12.06.18, 00:34
nam (warszawiakom) się podlizuje, twierdząc, że należy zostawić Okęcie jako "lotnisko lokalne" (o ile pamiętam).

Za to Sasin oznajmił, że "lotnisko w środku miasta nie ma sensu".

Panie Sasin, pan sobie lata samolotem rządowym, to panu wszystko jedno, ale nam nie.

Swoją drogą, czy w innych miastach, dalszych od niejakiego Baranowa, też chcą lotniska likwidować?
Obserwuj wątek
    • taki-sobie-nick Re: Patryk J. 12.06.18, 00:34
      Poza tym Patryk J. by Warszawę rozwijał sportowo. Tylko nie to.
      • biceps_of_steel Re: Patryk J. 12.06.18, 07:38
        Co Ci sport przeszkadza? Sama pewnie nie dbasz o zdrowie,to chcesz żeby inni byli tacy jak Ty?
        • tanebo2.0 Re: Patryk J. 12.06.18, 07:41
          Bo ten sport polega tylko na noszeniu dresów mentalnych...
          • miniulowa Re: Patryk J. 16.06.18, 10:32
            "Bo ten sport polega tylko na noszeniu dresów mentalnych..."

Otóż to 😅
      • thea19 Re: Patryk J. 12.06.18, 09:20
        taaa, niedawno glosowal przeciw. ot jak choragiewka.
        • taki-sobie-nick Re: Patryk J. 12.06.18, 21:07
          A tak, podobno wycofał się z jakiejś innej obietnicy. Karczewski go broni, że "polityk ma prawo zmienić zdanie".

Pewnie, że ma, a wyborcy mają prawo mu wtedy nie ufać.

Natomiast Trzaskowski ma nas w nosie.
    • taki-sobie-nick Re: Patryk J. 12.06.18, 22:10
      www.portalsamorzadowy.pl/polityka-i-spoleczenstwo/janusz-okrzesik-powalczy-o-fotel-prezydenta-bielska-bialej,109253.html

No denerwuje mnie ten facet. Cwaniaczek taki.
      • taki-sobie-nick Błędny link 12.06.18, 22:12
        co mi tu jakiegoś Okrzesika wkleja?

Nie on mnie denerwuje

www.portalsamorzadowy.pl/polityka-i-spoleczenstwo/patryk-jaki-jako-prezydent-warszawy-nie-wydam-ani-zlotowki-na-sprawy-ideologiczne,109219.html
    • muchy_w_nosie Re: Patryk J. 16.06.18, 08:31
      Jak kiedyś Warszawa byla malym miaatem to może i lotnisko w centrum miało sens ale teraz? Przecież wy macie to lotnisko dwa razy bliżej niż nasze we Wrocławiu. Tyle terenu znajduje się w strefie nalotu. Dobra, sprawna komunikacja, metro i lotnisko może sobie spokojnie funkcjonować 40-50 km od centrum, bo dojaz np specjalnym pociągiem z przystankiem lotnisko-centrum, zajmie max 20 min.
      • morekac Re: Patryk J. 16.06.18, 08:43
        warszawa ma raptem 100 tys mieszkańców niż 30 lat temu. I raczej nie o wielkość miasta tu chodzi, tylko o to, że jest więcej lotów. Pytanie, kto lata bardziej - ludzie na wakacje czy biznesmeni w interesach? Podejrzewam, że dla tych ostatnich lotnisko bliżej jest bardziej dogodne, tym pierwszym może w sumie zwisać, czy mają się tłuc do Modlina czy do Baranowa.
        Co do szybkich połączeń - tak szczerze, to raczej słabo to widzę. Metra wciąż mamy 2 linie na krzyż i wolno to idzie, kolejom też jakoś ciężko z budową nowych linii idzie... Modlin działa już tyle lat, a pociągiem się nie dojedzie...
        • issa-a Re: Patryk J. 16.06.18, 15:38
          > I raczej nie o wielkość miasta tu chodzi, tylko o to, że jest więcej lotów.

raczej chodzi o to, ze "tyle !!! ziemi" marnuje sie na lotnisku, w samym niemal centrum miasta a przeciez developerzy!!! mogliby tam postawic bloki, osiedla i zarobic kuuuupe kasy! I załoze sie, ze to im właśnie "przeszkadza" lotnisko a ich lobbysci skutecznie cisna, hmmm...ciekawe czy za darmo "cisna".
          Mieszkam na Ursynowie, w sasiedztwie lotniska - nie, nie jest uciazliwe.
          Tak, może być uciazliwe dla tych, którzy buduja sie bezpośrednio przy lotnisku, za plotem. Powstaja tam osiedla nawet teraz, ludzie doskonale wiedzą, gdzie bedą mieszkac Wprowadzaja się a potem protestuja.
          Podobnie jest z metrem. Ludzie doskonale wiedzieli, ze STP jest obok ich budynku a teraz ryja drą, ze im metro przeszkadza.
          To chciwi developerzy i rownie chciwi mieszkańcy, za tym stoją, moim zdaniem.
          W miescie pretendujacym do stolicy biznesowej, musi być lotnisko w centrum miasta, z którego taksówka (nie kolejka, czy wuj wie czym) mozna przemieścic sie do swojego biura. szanujacy sie biznesmen nie bedzie szukał ""nadogodniejszego" polaczenia z lotniska do centrum miasta i swojego biura, latał po jakichs kolejkach (!), szukał mozliwosci dostania sie autostrada (!), on chce wsiaśc w taksówkę i za 10 minut być w swoim hotelu/biurze.
          Ale prymitywny pisuar nie jest w stanie tego zrozumiec a rzucajacy kasą lobbysci dopełniaja tego obrazu, obskurantyzmu i siemierżnąści. Tego właśnie wstydziliśmy sie za czasów PRL, kiedy przyszło nam wyjechac gdzies do normalnosci. Pora sie przyzwyczaic do tego wstydu, kiedy cywilizowani ludzie, chocby ze zwyklej obsługi sklepu/stacji benzynowej/lotniska, beda się usmiechac pod nosem na wasz widok, młodsze e-matki
          • arwena_11 Re: Patryk J. 16.06.18, 18:27
            Mieszkałam większość życia na Ursynowie i jak najbardziej przeszkadzają samoloty. Moi rodzice i teściowa dalej mieszkają na Ursynowie - i narzekają.
            Czasami miałam wrażenie, że samolot zahaczy o dom. Katastrofę w Kabatach widziałam z okien.
            Teraz na Mokotowie, mimo że bliżej lotniska - nie przeszkadza mi ono - bo nade mną nie latają.
            • mdro Re: Patryk J. 16.06.18, 19:43
              Jakaś Ty przewidywalna... "ja i moja rodzina" big_grin

Też mieszkam na Ursynowie. I samoloty bywają dokuczliwe tylko czasami, gdy są zmiany w normalnych torach lotów. Bo na ogół nad Ursynowem nie latają.

I nie ściemniaj, żadnej katastrofy nie widziałaś, bo miała miejsce na południowym krańcu Lasu Kabackiego, daleko od Ursynowa.
              • przystanek_tramwajowy Re: Patryk J. 16.06.18, 19:55
                Jak czytam arweny wynurzenia o niej samej i jej rodzinie, to myślę, że takich właśnie ludzi miał na myśli mistrz Tuwim pisząc ten wiersz:

Straszne mieszkania. W strasznych mieszkaniach
                Strasznie mieszkają straszni mieszczanie.
                Pleśnią i kopciem pełznie po ścianach
                Zgroza zimowa, ciemne konanie.

Od rana bełkot. Bełkocą, bredzą,
                Że deszcz, że drogo, że to, że tamto.
                Trochę pochodzą, trochę posiedzą,
                I wszystko widmo. I wszystko fantom.

Sprawdzą godzinę, sprawdzą kieszenie,
                Krawacik musną, klapy obciągną
                I godnym krokiem z mieszkań - na ziemię,
                Taką wiadomą, taką okrągłą.

I oto idą, zapięci szczelnie,
                Patrzą na prawo, patrzą na lewo.
                A patrząc - widzą wszystko oddzielnie
                Że dom... że Stasiek... że koń... że drzewo...

Jak ciasto biorą gazety w palce
                I żują, żują na papkę pulchną,
                Aż papierowym wzdęte zakalcem,
                Wypchane głowy grubo im puchną.

I znowu mówią, że Ford... że kino...
                Że Bóg... że Rosja... radio, sport, wojna...
                Warstwami rośnie brednia potworna,
                I w dżungli zdarzeń widmami płyną.

Głowę rozdętą i coraz cięższą
                Ku wieczorowi ślepo zwieszają.
                Pod łóżka włażą, złodzieja węszą,
                Łbem o nocniki chłodne trącając.

I znowu sprawdzą kieszonki, kwitki,
                Spodnie na tyłkach zacerowane,
                Własność wielebną, święte nabytki,
                Swoje, wyłączne, zapracowane.

Potem się modlą: "od nagłej śmierci...
                ...od wojny... głodu... odpoczywanie"
                I zasypiają z mordą na piersi
                W strasznych mieszkaniach straszni mieszczanie.
                • przystanek_tramwajowy Re: Patryk J. 16.06.18, 19:57
                  A Zapolska o nich sztukę napisała - "Pani Dulska". smile
              • arwena_11 Re: Patryk J. 16.06.18, 20:24
                Wiadomo, że samego uderzenia nie widziałam. ALejak najbardziej widziałam samolot, słyszałam huk i widziałam dym.
                Z tym końcem lasu to nie przesadzaj - jeszcze kawałek został do Powsina. Za Kazurką w prostej linii daleko nie było.
                Pewnie z 15-20 minut na piechotę. Jakiś czas po katastrofie byliśmy ze szkołą z kwiatami - na piechotę. Do dziś pamiętam smród jaki tam się dlugo unosił.
                • mdro Re: Patryk J. 16.06.18, 20:50
                  Tylko że on nie leciał nad Ursynowem... I odległość w linii prostej od Górki Kazurki to co najmniej 2,5 km (ścieżkami dalej). Ja rozumiem, że wiele wspomnień można sobie wmówić, zwłaszcza gdy było się dzieckiem, ale skonfrontuj je jednak z faktami.
                  • arwena_11 Re: Patryk J. 16.06.18, 21:13
                    Chyba jednak bliżej. Pamiętam, że szykowałam się z rodzicami na rowery do Powsina. Rowery były na balkonie.
                    Huk było słychać i dym czarny. Zaraz też ojciec dostał telefon z LOT-u, że ma przyjeżdżać. I wycieczki nie było.
                    Wielu moich kolegów z klasy zdążyło wjechać do lasu na rowerach zanim las został otoczony. Kilka osób było niedaleko - bo spędzanie w Powsinie soboty czy niedzieli było bardzo częste.
                    • mdro Re: Patryk J. 16.06.18, 21:19
                      Wiesz, po prostu sobie zobacz na mapie:
                      www.google.com/maps/place/Miejsce+katastrofy+samolotu+I%C5%82-62M+Tadeusz+Ko%C5%9Bciuszko+z+9.05.1987+r./@52.1150452,21.0421986,2196m/data=!3m1!1e3!4m5!3m4!1s0x47192dee99d04df3:0xb93ef7b9faf40e70!8m2!3d52.1141995!4d21.0440631
                      • arwena_11 Re: Patryk J. 16.06.18, 21:29
                        Sprawdziłam - od mojego domu 10 minut rowerem - ok 3km. W prostej linii na pewno bliżej. A że nie było wtedy tylu bloków - to las było widać jak na dłoni.
                        • mdro Re: Patryk J. 16.06.18, 21:44
                          Czyli doszłyśmy do tego, że widziałaś dym. I OK, tego nie neguję, mogłaś widzieć.
                    • 45rtg Re: Patryk J. 18.06.18, 11:57
                      arwena_11 napisała:

> Chyba jednak bliżej. Pamiętam, że szykowałam się z rodzicami na rowery do Powsi
                      > na. Rowery były na balkonie.
                      > Huk było słychać i dym czarny. Zaraz też ojciec dostał telefon z LOT-u, że ma p
                      > rzyjeżdżać. I wycieczki nie było.
                      > Wielu moich kolegów z klasy zdążyło wjechać do lasu na rowerach zanim las zosta
                      > ł otoczony. Kilka osób było niedaleko - bo spędzanie w Powsinie soboty czy nied
                      > zieli było bardzo częste.

No tylko że to był normalny, roboczy czwartek.
                      • mdro Re: Patryk J. 18.06.18, 12:11
                        Nie, 9 maja 1987 to sobota była. Może mylisz z katastrofą "Kopernika" z 1980 (tą, w której zginęła Jantar) - tamta była w piątek.

(A swoją drogą to Arwena zawsze utrzymywała, że jej rodzina to z komunistami nigdy przenigdy. A tutaj jakieś telefony z powodu katastrofy...).
                        • 45rtg Re: Patryk J. 18.06.18, 12:21
                          mdro napisała:

> Nie, 9 maja 1987 to sobota była. Może mylisz z katastrofą "Kopernika" z 1980 (t
                          > ą, w której zginęła Jantar) - tamta była w piątek.

Hm. Faktycznie Internet zgodnie twierdzi, że dziewiątego, ale jakim cudem ja się o tym dowiedziałem, kupując popołudniową gazetę w kiosku obok kościoła, gdzie czekałem na religię, czyli to musiał być wtorek lub czwartek? I jak z tej religii wróciłem, to w radiu czytali listę ofiar. Ciekawe.
                        • arwena_11 Re: Patryk J. 18.06.18, 15:56
                          Ojciec w LOT pracował. Ściągnęli wszystkich. Na pogrzeb też musiał w "mundurze" iść.
          • bistian Re: Patryk J. 16.06.18, 18:46
            issa-a napisała:

> szanujacy sie biznesmen nie bedzie szukał ""nadogodniejszego"
            > polaczenia z lotniska do centrum miasta i swojego biura, latał po jakichs kolej
            > kach (!), szukał mozliwosci dostania sie autostrada (!), on chce wsiaśc w taksó
            > wkę i za 10 minut być w swoim hotelu/biurze.

To jest ważny argument, o tym mówią pracownicy wysokiego szczebla, chwalą Okęcie.
            Podobnie jest na Schiphol, z centrum samochodem jest do 20 minut dojazdu. Pewnie z tego samego powodu zostawiono lotnisko w Tegel.
            Takie decyzje też zarabiają pieniądze, ale PiS tego nie policzy.
            • szpil1 Re: Patryk J. 23.06.18, 11:03
              bistian napisał:

> issa-a napisała:
              >
              > > szanujacy sie biznesmen nie bedzie szukał ""nadogodniejszego"
              > > polaczenia z lotniska do centrum miasta i swojego biura, latał po jakichs
              > kolej
              > > kach (!), szukał mozliwosci dostania sie autostrada (!), on chce wsiaśc w
              > taksó
              > > wkę i za 10 minut być w swoim hotelu/biurze.
              >
              > To jest ważny argument, o tym mówią pracownicy wysokiego szczebla, chwalą Okęci
              > e.
              > Podobnie jest na Schiphol, z centrum samochodem jest do 20 minut dojazdu. Pewni
              > e z tego samego powodu zostawiono lotnisko w Tegel.
              > Takie decyzje też zarabiają pieniądze, ale PiS tego nie policzy.

W takiej Genewie dojazd pociągiem do centrum zajmuje 6 - 7 min. I można wziąć bilet na bezpłatny przejazd ważny 80 min.
              A tu podejrzewam swoi muszą zarobić. Tereny dla deweloperów, nowe lotnisko budowane przez krewnych i znajomych królika... I szafa gra.
      • owmordke Re: Patryk J. 16.06.18, 08:44
        8 razy 2 = 13? Jest troche blizej ale nie dwa razy. W Londynie jest lotnisko prawie w srodku miasta (city) i jakos dziala bez problemu. Fakt ze nie jest to glowne lotnisko.
        • bistian Re: Patryk J. 16.06.18, 11:16
          owmordke napisała:

> 8 razy 2 = 13? Jest troche blizej ale nie dwa razy. W Londynie jest lotnisko pr
          > awie w srodku miasta (city) i jakos dziala bez problemu. Fakt ze nie jest to gl
          > owne lotnisko.

Tak samo działa Tempelhof w Berlinie czy Schiphol w Amsterdamie, który jest bardzo dużym portem lotniczym.
          Chodzi o działki na sprzedaż, o czym już mówiono oficjalnie wiele razy. Działki się sprzeda deweloperom, wykupi za to ziemię i zbuduje lotnisko gdzie indziej, jeszcze swoi zarobią. smile
          Pomysł nie jest głupi, ale przy tej ekipie może się okazać, że tereny zostaną sprzedane, a nowego lotniska nie będzie.
          Można by zostawić to lotnisko jako zapasowe, ograniczyć loty nocne do minimum i przez to uciążliwość okolicznym mieszkańcom, byłoby to najlepsze rozwiązanie, ale ludzie przy korycie czekają. wink
          • saraanna Re: Patryk J. 16.06.18, 13:45
            Schiphol jest 20 km od Amsterdamu i jest dobrze skomunikowany , pociagi jezdza co chwile to samo z autobusami smile
            • bistian Re: Patryk J. 16.06.18, 14:21
              saraanna napisała:

> Schiphol jest 20 km od Amsterdamu i jest dobrze skomunikowany , pociagi jezdza
              > co chwile to samo z autobusami smile

Przy porcie, a w zasadzie przez port i pod pasami startowymi, przechodzi autostrada. Trochę się pobudowało w ostatnich latach, szczególnie od południa, więc ta odległość od miasta jest już niewidoczna.
            • issa-a Re: Patryk J. 16.06.18, 16:15
              >Schiphol jest 20 km od Amsterdamu

zaraz zaraz... czy sie myle czy jednak Holandia ma obszar niewiele wiekszy niz Warszawa....
              Nie, no przesadzam ale jednak od rzeczyjest porównać sobie Holandie i Polskę.
              Z lotniska w Amsterdamie jechalam niemal na południowy koniec NL i było to nie wiecej niz 100 km. Z Warszawy 100 km to sa Mazury.
              Tak, ze nie porównujmy kraju, który musial zagospodarowac wyłacznie obszar wielkosci naszego wojewodztwa - tam są doskonałe drogi, infrastruktura.
              A z Okecia do ścisłego centrum Warszawy jest ok. 10 km, czyli niewielka jednak róznica z Amsterdamem.
              • thank_you Re: Patryk J. 23.06.18, 16:51
                Z Warszawy 100 km są Mazury 😂😂😂
          • thank_you Re: Patryk J. 23.06.18, 16:50
            Samoloty nie startują i nie laduja na Okęciu pomiędzy 23.30 a 5.30.
    • issa-a Re: Patryk J. 16.06.18, 15:12
      jaki to moze sobie nawet stanac na swoich kibolskich rzesach - i tak na niego nie zagłosuje.
      Każdy tylko nie jaki - i zaden pisuar. A jaki jest wyjatkowo antypatycznym pisiorem, hipokryzja wręcz wyszczerza sie z ócz jego i krzyczy "tak, to ja.ki".
      Organicznie nie cierpię prostactwa i cwaniactwa
      • tiszantul Re: Patryk J. 16.06.18, 18:14
        > jaki to moze sobie nawet stanac na swoich kibolskich rzesach - i tak na niego n
        > ie zagłosuje

to bardzo ciekawe, że antypisowska ultraska nie zagłosuje na Jakiego. Kto by pomyślał. Opozycji życzę jak najwięcej tego rodzaju sukcesów. Tymczasem kandydat PO sprawia wrażenie zestresowanego, czyżby przyszły wewnętrzne sondaże?

Jeśli chodzi o całkiem inne sondaże, te na użytek urabiania publiki, widzieliście ostatni Ibris? Trzaskowski ma siedem punktów przewagi. A przypomnę, że Ibris dwa dni przed I turą wyborów prezydenckich dawał 41% dla Bronco Bulla i 27% dla Dudy. Całe czternaście punktów przewagi. Oraz to właśnie Ibris opublikował sondaż, gdzie liderem była Nowoczesna z wynikiem 31% i wygrywała z PiS-em.
        • mdro Re: Patryk J. 16.06.18, 19:38
          Tak, tituszko. Nakarmi się Patrysia kawiorkiem, upudruje (nie będzie mu Morawiecki wizażu żałował przecież) i będzie chłopak jak malowanie, na pewno wygra!
        • issa-a Re: Patryk J. 18.06.18, 20:01
          >to bardzo ciekawe

tiszka a ciebie to juz na forum gazety polskiej nie chca? nie zdałes sobie jeszcze sprawy, ze tu nie masz czego szukac? no...premii (czy tam nagrody) nie bedzie...przykrosc taka...
          chocby nie wiem co tam wasze sondaże pokazywały to "po moim trupie" na kibola - prostaka zagłosuje.
    • rosapulchra-0 Re: Patryk J. 16.06.18, 15:26
      Okęcie to nie środek miasta.
      • issa-a Re: Patryk J. 16.06.18, 15:59
        nie środek? a co jest "środkiem" aaaa! rozumiem! PKiN...
        Okecie to JEST środek miasta, w porownaniu z Modlinem, czy Baranowem.
        A ty nie mieszkasz w Warszawie, przypuszczam ze nigdy tu nie mieszkalaś.
        • owmordke Re: Patryk J. 16.06.18, 20:01
          Okecie jest srodkiem miasta? Wtf? Przeciez to obrzeza. Wiem co mowie bo mieszkalam w okolicy przez kilka lat.
          • rosapulchra-0 Re: Patryk J. 18.06.18, 14:04
            Urodziłam się w Warszawie i mieszkałam w niej ponad połowę mojego życia. Okęcie to nie środek miasta.
          • issa-a Re: Patryk J. 18.06.18, 20:11
            >Przeciez to obrzeza

obrzeza???sama jestes obrzezem..
            wiem, rozumiem...jak się dojeżdża do "Warsiungi" pociagiem, czy tam PKSem, to mozna nie wiedziec, co jest 10 km od PKiN.
            Otoz... lotnisko jest wlasnie 10 km od scislego centrum Warszawy, czyli (obecnie) "patelni", kiedys PKiN.
            Wiekszośc osiedli warszawskich jest dalej umiejscowionai, ty tez mieszkasz dalej, załoze sie (na blizsze zamieszkanie nie byłoby cie stac).
            >rosapulchra-0,
            to ze ktos urodzil sie w samolocie nad Londynem, nie znaczy, ze jest londyńczykiem. No, przykro mi ale to kolejny twój wpis, który świadczy o niklej znajomosci miasta. Jakos nie wierzę w to, co piszesz. Ale plec sobe dalej...
            Ja nie tylko sie tu urodzilam ale mieszkam, od ponad pół wieku, w tym miescie. Tak że tego...no, trudno mnie zagiac...
            • owmordke Re: Patryk J. 18.06.18, 22:16
              Okecie jest 8 km od centrum nie 10. Nie zmienia to faktu ze jest sa to obrzeza Warszawy.

Tu masz mapke. Lotnisko jest przy samej granicy Warszawy: ...images/MGHcLQ

Tez sie w Warszawie urodzilam (zadna w tym moja zasluga). Mieszkalam w roznych zakatkach Warszawy, na przyklad na takim zadupiu jak Smolna.
            • owmordke Re: Patryk J. 18.06.18, 22:18
              Mapka drugie podejscie: www.lotnisko-chopina.pl/uploads/user_files/OH/HSM/Mapa%20do%20prezentacji.jpg
        • ichi51e Re: Patryk J. 18.06.18, 13:45
          O ale co komu szkodzi ze na lotnisko jest blisko?
    • tiszantul Re: Patryk J. 16.06.18, 18:18
      Sympatykom opozycji przypominam kluczowy argument Trzaskowskiego - przecież już mamy lotnisko w Berlinie. Wszystkie niemieckie media dla Polaków mocno poparły Trzaskowskiego, więc sprawa zamknięta.
      • sumire Re: Patryk J. 16.06.18, 18:27
        Tisz, kiedy ty ostatnio samolotem leciałoś?
        Tak, wolę latać przez Niemcy, niż przez nieistniejący sen o potędze. Zwłaszcza gdy się czyta, co się dzieje w Locie.
        • morekac Re: Patryk J. 16.06.18, 22:06
          Wczoraj czy przedwczoraj mieli jakiś problem z paliwem i samoloty były opóźnione.
          • thank_you Re: Patryk J. 23.06.18, 16:57
            Problem był spowodowany przez OA a nie przez lotnisko.
      • mama303 Re: Patryk J. 16.06.18, 20:16
        tiszantul napisała:

> Sympatykom opozycji przypominam kluczowy argument Trzaskowskiego - przecież już
        > mamy lotnisko w Berlinie.

a dlaczego ludzie mieliby przerzucić się z Berlina do Baranowa? co, taniej będzie? czy ładniej?
        Przecież ten Baranów nigdy nie powstanie!
        • paszczakowna1 Re: Patryk J. 17.06.18, 23:53
          A koronnym dowodem, ze Baranów nigdy nie powstanie, jest serial pt "budowa lotniska w Berlinie".

NB, jak kogoś przypiliło na większe lotnisko, jakie są argumenty przeciwko rozbudowie Modlina? Autostradę zrobić itp? Przecież łatwiej i taniej rozbudować istniejace niż robić coś w szczeerym polu.
          • bistian Re: Patryk J. 18.06.18, 00:16
            paszczakowna1 napisała:

> A koronnym dowodem, ze Baranów nigdy nie powstanie, jest serial pt "budowa lotn
            > iska w Berlinie".

Któryś z mieszkańców stwierdził, że to nienormalne robić lotnisko na ziemiach pszenno-buraczanych. Ma pełną rację, niestety.
          • thank_you Re: Patryk J. 23.06.18, 16:58
            Niefortunne położenie - częste mgly, struktura gruntu.
      • issa-a Re: Patryk J. 18.06.18, 20:18
        >Sympatykom opozycji przypominam kluczowy argument Trzaskowskiego - przecież już mamy lotnisko w Berlinie.

no..duren (to ty), nic innego nie przychodzi do głowy.
        Przy okazji przypominam, że ZNIENAWIDZONY TVN 24 NIE JEST medium niemieckim a należy do grupy amerykańskiej.
        No...ciekawa jestem jak pisuary zamierzaja stłamsic swojego "sprzymierzeńca" i wygrac z sądami amerykańskimi, he he he...kulson tiszka...
        I czy stac ich na to, kulson...no...bardzo jestem ciekawa i z zainteresowaniem bede obserwować skrętowijstwo kurdupla, ha ha..
        ps. mozecie ich w doope cmoknac, powtorz to swojemu kurduplowi
    • miniulowa Re: Patryk J. 18.06.18, 06:00
      m.facebook.com/story.php?story_fbid=635231410145557&id=333032323698802
      Poczytajcie sobie w dyskusji wypowiedzi Gabora, pupilka Jakiego.
      Takich ludzi Warszawa będzie miała we władzach jeśli Jaki wygra wybory.
      • arwena_11 Re: Patryk J. 18.06.18, 08:02
        A ty myślisz, że obecna ekipa to działa inaczej? Trzaskowski to hanka bis. Ludzie mają dosyć ich przekrętów.

Liczyłam na jakiegoś lokalnego kandydata - ale chyba nie ma żadnego. Znowu będzie się głosowało przeciw. Na ten moment ie wybieram się na pierwszą turę. Pofatyguję się w drugiej, jeśli zajdzie taka konieczność.
        • mdro Re: Patryk J. 18.06.18, 08:20
          Może nie wypowiadaj się w imieniu "ludzi"? I nawet przy takich przekonaniach - uważasz, że Jaki j jego ekipa będą lepsi? Na pewno bardziej fachowi i lepiej będą zarządzać miastem, prawda?

A co do ministra Jakiego, to na jego Twitterze zostało zamieszczone zdjęcie z pogrzebu Karpiniuka z płaczącymi Tuskiem i Schetyną z podpisem "nasi przegrali z Meksykiem" i heheszkami w tekście. I co, tez napiszesz "a Trzaskowski"? To będzie poziom ekipy Jakiego.
          • arwena_11 Re: Patryk J. 18.06.18, 08:44
            Wiesz, mam gdzieś polityków. Ale nigdy nie zagłosuje na kogoś z otoczenia Hanki.

Dlatego liczyłam na kogoś lokalnego spoza układów. Ale nikogo takiego nie ma. Czy zagłosuję i na kogo zastanowię się w drugiej turze.
            • pani-noc Re: Patryk J. 18.06.18, 11:36
              Ja na Hankę nigdy nie głosowałam, a w drugiej turze po prostu nie szłam do wyborów. Tym razem chyba po raz pierwszy w życiu zagłosuję już w pierwszej turze na kandydata PO.

Bo na kogo innego? SLD nie ma kogo wystawić, środowiska miejskie i lewicowe chyba kręcą sobie bekę z wyborców wystawiając Śpiewaka. A Jaki to po prostu krętacz i cwaniak jakich mało. Jeśli ci przeszkadza to co wyprawia ekipa Hanki w ratuszu to po akcjach w Opolu Patryś gwarantuje, że w 2 lata prześcignie wszystkie afery Hanki z 2 kadencji. Tak samo jak przy rządzie PIS ludzie bardzo szybko zatesknili za rządami PO.

Ja dziekuję. Na to, że polski rząd niszczy Polskę nie mam wpływu, ale nie chcę mieć tych samych niszczycieli u mnie w mieście. Oni nie mają ludziom nic do zaoferowania poza TKM i kupowaniem głosów mniej rozgarniętych wyborców za kiełbaski (dosłownie).
              • tiszantul Re: Patryk J. 18.06.18, 14:11
                > Tak samo jak przy rządzie PIS ludzie bardzo szybko za tesknili za rządami PO

Jeśli tak zatęsknili, to przyszłoroczne wybory parlamentarne będą czystą formalnością, prawda? Schetyna może już pisać expose.
          • iwles Re: Patryk J. 18.06.18, 08:45

Poziom "naszego" dyńki.
            A ja coraz częściej odnoszę wrażenie, że własnie dyńka to musi być ktos z obecnie panujących pisiorów. Może nawet sam Jaki ?
        • mdro Re: Patryk J. 18.06.18, 08:43
          I jeszcze jedno - podaj JEDEN przykład podobnego działania "obecnej ekipy", tzn. ogłoszenia dokładnie odwrotnego wyniku wyborów/referendum albo mianowania człowieka z tego rodzaju hmm. "drogą zawodową" na dyrektora dużego przedsiębiorstwa. A tak, oczywiście, wójt Obajtek - ale to PiS chyba go mianował?
          • arwena_11 Re: Patryk J. 18.06.18, 08:54
            Obecna ekipa jest umoczona w reprywatyzację. To wystarczy.
            • iwles Re: Patryk J. 18.06.18, 08:58

a pisowska może ci zabrać twoją własność i wszystko upaństwowić.
              • tiszantul Re: Patryk J. 18.06.18, 14:26
                > a pisowska może ci zabrać twoją własność i wszystko upaństwowić.

Powodzenia z tą tezą w kampanii wyborczej. Jeśli opozycja sama pracuje na wizerunek oszołomów, to PiS naprawdę nic nie musi robić.
                • natalia.nat Re: Patryk J. 18.06.18, 14:59
                  Jasne!
                  Jeżeli dla władzy nie jest żadnym hamulcem działanie niezgodnie z prawem i konstytucją, nie będzie też dla niej żadnym problemem przegłosowanie ustawy o upaństwowieniu prywatnych majątków.
                  Ktoś ich powstrzyma, skoro wszystkie władze już sobie podporządkowali?! Takiś mądry, bo nic nie masz.
                  Niestety, sądy i trybunały już nas nie obronią przed chorymi pomysłami tych oszołomów.
            • mdro Re: Patryk J. 18.06.18, 09:13
              Pisowska też.
        • mamablue Re: Patryk J. 18.06.18, 09:11
          arwena_11 napisała:
          Ludzie mają dosyć ich przekrętów.

To zagłosuj na pana, którego tak bronisz, a na pewno nie będzie żadnych przekrętów, tylko białe szaty i anielskie pienia wink A tak szczerze, to pisowa władza ma za uszami tyle afer, że każda kolejna ginie w tłumie poprzednich. Jak myślisz arweno, Patryś też zacznie wydawać na wizaż publiczną kasę? Bo NIK opublikował info, że za usługę wartą 1 tys zapłacono 49 tys.....
          Afera goni aferę, a córka leśniczego i Misiek siedzą i się śmieją. To samo będziecie mieć w stolycy - samych swoich.

• arwena_11 Re: Patryk J. 18.06.18, 09:22
            Jak mówię - nie mam na kogo głosować. Żaden kandydat nie jest apolityczny. Więc po raz kolejny będzie głosowanie przeciwko.
            Na pierwszą turę się nawet nie wybieram
            • sumire Re: Patryk J. 18.06.18, 11:02
              A nie wybieraj się, tylko potem nie marudź. Tak, jak teraz na Hankę.
              • arwena_11 Re: Patryk J. 18.06.18, 11:23
                Wtedy chodziłam. Nawet byłam na referendum odwołującym Hankę.

Tylko niestety nie ma na kogo głosować "za". Będą więc głosy "przeciw"
                • iwles Re: Patryk J. 18.06.18, 11:49

nawet, jeżeli tym sposobem wygra ktoś o wiele gorszy ?
                  • arwena_11 Re: Patryk J. 18.06.18, 11:59
                    A według ciebie przydupas Hanki jest lepszy? Nie - nie jest. Obaj są siebie warci.
                    • mdro Re: Patryk J. 18.06.18, 12:15
                      Oczywiście, jeśli wolisz, by rządziła Warszawą ekipa "przydupasa", jak to byłaś łaskawa określić, aferzystów i ignorantów z PiS-u, który w dodatku stoi za koncertowym rozwaleniem stosunków Polski z USA, to głosuj na Patryczka. Będziesz miała dyrektorów pokroju tego tuza, co mu profil na FB (mój błąd, to FB był) prowadzi.
                    • kropkacom Re: Patryk J. 18.06.18, 12:29
                      To na którego zagłosujesz? big_grin
                      • arwena_11 Re: Patryk J. 18.06.18, 13:13
                        W pierwszej turze na nikogo - w drugiej pewnie przeciwko Trzaskowskiemu
                        • sumire Re: Patryk J. 18.06.18, 13:23
                          Czyli w praktyce zagłosujesz na kibola rozdającego posady koleżkom. Na zdrowie, życzę, by wygrał.
                          • tiszantul Re: Patryk J. 18.06.18, 14:37
                            > Czyli w praktyce zagłosujesz na kibola rozdającego posady koleżkom. Na zdrowie,
                            > życzę, by wygrał

Opozycja tłumaczy ciemnemu wyborcy, co oznacza jego głos. Proponuję właśnie działania w tym kierunku, ludzie naprawdę czekają, aż opozycja im objaśni świat. Bierzcie kaganek oświaty i w drogę. KOD miał podobno jeździć po wioskach, chodzić od biednej chałupinki do biednej chałupinki i zgodnie z misją inteligencji objaśniać ubogim ludziom rzeczywistość - ktoś wie, czy pojechali? smile
                            • natalia.nat Re: Patryk J. 18.06.18, 15:40
                              Rozumiem, że twój kaganek oświaty jest z lepszej gliny ulepiony, hę?
                              Wobec tego przekonaj mnie do swojej ukochanej władzy, bo może się mylę krytykując dojną zmianę łapówkarską, która łamie prawo na okrągło, a afera u nich goni aferę, no w tym faktycznie nikt ich nie przebije. No w czym ten cudowny pis jest lepszy od poprzednich ekip? Czyżbym nie dostrzegła ich potencjału?
                              Pytania na referendum to chyba jakiś pięciolatek układał, no jaja sobie robią z Polaków.
                              Jeżeli chodzi o wydatki na wizaż pani premier, to według mnie ktoś trafnie skomentował, że taniej byłoby zrobić operację plastyczną. Naprawdę nie przeszkadza ci, że tak bez opamiętania rozkradają publiczne pieniądze i niszczą demokratyczne państwo prawa? Bo dali ci parę groszy z twojego własnego portfela? Niesamowite, że takich mamy obywateli.
                              • taki-sobie-nick Re: Patryk J. 18.06.18, 22:28
                                Bo dali ci parę groszy z twojego własnego portfela?

Bierzesz te parę groszy? Bo ematki biorą entuzjastycznie.

• kropkacom Re: Patryk J. 18.06.18, 13:40
                          A czemu nie na niego skoro sama napisałaś, że nie jest gorszy? Arwena, daruj. Dobrze wiesz, że głosowałabyś na wszystko co jest przeciw PO a najlepiej z PIS.
                          • tiszantul Re: Patryk J. 18.06.18, 14:48
                            > Arwena, daruj. D
                            > obrze wiesz, że głosowałabyś na wszystko co jest przeciw PO a najlepiej z PIS.

Głosowanie przeciwko PO to obecnie najbardziej chyba rozpowszechniona tendencja w całym kraju, więc nie ma co się czepiać akurat Arweny. Również PiS to od trzech lat najbardziej popularna partia w kraju, więc jeśli zamierzacie się dziwić, że ktoś na nią głosuje, to sporo jeszcze będziecie się dziwić.
                            Jeśli PiS jest taki zły, to może warto zapytać, co takiego zrobiła ludziom Platforma, że ludzie woleli zły pis, a sama Platforma obecnie nie ma żadnych perspektyw na powrót do władzy. Może za mało ostrzegaliście przed Kaczyńskim? Możecie to teraz nadrobić. Ostrzegajcie. Ludzie potrzebują Waszych ostrzeżeń, będą Wam bardzo wdzięczni.
                            • natalia.nat Re: Patryk J. 18.06.18, 15:55
                              Ależ, skoro ten twój pis jest taki cudowny, wymień tutaj w punktach, co zrobił dobrego dla kraju, dla ludzi. Bo to, że będąc opozycją obiecał ludziom łapówkę, obrzydził im ówczesną władzę (krytykował wszystko to, co teraz z nawiązką sam robi), wymyślał spiski i afery, których teraz nie może jakoś udowodnić, to wszystko raczej nie należy do chlubnych działań tej partii.
                              Widocznie wiesz więcej niż widać na pierwszy rzut oka. Oświeć nas i wymień te cuda wianki, które robi dla państwa i narodu obecna władza. Po co wypisujesz te badziewne dyrdymały, byle pisać cokolwiek. Czekamy na konkrety. Skoro jesteś takim zdecydowanym wyborcą dojnej zmiany, to na pewno wiesz dlaczego.
                          • arwena_11 Re: Patryk J. 18.06.18, 14:57
                            No ale chyba to napisałam wyraźnie. Będę głosowała PRZECIWKO. Nie za jakimś kandydatem tylko przeciwko kandydatowi PO. Prędzej ręka mi uschnie niż kiedykolwiek zagłosuję na kogoś związanego z PO.

Dlatego jak pójdę - to dopiero na drugą turę.
                            • iwles Re: Patryk J. 18.06.18, 15:21

budujące jest to, że wierzysz, iż jeśli będzie druga tura, to jednym z kandydatów będzie kandydat PO big_grin
                              • arwena_11 Re: Patryk J. 18.06.18, 15:36
                                No przecież widzę sondaże. Nie wydaje mi się, aby po raz drugi popełniano ten błąd - i przeszacowywano je.

Jeżeli zaś stałby się cud - i kandydat PO nie wejdzie do drugiej tury - to nie będę chyba w ogóle się fatygowała.
                            • kropkacom Re: Patryk J. 18.06.18, 16:08
                              Głos "przeciwko" jest głosem "za". Zwłaszcza, że obie wiemy, że nie głosowałabyś na każde przeciw. Prawda? Znasz sondaże.
                              • arwena_11 Re: Patryk J. 18.06.18, 18:30
                                Nie ma kandydata, na którego z czystym sumieniem zagłosowałabym ZA.
                                • kropkacom Re: Patryk J. 18.06.18, 18:33
                                  No ale skoro oboje po jednych pieniądzach (czy jak to się mówi) to dlaczego Jaki? big_grin
                                  • arwena_11 Re: Patryk J. 18.06.18, 18:58
                                    No chyba wyraźnie napisałam, że nigdy nie zagłosuję na nikogo z PO, a już zwłaszcza z otoczenia Hanki. Tej kobiety nie znoszę.
                                • pani-noc Re: Patryk J. 18.06.18, 20:25
                                  I dlatego w drugiej turze zagłosujesz na opolskiego obszczymura. Nie kryguj się, wszyscy wiemy dokąd twoje wywody zmierzają.
                                  • arwena_11 Re: Patryk J. 18.06.18, 20:41
                                    ale ja się nie kryguję. Ja po prostu nigdy nie zagłosuje na nikogo z PO.
                                    • sumire Re: Patryk J. 18.06.18, 20:47
                                      Ależ nikt ci nie każe. Tylko dziwimy się, że chcesz takiego śliskiego typa na prezydenta stolicy. Żarty z pogrzebu cię bawią!
                                      • arwena_11 Re: Patryk J. 18.06.18, 20:50
                                        Trzaskowski też jest śliski.
                                        • sumire Re: Patryk J. 18.06.18, 22:21
                                          Ile posadek rozdał swoim? Jaki całe Opole nimi obsadził.
                                        • kropkacom Re: Patryk J. 18.06.18, 22:36
                                          Nie musisz głosować na żadnego z nich big_grin
                        • taki-sobie-nick Re: Patryk J. 18.06.18, 22:29
                          arwena_11 napisała:

> W pierwszej turze na nikogo - w drugiej pewnie przeciwko Trzaskowskiemu

A ja na nikogo w obu turach. Jaki okazał się nie tylko cwaniaczkiem, ale człowiekiem podłym.
                          • miniulowa Re: Patryk J. 23.06.18, 05:49
                            "A ja na nikogo w obu turach"

Przypomnę tylko, że PiS w ten sposób wygrało wybory parlamentarne...
                    • natalia.nat Re: Patryk J. 18.06.18, 15:03
                      arwena_11 napisała:

> A według ciebie przydupas Hanki jest lepszy?

Jest. Milion razy lepszy. I sama Hanka. I przydupas.

• arwena_11 Re: Patryk J. 18.06.18, 15:06
                        Mam inne zdanie
                        • tiszantul Re: Patryk J. 18.06.18, 15:09
                          > Mam inne zdanie

Że ten milion był zawyżony? Może Trzaskowski jest tylko dwieście tysięcy razy lepszy?
                          • natalia.nat Re: Patryk J. 18.06.18, 16:02
                            tiszantul napisała:

> > Mam inne zdanie
                            >
                            > Że ten milion był zawyżony? Może Trzaskowski jest tylko dwieście tysięcy razy l
                            > epszy?

Najlepsze jest w tym wszystkim to, że ten milion nie jest zawyżony. Władza pisowska jest po prostu szkodliwa dla kraju i będzie też szkodliwa dla stolicy.
                      • tiszantul Re: Patryk J. 18.06.18, 15:08
                        > Jest. Milion razy lepszy. I sama Hanka. I przydupas.

Przekaz jest, teraz tylko rozpropagować.
                        • natalia.nat Re: Patryk J. 18.06.18, 16:00
                          Ależ propaguj swój przekaz. Tylko się troszkę postaraj. Wypisując puste bzdety bez żadnych argumentów, celu raczej nie osiągniesz. Zacznij od odpowiedzi na pytania. Nigdy nie wymieniłeś choć jednego konkretu. Może czas zacząć. Zaręczam, że byłbyś bardziej wiarygodny. Pisanie, że ktoś jest lepszy bo...tak, to niestety nie przejdzie.
                  • tiszantul Re: Patryk J. 18.06.18, 14:30
                    > nawet, jeżeli tym sposobem wygra ktoś o wiele gorszy ?

No proszę. Patryk Jaki jest gorszy. Teraz wystarczy to tylko wytłumaczyć ludziom, a wybory macie wygrane. Zdaje się, spora część warszawiaków nie rozumie, że Jaki jest gorszy, pewnie sami też są gorsi.
                    • natalia.nat Re: Patryk J. 18.06.18, 15:15
                      No proszę, troll odkrył amerykę.
                      Są dwaj kandydaci, jeden ma swoich zwolenników, drugi ma swoich. Dla jednych pisowski jaki będzie gorszy, dla innych lepszy. No cuda na kiju normalnie.
                      Nie wiedziałeś, że forum dyskusyjne służy do wymiany poglądów?
                      Komuś nie wolno napisać, że jakiś kandydat jest "gorszy", ale tobie oczywiście wolno napisać, że jest "lepszy". Dorośnij wreszcie.
            • kropkacom Re: Patryk J. 18.06.18, 11:42
              Ojej, a ty oczekiwałaś, że będzie apolityczny. To nawet słodkie. wink

Ps. Głosy "przeciw" czy "na złość" to też głosy "za".
              • arwena_11 Re: Patryk J. 18.06.18, 12:00
                Oczekiwałam sensownego kandydata nazwijmy go "społecznego". Wystawionego przez jakiś lokalny komitet
                • pani-noc Re: Patryk J. 18.06.18, 12:03
                  To głosuj na Śpiewaka big_grin
                  • arwena_11 Re: Patryk J. 18.06.18, 13:12
                    A znasz znaczenie słowa SENSOWNY?
                    • iwles Re: Patryk J. 18.06.18, 13:15

"sensowny" - kierujący się logiką i rozsądkiem.

To niby o Jakim ? big_grin
                      • arwena_11 Re: Patryk J. 18.06.18, 14:14
                        Sensowny SPOŁECZNY.
                    • pani-noc Re: Patryk J. 18.06.18, 13:49
                      Sensowny i wystawiony przez lokalny komitet z definicji się wykluczają. Sensowny kandydat to taki, który ma szansę powalczyć o wyższy wynik niż honorowe 5%. W Warszawie bez wsparcia dużej partii to nierealne.
                      • tiszantul Re: Patryk J. 18.06.18, 14:51
                        > Sensowny kandydat to taki, który ma szansę powalczyć o wyższy wynik niż honorowe 5%

Jaki sensowny! Dziękuję. Uwielbiam kulturalną debatę na poziomie.
                        • iwles Re: Patryk J. 18.06.18, 14:55

płacą ci za sam fakt pisania czy sprawdzają, co napisałoś ? big_grin
                    • zona_glusia Re: Patryk J. 18.06.18, 18:13
                      Piszesz wyżej, że masz dość przekrętów obecnej ekipy, ale człowiek walczący z tymi przekrętami też ci nie odpowiada. Tylko nie pisz, że Śpiewak nie ma doświadczenia, bo Kaczyński jak obejmował urząd też nie miał.
                      • owmordke Re: Patryk J. 18.06.18, 22:35
                        Spiewak przeciez zwalcza Hanke i przekrety reprywatyzacyjne - dla arweny bylby idealny.
                        • taki-sobie-nick Re: Patryk J. 18.06.18, 22:39
                          owmordke napisała:

> Spiewak przeciez zwalcza Hanke i przekrety reprywatyzacyjne - dla arweny bylby
                          > idealny.

Śpiewak jest lewak, że napiszę do rymu. To jak się ma Arwenie podobać?
                          • owmordke Re: Patryk J. 22.06.18, 21:26
                            No przeciez ona pisze ze bedzie glosowac przeciw (Trzaskowskiemu, Hance i spolce), a nie za kims. To moze byc i Spiewak wink
                            • taki-sobie-nick Re: Patryk J. 22.06.18, 21:43
                              owmordke napisała:

> No przeciez ona pisze ze bedzie glosowac przeciw (Trzaskowskiemu, Hance i spolc
                              > e), a nie za kims. To moze byc i Spiewak wink

Teraz się pojawił jeszcze jakiś nowy, to znaczy on jest właściwie stary zarówno wiekiem, jak i politykowaniem, no ale nie jest żadnym z powyższych ani Jakim.
                      • taki-sobie-nick Re: Patryk J. 18.06.18, 22:37
                        zona_glusia napisał(a):

> Piszesz wyżej, że masz dość przekrętów obecnej ekipy, ale człowiek walczący z t
                        > ymi przekrętami też ci nie odpowiada.

Trzaskowski walczy z przekrętami obecnej ekipy? On nawet nie próbuje udawać, że go Warszawa interesuje.
                        • mildred.pierce Re: Patryk J. 23.06.18, 09:45
                          Piszesz wyżej, że masz dość przekrętów obecnej ekipy, ale człowiek walczący z tymi przekrętami też ci nie odpowiada. Tylko nie pisz, że Śpiewak nie ma doświadczenia, bo Kaczyński jak obejmował urząd też nie miał.

Wyrwalas z kontekstu. Chodzi o Śpiewaka.
                          • arwena_11 Re: Patryk J. 23.06.18, 10:26
                            Popierany przez Razem i Lewicę - nie moja bajka zupełnie.
                            • owmordke Re: Patryk J. 23.06.18, 20:07
                              A dresiarz z Opola to Twoja bajka?
    • mamablue Re: Patryk J. 18.06.18, 08:14
      Bezpośrednio mnie ten pan nie dotyczy, ale gdzieś na fb widziałam opis spotkania z nim. Nie odpowiedział na żadne pytanie. To kandydat dla myślących inaczej sad
    • 45rtg Re: Patryk J. 18.06.18, 11:51
      taki-sobie-nick napisała:

> Za to Sasin oznajmił, że "lotnisko w środku miasta nie ma sensu".
      > Panie Sasin, pan sobie lata samolotem rządowym, to panu wszystko jedno, ale nam
      > nie.

Jak zamkną Okęcie, to se rządowym nie polata. Chyba że zakrywając kolanami uszy rządową Cessną z Babic.

• mdro Re: Patryk J. 18.06.18, 12:17
        A nie, nie znasz chytrego planu - Okęcie ma stać się lotniskiem wojskowym i specjalnego przeznaczenia...
        • 45rtg Re: Patryk J. 18.06.18, 12:22
          mdro napisała:

> A nie, nie znasz chytrego planu - Okęcie ma stać się lotniskiem wojskowym i spe
          > cjalnego przeznaczenia...

Dla zamaskowania obsadzą je brzozami.
          • iwles Re: Patryk J. 18.06.18, 13:10

> Dla zamaskowania obsadzą je brzozami.

myślisz, że tymi brzozami będą chcieli coś udowodnić ?
            • 45rtg Re: Patryk J. 18.06.18, 13:15
              iwles napisała:

>
              > > Dla zamaskowania obsadzą je brzozami.
              >
              > myślisz, że tymi brzozami będą chcieli coś udowodnić ?

Prawdziwy Polak nie potrzebuje jakichś głupich dowodów.
              • tiszantul Re: Patryk J. 18.06.18, 14:33
                > Prawdziwy Polak nie potrzebuje jakichś głupich dowodów.

Może przypomnę, że w "pancerną brzozę" wierzą nasi lokalni wykształceni Europejczycy. Lud pisowski jest mocno brzozosceptyczny.
                • 45rtg Re: Patryk J. 18.06.18, 14:58
                  tiszantul napisała:

> > Prawdziwy Polak nie potrzebuje jakichś głupich dowodów.
                  >
                  > Może przypomnę, że w "pancerną brzozę" wierzą nasi lokalni wykształceni Europej
                  > czycy. Lud pisowski jest mocno brzozosceptyczny.

Hm? Coś Ci się pomyliło. "Pancerna" brzoza to akurat oszołomska koncepcja tego niewielkiego odsetka ludzi, których edukacja poszła jak psu w d*pę i teraz babulą coś, że drzewo musi być pancerne, żeby samolot się o nie rozbił. Normalni ludzie, trzymający poziom intelektualny, po prostu rozumieją, że jak się przyp*erdoli w zwykłe, grube drzewo, to się to źle kończy. I to niespecjalnie zależy od preferencji politycznych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka