olena.s 03.06.18, 15:10 Niestety, niestety ty info. Ktoś cytował "co by tu jeszcze" - to ja proponuję jako komentarz Grzeskowiaka. Kazimierz Grześkowiak-Chłop żywemu nie przepuści Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
woman_in_love mam 500+ i wyprawkę i nic mnie nie obchodzą 03.06.18, 15:29 jakieś szkodniki: wybić, a las wyciąć. Odpowiedz Link Zgłoś
nangaparbat3 Re: Kolejna zamordowana foka 03.06.18, 16:33 Ta piosenka chodzi za mną od 3 lat . Przy okazji wszystkim polecam szkic "Eros nie mieszka w Polsce" w majowym "Znaku". Ech... Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Kolejna zamordowana foka 03.06.18, 16:42 Jakiś sadysta ćwiczy przed sezonem. Teraz foki, potem plażowiczki. Na miejscu policji przyłożyłabym się do szukania. Odpowiedz Link Zgłoś
larrisa Re: Kolejna zamordowana foka 03.06.18, 18:34 I tego bym się obawiała, niestety. Foki są mordowane w okrutny sposób, to wskazuje raczej na to, że ten (ci?) co to zrobił, po prostu to lubi. Nie przypisujcie każdego negatywnego wydarzenia PIS-owi, bo to się po prostu dewaluuje, PIS robi sporo szkody, ale nie popadajmy w przesadę, bo to zaczyna trącić śmiesznością. Tym bardziej, że jeszcze nie tak dawno oleno broniłaś prawa do uboju rytualnego w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: Kolejna zamordowana foka 03.06.18, 19:17 morekac napisała: > Jakiś sadysta ćwiczy przed sezonem. Teraz foki, potem plażowiczki. Na miejscu p > olicji przyłożyłabym się do szukania. rybacy zabijają bo im zarobek psują. Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Kolejna zamordowana foka 03.06.18, 19:43 Niejeden seryjny morderca zaczynał od zwierząt. Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: Kolejna zamordowana foka 03.06.18, 19:54 morekac napisała: > Niejeden seryjny morderca zaczynał od zwierząt. seryjnego nie rajcują zwierzęta Odpowiedz Link Zgłoś
super_hetero_dyna Re: Kolejna zamordowana foka 03.06.18, 20:39 Lewacka mitologia. Gdyby tak było, większość skazanych za morderstwo stanowiliby rzeźnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Kolejna zamordowana foka 03.06.18, 22:36 O seryjnych mordercach pisałam. Odpowiedz Link Zgłoś
super_hetero_dyna Re: Kolejna zamordowana foka 03.06.18, 23:26 Bez znaczenia. Lewackie bajeczki. Odpowiedz Link Zgłoś
super_hetero_dyna Re: Kolejna zamordowana foka 03.06.18, 19:00 Jedna foka zabita. Szkoda. Foka na wolności żyje 20-25 lat. Zjada kilka kilogramów ryb dziennie. To oznacza kilkadziesiąt ton ryb uratowanych. Hurra! Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Kolejna zamordowana foka 03.06.18, 19:46 na razie foki są u nas pod ścisłą ochroną. Odpowiedz Link Zgłoś
super_hetero_dyna Re: Kolejna zamordowana foka 03.06.18, 20:05 Podobnie jak kormorany. Także wielcy amatorzy ryb. I pewnie prócz lewaków też nikt nie płacze z powodu jakiegoś zdechłego. Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: Kolejna zamordowana foka 03.06.18, 20:26 super_hetero_dyna napisał(a): > Podobnie jak kormorany. Także wielcy amatorzy ryb. I pewnie prócz lewaków też n > ikt nie płacze z powodu jakiegoś zdechłego. przecież te foki nie zdechły, jakby ktoś mordował kormorany to reakcja byłaby podobna, oczywiscie reakcja normalnego człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
super_hetero_dyna Re: Kolejna zamordowana foka 03.06.18, 20:34 Niekoniecznie. Kormorany, podobnie zresztą, jak foki, czynią wielkie szkody normalnym ludziom, utrzymującym się z hodowli i połowu ryb. Nie sądzę, żeby płakali nad jakimś zdechłym szkodnikiem. Choćby i chronionym. Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: Kolejna zamordowana foka 03.06.18, 21:23 super_hetero_dyna napisał(a): > Niekoniecznie. Kormorany, podobnie zresztą, jak foki, czynią wielkie szkody nor > malnym ludziom, utrzymującym się z hodowli i połowu ryb. Nie sądzę, żeby płakal > i nad jakimś zdechłym szkodnikiem. ale te foki nie zdechły tylko ktoś /gatunek ludzki/ je zamordował. Nie czujesz różnicy? Nawet jesli foki szkodzą rybakom to trzeba być jakims chorym na umyśle, żeby w ten sposób problem rozwiązywać. W sumie nie płaczę nad foką tylko przeraża mnie człowiek i jego tępota połączona z okrucieństwem wobec żywej istoty. Odpowiedz Link Zgłoś
super_hetero_dyna Re: Kolejna zamordowana foka 03.06.18, 22:15 Nie czuję różnicy. Nie ja te foki zabiłem, nie jestem też krewnym tych zabitych, więc czy zdechły śmiercią naturalną czy je ktoś zabił (nie zamordował, bo foka to nie człowiek), jest mi obojętne. Jeśli prawo uznaje fokę za zwierzę chronione, to niech sobie ściga sprawcę. Ale powodu do lamentów nie ma. Warto dostrzegać także dobre strony takich zdarzeń - na przykład uratowane ryby. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Kolejna zamordowana foka 04.06.18, 11:20 Przecież to psychopata jest. Jego przeciętne wypowiedzi trącą taką odrazą do wszystkiego, co żyje i nie jest nim, że nie dziwi mnie, że mordowanie zwierząt jest mu obojętne. Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: Kolejna zamordowana foka 04.06.18, 11:36 Mam nadzieję, że jesteś chociaż weganką? Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Kolejna zamordowana foka 04.06.18, 11:42 A co ma jedno z drugim wspólnego, trollu? Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: Kolejna zamordowana foka 04.06.18, 11:46 To ma wspólnego, że twierdzisz, że jemu mordowanie zwierząt jest obojętne. A tobie? Jeśli jesz mięso, to znaczy, że zabijanie (to słowo jest bardziej adekwatne) zwierząt jest dla ciebie nie tylko obojętne ale dobre i pożądane. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Kolejna zamordowana foka 04.06.18, 11:57 Wiem, że to próżny trud, ale wyjaśnię. Nie cieszy mnie fakt, że zwierzęta giną, żebyśmy mogli je zjeść. Ale normalny człowiek widzi różnicę pomiędzy jednak coraz bardziej humanitarnym ubojem a mordowaniem bezbronnego zwierzęcia dla własnej satysfakcji. Ktoś, kto robi coś takiego, musi być bardzo zaburzony, a jeśli nie jest, to ma duże szanse na więzienie. Ktoś, kto takiego zachowania broni, musi również być bardzo zaburzony. Normalni ludzie nie ciągną psów za samochodami, nie tłuką ich kijem, nie ukręcają główek ptakom i nie mordują fok. I nie dopuszczają żadnych okoliczności, w których byłoby to dopuszczalne, jak to usiłuje robić twój koleżka dynia. Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: Kolejna zamordowana foka 04.06.18, 12:12 Czyli ogólnie popierasz zabijanie zwierząt, tylko czasami sobie łezkę uronisz, bo to była taka ładna foczka i ktoś ją zabił, bo mu ryby zjadała. A przecież ty kupujesz ryby w sklepie i nie musisz konkurować z fokami Osobiście jestem przeciwko znęcaniu się nad zwierzętami oraz przeciwko niehumanitarnemu ubojowi. Ale jestem również przeciwko ckliwym wątaskom pełnym hipokryzji. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Kolejna zamordowana foka 04.06.18, 12:20 Ckliwe wątaski świadczą w takim przypadku jedynie o tym, że jeszcze nie jesteśmy całkiem otępiali emocjonalnie jako społeczeństwo. Jeśli wolisz swój paskudny cynizm, to okej, ale zachowaj go dla siebie, zamiast nas pouczać z wysokości swojego wybitnego niewątpliwie IQ. Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: Kolejna zamordowana foka 04.06.18, 12:33 "Ckliwe wątaski świadczą w takim przypadku jedynie o tym, że jeszcze nie jesteśmy całkiem otępiali emocjonalnie jako społeczeństwo" Nie sądzę. Uważam, że to pożywka dla histeryków, bo nie idą za tym żadne konkretne działania. Zaraz pojawi się wątek o tym, że muszę się kąpać 10 razy dziennie i kupić 30 gumowych kaczek, po jednej na każdy dzień miesiąca. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Kolejna zamordowana foka 04.06.18, 12:44 Zatem złap się za rączki ze swoim kolegą dynią i wyruszcie na wspólną wojnę przeciwko naturze, w której występują złe foki i inne paskudztwa. Nie będziemy za wami tęsknić. Pa. Odpowiedz Link Zgłoś
landora Re: Kolejna zamordowana foka 04.06.18, 11:06 Na biologii się spało, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
super_hetero_dyna Re: Kolejna zamordowana foka 04.06.18, 12:31 Skąd taki wniosek? Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: Kolejna zamordowana foka 04.06.18, 21:02 super_hetero_dyna napisał(a): > Warto dostrze > gać także dobre strony takich zdarzeń - na przykład uratowane ryby. nie zachowuj sie jak dziecko! orła jak zabiją to też zobaczysz dobrą stronę, on tez poluje na ryby a wilk na sarny. Odpowiedz Link Zgłoś
larrisa Re: Kolejna zamordowana foka 03.06.18, 20:26 Tylko idiota nie rozumie jak działa ekosystem. Odpowiedz Link Zgłoś
super_hetero_dyna Re: Kolejna zamordowana foka 03.06.18, 20:36 No właśnie. Tylko idiota nie rozumie, że ekosystem działa tak, że codziennie zwierzęta giną milionami. Jedno więcej, jedno mniej, żaden problem. Nie ma powodu płakać nad jedną foką. Odpowiedz Link Zgłoś
larrisa Re: Kolejna zamordowana foka 03.06.18, 20:59 Tylko idiota nie rozumie z jakich powodów konkretne gatunki zwierząt, w tym foka, są pod ochroną. Odpowiedz Link Zgłoś
super_hetero_dyna Re: Kolejna zamordowana foka 03.06.18, 22:20 A co to ma do rzeczy? Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: Kolejna zamordowana foka 03.06.18, 21:25 super_hetero_dyna napisał(a): > No właśnie. Tylko idiota nie rozumie, że ekosystem działa tak, że codziennie zw > ierzęta giną milionami. Jedno więcej, jedno mniej, żaden problem. Nie ma powodu > płakać nad jedną foką. tu nie zadziałał ekosystem i to nie jedna foka tylko już 4 Odpowiedz Link Zgłoś
super_hetero_dyna Re: Kolejna zamordowana foka 03.06.18, 22:00 Oczywiście, że zadziałał. Bo tej foki prawdopodobnie nie zabił meteoryt z kosmosu, tylko ktoś żyjący na Ziemi, stanowiący element ekosystemu. Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: Kolejna zamordowana foka 03.06.18, 22:08 super_hetero_dyna napisał(a): > Oczywiście, że zadziałał. Bo tej foki prawdopodobnie nie zabił meteoryt z kosmo > su, tylko ktoś żyjący na Ziemi, stanowiący element ekosystemu. ekosystem nie działa w ten sposób że morduje istotę bez żadnego bezposredniego powodu, wiekszość działań człowieka jest wbrew ekostemowi, i raczej zaburza jego różnowagę. Człowiek już dawno nie zalicza sie do ekosytemu. Odpowiedz Link Zgłoś
super_hetero_dyna Re: Kolejna zamordowana foka 03.06.18, 22:19 A właśnie, że działa. Jeśli twierdzisz, że nie ma powodu, bo go nie znasz, to to się nazywa argumentum ad ignorantiam. Człowiek cały czas należy do ekosystemu, tylko lewackie ekoświry nie przyjmują tego do wiadomości. Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: Kolejna zamordowana foka 04.06.18, 21:09 super_hetero_dyna napisał(a): > Człowiek cały czas należy do ekosystemu człowiek niszczy ekosystem i zaburza jego równowagę. To największy szkodnik na ziemi. Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: Kolejna zamordowana foka 04.06.18, 21:49 Jak już pisałam. Daj dobry przykład i się zutylizuj. Odpowiedz Link Zgłoś
aerra Re: Kolejna zamordowana foka 04.06.18, 10:19 Ludzie też giną codziennie i to w sporych ilościach. A ty płaczesz po zarodkach. Odpowiedz Link Zgłoś
super_hetero_dyna Re: Kolejna zamordowana foka 04.06.18, 10:28 Ja nie płaczę po zarodkach, tylko domagam się ich prawnej ochrony. Bo ludzkie życie powinno być chronione. A że ludzie codziennie giną, to też nad tym nie płaczę. Chyba, że są to moi bliscy. Odpowiedz Link Zgłoś
aerra Re: Kolejna zamordowana foka 04.06.18, 21:43 A te foki akurat prawną ochronę mają. Bo są - tadam! - gatunkiem chronionym. I to nie przeszkadza ci krzyczeć "Hurra!" jak jakiś padalec ten gatunek chroniony zabija. Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Kolejna zamordowana foka 04.06.18, 21:52 a na polskim wybrzeżu jest ich raptem 300 (słownie: trzysta) sztuk. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Kolejna zamordowana foka 04.06.18, 21:54 aerra napisał(a): > A te foki akurat prawną ochronę mają. Wedle Dyni ochrona zwierząt to lewacki wymysł. Możliwe, że według niego 90% prawa jest lewackim wymysłem. Odpowiedz Link Zgłoś
pani-noc Re: Kolejna zamordowana foka 03.06.18, 19:50 A ile ty rocznie zżerasz mięsa i roślin? Może pomożesz świniom i kurczakom i sam się zutylizujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
super_hetero_dyna Re: Kolejna zamordowana foka 03.06.18, 20:08 Statystycznie, bo rejestru nie prowadzę, zjadam jakieś 70 kilogramów mięsa rocznie. Czyli wagowo mniej więcej 1/25 tego, co foka, a na sztuki pewnie 1/2500. Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Kolejna zamordowana foka 03.06.18, 22:44 ale ty ryby zjadasz, że tak ci foki przeszkadzają? Bo mięsa zjadasz ze 2-3 razy więcej niż powinieneś. Odpowiedz Link Zgłoś
super_hetero_dyna [...] 03.06.18, 23:24 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Kolejna zamordowana foka 04.06.18, 05:44 tak tylko z dobrego serca mówię, skarbie. W trosce o twoje serce i naczynia krwionośne. Chociaż twoja miażdżyca pewnie zachwycona jest twoim podejściem... Odpowiedz Link Zgłoś
super_hetero_dyna Re: Kolejna zamordowana foka 04.06.18, 10:29 Z dobrego serca to Ty przeprowadź staruszkę przez jezdnię. Wciskanie ciemnoty to nie jest dobry uczynek. Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Kolejna zamordowana foka 04.06.18, 13:47 Ale to nie są wymysły lewaków, tylko kardiologów. Pomyśl, co to będzie, jak będą ci musieli zmieniać serducho, a jedyne dostępne będzie lewackie... Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Kolejna zamordowana foka 04.06.18, 10:35 Wcale bym się nie zdziwiła, gdyby to dynia był. Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: Kolejna zamordowana foka 03.06.18, 19:05 Suweren już wie co myśleć. Foka zła jest, ubić. Odpowiedz Link Zgłoś
mama303 Re: Kolejna zamordowana foka 03.06.18, 19:19 chicarica napisała: > Suweren już wie co myśleć. Foka zła jest, ubić. no tak: i wilk zły i dzik! Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Kolejna zamordowana foka 03.06.18, 21:31 mama303 napisała: > chicarica napisała: > > > Suweren już wie co myśleć. Foka zła jest, ubić. > no tak: i wilk zły i dzik! > > Nie pomyślałaś ,że może wpadły w sieci rybackie .I to rybacy.Myślenie nie kosztuje .Dlatego jest takie tanie w użyciu. > > Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Kolejna zamordowana foka 03.06.18, 21:38 Dwie miały linki z uwiązanymi cegłami, jedna zmiażdżoną głowę i jedna rozpruty brzuch. Zaiste, wpadły w sieci. Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: Kolejna zamordowana foka 03.06.18, 21:43 Bo jak powszechnie wiadomo, w sieciach rybackich nagminnie umieszcza się cegłówki. Ot, logika suwerena. Odpowiedz Link Zgłoś
niebopodsufitem Re: Kolejna zamordowana foka 03.06.18, 22:23 niestety , jak podejrzewam wpadły w sieci a zainteresowani dokończyli dzieła ,żeby nie mieć konkurencji na łowisku i żeby nie trzeba było się tłumaczyć z przypadkowego połowu . Nie musieli to być nawet nasi .Foka zdrowa i sprawna nie da się łatwo złapać mam nadzieję Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Kolejna zamordowana foka 03.06.18, 22:42 Bo w Zatoce Puckiej to masowo łowią Rosjanie i Szwedzi... Czy tam wogóle są jeszcze jakieś ryby i nadają się do jedzenia? Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: Co im te foki wadzą? 03.06.18, 22:43 Bałtyk jest przełowiony. Więc rybacy (tacy z kutrów, nie dalekomorscy) mają coraz więcej problemów z utrzymaniem się z połowów, a cena ryby dla konsumenta szybuje w kosmos. Introdukcja fok poszerza "konsumentów" Bałtyku. Rybacy NAPRAWDĘ traktują foki, jak największe nieszczęście i najchętniej by je po prostu zlikwidowali w całości. Prymitywne myślenie, wiem, ale bardzo popularne. Po FB chodził taki mem "puszcz widziana oczami ministra ochrony środowiska", a na obrazku rząd desek. Rybacy myślą podobnie. Bałtyk widziany ich oczami to wielkie mroźnie ryb. Odpowiedz Link Zgłoś
maniaczytania Re: Co im te foki wadzą? 03.06.18, 22:55 problem jest dla rybaków jeszcze taki, że foki dobierają się im do sieci, ale nie zjadają całych ryb, tylko kawałki. A takie nadgryzione ryby z oczywistych względów nie mogą zostać sprzedane. Mam nadzieję, że uda się znaleźć tego, kto zabija te foki - bo to pewnie jest jedna osoba ... Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Co im te foki wadzą? 03.06.18, 23:32 maniaczytania napisała: > problem jest dla rybaków jeszcze taki, że foki dobierają się im do sieci, ale n > ie zjadają całych ryb, tylko kawałki. Wcale im się (fokom) nie dziwię, te ryby są w sieci tak upchane, że chyba trudno zeżreć całą. Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: Kolejna zamordowana foka 04.06.18, 10:41 Chłop żywemu nie przepuści, a żywe nie przepuści chłopu. Ot, odwieczne prawo natury... Odpowiedz Link Zgłoś