Dodaj do ulubionych

Moda na wory

09.06.18, 19:19
Czy mi sie wydaje czy ostatnich pare lat coraz wiecej marek ubran dla kobiet produkuje ciuchy w stylu wor? Czyli proste, luzne, szerokie w ramionach... Ja mam drobna gore, duzy tylek i w takich ciuchach wygladam jaki sierota. Patrze sobie na Zalando i jedynie bluzki sportowe maja jaki taki kroj. Reszta albo worki, albo dlugosc do pepka. No nic nie moge znalezc.

Tak sie chcialam pozalic.
Obserwuj wątek
    • mildenhurst Re: Moda na wory 09.06.18, 19:22
      Społeczeństwo tyje. Oversizy są łatwiejszy przy masówce niż dopasowanie.
    • pani_tau Re: Moda na wory 09.06.18, 19:30
      Zeszyja dwa trapezy, w których się zmieści każda baba w rozmiarze od 38 do 44, ogłosza, że taka moda i załatwione.
      • owmordke Re: Moda na wory 09.06.18, 19:32
        Nawet nie trapezy. Trapezy by jeszcze uszly. Prostokaty.
        • pani_tau Re: Moda na wory 09.06.18, 19:51
          Czy tam właśnie prostokąty, to faktycznie jeszcze prostsze. Nawet nie spojrzę na takie coś dwa razy, bo moja figura tego nie toleruje.
          • owmordke Re: Moda na wory 09.06.18, 20:20
            No moja tez. Tylko juz nie wiem gdzie sie ubrac. W Polsce pewnie byloby latwiej bo tu ludzie statystycznie szczuplejsi, ale w Anglii totalna beznadzieja. Sukienki jeszcze jakies znajde ale z bluzkami, koszulami jest kiepsko.
    • chatgris01 Re: Moda na wory 09.06.18, 19:34
      Dobrze Ci sie wydaje, takie wory najlatwiej i najszybciej moga byc szyte przez niewykwalifikowane szwaczki z III swiata, ktorym sie placi grosze, a pozniej sprzedaje ciuch za normalna cene majac wieksza marze i w ten sposob zarobki producentow sa wieksze. Aby uszyc rzecz bardziej dopasowana do figury i o bardziej skomplikowanym kroju, szwaczka musi miec wieksze kwalifikacje i uszycie sztuki zajmuje wiecej czasu (nawet przy systemie tasmowym), a to kosztuje.
      • taki-sobie-nick Re: Moda na wory 09.06.18, 22:11
        chatgris01 napisał(a):

> Dobrze Ci sie wydaje, takie wory najlatwiej i najszybciej moga byc szyte przez
        > niewykwalifikowane szwaczki z III swiata.

Alternatywna teoria głosi, że sami "projektanci" nie umieją konstruować odzieży i nie chce im się tego uczyć.

Coś jak znana firma robiąca buty rzekomo szyte na miarę.

Okropnie podkreślają, z jaką pasją robią te buty, ale przeszłość mają korporacyjną, buty kleją, a na widok wasztatu szewca (mam na myśli zestaw narzędzi i surowców) pewnie by uciekli.
        • black_magic_women Re: Moda na wory 10.06.18, 11:14
          taki-sobie-nick napisała:

>
          > Coś jak znana firma robiąca buty rzekomo szyte na miarę.
          >
          >
          >
          > Okropnie podkreślają, z jaką pasją robią te buty, ale przeszłość mają korporacy
          > jną, buty kleją, a na widok wasztatu szewca (mam na myśli zestaw narzędzi i sur
          > owców) pewnie by uciekli.

Jeżeli myślimy o tych samych, to ktoś już ich wykupił, bo nie dawali rady...
        • owmordke Re: Moda na wory 10.06.18, 17:54
          A to mozliwe. Bo ze prosty kroj jest tanszy w wykonaniu to sie domyslalam, ale ze dzisiejszy projektanci sa leniwi to na to nie wpadlam.

Mam nadzieje ze za pare lat wahadlo sie przechyli i te wszystkie worki, boyfriendy, oversizy etc. pojda w odstawke.

Kiedys nawet glupie H&M miala fajne kroje, ladnie dopasowane rzeczy, a teraz d.pa.
          • tmk123 Re: Moda na wory 10.06.18, 21:21
            Coś wtym upraszczaniu szycia jest. szukałam w miarę letniej bluzki koszulowej, najlepeij coś w wiskozą i zauważyłam,że bluzka niby koszulowa ale mankietów nie ma.Rękaw jak w pizamie. Kupiłam sobie tez taką trochę ze sztucznym w kwiaty. Dekolt okrąfły i rozcięcie. Ale tam a ni guzika, ani pętelki.
    • madami Re: Moda na wory 09.06.18, 20:27
      wory są fajne na upały, nie kleją się do ciała, nie obciskują...
      • owmordke Re: Moda na wory 09.06.18, 22:03
        Ale nie sa specjalnie twarzowe. Moze cos mam z psychika, ale w worach lapie doly, co spojrze w lustro to mnie odrzuca. Probowalam.
        • zuleyka.z.talgaru Re: Moda na wory 09.06.18, 22:12
          Może to jednak kwestia twarzy...
          • owmordke Re: Moda na wory 09.06.18, 23:10
            Akurat twarz mam spoko.
        • madami Re: Moda na wory 09.06.18, 22:15
          To zalezy co komu pasuje, na pewno wory nie podkreslają kształtów za to twarzowe bywają jak najbardziej

dla mnie wielką zaleta worów jest przewiewnośc w upały i mam wtedy gdzieś czy się komuś w tym podobam czy nie
          choć ja fanką sukienek nie jestem
          • owmordke Re: Moda na wory 09.06.18, 23:11
            Pewnie zalezy od sylwetki.
            • memphis90 Re: Moda na wory 10.06.18, 10:07
              Zależy od sylwetki i od worka smile Mam kilka worków, w których czuje się i wyglądam dobrze. Mnóstwo jest takich, od których mi lustro w przymierzalni eksplodowało...
              • issa-a Re: Moda na wory 10.06.18, 12:59
                >Mam kilka worków, w których czuje się i wyglądam dobrze. Mnóstwo jest takich, od których mi lustro w >przymierzalni eksplodowało...

no i własnie w tym rzecz chyba, trzeba dobrac sobie.
                Ja lubie wory bo nie trzeba cyckonosza zakladac, w lato szczególnie przyjemne.
                Ale uwaga taka...no niestety, wory ładnie wyglądaja na szczuplych sylwetkach.
                Na tęgich wygladają tak, jak cel do ktorego zostały stworzone. Czyli maskujący namiot.
                • owmordke Re: Moda na wory 10.06.18, 17:46
                  Bo ja wiem czy tak dobrze na szczuplych... Ja jestem raczej szczupla (tyle ze gruszka) i sie sobie w worach nie podobam wcale.
    • ania-z-lasu Re: Moda na wory 09.06.18, 22:09
      No w końcu trzeba się przystosować do migrantów, nie? Po co kusić? Oni tego nie rozumieją.
    • nenia1 Re: Moda na wory 10.06.18, 10:40
      To przejdź się do sklepów sportowych, i Nord Face i Jack Wolfskin mają ładne dopasowane bluzki sportowe, ja mogę ci polecić model Rock Chill Logo z Wolfskina, kupiłam dwie sztuki, bo są naprawde bardzo fajne, miłe w dotyku, szybkoschnące i są również w modelu XS, jak masz drobną górę będziesz akurat.
    • ginger.ale Re: Moda na wory 10.06.18, 11:18
      Wydaje mi się, że największybwysyp sukienek - dresiwych worków był know kilka sezonów temu. Ja się nie skusiłan.
    • ultimate.strike Re: Moda na wory 10.06.18, 12:16
      Lepsza moda na wory niż na spodnie, wory przynajmniej zdrowiu nie szkodzą.
    • viridiana73 Re: Moda na wory 10.06.18, 12:19
      "Ale to już było..."
      Przecież w latach 80. też nosiło się bluzki- worki, albo nietoperze. I też nie były to, zdaje mi się, arcydzieła sztuki krawieckiej. W końcu, jak to powiedziała Coco Chanel, nowe to tylko inaczej opakowane stare.
      • chatgris01 Re: Moda na wory 10.06.18, 12:39
        W latach 80 przy tych worach byly przynajmniej gleboko wszyte pachy i szerokie rekawy, przy obecnych worach najbardziej oslabiaja mnie waziutkie rekawy obciskajace rece, przy szerokiej calosci wyglada to strasznie.
        • chatgris01 Re: Moda na wory 10.06.18, 12:40
          I do tego jest cholernie niewygodne.
    • ina_nova Re: Moda na wory 10.06.18, 21:03
      Owszem, dlatego nic nie kupuję od paru lat. Ja mam z kolei duży biust, jestem niska, i w worach wyglądam jak ciężarny wieloryb.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka