nowel1 Re: Zdjęcie do paszportu 23.05.18, 10:18 Och, znam to bardzo dobrze Przez ostatnich 10 lat pocieszałam się prawdą, że nikt nie jest aż tak brzydki, jak jego zdjęcie w paszporcie Dlatego teraz przed wymianą na nowy poszukałam najdroższego i z najlepszymi opiniami fotografa w Poznaniu - et voila! - mam śliczny paszport Odpowiedz Link Zgłoś
madi138 Re: Zdjęcie do paszportu 23.05.18, 10:52 Ja na moim ostatnim zdjęciu wyglądam jak morderczyni psychopatka,. Fotografowi udało się uchwycić cień półuśmiechu, co w połączeniu z obróbką zdjęcia przez biuro paszportowe, dzięki której mój lekki makijaż wygląda jak gotycki, dało łącznie upiorny efekt. Syn stwierdził, że wyglądam jak z rodziny Adamsów Odpowiedz Link Zgłoś
aj.riszka Re: Zdjęcie do paszportu 23.05.18, 11:03 Rozumiem Twoj bol Przed ostatni rok, a nawet ponad, w wyniku takiej "traumy" nie posiadam zadnego polskiego dokumentu tozsamosci (no, prawo jazdy mam - ale to nie liczy sie). Paszport polski, dowod osobisty - musze sie w koncu zabrac za to. Odpowiedz Link Zgłoś
mary_lu Re: Zdjęcie do paszportu 23.05.18, 11:10 Gdzieś wyczytałam, źe jeśli zaczynamy wyglądać jak na swoim zdjęciu w paszporcie, to należy natychmiast zgłosić się na SOR Odpowiedz Link Zgłoś
beataj1 Re: Zdjęcie do paszportu 23.05.18, 11:12 W mojej sytuacji to raczej do Państwowej Agencji Rozwiązywania Problemów Alkoholowych. Odpowiedz Link Zgłoś
jak_matrioszka Re: Zdjęcie do paszportu 23.05.18, 11:22 Ewentualnie odprawic egzorcyzmy i ponownie pochowac cialo. Odpowiedz Link Zgłoś
jak_matrioszka Re: Zdjęcie do paszportu 23.05.18, 11:14 Tez zdjecie do paszportu robilam na ostatnia chwile. Wpadlam do Japan Foto i spytalam ile im czasu zajmie "express". Pani uprzejmie odpowiedziala, ze im to trzy minuty, ale ile ja bede marudzic, to ona nie wie (znaczy maja doswiadczenie). Powiedzialam, ze to zdjecie do polskiego paszportu, a w przepisach jest ujete, ze obywatel nie ma prawa wygladac dobrze. Ponury wyraz twarzy wielokrotnego mordercy to najlepsza mina, dopuszczalne sa tez rybi wytrzeszcz oczu lub spojrzenie kretyna. Zdjecia na ktorych obywatel wyglada normalnie, sa odrzucane, i że jest to traktowane jako czynnik zapobiegajacy emigracji. Stojacy najblizej klienci rykneli smiechem, pani tez, i zdjecia mialam w piec minut, przepisowo niewyjsciowe. Paszport lezy w szufladzie w Oslo od prawie roku, i nie chce mi sie po niego jechac. Wyjeżdżam wylacznie w granicach UE na dowod. Odpowiedz Link Zgłoś
berber_rock Re: Zdjęcie do paszportu 23.05.18, 12:11 Nie posiadam dowodu i problem rozwiazany. Odpowiedz Link Zgłoś
claudel6 Re: Zdjęcie do paszportu 23.05.18, 12:15 nie wiem, z czego to wynika, ale ja też w paszporcie wygladam na bandytkę. za to w dowodzie mam bardzo ładne zdjęcie. Odpowiedz Link Zgłoś
banieczka Re: Zdjęcie do paszportu 23.05.18, 12:34 Najładniejsze zdjęcie miałam w pierwszym paszporcie (i dowodzie), w czarno-białych czasach kliszy fotograficznej i fotografa-artysty. Niedawno wymieniałam dowód i robiłam podejścia w trzech "zakładach" (cudzysłów zamierzony). Na jednym zdjęciu miałam twarz rozpłaszczoną, jakbym patelnią w dzieciństwie dostała (jakiego obiektywu oni używają??), na dwóch pozostałych - morda recydywistki, alkoholiczki i ofiary przemocy domowej. Wkurzyłam się i w domu zrobiłam sobie selfie przyzwoitym aparatem Potem delikatna obróbka - cienie, przebarwienia, tu rozjaśnić, tam przyciemnić itd. i znowu mam przyzwoite zdjęcie w dowodzie, na którym jestem podobna do siebie, a nie do Zdzichy spod monopolowego. Parę miesięcy później podobną historię przeżywał mój mąż. Również ostatecznie zaniósł zdjęcie, które ja mu zrobiłam i obrobiłam. Chyba muszę otworzyć działalność gospodarczą Odpowiedz Link Zgłoś
la_mujer75 Re: Zdjęcie do paszportu 23.05.18, 14:58 Pierwszy paszport- miałam jakieś 10 lat- wyszlam jakbym miała lekkiego dawna (bez urazy dla osób z ZD). Drugi paszport- 16 lat- wściekła Papuska- określenie kumpla i coś było na rzeczy, bo wtedy dużo podróżowałam, a na granicach mocno sprawdzali i zawsze długo trzymali mój paszport w ręku. Trzeci paszport- wyszłam jak ja, tylko mega smutna. Czwarty paszport - starawa babka- oddaje rzeczywistość Odpowiedz Link Zgłoś
lalkaika Re: Zdjęcie do paszportu 23.05.18, 19:28 w paszporcie przedziwnie ,pewnie jak wszyscy... Natomiast w dowodzie zdjecie z przed 12 lat.,nareszcie mi spada w czerwcu..no jak gwiazda filmowa (( Ile razy znioslam ze stoickim spokojem upewniania sie ,ze to ja. Mega dolujace jesli jest to reakcja KAZDEGO .,latami eh. Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: Zdjęcie do paszportu 23.05.18, 19:50 W takim ujęciu też nie wyszłam bajecznie. Właściwie wyszłam goownianie. Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Zdjęcie do paszportu 23.05.18, 19:50 u mnie w zasadzie jak u Ciebie ....może nie aż tak tragicznie ale dramatycznie owszem.... czy wszystkie Beaty tak mają?? Odpowiedz Link Zgłoś
joa66 Re: Zdjęcie do paszportu 23.05.18, 20:07 Całość fajna, ale obejrzyj uważanie zwłaszcza od 1:24 www.youtube.com/watch?v=wOKOrXWGa_M Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Zdjęcie do paszportu 23.05.18, 20:17 Ja mam w paszporcie zdjecie pani Mieci z miesnego. Trudno. Odpowiedz Link Zgłoś
aka10 Re: Zdjęcie do paszportu 23.05.18, 22:01 Mnie robia na Policji, moge stwierdzic, ze mi sie nie podoba, to robia nastepne i nastepne, ale duzej roznicy miedzy nimi nie bedzie, bo zdjecie ma byc bardzo naturalne, zeby bez problemu mozna bylo czlowieka poznac. Jasne, ze gdybym mogla, to bym Photoshopem porawila. A, sama zrobic nie moge, nie ma od lat takiej opcji. Odpowiedz Link Zgłoś