Dodaj do ulubionych

Oczy.... alergia....

13.05.18, 20:27
Byłam na rowerowej kilkugodzinnej wyciecze. No i spuchły mi oczy. Mam alergię na trawy, ale takie cuda nigdy się nie działy. Owszem kicham, smarkam, oczy swędzą ale nigdy mi nie spuchły. Wgląda, jakbym z godziny na godzinę nabawiła się zapalenia spojówek. Jak na szybko mogę sobie pomóc? Dodam, ze tegoroczne objawy alergii pojawiły się dziś.
Obserwuj wątek
    • huexido Re: Oczy.... alergia.... 13.05.18, 20:38
      Zabak i/lub opatanol, przemywanie belphasolem i nawilżanie kroplami/żelami. Ja po raz pierwszy walczę w tym roku, zaczęło się przy dużym krakowskim smogu, swędziało, puchło. Potem chwila spokoju i nagle wszystko zaczęło pylić, a ja chciałam sobie oczy wydrapać. Jak było bardzo źle lekarz dal mi sterydy do oka plus telfexo w tabletkach. Teraz tylko krople przeciwalergiczne. W tym roku jest masakrycznie sad
      • alfa36 Re: Oczy.... alergia.... 13.05.18, 22:30
        A jaki steryd do oka?
        • huexido Re: Oczy.... alergia.... 14.05.18, 10:40
          Początkowo Mybracin steryd z antybiotykiem, bo tarcie oczu zrobiło swoje. Ale krople zgubiłam w 3 dniu używania (wypadły mi gdzieś chyba), poszłam znów do okulisty i dostałam już sam steryd Lotemax. Ale ja miałam zrobioną masakrę przez pocieranie oczu i nie wiem, czy akurat u Ciebie ten zestaw byłby ok.
          Teraz już tylko zabak w domu /opatanol w pracy i nawilżam Vidisic żel plus mycie oczu belphasolem. Jest lepiej, ale trzeba kroplić regularnie. Jak tylko zapomnę swędzenie przypomina, że jestem gapa. Więc szybciutko kroplę / nawilżam.
          Ogólnie ten rok mnie zaskoczył, nigdy nie mialam alergii a tu kurde takie jajo sad
    • fil.lo Re: Oczy.... alergia.... 13.05.18, 20:40
      1. Jakiekolwiek krople, żeby przepłukać oko. Może być coś nawilżającego, świetlik, czy jakieś antyalergiczne.
      2. Okłady z herbaty/rumianku.
      2. Coś antyhistaminowego doustnie.
    • heca7 Re: Oczy.... alergia.... 13.05.18, 20:43
      Opatanol
    • aaa-aaa-pl Re: Oczy.... alergia.... 13.05.18, 20:47
      Dodatkowo - pomaga ( rada lekarza) mycie głowy wieczorem i rano.
    • melancho_lia Re: Oczy.... alergia.... 13.05.18, 21:01
      Krople Cromohexal lub odpowiednik. Mojemu synowi bardzo pomaga.
      • klamkas Re: Oczy.... alergia.... 13.05.18, 23:12
        Ja właśnie wywaliłam cromohexal do śmieci i jutro idę na cito do okulisty, bo nie dość, że nie pomogły na swędzenie i zaczerwienienie, to co rano od drugiego dnia ich stosowanie budzę się z dosłownie zlepionymi ropą powiekami.

W tym roku pierwszy raz tak ciężko znoszę alergię sad.
        • alfa36 Re: Oczy.... alergia.... 14.05.18, 10:21
          Daj znać, co dostałaś. Ja nadal opuchnięta, czuję to, choć w lustrze siebie poznaję już....
        • zonda-m Re: Oczy.... alergia.... 14.05.18, 10:42
          Ropa to typowy objaw infekcj bakteryjnej-> antybiotyk. Może Ci się dodała do alergii. Bardzo dobrze, że idziesz do lekarza.

Na sama alergię oczną bez recepty: krople zabak lub alergodil plus tabletki np allegra czy claritine.
          • alfa36 Re: Oczy.... alergia.... 14.05.18, 11:07
            W domu miałam polcom. Zakraplam dopiero od dziś, wiec nie wiem jeszcze , jaki będzie efekt.
            • aqua48 Re: Oczy.... alergia.... 14.05.18, 11:58
              Polcom do oczu, zyrtec doustnie i avamys do nosa. Mnie też w tym roku dopadła bardzo silna i wczesna alergia.
    • rozwiane_marzenie Re: Oczy.... alergia.... 14.05.18, 18:08
      Na alergię od traw świetnie działają krople do oczy Polcrom. Zakraplaj 2-3 razy dziennie, a po kilku dniach zobaczysz jaka ulga smile.
      • fil.lo Re: Oczy.... alergia.... 14.05.18, 21:13
        Na mnie Polcrom nie działa, ale spróbować rzeczywiście zawsze warto.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka