Dodaj do ulubionych

Ksiazki Neli Malej Reporterki

27.06.18, 18:37
Dziewczyny moze ktoras zna te serie?
Dziecko oglada czesto program Neli, chcialabym kupic jakas ksiazke, zeby mu czytac. Jedna ksiazke, bo nie wiem czego sie spodziewac.
Bede kupowac przez internet wiec nie bede mogla stwierdzic, co jest w srodku.
Widze ze sa jakies z kilkoma opowiadaniami, albo osobne na jeden temat.
Ktora najfajniejsza do wielokrotnego czytania?
Z gory dzieki.
Obserwuj wątek
    • danaide Re: Ksiazki Neli Malej Reporterki 27.06.18, 19:15
      Moja córka, która uwielbia całą serię, poleca Ci pierwszy tom, 10 niesamowitych przygód Neli, bo tam duzo jest i ciekawie o zwierzątkach. Jeśli ktoś lubi o zwierzątkach.
      Ja polecam Ci zaznajomienie dziecka z serią jak tylko zacznie czytać. Jak mu się spodoba to przeczyta samo, dla mnie styl jest tak niestrawny, że ledwie zmęczyłam dwa rozdziały któregoś z tomów, w sumie pisanie podobnie więc możesz też wybrać ten, którego tematyka, może region, bliski jest Twemu sercu.
      • jolinka102 Re: Ksiazki Neli Malej Reporterki 27.06.18, 19:22
        Dokladnie tak jak danaide napisala. Ksiazki sa super tylko raczej do samodzielnego czytania niz jako ksiazki czytane przez rodzicow.
        • curry1 Re: Ksiazki Neli Malej Reporterki 27.06.18, 19:40
          I te późniejsze książki mają specjalne kody QR które można "otworzyć" i obejrzeć mini filmik, posłuchać szumu fal. Bardzo się to dzieciom podobało.
          Córka czytała je w pierwszej/drugiej klasie i była zachwycona. Ostatnich dwóch części już nie chciała (bo wyrosła)
    • katriel Re: Ksiazki Neli Malej Reporterki 27.06.18, 20:03
      Mamy "Nelę za kołem podbiegunowym", kupioną na fali wspólnej moim dwojgu dzieciom fascynacji Daleką Północą. Starszy czytał o prawdziwych wyprawach polarnych, a młodszy to.
      Nelę się ciężko czyta na głos, bo ciągle są jakieś ramki, wstawki i przerywniki - jak je opuszczam, to dziecko protestuje, a jak czytam, to gubi wątek głównego tekstu. Ale ze dwa razy przeczytałam całość i teraz sześciolatek już sobie radzi sam. Chyba aż tak mu się nie podoba, bo o inne tomy się nie upomniał.
    • mikams75 Re: Ksiazki Neli Malej Reporterki 27.06.18, 23:33
      ja tez sie podpisze pod opinia, ze to ksiazki do samodzielnego czytana. Styl, w jakim to jest napisane, jest ciezki do czytania dla doroslej osoby, ale wiem, ze dzieci bardzo lubia. 10 przygod na poczatek jest fajne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka