowiedz Link Zgłoś
biceps_of_steel Re: Doda - ślub 15.04.18, 17:03 To nie był brak wiedzy. Jednak dla mnie to byłoby niesmaczne, jakby moja wybranka miała iść do ślubu kościelnego w białej sukni, jeśli miała wcześniej innych pod pierzyną. Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: Doda - ślub 15.04.18, 17:15 Naprawdę, nie grozi ci to, żadna wybranka z tobą nie pójdzie ani do ołtarza, ani do USC. Odpowiedz Link Zgłoś
biceps_of_steel Re: Doda - ślub 15.04.18, 17:19 Znajdą się chętne, umiem udawać bardziej normalnego Odpowiedz Link Zgłoś
biceps_of_steel Re: Doda - ślub 15.04.18, 18:05 No ale otwarcia na nielegalnych imigrantów to nie umiem udawać, nie zadowolę Twoich oczekiwań etycznych Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: Doda - ślub 15.04.18, 18:27 ???? Ja jestem otwarta na nielegalnych imigrantów? Zwariowałeś albo mnie z kimś mylisz. Odpowiedz Link Zgłoś
biceps_of_steel Re: Doda - ślub 15.04.18, 19:07 A nie byłaś przypadkiem za relokacją? Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Doda - ślub 15.04.18, 17:16 A która normalna kobieta zechce wyjść za ciebie za mąż? Może od tego zacznij. Odpowiedz Link Zgłoś
biceps_of_steel Re: Doda - ślub 15.04.18, 18:01 Masz obsesję jaką ś? Latasz za mną jak kot z pęcherzem. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Doda - ślub 15.04.18, 18:12 Biała suknia to moda wprowadzona przez brytyjską królową Wiktorię, nic więcej. Biała suknia oznaczała "stać mnie na zakup kreacji, która jest niepratyczna i tylko na jedną okazję" i nic więcej. Welon, przypominam, chronił przed złym spojrzeniem. Symbolem czystości jest WIANEK. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Doda - ślub 15.04.18, 18:10 A Ty czysty jesteś? Nawet samogwałtu szkodliwego nie popełniasz? Odpowiedz Link Zgłoś
biceps_of_steel Re: Doda - ślub 15.04.18, 19:08 Nie jestem i nie lubię hipokryzji. Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: Doda - ślub 15.04.18, 21:57 biceps_of_steel napisał: > Ja sobie nie wyobrażam sytuacji, że biorę ślub z kobietą Bardzo słusznie, bo to też ci nie grozi Odpowiedz Link Zgłoś
miniulowa Re: Doda - ślub 15.04.18, 22:38 "Ja sobie nie wyobrażam sytuacji, że biorę ślub z kobietą, która spała wcześniej z innymi i to ma być ślub kościelny, do którego miałaby iść w białej sukni. Wtedy tylko kościelny." Hę? Odpowiedz Link Zgłoś
biceps_of_steel Re: Doda - ślub 15.04.18, 23:27 Wtedy tylko cywilny,rzecz jasna. Odpowiedz Link Zgłoś
biceps_of_steel Re: Doda - ślub 15.04.18, 23:27 Wtedy tylko cywilny,rzecz jasna.. Odpowiedz Link Zgłoś
frey.a86 Re: Doda - ślub 15.04.18, 16:33 asia-loi napisała: > A czy welon od jakiegoś czasu, nie symbolizuje - pokory, czystości, niewinności > , cnoty? Wianek jak już. Zresztą symbolizować sobie może co chce, czasy, w których do ślubu w welonie szły wyłącznie 18-letnie dziewice minęły już bezpowrotnie. Bez przesady, żeby ktoś decydował o tym, co dorosła osoba może założyć na swoim własnym ślubie. Chce welon, jej prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: Doda - ślub 15.04.18, 16:40 frey.a86 napisała: > Wianek jak już. Geneza welonu jest taka: "Jest wiele wyjaśnień znaczenia welonu nakładanego przez Pannę Młodą w dniu ślubu. Historia tego ślubnego dodatku sięga aż IV wieku n.e., a są nawet tacy, którzy początków informacji o welonie doszukują się już w Starym Testamencie, kiedy to biblijny Jakub, zamiast pięknej Racheli poślubił jej siostrę Leę właśnie przez to, że welon dokładnie przykrywał twarz poślubianej dziewczyny. W dawnych czasach welon był zarezerwowany dla kobiet szlachetnie urodzonych. Woalka zakrywająca twarz miała uchronić je przed niepożądanymi spojrzeniami i przed kontaktem z niższą klasą. Trochę później nosiły go również dziewczyny udające się na spotkania z ukochanym, aby nikt ich nie rozpoznał. Dlatego też z czasem welon stał się symbolem pokory, niewinności, czystości. I ta symbolika utrzymała się do dziś." Zresztą symbolizować sobie może co chce, czasy, w których do ślubu w welonie szły wyłącznie 18-letnie dziewice minęły już bezpowrotnie. To fakt. [i]Bez przesady, żeby ktoś decydował o tym, co dorosła osoba może założyć na swoim własnym ślubie. Chce welon, jej prawo./i] Ale jakoś nikt nie idzie do ślubu kościelnego w jeansach czy koszuli nocnej. Odpowiedz Link Zgłoś
frey.a86 Re: Doda - ślub 15.04.18, 16:44 Ale welon jest elementem sukni ślubnej, a dżinsy nie bardzo, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: Doda - ślub 15.04.18, 16:46 frey.a86 napisała: > Ale welon jest elementem sukni ślubnej, a dżinsy nie bardzo, prawda? Niektóre panny młode mają tylko białe suknie, bez welonu. Odpowiedz Link Zgłoś
frey.a86 Re: Doda - ślub 15.04.18, 16:48 Ale widocznie Dodzie bardziej podobała się suknia z welonem i taką wybrała na swój ślub. W czym problem? Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Doda - ślub 15.04.18, 18:15 Welon symbolem czystości, bo zakładaly go panny udające się na tajemne schadzki z niemężami??? 😂😂😁 Odpowiedz Link Zgłoś
maniaczytania Re: Doda - ślub 15.04.18, 16:52 asia-loi napisała: > Przecież Doda nie żyje w/g katolickiej wiary, Kk też bardzo źle mówi. Po co ten cyrk? A skąd wiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: Doda - ślub 15.04.18, 17:08 maniaczytania napisała: > A skąd wiesz?> Przecież publicznie źle mówi o Kk, partnerów niekościelnych też miała iluś, czyli popełniała grzech cudzołóstwa. Ślub cywilny z Majdanem nie jest ważny dla Kk. Zresztą ona tego nie ukrywa, więc wszyscy o tym wiedzą. Żadna tajemnica. "W wywiadzie dla „Dziennika” w sierpniu 2009 roku Doda została zapytana, dlaczego, skoro jest osobą religijną, żyje z „człowiekiem, który bezcześci Biblię i przekazuje antychrześcijańskie treści”. Partnerem Rabczewskiej był wówczas metalowy muzyk Nergal, znany ze zniszczenia egzemplarza Pisma Świętego podczas jednego ze swoich koncertów. Wokalistka odpowiedziała, że „do końca Kościoła nie popiera”, zaś „działania niektórych księży nie spotykają się z jej aprobatą”. Co do Biblii, stwierdziła, iż są w niej „bardzo ważne przykazania i historie, które budują w dzieciach system wartości”, dodała jednak, że „ciężko jest jej uwierzyć w coś, co nie ma przełożenia na rzeczywistość”, argumentując, że znajduje się w niej siedem dni stworzenia świata, brak jednak wzmianki o dinozaurach. Prowadząca rozmowę dziennikarka zapytała Dodę, czy w takim razie „bardziej wierzy w dinozaury niż w Biblię”. Rabczewska oznajmiła, iż „wierzy w to, co przyniosła matka Ziemia, i co odkryto podczas wykopalisk, a ciężko wierzyć w coś, co spisał jakiś napruty winem i palący jakieś zioła”. Następnie sprecyzowała, że miała na myśli „tych wszystkich gości, którzy spisali te wszystkie niesamowite historie”[225]. "W styczniu 2012 roku Sąd Rejonowy Warszawa-Mokotów ukarał Dodę karą grzywny w wysokości 5 tysięcy złotych za obrazę uczuć religijnych określeniem autorów Biblii jako „naprutych winem i palących jakieś zioła". A o tym nie wiedziałam, przeczytałam w Wikipedii: Posiada grupę inwalidzką, ze względu na chorobę kręgosłupa. Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: Doda - ślub 15.04.18, 17:17 Asiu, mogła się "nawrócić" i "pojednać z Bogiem" w sakramencie pokuty. Tak to działa, możesz od spowiedzi wyjść całkowicie wolna od grzechów. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Doda - ślub 15.04.18, 17:19 O Jesoo, za prześcieradło też robisz? Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: Doda - ślub 15.04.18, 17:34 rosapulchra-0 napisała: > O Jesoo, za prześcieradło też robisz? > Nie, nie robię za prześcieradło, o wszystkich wyczynach Dody jest głośno w mediach, sama o to dba, żeby się o nie dużo mówiło i pisało. Nieważne czy dobrze czy źle, byleby było głośno w mediach. Odpowiedz Link Zgłoś
maniaczytania Re: Doda - ślub 15.04.18, 17:47 no popatrz, a ja po wpisaniu w gugla frazy "Doda a kościół" znalazłam coś takiego: www.pudelek.pl/artykul/126301/dorota_rabczewska_opowiada_o_nawroceniu_wizyta_w_kosciele_to_nasz_niedzielny_rytual/ Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: Doda - ślub 15.04.18, 17:58 maniaczytania napisała: > no popatrz, a ja po wpisaniu w gugla frazy "Doda a kościół" znalazłam coś takiego: Ja myślę, że jak jest naprawdę wie tylko Doda. Ona raz będzie za Kk, innym razem przeciwko, żeby tylko było o niej głośno w mediach. Ona żyje ze sławy i musi się o niej mówić i pisać. Z chwilą kiedy przestanie o niej być głośno jej kariera się zakończy. To wszystko co się o niej pisze brałabym z przymrużeniem oka. Postawię dolary przeciwko orzechom, że za jakiś niedługi czas usłyszymy o jej rozwodzie i batalii, aby to był rozwód kościelny. Kiedyś czytałam, że niektórzy znani opowiadają specjalnie w mediach, że np. się rozwodzą czy wyciągają niby jakieś brudy między nimi, a tak naprawdę ani się nie rozwodzą i wszystko między nimi jest ok, a to wszystko tylko po to, bo zaczęło być o nich cicho w mediach, a to nie służy ich karierze. Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Doda - ślub 15.04.18, 22:32 Mnie to brakuje, by zaczęła pisać porady o życiu w czystości, jak naczelna dziewica konsystorska IV RP. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Doda - ślub 15.04.18, 17:17 asia-loi napisała: > Mnie zgrzyta welon i ten kościelny ślub. Przecież Doda nie żyje w/g katolickiej > wiary, Kk też bardzo źle mówi. Po co ten cyrk? > Ile masz lat? Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: Doda - ślub 15.04.18, 17:32 rosapulchra-0 napisała: > Ile masz lat? Dużo i dlatego nie nabieram się na ten show, obliczony na to, aby o Dodzie znowu było głośno. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: Doda - ślub 15.04.18, 18:08 Mnie zgrzyta dlatego np: wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,18976040,trybunal-konstytucyjny-wyda-dzis-wyrok-w-sprawie-obrazy-uczuc.html Odpowiedz Link Zgłoś
semihora Re: Doda - ślub 15.04.18, 18:57 Już nie mówi. Teraz jest dobra kumpelka z Antkiem, Adrianem i Kościółkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
fornita111 Re: Doda - ślub 15.04.18, 17:47 tojamarusia napisała: > Mam nadzieję, że będzie szczęśliwa No ja tez. Lubie ja, pomimo, ze jest...jaka jest Ale wydaje mi sie, ze ma dobre serce Odpowiedz Link Zgłoś
tojamarusia Re: Doda - ślub 15.04.18, 16:27 I nie wiem gdzie ty widzisz brudne paznokcie 😛 Odpowiedz Link Zgłoś
wkurzo-namama Re: Doda - ślub 15.04.18, 16:37 Bardzo fajna wiadomość. W końcu szczęśliwa! Kibicuje jej mocno. Odpowiedz Link Zgłoś
biceps_of_steel Re: Doda - ślub 15.04.18, 16:50 Ona jest kuta na cztery łapy i wie jak się ustawić. Tyłek zaczęła lizać PiSowi, jak Jarek doszedł w 2015 do władzy, a wcześniej śpiewała dla Tuska. Nie wierzę, że takie jej małżeństwo nie jest na fundamentach biznesowych. Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: Doda - ślub 15.04.18, 22:01 biceps_of_steel napisał: > Ona jest kuta na cztery łapy i wie jak się ustawić. Tyłek zaczęła lizać PiSowi, > jak Jarek doszedł w 2015 do władzy, Piszesz o pani Ogórek? Odpowiedz Link Zgłoś
pani_tau Re: Doda - ślub 15.04.18, 17:07 Wydaje mi się, że pomyliła wdzięczność za wsparcie w trudnych chwilach z miłością. Widać, że męża nie kocha a należy do osób, dla których jest to ważne. Źle się to może skończyć, i dla niej i dla niego. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Doda - ślub 15.04.18, 18:46 Poznalas to po zdjęciu? Jesteś tak samo naiwna, jak dziennikarze widzacy na tej samej fotografii miłość po grób. Odpowiedz Link Zgłoś
pani_tau Re: Doda - ślub 15.04.18, 20:19 memphis90 napisała: > Poznalas to po zdjęciu? Jesteś tak samo naiwna, jak dziennikarze widzacy na te > j samej fotografii miłość po grób. > Tak, ale nie po tym. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Doda - ślub 15.04.18, 17:07 dagusia333 napisała: > www.fakt.pl/kobieta/plotki/doda-pokazala-zdjecie-ze-slubu-slub-dody/zrk0x4h > Brudne paznokcie w tak ważnym dniu czy mi się wydaje? Monitor wyczyść. Odpowiedz Link Zgłoś
dagusia333 Re: Doda - ślub 15.04.18, 17:55 Oczywiście nie ma brudu za paznokciami, ale po bokach w rowku, szczególnie kciuka, wskazującego i środkowego. Odpowiedz Link Zgłoś
ludborka Re: Doda - ślub 15.04.18, 18:07 Ma rany, nie wstyd ci się tak dop.dalać do obcych ludzi? Odpowiedz Link Zgłoś
tajemnicza.a.m Re: Doda - ślub 15.04.18, 19:09 Jestem zaskoczona. Obejrzałam z nią dwa wywiady i była mocno na nie jeśli chodzi o mężczyzn. O ile dobrze manipuluje mediami ( bo głupia nie jest) o tyle dało się wyczuć taką awersję do mężczyzn po tym co ją spotkało. Jeśli im się udało coś stworzyć, coś wartościowego, poza okiem kamer, wpuścić w maliny dziennikarzy lub uleczyć jej zlamane serce niespodziewanie to tylko się cieszyć. W sumie dwie pieczenie na jednym ogniu. Oboje chyba są o coś oskarżeni. Po ślubie, "żona nie może zeznawać przeciwko mężowi i na odwrót" Odpowiedz Link Zgłoś
mozambique Re: Doda - ślub 16.04.18, 13:13 nie "nie może zeznawac" ale moze odnówić zeznań ( jesli zechce) Odpowiedz Link Zgłoś
tajemnicza.a.m Re: Doda - ślub 16.04.18, 13:25 Dlatego napisałam w cudzysłowie. Myśl trochę. Oczywistym jest, że skorzystają i nie bd zeznawać przeciwko sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
mozambique Re: Doda - ślub 16.04.18, 13:44 jesli w cudzysłowie to znaczy ze cytujesz w tym przypadku co niby cytujesz ? myśl troche Odpowiedz Link Zgłoś
tajemnicza.a.m Re: Doda - ślub 16.04.18, 14:12 No właśnie co niby cytuje? Myśl. To jest cytat: "(...)Stosowany jest przede wszystkim do wydzielania słów cytowanych i oznaczania specyficznych użyć wyrazów i wyrażeń, bywa on więc określany również jako znak redakcyjny.(...)" Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Doda - ślub 15.04.18, 21:48 Ujęło mię sformułowanie : pierwszy ślub kościelny. Odpowiedz Link Zgłoś
niu13 Re: Doda - ślub 16.04.18, 12:41 Okropny jest ten jej mąż. Typowa wredna morda. Współczuję, no ale elita intelektualna to to nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
pani-noc Re: Doda - ślub 16.04.18, 12:58 Nie brudne paznokcie tylko gradient. Pewnie zapłaciła za te paznokcie kilka Twoich dniowek. Co do samego ślubu to chyba rychło w czas. Nie będą musieli zeznawać przeciwko sobie Odpowiedz Link Zgłoś
janja11 Re: Doda - ślub 16.04.18, 13:00 Wydaje Ci się. Uspokajam, paznokcie są czyste. Fanką Dody bynajmniej nie jestem, ale szczerze życzę nowożeńcom wszystkiego najlepszego. P.S. Ewentualnie wytrzyj ekran, bo jest opcja, że to stąd ten efekt brudnych paznokci. Odpowiedz Link Zgłoś