Dodaj do ulubionych

Poduszka poszukiwana

09.06.18, 21:06
Szukam poduszki do spania. Obecnie syn (bo to dla niego) ma poduszkę z wypełnieniem silikonowym ale nie jestem zadowolona. Trzeba często wymieniać, poduszka traci na puszystości, włókno silikonowe zbija się w jedną kupkę albo dwie i robi się "dziura" w poduszce. Na rynku dostępne są różne poduszki, zależy mi na czymś co nie będzie miało tego silikonowego wkładu (ani innego do częstej zmiany) a będzie też wygodne. Polecicie coś?
Obserwuj wątek
    • danaide Re: Poduszka poszukiwana 09.06.18, 22:49
      Tempur jest chyba niezły choć drogi. Sprezentowałam kiedyś komuś kto ciągle się skarżył na wszystkie poduszki i był bardzo zadowolony.
      • truscaveczka Re: Poduszka poszukiwana 10.06.18, 09:16
        Zdecydowanie pianka termoaktywna. Pierwszy raz w życiu jestem wygodnie wyspana - w zróżnicowanych pozycjach, a to ważne, spałam w kółko na prawym boku i miałam problemy z barkiem od tego.
      • nenia1 Re: Poduszka poszukiwana 10.06.18, 10:51
        Mój facet śpi i jest zachwycony Tempurem, ja miała trzy modele w domu i nie potrafiłam na tym spać (na szczęście sklep wypożycza do pospania), w końcu kupiłam poduszkę wodną z serii ortopedycznych i jest dla mnie idealna. Mnie się wydaje, że z poduszkami jak z butami, trzeba indywidualnie spróbować, poszukaj sklepu gdzie ci wypożyczą poduszkę - ja wypożyczałam z sklepie Selene (w folii, wkładasz do jaśka) niech syn się prześpi i sam zadecyduje, bo mnie osobiście zaskoczyło, jak poduszka, która w sklepie wydawała się super w domu po kilku godzinach spania już taka nie była.
    • chatgris01 Re: Poduszka poszukiwana 09.06.18, 23:15
      Po wieloletnich probach i poszukiwaniach przeprosilam sie z poduszkami z pierza i jestem zachwycona, juz zapomnialam, jakie sa wygodne i nie grzejace.
      Z tym, ze to opcja dla osob bez alergii.
    • evee1 Re: Poduszka poszukiwana 13.06.18, 11:56
      My od lat używamy poduszek lateksowych. Tylko niestety nie są tanie, ale jak są dobrej jakości, to parę lat wytrzymują.
      Bardzo je lubię, bo można je miętosić i uginają się pod ciężarem głowy, a jednocześnie nie tracą kształtu.
    • blimsien Re: Poduszka poszukiwana 13.06.18, 16:03
      Tzw szwedzka z pianki termoelastycznej. Jest dość duża rozpiętość cenowa.
    • bo1 Re: Poduszka poszukiwana 13.06.18, 21:31
      Dla mnie najwygodniejsza jest z pianki termoelastycznej. Duży wybór jest Jysku.
    • milamala Re: Poduszka poszukiwana 14.06.18, 09:29
      Lata szukania wlasciwej poduszki za mna. Jestem z tych wybrednych poduszkowcow. Tempur mnie zadowolil calkowicie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka