22.06.18, 09:04
Pisalam kiedys ze nie cierpie zdjec z interwencji zwierzecej wrzucanych na fb co oburzylo niektorych. No wiec mam takie pytanie
Po co wrzuca sie na walla zdjecie golebia zmaltretowanego z cytatami z osob ktore to zrobily?
Co to daje poza tym ze ktos potem ma mdlosci i nie moze odzobaczyc.
Obserwuj wątek
    • nena20 Re: Po co? Fb 22.06.18, 09:10
      Mało tego, ostatnio uaktywniłam się na FB w związku z moim hobby. Efekt taki, że moi znajomi także zapisali się do tych grup. Nie bardzo mi to odpowiada. Pozostanę sobie obserwatorem.
    • cauliflowerpl Re: Po co? Fb 22.06.18, 11:24
      Po co do grupy "Polki w Hiszpanii" wysylaja zgloszenia faceci (Polacy) z Niemiec? surprised
      • joa66 Re: Po co? Fb 22.06.18, 11:44
        To chyba jasne - chcą poznać Polki z Hiszpanii big_grin
        • cauliflowerpl Re: Po co? Fb 22.06.18, 12:12
          Pewnie tak hehe.
    • sanrio Re: Po co? Fb 22.06.18, 11:30
      Tez nie do końca rozumiem jaka idea temu przyświeca, zaczęłam przypuszczać, że tym ludziom jakaś chorą satysfakcję sprawia widok cierpiących zwierząt. Co w stylu tłumu gapiów podczas bójki lub wypadku samochodowego.
    • mid.week Re: Po co? Fb 22.06.18, 12:14
      Im więcej osób widzi jak traktowane są zwierzęta, tym większa szansa że urośnie grono osób postulujących o zaostrzenie przepisów i coś wywalczą.
    • cosmetic.wipes Re: Po co? Fb 22.06.18, 12:22
      Zdjęcia i cytaty są obiektywne i bardziej dotrą do oglądaczy niż suchy opis pt. " kretyni zmaltretowali gołębia".
    • nena20 Re: Po co? Fb 22.06.18, 12:24
      o matko to post o zwierzątkach a myślałam że ogólnie o fb. Zakręcona jestem. O zwierzętach nie śledzę więc się nie wypowiem.
    • fornita111 Re: Po co? Fb 22.06.18, 12:29
      A po co w ogole pokazywac przemoc? Naglasniac ja? Po co opisywac co pedofile robia dzieciom, co dokladnie robia mezowie maltretujacy zony itd.? Przeciez to takie przykre i nieestetyczne i apetyt odbiera!
      • fornita111 Re: Po co? Fb 22.06.18, 12:40
        A w ogole problem z dudy, bo na fb jest cenzura i drastyczne zdjecia maja zawsze ostrzezenie, nie wyskakuja "tak o"- ja w nie nigdy nie wchodze, ty tez nie musisz. Jak cie do tego niezdrowa ciekawosc pcha, mozesz miec pretensje tylko do siebie...
        • edelstein Re: Po co? Fb 22.06.18, 12:57
          Nie maja zadnego ostrzezenia, widzialam na wallu fundacji prozwierzecej zmaltretowanego psa.Wyslalam im info, ze takie zdjecia powinny byc dostepne po kliknieciu a nie tak po prostu sie wyswietlaja.
      • rekreativa Re: Po co? Fb 22.06.18, 12:51
        " Naglasniac ja? Po co opisywac co pedofile robia dzieciom, co dokladnie robia mezowie maltretujacy zony itd.?"

Nagłaśniać jak najbardziej. Opisywać również.
        Ale czy pokazywać?
    • hopsi-daisy Re: Po co? Fb 22.06.18, 12:43
      Też nie lubię i wywalam takie osoby od razu. Tak samo jak - niestety - posty o chorych dzieciak i zbiórkach. Bardzo napędzają moje lęki z których obecnie się leczę i w ramach i w związku z terapią to stety-niestety też wylatuje, chciaż tutaj rozumiem cel i sens.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka