Dodaj do ulubionych

Lyso mi...

18.06.18, 10:05
Doslownie. Bylam w piatek u fryzjera. Mam piekny popielaty blond i loba i...fryzjerka potwierdzila to,co juz od jakiegos czasu zauwazylam ale w pospiechu i pedzie zignorowalam. Na czubku glowy bardzo przerzedzily mi sie wlosy. Zawsze byly cienkie i delikatne ale nie bylo ich malo i nie bylo przeswitow.
Umowilam sie na wcierke i wykupilam kuracje. Kupilam cholernie drogie ale dzialajace tabletki na wlosy. Zawsze jadlam zdrowo a teraz jem b.zdrowo: warzywa,owoce,jaja,ryby,mieso chude itd. Codziennie w mojej diecie jest awokado,orzechy,szpinak itd.
Moj tato mial problem z lysieniem,jego siostra tez ma wiec to moze jakis trop.
Mysle o pojsciu do endokrynologa (mam tez b.wysuszona skore stop i rak mimo,ze regularnie nawilzam).
Boje sie,ze bede lysa. Na razie rezygnuje z suszenia szuszarka i farbowania oraz spinania gumka na czubku glowy. Ech...
Obserwuj wątek
    • chocolatemonster Re: Lyso mi... 18.06.18, 10:07
      Napiszcie,prosze czy macie jakiekolwiek doswiadczenie w tej materii. Ja ide pobiegac.
      • 1matka-polka Re: Lyso mi... 18.06.18, 10:21
        Tak. Nagle wypadła mi duża ilość włosów w ciągu pół roku. Ale, że wcześniej miałam włosów bardzo dużo, to teraz mam mniej więcej tyle, co przeciętna osoba. Jakiś czas temu zaczęłam brać wit. D, 2000 jednostek dziennie. Wydaję mi się, że ta kuracja hamuje u mnie dalsze wypadanie włosów. Wydaje mi się, że to normalne, ze w pewnym wieku włosy się przerzedzają.
      • hosta_73 Re: Lyso mi... 18.06.18, 16:13
        Mój syn byl u dermatologa, okazało się, ze to hormony 😒. Lek pomaga tylko na czas przyjmowania go, potem znowu wypadają. Najpierw sie cieszył, ze moze to powstrzymać ale potem machnął ręką...
        • chocolatemonster Re: Lyso mi... 18.06.18, 16:20
          Ale z mezczyzna to inna bajka tzn rozumiem, ze tez jest przykro ale facet zgoli glowe i ok np Bruce Willis jest cool.
          • miss_fahrenheit Re: Lyso mi... 18.06.18, 16:26
            A kobieta na Sinead O'Connor i też będzie ok.
          • hosta_73 Re: Lyso mi... 18.06.18, 17:19
            Tak, oczywiście, ze facet inaczej 😊. Syn zle sie z tym czuje bo łysieć zaczął juz ze 3-4 lata temu a on metal, długie włosy były jego dumą no i na koncertach potrzebne 😊. Niedawno je ściął i widzę ze ma coraz dłuższą brodę. Ale to rozwiązanie jakby nie dla ciebie 😉
            W każdym razie idź do lekarza, nie trać czasu na suplementy i kosmetyki, których być może twoje włosy nie potrzebują, a problem jest gdzie indziej.
            • chocolatemonster Re: Lyso mi... 18.06.18, 18:12
              Super masz syna wiec niech sie nie przejmuje wlosami.
              • wapaha Re: Lyso mi... 18.06.18, 18:16
                Uwielbiam łysych facetów

a jeszcze jak mają brodę.. mhmhmh suspicious
    • arista80 Re: Lyso mi... 18.06.18, 10:13
      Moja mama miała epizod nasilonego wypadania włosów i polecono jej mazidło z olejem rycynowym. Mówiła mi, że kupowała w aptece i ponoć był on polecany również kobietom po chemioterapii. Ostatnio czytałam też o żeń szeniu i się sama zastanawiam czy nie wypróbować, bo moje włosy też do najsilniejszych nie należą.
    • hosta_73 Re: Lyso mi... 18.06.18, 10:18
      Poszukaj dermatologa trychologa. Oceni stan włosów i rodzaj i powód wypadania. Im wczesniej tym lepiej, w odpowiednim momencie można to zahamować. Może u ciebie się akurat da?
      • chocolatemonster Re: Lyso mi... 18.06.18, 18:06
        No chyba tak zrobie bo jest niewesolo aczkolwiek jeszcze tragedii nie ma.
    • hopsi-daisy Re: Lyso mi... 18.06.18, 10:19
      To samo... u mnie pomaga Nioxin System 2
      • chocolatemonster Re: Lyso mi... 18.06.18, 12:35
        No wlasnie wczoraj zaczelam Nioxin 4. Mam szampon,odzywke i serum. Mowisz,ze pomaga?
        • hopsi-daisy Re: Lyso mi... 18.06.18, 12:56
          Mi pomaga, tzn:
          - włosy przestały się łamać najwyraźniej i być może też i wypadać, bo po 2 mcach stosowania widzę realnie mniej włosów w odpływie prysznica a zwracam na to uwagę bardzo. Co prawna nie liczę ich co do sztuki jak cesarzowa Sissi, ale jest zauważalnie mniej. To samo na szczotce.
          - on jakoś chyba dodatkowo oblepia te włosy czy co, że wydają sie grubsze - no umówmy się że się tylko "wydają" bo raczej nagle nie pogrubily się na całej długości po kilku tygodniach smile, wydaje się ich więcej i czuję to w ręku jak je zbieram w kitkę i kucyk też wygląda na nieco pełniejszy. Także nawet jeśli tutaj to tylko iluzja to jestem zadowolona. Uzywałam wczesniej różnych szamponów o odżywek na zwiększenie objętości, i one też oblepiały ale jakieś te włosy wyglądały i czułam pod ręką jakby peruka czy coś, a ten oblepia ale włosy wyglądają i w dotyku są super.
          - no i "baby hair" zaczęły rosnąć i bardzo się z tego cieszę, bo miałam wiecznie taką mini-grzywkę a teraz to zrasta ładnie.
          • chocolatemonster Re: Lyso mi... 18.06.18, 13:01
            No to jakas nadzieja jest aczkolwiek boje sie czy nie aby androgenowe...Do tego biore viviscal. Juz pare razy robilam nimi kuracje i efekty sa tylko trzeba brac okolo 6 mcy (a drogie to pierunstwo). No i schudlam ostatnio duzo w ciagu 2 mcy wiec to moze to.
            • hopsi-daisy Re: Lyso mi... 18.06.18, 13:04
              Ja tez się odchudzałam dużo - zrzuciłam 6 kilo, i wydaje mi się to trochę ma związek. Ale ja zawsze miałam cienkie i mizerne włosy, więc jestem przyzwyczajona.
              • chocolatemonster Re: Lyso mi... 18.06.18, 13:10
                Ja tez...ale przeswitow nigdy nie bylo a po zrobieniu u fryzjera mogly uchodzic za ok. Mi zeszlo 17 kg ale jem zdrowo. Ech...albo lysa, albo gruba...
                • hopsi-daisy Re: Lyso mi... 18.06.18, 13:12
                  Dodaj to tego: albo gruba albo zmarszczki to już wogóle tongue_out
                  • chocolatemonster Re: Lyso mi... 18.06.18, 13:15
                    O to tez...
                    • hosta_73 Re: Lyso mi... 18.06.18, 16:11
                      Ale chrzanicie 😁
                      • chocolatemonster Re: Lyso mi... 18.06.18, 16:20
                        No chrzanimy bo nic nam tak w zyciu nie wychodzi jak wlosy😁
    • lady-z-gaga Re: Lyso mi... 18.06.18, 10:29
      czy to nie Ty pisałaś, że masz włosy do pasa i związujesz je zawsze w kuca? przepraszam, jesli Cię z kims myle, ale tak mi jakoś skojarzyło...
      na taki problem zawsze jest jedno rozwiązanie ( zanim zacznie się innych metod) - włosy skrocić, odżywić z zewnątrz i od środka (czyli właśnie tabletki), latem chronić od słońca - a jesli nic się nie poprawi, zbadać hormony smile
      • chocolatemonster Re: Lyso mi... 18.06.18, 12:36
        Nie. To, niestety nie ja ale nie ma za co przepraszac. Zbadam hormony.
        • lady-z-gaga Re: Lyso mi... 18.06.18, 13:19
          Jest za co, bo za pytaniem kryła się sugestia że włosy są zniszczone trochę na własne życzenie smile
          Tak czy inaczej życzę powodzenia w kuracji i oby to było zwykle osłabienie kondycji włosów, albo brak pierwiastków itp a nie hormony smile
          • chocolatemonster Re: Lyso mi... 18.06.18, 13:35
            Mam nadzieje, ze sie poprawi. Na wlasne zyczenie tez bo dieta, ciagle zwiazywanie wlosow gumka(teraz spinam delikatnie wsuwkami),farbowanie. Czeste mycie (bo takie szczypiorki bardzo szybko sie przetluszczaja). No nic. Wprowadze program naprawczy.
            • wapaha Re: Lyso mi... 18.06.18, 18:11
              może taka gumka

https://image.ceneostatic.pl/data/products/28200826/i-gumka-do-wlosow-sprezynka-4-szt.jpg
              • chocolatemonster Re: Lyso mi... 18.06.18, 18:13
                No wlasnie taka mam. Probowalam cwiczyc i biegac z rozpuszczonymi ale tylko mnie wkurzaly.
                • wapaha Re: Lyso mi... 18.06.18, 18:17
                  rozumiem
                  może jeszcze mocniej skrócić ?
                  • chocolatemonster Re: Lyso mi... 18.06.18, 19:10
                    Rozmawialam o pixie ale fryzjerka mi odradzila mowiac, ze ten przeswit bedzie bardziej widac ..
                    • wapaha Re: Lyso mi... 18.06.18, 20:13
                      ja mam taką opaskę na włosy - ona od środdka jest taka tępa, szorstka, - nie zsuwa się włosów ale jakby do nich przyczepia

https://image.ceneostatic.pl/data/products/53253373/i-ivybands-ivy001-classic-black-opaska-do-wlosow-do-biegania.jpg
    • sofia_87 Re: Lyso mi... 18.06.18, 10:29
      Spróbuj Płynu wzmacniajacego do wlosow z Biochemii Urody, wszystkie kolezanki bardzo to chwala, ja tez stosowalam po obu ciazach.
      Jesli nie pomoze, to moze mezoterapia na skore glowy.
      Moze dermatolog bedzie mial pomysl na dostosowana do Twoich potrzeb i skuteczna kuracje
    • konsta-is-me Re: Lyso mi... 18.06.18, 13:01
      Mi na czubku się przerzedzily od niedoczynnosci tarczycy (tak, wiem 😉).
      Niedobor cynku tak moze dzialac.
      Poza tym nie mam pomyslu
      • chocolatemonster Re: Lyso mi... 18.06.18, 13:12
        Musze znalezc tu jakiegos sensownego lekarza i sie przebadac bo caly czas wychodzi, ze jestem okazem zdrowia a tu wypadajace wlosy, wysuszona skora lokci, rak i stop (stopy to masakra a smaruje 3x dziennie). I do tego problem z utrzymaniem wagi (mimo, ze schudlo mi sie teraz).
        • anilka Re: Lyso mi... 18.06.18, 17:38
          Idź do lekarza. Moja siostra miała taki sam problem, schudła, włosy się posypały, najbardziej z tyłu i na czubku. Robiła sporo badań, miała coś przepisane, dwa lata chyba już minęło ale teraz jest ok.
          • chocolatemonster Re: Lyso mi... 18.06.18, 18:04
            Ja schudlam bo mam diete i cwicze. 'Sama z siebie' to ja tyje.
    • lucyjkama Re: Lyso mi... 18.06.18, 16:34
      Moja mama zaczęła łysieć. Niestety to łysienie androgenowe. Jeździ po jakiś specjalistach i łysienie zostało zahamowane. Ponoć te co wypadły miały nie odrosnąć ale moim zdaniem coś odrasta bo mama ma włosy lepsze niż 3 lata temu.
    • pani_tau Re: Lyso mi... 18.06.18, 17:35
      Loxon 5 procent. Daje efekty więcej niż spektakularne,, tylko niektóre obrastają po nim tam gdzie niekoniecznie by chciały.
      • chocolatemonster Re: Lyso mi... 18.06.18, 18:03
        Hmmm...poczyram o tym. Ale, ze na ...klacie😁?
        • pani_tau Re: Lyso mi... 18.06.18, 18:36
          Twarz, brodawki sutkowe, nogi+ bikini. Rosną wszędzie, więc trzeba tłuc laserem. Ale na głowie grzywa jak u lwa. Normalnie zwały włosów.
          • chocolatemonster Re: Lyso mi... 18.06.18, 19:11
            Eee...nogi i bikini to luz bo od czego wosk itd. Gorzej z twarza...
            • pani_tau Re: Lyso mi... 18.06.18, 19:29
              Twarz - tylko laser. Problem w tym, że ciągle się aktywują nowe.
    • wapaha Re: Lyso mi... 18.06.18, 18:05
      W pewnym wieku niektóre kobiety zaczynają cierpieć na tzw łysienie andorgenowe związane z gospodarką hormonalną. Zaczyna się ono cżesto na skroniach.

Obserwuj się, zrób badania, wcierki nie zaszkodzą -pij pkrzywę, kup preparat ze skrzypem. W Pl rewelacyjny jest Vitapil - stosowałam ( łysienie plackowate ). Jakbyś chciała żeby ci kupić i wysłać do daj znać na priv.
      • chocolatemonster Re: Lyso mi... 18.06.18, 18:11
        Dziekuje za chec pomocy😁 Mam prawie 40 lat i wlosy od zawsze cienkie ale zawsze tez bylo ich duzo wiec nie plakalam za bardzo. Myslalam, ze po rozpoczeciu aktywnego trybu zycia wlosy beda fajniejsze bo ukrwienie lepsze. Cere zawsze mialam ok ale teraz jest super i podejrzewam, ze to zmiana nawykow zywieniowych i cwiczenia. Rozpoczelam kuracje viviscalem-to chyba jeden z nielicznych srodkow, ktore u mnie daja efekty. Czy wystarczy herbatka z pokrzywy czy mam gdzies nazrywac i ususzyc?
        • wapaha Re: Lyso mi... 18.06.18, 18:15
          nie chcę burzyć twojej bajki ale niestety- zdrowy tryb życia ma wpływ na włosy- ale niewielki. W dużej mierze to geny i hormony
          Pokrzywa -herbatka, taka "własnoręczna" jest super ale te apteczne, w saszetkach też są ok. Dodatkowo ma dużo witc ( tlyko w czasie miesiączki pij mniej). Możesz włosy też przelewać taką zaparzoną pokrzywą ( gotowana kilka minut we wrzątku , odcedzona i ochłodzona ).
          ten nasz polski vitapil - kosztuje 40 zł ( bo pisałaś wyżej że ten twój jest drogi )
          Zobacz skład

Dwuwinian choliny 125 mg,
          Kwas pantotenowy (D-pantotenian wapnia) 100 mg (1666,7%)*,
          Proteiny sojowe 100 mg,
          Inozytol 50 mg,
          Niacyna (amid kwasu nikotynowego) 35 mg** (218,8%)*,
          PABA (kwas paraaminobenzoesowy) 30 mg,
          Sproszkowane pędy bambusa (75% krzemionki) 20 mg w tym krzem 7 mg,
          Żelazo (fumaran żelaza(II)) 15 mg (107,1%)*,
          Cynk (tlenek cynku) 15 mg (150%)*,
          Mangan (siarczan manganu) 5 mg (250%)*,
          Drożdże piwne 5 mg,
          Miedź (siarczan miedzi(II)) 2 mg (200%)*,
          Kwas foliowy (kwas pteroilomonoglutaminowy) 400 µg (200%)*,
          Biotyna (D-biotyna) 300 µg (600%)*,
          Jod (jodek potasu) 150 µg (100%)*,
          Witamina B12 (cyjanokobalamina) 6 µg (240%)*.
          • chocolatemonster Re: Lyso mi... 18.06.18, 19:13
            O!niezle! Poprosze Tesciowa to mi przywiezie z Pl. Moge to przeplatac viviscalem.
            • wapaha Re: Lyso mi... 18.06.18, 20:10
              dobry pomysł
    • phantomka Re: Lyso mi... 18.06.18, 18:10
      Moja fryzjerka twierdzi, ze na wypadanie wlosow nie pomoga szampony, bo prpblem jest jednak wewnetrzny. Jezeli wlos wypada z powodu lamliwosci to co innego, ale nduze utraty wlosow to temat do leczenia od srodka.
      • chocolatemonster Re: Lyso mi... 18.06.18, 18:14
        Czyli endo i trycholog.
    • misoune Re: Lyso mi... 18.06.18, 18:14
      Może jakiś problem autoimmunologiczny ..... współczuję, powodzenia w kuracji!
    • mildred.pierce Re: Lyso mi... 18.06.18, 18:25
      Idź do lekarza. Mnie kiedyś włosy wypadały od niedoczynności tarczycy. Teraz biorę wysokie dawki tyroksyny i się uspokoiło, ale niedawno zaczęłam mieć łyse placki na głowie (koszmarnie się z tym czułam). Zdziwiło mnie to, bo wcześniej miałam nie tyle łyse placki, co po prostu mi wypadały w dużych ilościach. W końcu okazało się, że mam bardzo mało witaminy D w organizmie i muszę brać 2000 jednostek codziennie. Wypadły mi wtedy rzęsy i w bardzo przerzedziły brwi. Wszystko wraca do normy, brwi i rzęsy mam nawet ciemniejsze i mocniejsze niż chyba kiedykolwiek smile .
      • mildred.pierce Re: Lyso mi... 18.06.18, 18:28
        No i nawet jeśli masz wysoki poziom androgenów, nie musi to być koniecznie efekt tego. Prócz niedoczynności tarczycy mam inne problemy hormonalne i także wysoki poziom androgenów. Wyszło to w ogóle przy tarczycy, nigdy bym sama na to nie wpadła. Mimo to włosy mi odrastają, więc u mnie nie był to efekt tych hormonów, a wit. D.
        • chocolatemonster Re: Lyso mi... 18.06.18, 19:14
          Wit d tez zaczelam lykac bo w Ire slonca jest malo.
    • zasiedziala Re: Lyso mi... 18.06.18, 19:20
      Chocolate - a czy Ty przypadkiem ostatnio nie zmieniłaś drastycznie wagi? To też może być trop.
      • chocolatemonster Re: Lyso mi... 18.06.18, 21:29
        Zmienilam. 17 kg na minusie.
        • zasiedziala Re: Lyso mi... 18.06.18, 22:14
          No to jak na moje mógł to być szok dla organizmu, nawet jeśli ten spadek to wynik powrotu na ścieżkę zdrowia. Jeśli to z tego powodu, to powinno być (chyba) czasowe, ale przebadać się nie zaszkodzi. Tylko, że ja nie mam pewności, czy przy istotnym wahnięciu wagi gospodarka hormonalna też się nie zaburza- to już pytanie do specjalisty, pewnie to są wszystko naczynia połączone.
    • la_mujer75 Re: Lyso mi... 18.06.18, 20:21
      Oczywiście, że dobrze byłoby zrobić badania, bo to podstawa.
      Moja mama zawsze miała slabe włosy, w pewnym wieku zobaczyła z przerażeniem, że jej się zaczęły przerzedzać.
      Ona stosowała Vichy - preparat dla kobiet. Drogie świństwo, ale działało. Ostatnio prosiła mnie,żebym jej kupiła nowe opakowanie. Babka w aptece zaproponowała podobną ( ten sam składnik) miksturę - firmy Ducray. Mama zadowolona.
    • chocolatemonster Re: Lyso mi... 18.06.18, 21:30
      Dziekuje Wszystkim za Wasze rady i pomysly. Dzis juz troche wyluzowalam. W koncu to nie jest jakis straszny problem. Ale badania zrobie. Milej nocy (ide pracowac).
      • simply_z Re: Lyso mi... 18.06.18, 21:38
        pij siemię lniane. Pomaga

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka