Dodaj do ulubionych

Robert Perkowski to kelner bufetowy?

14.10.10, 08:43
wincii w innym wątku napisał:

super jesteś zorientowana, a może napiszesz jakiej spółki jest właścicielem Pan Słomka bo ja przeanalizowałem jego oświadczenia majątkowe i nie widziałem tam żadej spółki. rozumiem, że obijasz się w Urzędzie Nianiu i boisz się, że po wyborach trzeba będzie się wziąć do roboty ale będąc pracownicą pisowskiego burmistrza Ząbek, ktory skończył liceum gastronomiczne ze specjalnością kelner - bufetowy to chociaż niekłam. Wstyd.

Niezłe, naprawdę niezłe. A poplecznicy pana burmistrza Perkowskiego mają czelność zarzucać Słomce, że był lekarzem. Hipokryzja do kwadratu dosłownie:(
Obserwuj wątek
    • mat-go Re: Robert Perkowski to kelner bufetowy? 14.10.10, 09:36
      Kiedyś na weselu moich znajomych Pan Burmistrz był barmanem. I co z tego? Co to zmienia powiedz?

Czy na prawdę musisz zaśmiecać forum tymi żenującymi wypowiedziami? W życiu nie widziałem większego przeciwnika Burmistrza co ty. Dlaczego nie pójdziesz i nie zarzucisz mu wszystkiego bezpośrednio twarzą w twarz?
      • el_caminino Re: Robert Perkowski to kelner bufetowy? 14.10.10, 10:06
        mat-go napisał:

> Kiedyś na weselu moich znajomych Pan Burmistrz był barmanem. I co z tego? Co to
        > zmienia powiedz?
        >
        > Czy na prawdę musisz zaśmiecać forum tymi żenującymi wypowiedziami? W życiu nie
        > widziałem większego przeciwnika Burmistrza co ty. Dlaczego nie pójdziesz i nie
        > zarzucisz mu wszystkiego bezpośrednio twarzą w twarz?

Nie pójdę z prostego powodu. Mnie nie przeszkadza, że burmistrz był kiedyś kelnerem (skoro to potwierdzasz), ale nie podoba mi się, jak niektórym wygodnie jest o tym nie pamiętać i jednocześnie zarzucac innym, że byli tym czy tamtym.
        A jesli chodzi o lubienie lub nielubienie pana Perkowskiego? Co to ma do rzeczy? Dla mnie ważne jest to, czy dobrze zarządza miastem. W mojej ocenie robi to źle i dlatego nie chcę, aby nadal był burmistrzem. Coś w tym złego albo niezrozumiałego?
        A jesli chodzi o zarzucanie wszystkiego twarza w twarz, to mam nadzieję, że z podobną propozycją wystapisz też do tych, co tu atakują Słomkę, Chibowskiego, Stacherę i innych. Pozdrawiam El....
        • mat-go Re: Robert Perkowski to kelner bufetowy? 14.10.10, 10:37
          Jak sam dodałeś, jego poplecznicy zarzucają to i tamto, nie on sam. Nie śledzę też życia politycznego Ząbek na bieżąco, ale to właśnie ataki na Perkowskiego obiły mi się o uszy, a nie na odwrót. I wbrew pozorom jestem obiektywny. Również mam kilka spraw do zarzucenia burmistrzowi, a i tak w moim przekonaniu "kelner" Perkowski jest bardzo dobry i o wiele lepiej sprawuje się na stanowisku burmistrza, niż robiłby to lekarz Słomka.
          Nie jest nic niezrozumiałego w tym, że go nie lubisz, lecz nie musisz z byle powodu zakładać tematu, jak np. ten.
          Każdemu można coś zarzucić i dla każdego jakaś rzecz może być istotniejsza niż dla drugiego. W pełni akceptuje to, że go nie lubisz, lecz nie musisz ciągle tego rozpowszechniać. Sądzę, że każdy kto przegląda to forum o tym wie.
          Bez względu na to, czy burmistrz byłby kiedyś kelnerem, kasjerem, listonoszem (każdy od czegoś zaczyna) to liczą się jego czyny, a nie przeszłość. A według mnie obecnie wreszcie mamy kogoś, kto stara się zrobić dla Ząbek o wiele więcej niż tylko kilka uliczek dla świętego spokoju. Ma perspektywy i bardzo dobrze. Czegoś takiego nam potrzeba.
          • mp_nl Re: Robert Perkowski to kelner bufetowy? 14.10.10, 11:22
            mat-go: proponuje poprostu ignorowac tego calego trolla el_caminino. Każdy kto ma choć trochę pojęcia o tym co robi Pan Słomka w Zielonce nigdy na niego nie zagłosuje, jeżeli idzie natomiast o pozostałych kandydatów to jak dla mnie wybór jest prosty - postawić na kogoś kto się sprawdził.
            • marian_zarzeczynski Re: Robert Perkowski to kelner bufetowy? 14.10.10, 11:46
              Burmistrz Robert Perkowski jest jedynym sprawdzonym kandydatem gdyż on ubiega się o reelekcję czyli wie co i jak będąc już burmistrzem. I tak i tak ludzie zagłosują tylko na Roberta Perkowskiego. Nieważne kim był nim został burmistrzem ważne co sobą reprezentuje. Tylko jego wizja Ząbek liczy się. Niech każdy zajmie się swoim zawodem a urząd burmistrza pozostawi osobom mającym już doświadczenie w byciu burmistrzem! Chcecie wybierać kogoś kto będzie dopiero zaczynał?
              • tedglen Re: Robert Perkowski to kelner bufetowy? 14.10.10, 13:17
                marian_zarzeczynski napisał:

> Burmistrz Robert Perkowski jest jedynym sprawdzonym kandydatem gdyż on ubiega się
                > o reelekcję czyli wie co i jak będąc już burmistrzem. (...) urząd burmistrza pozostawi
                > osobom mającym już doświadczenie w byciu burmistrzem! Chcecie wybierać kogoś kto
                > będzie dopiero zaczynał?

Idąc takim tokiem myślenia, ciągle mielibyśmy burmistrza Boksznajdera.
            • zaza4.4 Re: Robert Perkowski to kelner bufetowy? 14.10.10, 12:49
              aby nie uprawiać czarnej propagandy przedstaw czym złym się wsławił Słomka w Zielonce, nie mieszkam w Zielonce tylko w Zabkach.
              • mp_nl Re: Robert Perkowski to kelner bufetowy? 14.10.10, 15:31
                A tym, że wraz z obecnym burmistrzem Zielonki nic nie rozbili sensownego, ogolnie Zielonka jest zaniedbana i jest bardzo malo inwestycji. Oczywiscie to jest zdaniem moje jak i osob ktore znam z Zielonki wiec jest jak najbardziej subiektywne, wiec ktos inny moze uwazac inaczej.
                • zaza4.4 Re: Robert Perkowski to kelner bufetowy? 14.10.10, 16:36
                  czyli nie ma żadnych realnych dowodów, że Słomka coś spieprzył w Zielonce a tylko subiektywne odczucie. Zatem subiektywnie oceń w ten sam sposób Ząbki, czy Ząbki nie są zaniedbane, oczywiście poza ulicami gdzie mieszkają obecni radni lub inni notable
                  • mp_nl Re: Robert Perkowski to kelner bufetowy? 14.10.10, 19:03
                    Subiektywnie oceniam poziom Ząbek i chocby czyszczenie ulic zdecydowanie lepiej niz Zielonke, tam nigdy nie widzialem zeby czyscili ulice a w Zabkach co jakis czas mijam samochod ktory to robi. No i do tego dochodzi cos co latwo policzyc czyli ilosc inwestycji i kwota srodkow pozyskanych z UE, wiec ja nie potrzebuje wiecej "dowodow".
                    • el_caminino Re: Robert Perkowski to kelner bufetowy? 14.10.10, 19:22
                      mp_nl napisał:
                      Subiektywnie oceniam poziom Ząbek i chocby czyszczenie ulic zdecydowanie lepiej niz Zielonke, tam nigdy nie widzialem zeby czyscili ulice a w Zabkach co jakis czas mijam samochod ktory to robi. No i do tego dochodzi cos co latwo policzyc czyli ilosc inwestycji i kwota srodkow pozyskanych z UE, wiec ja nie potrzebuje wiecej "dowodow".

Skoro od pana Słomki zależy to, jak wygląda Zielonka, oraz to, co się w niej dzieje lub nie dzieje, to może w Ząbkach - przez zwykłą analogię - powinieneś dziękować i wielbić nie pana Perkowskiego, tylko panią Patrycję Żołnierzak, która jest sekretarzem urzędu w Ząbkach. Tak jest: Perkowski do domu, pani Żołnierzak na burmistrza! Hip hip hura!!!
                    • zaza4.4 Re: Robert Perkowski to kelner bufetowy? 14.10.10, 21:37
                      halo, czy my mówimy o tym samym mieście. Nie bywam w Zielonce więc nie będę odwoływać się do tego miasta. Zima, miejsce akcji centrum Ząbek ul. Wojska Polskiego 10 od ostatnich opadów minęło kilka dni, a tam breja po kolana, parkingu spod zasp nie widać. Lato miejsce akcji centrum Ząbek ul. 3-go maja przejście dla pieszych dziura w jezdni straszy od zimy udało się ją zalepić pod koniec sierpnia. Ta sama ulica 3-go maja okres 2006-2010 dziura na dziurze nie wiadomo jak jechać, aby nie urwać zawieszenia, dziennie przejeżdza tą ulicą zapewno z 1000 pojazdów, żadnego remontu ani widu ani słychu, ale za to budowana jest na wysoki połysk ul. Torfowej, gdzie dziennie przewija się kilkanaście pojazdów.
                      zatem, mp_nl obudź się, przejdź się po mieście zamiast śnić o Zielonce.
                      • mp_nl Re: Robert Perkowski to kelner bufetowy? 14.10.10, 23:45
                        Zima jaka byla kazdy wie, pracuje w samym centrum Warszawy w miejscu reprezentatywnym i mimo to w ta zime i tam bylo nie lepiej...
                        A co do 3-go Maja to ta ulica bedzie remontowana i to wlasnie podczas obecnej kadencji zapadly decyzje i uzyskano na to pieniadze. Zawsze sie znajdzie jakis punkt do ktorego mozna sie przyczepic, nikt nie jest doskonaly. Ja sie dawno juz temu obudzilem i nie szukam idealow tylko patrze realnie co mozna osiagnac, wiec moze zaza4 to Ty sie obudz :)

pozdr.
                        • zaza4.4 Re: Robert Perkowski to kelner bufetowy? 15.10.10, 09:12
                          najpierw piszesz mi, jak to jest źle w Zielonce, a kiedy przedstawiam niedbalstwo i brud w centrum miasta, tuż pod nosem władzy, to odpowiadasz, że nikt nie jest niedoskonały. Zatem stosujesz znany wszystkim paradoks Kalego. Tylko w tym wypadku nie potrawisz podać na czym polegaja problemy w Zielonce, a na przykłady w Ząkach odpowiadasz, że nikt nie jest DOSKONAŁY. Jednak brmistrz zdobył środki na wykupienie gruntów i budowę Torfowej (ciekawe kto z notabli tam mieszka) a nie potrafi wyremontować reprezentacyjnej ulicy w mieście.
                          • fosia01 Re: Robert Perkowski to kelner bufetowy? 15.10.10, 14:06
                            A co się tak uczepiłaś Torfowej. No wreszcie jakoś zdobył środki na budowę Torfowej i chwała mu za to. Mieszkam w tym rejonie i nosem nie kręcę, bo wreszcie ktoś ruszył ten zaniedbany od lat kąt (Mickiewicza, Torfowa, Sowińskiego, Chłopickiego.....). Całe życie czekaliśmy na jakieś zmiany i wreszcie coś i u nas ruszyło. Chciałabym żeby w okolicy powstał np. plac zabaw dla dzieci-ale nie wszystko na raz, trochę cierpliwości i wyrozumiałości. (Też jestem ciekawa kto z notabli mieszka na tej Torfowej, bo naprwdę nie wiem. Kiedyś Perkowski tam mieszkał).
                            • el_caminino Re: Robert Perkowski to kelner bufetowy? 15.10.10, 14:27
                              fosia01 napisałą:
                              A co się tak uczepiłaś Torfowej. No wreszcie jakoś zdobył środki na budowę Torfowej i chwała mu za to. Mieszkam w tym rejonie i nosem nie kręcę, bo wreszcie ktoś ruszył ten zaniedbany od lat kąt (Mickiewicza, Torfowa, Sowińskiego, Chłopickiego.....). Całe życie czekaliśmy na jakieś zmiany i wreszcie coś i u nas ruszyło. Chciałabym żeby w okolicy powstał np. plac zabaw dla dzieci-ale nie wszystko na raz, trochę cierpliwości i wyrozumiałości. (Też jestem ciekawa kto z notabli mieszka na tej Torfowej, bo naprwdę nie wiem. Kiedyś Perkowski tam mieszkał).

Fosia, nie udawaj greka. Skoro tam mieszkasz, to wiesz, że Perkowski wciąż mieszka na Torfowej. I nie "jakoś zdobył środki na budowę Torfowej", tylko wziął je zwyczajnie z kasy miasta, a więc równiez z moich podatków. Rejon, w którym mieszkasz był rzeczywiście zaniedbany, jak zreszta wiele innych rejonów w mieście. Ale został za kadencji Perkowskiego wyróżniony. Nigdzie nie utwardzono tyle ulic, co tam. Po kolei, jedna za drugą. rozumiem twoją radość, ale jej nie podzielam, bo w moim rejonie Perkowski nie mieszka, i jak było źle, tak jest. Uważam, że skoro wszyscy płacimy podatki, to standard życia powinien być podnoszony w miarę równomiernie, a nie tak, że jedna okolica (co za zbieg okoliczności, że ta, w której mieszka Perkowski) jest robiona na cacy (ulice - wszystkie w kostce, z chodnikami i nawet klombami, w których o dziwo cos rośnie; linia kanalizacyjna generalnie wyremontowana; działki na poszerzenie Torfowej wykupione), a innym mówi się, że muszą czekać, bo nie ma pieniędzy. I jeszcze są tacy, którzy się dziwią, że Perkowskiemu mówię stanowcze nie.
                              • nie_pisowiec Re: Robert Perkowski to kelner bufetowy? 15.10.10, 14:55
                                Zgadzam się w 100%, że Perkowski celowo wszystko ciągnie pod swój dom, gdzie mieszka. Ważne żeby jego okolica i sąsiedzi mieli wszystko. Reszta jest wazna tylko przed wyborami.
                                To samo jest ze sprawami sportowych boisk. Bardzo dobrze opisał to radny Kalata w gazecie.
                                ezabki.wrzuta.pl/plik/3HuvZ7xFB7I/gz_2010_11.pdf

Za Gońcem Ząbkowskim

Nasze miasto jest najmniejszą gminą na terenie powiatu wołomińskiego. Zajmuje nieco ponad 11 km2, a mimo to, niektórzy jeszcze próbują dzielić Ząbki na lepsze i gorsze. Jako radny, zasiadający w Radzie Miasta od 2006 roku, bardzo często spotykam się ze stwierdzeniami, że pewnym rejonom w Ząbkach należy się więcej, a inni muszą jeszcze długo poczekać. Niepokojące jest to, że takie słowa wypowiadają ludzie z najbliższego otoczenia Burmistrza i, jak się okazuje, p. Perkowski często wciela je w życie. Przykładem jest tutaj budowa boisk sportowych, a ściślej kolejność „wyposażania” naszych szkół w owe boiska. Czy fakt, że Burmistrz i większość radnych z PiSu mieszka w rejonach szkół z numerami 2 ma znaczenie? Wygląda na to, że tak. Otóż obiekty sportowe, takie jak: boisko sportowe z programu „Blisko Boisko” i kompleks boisk z rządowego programu „Moje Boisko – Orlik 2012” zostały wybudowane na terenie szkół nr 2, które umiejscowione są przy tej samej ulicy i oddalone są od siebie o kilkaset metrów. Mało tego: p. Burmistrz, mieszkający w pobliżu wspomnianych placówek oświatowych, doprowadził do wybudowania przy Gimnazjum nr 2 kolejnego boiska wielofunkcyjnego, oraz profesjonalnej bieżni i skoczni w dal. Dodatkowo, przy sąsiedniej Szkole Podstawowej nr 2, do ukończonego „Orlika” dobudowana będzie średniej wielkości trybuna, oraz nowoczesny plac zabaw dla dzieci. Wygląda to imponująco, ale czy jest to równomierny rozwój Miasta pod kątem rekreacyjno-sportowym? Absolutnie nie! Przy jednej ulicy Batorego mamy aż cztery „wypasione” boiska, w tym dwa z oświetleniem i trybuną, oraz profesjonalną bieżnię i skocznię w dal. A co z południową częścią Ząbek? Są tam trzy szkoły i kilka sportowych klas, do których uczęszcza dużo większa liczba dzieci i młodzieży niż w szkołach przy ul. Batorego. Dlaczego nie ma tam żadnego boiska? (Nie liczę tartanowego boiska przy ul. Kościelnej, którego nie można porównywać do standardów Orlików). Dlaczego dzieci i młodzież z trzech wielkich ząbkowskich szkół po południowej części Miasta nie mają stworzonych godnych warunków do uprawiania sportu? Czy rozpoczęta niedawno przedłużająca się w czasie budowa boiska przy ul. Harcerskiej będzie jakąś receptą? Na pewno nie. Ale dobre i to. Mam nadzieję, że po wyborach Burmistrz i wszyscy ząbkowscy Radni podejdą do tego problemu z większą dozą racjonalizmu i obiektywizmu.

Tomasz Kalata
                                radny miasta Ząbki

• fosia01 Re: Robert Perkowski to kelner bufetowy? 15.10.10, 15:45
                                Nie udaję greka. Słyszałam, że już tam nie mieszka (być może to była plotka). Dlatego że jest burmistrzem to nie powinien utwardzać tylko Torfowej, bo kiedyś tam mieszkał lub nadal mieszka? A cóż to za wyróżnienie? Torfowa była robiona na końcu tego rejonu. Nic tam nie było robione od wieluuuuuu lat więc przyszedł wreszcie czas i na naszą okolicę. Zaledwie Jana Pawła, Łąkowa i Klamrowa asfaltowe a reszta błoto po kolana aż do "centrum" Ząbek.
                                > że skoro wszyscy płacimy podatki, to standard życia powinien być podnoszony w
                                > miarę równomiernie, a nie tak, że jedna okolica (co za zbieg okoliczności, że
                                > ta, w której mieszka Perkowski) jest robiona na cacy (ulice - wszystkie w kostc
                                > e, z chodnikami i nawet klombami, w których o dziwo cos rośnie; linia kanalizac
                                > yjna generalnie wyremontowana; działki na poszerzenie Torfowej wykupione),
                                Uważam, że skoro już robią ulicę to dobrze że najpierw kanalizację generalnie wyremontowali a nie odwrotnie (odwrotnie robili w naszczęście minionych już czsach). A te klombiki to tylko na jednej ulicy, tam gdzie jest trasa rowerowa. Cieszę się również że jak coś robi to robi solidnie i ładnie, a nie tak że za 3 lata trzeba poprawiać i pieniądze wydane a efektu nie ma. Czemu się dziwisz, że ulice robi nawet z chodnikami- to co mamy chodzić między samochodami? Wszystikich ulic na raz nie zrobi. Jeszcze się taki nie urodził co by wszystkim dogodził. Ja mówię Perkowskiemu stanowczo tak (nie tylko dlatego ze mieszka lub mieszkał w mojej okolicy i zrobił nam ulice, ale za całokształt).
                                • el_caminino Re: Robert Perkowski to kelner bufetowy? 15.10.10, 16:31
                                  fosia01 napisała:
                                  ...Nic tam nie było robione od wieluuuuuu lat więc przyszedł wreszcie czas i na naszą okolicę. Zaledwie Jana Pawła, Łąkowa i Klamrowa asfaltowe a reszta błoto po kolana aż do "centrum" Ząbek.

Zapomniałaś jeszcze o Torfowej, Wysockiego, Mickiewicza, Sowińskiego i zdaje się Chłopickiego:(

fosia01 napisała: A te klombiki to tylko na jednej ulicy, tam gdzie jest trasa rowerowa. Cieszę się również że jak coś robi to robi solidnie i ładnie... Czemu się dziwisz, że ulice robi nawet z chodnikami- to co mamy chodzić między samochodami?...

Szkoda, że np. na Narutowicza nie ma ani ścieżki rowerowej ani klombików. Jak pan Perkowski robił tam chodniki, to - chociaż bylo miejsce - ściezki rowerowej nie chciał zrobić. Podobnie z klombikami - te akurat zrobił, ale zapomniał juz w nich cokolwiek posadzić. A tez miało byc pięknie. Albo inny przykład - ulica Popiełuszki. Pan Perkowski przekonywał mieszkańców ulicy Popiełuszki, że chodników na razie mieć nie mogą (tylko jezdnia zostanie zrobiona, zreszta zaczęta przez Boksznajdera), bo nie ma pieniędzy, no i sa tacy, co nie mają nawet tyle. A co potem zrobił? Wszystkie ww. wymienione ulice koło siebie od a do z. I ludzie idąc do kościoła, a dzieci do szkoły, przedszkola i świetlicy środowiskowej dokładnie lawirują między samochodami. Ja takiemu niesprawiedliwemu i nieuczciwemu traktowaniu mieszkańców mówię stanowcze nie. I zagłosuję na każdego, byle nie na Perkowskiego. Wtedy przynajmnie będzie można mieć nadzieję na jakąś sprawiedliwość.
                                  • fosia01 Re: Robert Perkowski to kelner bufetowy? 15.10.10, 18:00
                                    Nie zrozumiałeś: wymienione przezemnie ulice: Jana Pawła, Łąkowa i Klamrowa - to jedyne kiedyś asfaltowe trzy ulice w naszym rejonie reszta to było błoto. Teraz jest tak jak wymieniłeś.
                                    A i za wymienione przez Ciebie przedszkole też mu jestem bardzo wdzięczna (też tam lawiruję między samochodami). I tyle w tym temacie. Pozdrawiam
                                • attiya Re: Robert Perkowski to kelner bufetowy? 15.10.10, 19:04
                                  O przepraszam :-)
                                  jeszcze Słowiańska była wyasfaltowana :D
                                  i nie po kolana te błoto a po pachy a to już jest różnica :D
                                  i ciągle - to nie do ciebie Fosiu nie łapię....to są stare ząbki, nie rozumiem co w tym złego, że i tu w końcu coś się robi.
                            • attiya Re: Robert Perkowski to kelner bufetowy? 15.10.10, 19:06
                              no ów pan uczepił się Torfowej bo tam chyba rodzice pana Perkowskiego mieszkają, albo mieszkali, nie wiem dokładnie. Idąc tym tropem wyremontowano też ulicę Mickiewicza gdzie mieszkała moja babcia - a moja babcia to....
                              hihi
                              dobra, bo mój post nie ma wyglądać jakbym miała coś przeciwko obecnej władzy :D
                              Ale lubię tak powkurzać tych i tamtych :D
                              Fosi - a dokładnie przy której ulicy mieszkasz, może gdzieś blisko mnie :D
                            • zaza4.4 Re: Robert Perkowski to kelner bufetowy? 15.10.10, 21:56
                              rozpatrzmy zatem aspekt "zdobycia środków" na budowę Torfowej, czy burmistrz wyłożył te środki z własnej kieszeni - raczej nie, czy pozyskał bogatego sponsora - raczej także nie, pieniądze na ten cel przeznaczył ze środków publicznych więc raczej wielkiej chwały z tego tytułu nie ma. Wybudował ulicę Torfową kosztem innych mieszkańców, bo będę się upierać, że przez 4 lata nie potrafił wyrównac 100 metrowego odcinka ul. 3-go maja. Czyżby to zadanie go przerostło? Zatem nie róbmy bohatera z burmistrza, jak na razie nie zrobił nic ponad to co należy do jego obowiązków, a jak widać nie potrafi się z nich dobrze wywiązać.
                              • mat-go Re: Robert Perkowski to kelner bufetowy? 16.10.10, 09:34
                                Ja mieszkam na Torfowej i co? Z powodu tego, że na tej ulicy mieszka burmistrz z żoną i rodziną, torfowa powinna według Was być utwardzona na samym końcu tak? Trochę dziwne podejście. Szkoda, że nie widziałaś tej ulicy przed utwardzeniem. Po byle jakim deszczyku, trzeba było przedzierać się po płotach, aby dojść do Bema/Nowej. A z innymi nie było lepiej.

No i ok, mam super utwardzoną ulice. Ale co z tego, jak podczas ulew w jednym miejscu tworzy się staw, bo inwestor spieprzył inwestycję, i nie umiał wybudować ulicy w jednym poziomie. A doprosić się o interwencje, bo w końcu ulica jest na gwarancji, to już się nie da.

Ulica 3-maja powinna być remontowana dopiero jak wybudują tunel. Wtedy nie będzie na niej już takiego natężenia ruchu co teraz. Jakby zajęli się nią teraz, z pewnością narzekałabyś niemiłosiernie, co za "idiota" sparaliżował Ząbki. Bo co się oszukiwać tą ulicą przejeżdżają wszyscy. Pojedź do Sulejówka. Tam jest sprawiedliwie. Nikt nie utwardza ulic i wszyscy mają źle.
                                • zaza4.4 Re: Robert Perkowski to kelner bufetowy? 16.10.10, 19:46
                                  jeśli na Torfowej mieszka burmistrz wraz z małżonką to się nie dziwię,że wybudwano tu autostradę w porównaniu do innych ulic w mieście.

co do 3-go maja to rozwijając twoją myśl należałoby ją zaorać i przywrócić matce naturze. Osobiście uważam jednak że ulica ta powinna być wyremontowana już lata temu, a czekanie na tunel spowoduje jej totalna degradację, jak rozumiem chodzi o oszczędności w orce tej drogi. Zatem nie mogę zgodzić się z twoja logiką. Gronkiewiczowa w Warszawie tak samo rozumując nie naprawiłaby żadnej drogi, bo budowa stadionu, metra, mostu itd....
                                  • mat-go Re: Robert Perkowski to kelner bufetowy? 17.10.10, 01:17
                                    Autostradę? Chyba nigdy tu Pani nie była. Proszę przejść się na ul. Mickiewicza, tam jest o wiele ładniej zrobione, a jednak burmistrz tam nie mieszka. Poza tym budowa Torfowej była jedną z ostatnich w tym rejonie. Widzę, że Pani nie ma jeszcze utwardzonej ulicy i przez to, że tu ona jest nie można się powstrzymać od spekulacji na temat powiązania inwestycji z faktu zamieszkania burmistrza. Ale cóż, nie każdemu dogodzisz.

Proszę zauważyć, że jeżeli remont 3-go Maja miałby polegać na samej wymianie nawierzchni, remont potrwałby dwie noce (jedna na zdjęcie nawierzchni, druga na kładzeniu nowej. Jednak drogi w Ząbkach wymagają gruntownych remontów. Od podłoża, wymiany mediów, po krawężniki, chodniki, etc.

Co mają wspólnego stadion, metro z budową dróg, bo nie do końca rozumiem? Wybudowanie tunelu wiąże się z brakiem ruchu na 3-go Maja. Skierowaniem ruchu innymi ulicami. Nie chce nawet sobie wyobrażać korków w Ząbkach, gdyby ją teraz zamknąć na kilka mies. Może Pani nie jeździ tędy codziennie rano, ale gigantyczne ilości mieszkańców owszem.
                                    • zaza4.4 Re: Robert Perkowski to kelner bufetowy? 17.10.10, 21:14
                                      Gronkiewiczowa w Warszawie także ma do generalnego remont wiele ulic, w tym tych o największym nateżeniu ruchu i zdecydowała się jednak na wymianę ich nawierzchni, na ten temat może powiedzieć chyba najwięcej tomkrat. Jeśli tam potrafią się z tym uporać w 2-dni, to u nas powinno to zająć kilka godzin na sfrezowanie i ułozenie nowej nawierzchni na odcinku 100- metrów, przy czym objazd nie musiałby być dużym utrudnieniem, bo do wykorzystania byłaby jeszcze ul. Piłsudskiego.

Co mają wspólnego stadion, metro z budową dróg, bo nie do końca rozumiem?
                                      Padło stwierdzenie, że 3-maja nie doczeka się remontu do czasu wybudowania tunelu, czy Gronkiewiczowa czekała z remontami w Warszawie do czasu zakończenia wspomnianych inwestycji, odpowiadać chyba nie trzeba. Tymczasem burmistrz Ząbek zachowuje się jak dziecko, które otrzymało ulubioną zabawkę, ale wraz z pudełkiem stawia ją na półce, bo nie chce jej ubrudzić.
                    • piorek Re: Robert Perkowski to kelner bufetowy? 15.10.10, 09:53
                      A ja oceniam Ząbki gorzej niż Zielonkę, a co więcej, widziałem w Zielonce maszynę do zamiatania.

Porównania Ząbek i Zielonki są bez sensu. Ząbki mają taką samą powierzchnię zabudowaną jak Zielonka a dwa razy większy budżet! Innymi słowy - musimy wybudować tyle samo dróg, a w Zielonka ma połowę mniej pieniędzy! To jak porównywać tempo wykańczania mieszkania o tej samej powierzchni przez biednego i bogatego, choć z większą rodziną.

A ze środków unijnych to na razie cieszy się Zielonka. Zielonka już otrzymała i rozliczyła ponad 10 000 000 zł funduszy UE. Jak Ząbki nie tylko znajdą się na liście rankingowej, ale też podpiszą umowy, zrealizują i otrzymają zwrot 10 000 000 będą się mogły pysznić. Do tego jeszcze długa droga.

I nie zapominaj o jednym. Za burmistrza Perkowskiego zadłużenie Ząbek wzrosło co najmniej 15x. Jakby Zielonka mogła tak szaleć z kredytami, to by też inwestowała jak szalona.

--
                      Przypomnę rzecz podstawową: dyskusja to nie tylko wygłaszanie opinii, które są święte bo moje. Dyskusja to zbijanie argumentów przeciwnika, co wymaga dobrego ich zrozumienia (czytania ze zrozumieniem), wiedzy na dany temat, posiadania własnego zdania (a nie tylko potrzeby demonstracji przekory), po czym logicznego formułowania zastrzeżeń, odnoszenia się do meritum, bez nadinterpretacji i luźnych skojarzeń. Takich dyskutantów szanuję, a najbardziej tych, którzy mają jakieś wątpliwości i wykazują samokrytycyzm. (K.T. Lewandowski)
                      • zombie_ppp Re: Robert Perkowski to kelner bufetowy? 15.10.10, 13:06
                        piorek napisał:

> A ja oceniam Ząbki gorzej niż Zielonkę, a co więcej, widziałem w Zielonce maszy
                        > nę do zamiatania.

To badziewie ciągane za traktorem nazwasz zamiatarką? Zrobi kilometr i wraca na bazę, bo cała zapchana syfem z ulic. Już lepiej idź wypisywac swoje swoje złote myśli na forum Zielonki, już dabrowa51 da Ci zdrowo do wiwatu.
                        • el_caminino Re: Robert Perkowski to kelner bufetowy? 15.10.10, 13:33
                          zombie napisał:
                          To badziewie ciągane za traktorem nazwasz zamiatarką? Zrobi kilometr i wraca na bazę, bo cała zapchana syfem z ulic. Już lepiej idź wypisywac swoje swoje złote myśli na forum Zielonki, już dabrowa51 da Ci zdrowo do wiwatu.

Zombi, nie bądź bezczelny. To takie prymitywne, kiedy nie ma się nic mądrego do powiedzenia i nie umie się do tego przyznać. Jak czytam te twoje wypowiedzi (takie jak ta powyżej), to myślę sobie, że ty strasznie prosty (żeby nie powiedzieć prostacki) jesteś, wiesz?
                          • krzysp11 Re: Robert Perkowski to kelner bufetowy? 15.10.10, 13:50
                            el_caminino napisała:

> zombie napisał:
                            > To badziewie ciągane za traktorem nazwasz zamiatarką? Zrobi kilometr i wraca na
                            > bazę, bo cała zapchana syfem z ulic. Już lepiej idź wypisywac swoje swoje złot
                            > e myśli na forum Zielonki, już dabrowa51 da Ci zdrowo do wiwatu.
                            >
                            > Zombi, nie bądź bezczelny. To takie prymitywne, kiedy nie ma się nic mądrego do
                            > powiedzenia i nie umie się do tego przyznać. Jak czytam te twoje wypowiedzi (t
                            > akie jak ta powyżej), to myślę sobie, że ty strasznie prosty (żeby nie powiedzi
                            > eć prostacki) jesteś, wiesz?

Wyzywanie innych od prostaków też "jest prostackie". Tak na marginesie.
                          • zdich Re: Robert Perkowski to kelner bufetowy? 15.10.10, 13:51
                            To niezwykle przewrotne, że to akurat ty napisałeś.
                        • piorek Re: Robert Perkowski to kelner bufetowy? 15.10.10, 21:05
                          Dabrowa widział pod krzyżem na Krakowskim masonów :)

A na forum Zielonki jestem obecny, a i owszem, od 6 lat. I nie wypisuję złotych myśli, tylko prowadzę dyskusję. Dla przypomnienia - dyskusja to wymiana argumentów z POSZANOWANIEM rozmówcy. Ty natomiast wrzucasz różne "myśli" o Zielonce mało mające pokrycia z rzeczywistością. I jak widzę nie interesujesz się dyskusją tylko robieniem hałasu, bo byś odniósł się do merytorycznej części mojej wypowiedzi. Więcej merytoryki, a będzie pięknie!

--
                          Przypomnę rzecz podstawową: dyskusja to nie tylko wygłaszanie opinii, które są święte bo moje. Dyskusja to zbijanie argumentów przeciwnika, co wymaga dobrego ich zrozumienia (czytania ze zrozumieniem), wiedzy na dany temat, posiadania własnego zdania (a nie tylko potrzeby demonstracji przekory), po czym logicznego formułowania zastrzeżeń, odnoszenia się do meritum, bez nadinterpretacji i luźnych skojarzeń. Takich dyskutantów szanuję, a najbardziej tych, którzy mają jakieś wątpliwości i wykazują samokrytycyzm. (K.T. Lewandowski)
                        • zaza4.4 Re: Robert Perkowski to kelner bufetowy? 15.10.10, 22:00
                          badziewie nie badziewie nie mnie to oceniać, jednak Zielonkę zamiata, u nas kupiono luks torpedę i tyle z niej pozytku :(
                          • a_dka Re: Robert Perkowski to kelner bufetowy? 15.10.10, 22:15
                            skąd wiesz ze zamiata, przecież nie bywasz w zielonce
                            • zaza4.4 Re: Robert Perkowski to kelner bufetowy? 16.10.10, 09:26
                              nie bywam w Zielonce, jednak czytam wypowiedź, którą zamierzam skomentować.

zombie_ppp napisał:
                              "To badziewie ciągane za traktorem nazwasz zamiatarką? Zrobi kilometr i wraca na bazę, bo cała zapchana syfem z ulic. "

Jak z tego wynika niejaki zombie_ppp bywa w Zielonce, widział zamiatarkę w trakcie pracy i ocenia ją jako badziewie. Na tej podstawie nawet osoba, która mieszka w Berdyczowie może logicznie wywnioskować, że w Zielonce sprzątają ulice. Natomiast w Ząbkach kupiono za kilkaset tysięcy złotych hipernowoczesny sprzęt - jak napisano w Co słychać - jednak nie widuję go na ulicach naszego miasta, a niejaki zombie_ppp kiedy jest w Zielonce, to obserwuje działania tamtejszej maszyny.
                              • mat-go Re: Robert Perkowski to kelner bufetowy? 16.10.10, 09:46
                                Nie widujesz? To dziwne, bo ja codziennie wychodząc do pracy, na rogu Torfowej i Bema co rano od poniedziałku do piątku, o godz. 7.30, widzę 2 zamiatarki, które w tym miejscu zawsze "tankują" wodę do zbiorników. Po czym za chwilę ruszają w miasto. Także błędne myślenie.
                                • zaza4.4 Re: Robert Perkowski to kelner bufetowy? 16.10.10, 19:55
                                  nie kontroluję życia burmistrza stąd nie przesiaduję na Torfowej, ale bardziej mi to wygląda na paradę a nie pracę, za komuny podobno trawniki malowano na zielono, jak miał przyjechać 1-sekretarz

ciekawy jest wątek o tankowaniu tych pojazdów, wygląda na to, że koszty sprzątania miasta (jeśli rzeczywiście czyszczą codziennie ząbkowskie ulice w co nie wierzę) PGK kilkukrotnie przerzuca na barki mieszkańców: raz bo ma płacone oddzielnie za sprzątanie miasta, dwa bo bezpłatnie pobiera wodę, której koszty przerzuca na mieszkańców podwyższając taryfy na wodę, nie wierzę, iż na hydrancie mają zainstalowany licznik i sami płacą za pobraną wdę
                                • kriis.borowski Re: Robert Perkowski to kelner bufetowy? 17.10.10, 14:29
                                  To że codziennie "zamiatarki tankują wodę do zbiorników" nie oznacza że ulice są sprzątane :)

A tak w ogóle czy ktoś wie gdzie można się dowiedzieć o zaplanowanych/wykonanych zadaniach w/w zamiatarek?
                              • a_dka Re: Robert Perkowski to kelner bufetowy? 16.10.10, 21:49
                                zaza czy Twoje drugie imię to maruda. Wszystko u Ciebie na nie (co do działalności Perkowskiego), wszystko Ci się nie podoba, wszystko do bani. Nie do przegadania jak moja teściowa - nie bo nie. Piszesz "w Zielonce nie bywam" ale lepiej wiesz jak działa tam zamiatarka, bo ktoś coś pisał (podobnie z innymi Twoimi wypowiedziami), ale tu gdzie mieszkasz to zamiatarki nie widzisz. Później a na Torfowej to to, a na Torfowej to tamto. Rozumiem że każdy może mieć swoje zdanie, ale Tobie chyba nie o to chodzi........
                                • zaza4.4 Re: Robert Perkowski to kelner bufetowy? 17.10.10, 21:34
                                  najlepiej zrobić z kobiety idiotkę, która ani czytać ani pisać nie potrafi, a tym bardziej myśleć, wysłać taką do garów i niech z kuchni nie wychodzi. Jeśli już jednak trafi się taka, która nie pozwoli sobie w oczy dmuchać, to należy ją ośmieszyć. Na to sobie nie pozwolę. Widzę bałagan to o nim piszę, jeżdzę po rozlatujących się ulicach, niszczę sobie zawieszenie i mam tego dość, bo mam na co jeszcze swoje pieniądze wydawać a nie tylko mechanika wspierać. Dlatego trafia mnie, jak buduje się ulice za grube pieniądze, aby dojechać między innymi do posesji burmistrza, a nie stać miasta na wyrównanie kilku metrów w centrum. Jeśli tak ma być dalej to ja się na to nie zgadzam. Podobno zgłoszono Ząbki na miejsce pobytu drużyn piłkarskich, jeśli nawet stadion powstanie w super standardzie, to ciekawe jak tam dojadą: helikopterem, czy też zrzucać ich będą na spadochronach.

ps. syty głodnego nie zrozumie, więc dyskusja typu mieszkam przy Torfowej i jest mi dobrze nie ma najmniejszego sensu.
                      • ttjj11 Re: Robert Perkowski to kelner bufetowy? 15.10.10, 21:07
                        Ząbki mają większy budżet, większą liczbę mieszkańców i Radnych.
                        Zielonka ma chyba dużo więcej urzędników oraz przynajmniej niektórzy z nich zarabiają lepiej niż ząbkowscy.
            • el_caminino Re: Robert Perkowski to kelner bufetowy? 14.10.10, 13:50
              mp_nl napisał:
              mat-go: proponuje poprostu ignorowac tego calego trolla el_caminino. Każdy kto ma choć trochę pojęcia o tym co robi Pan Słomka w Zielonce nigdy na niego nie zagłosuje, jeżeli idzie natomiast o pozostałych kandydatów to jak dla mnie wybór jest prosty - postawić na kogoś kto się sprawdził.

No tak, skąd my to znamy. Najlepiej zrobić z człowieka wariata, trolla albo kogoś chorego z nienawiści. I za chwilę samemu sączyć jad. Dziwne tylko, dlaczego nie dopatrujesz się trollingu u takiego dajmy na to morra lub mariana_zarzeczyńskiego.
              • jedyny-michal Re: Robert Perkowski to kelner bufetowy? 15.10.10, 15:20
                jakby to było gdyby nie el_caminino był najmądrzejszy i najbardziej wyszczekany na tym forum;) Większego marudy i człowieka która tak się żali nie ma na tym forum. Człowieku zajmij się dziećmi i rodziną a jak nie masz to zacznij robić też zajęcie;) A nie pokazywać na forum swoja wszech wiedzę. Więcej wiesz niż Wikipedia;) Zaraz powie że ja nie wykształcony albo prostak.
    • attiya Re: Robert Perkowski to kelner bufetowy? 15.10.10, 18:59
      wolę, żeby kelner źle mi podał obiad zamówiony w restauracji, bo z tego nie wielką będę miała stratę niż żeby lekarz podczas mojego leczenia popełnił błąd w sztuce lekarskiej - wtedy straty łącznie ze zdrowiem zdecydowanie mogą przewyższać ten źle podany obiad
      Poza tym co złego jest w kelnerowaniu?
      • attiya a tak przy okazji.... 15.10.10, 19:00
        przypadkiem pan Perkowski nie miał dziadka w Wermahcie?

• zaza4.4 Re: Robert Perkowski to kelner bufetowy? 15.10.10, 21:42
        sugerujesz dwie sprawy, że zostałeś źle obsłużony przez "znanego ząbkowskiego kelnera" oraz insynuacja, że doktor Słomka popełnił błąd w sztuce lekarskiej, o ile ta pierwsza kwestja jest raczej niemożliwa do udowodnienia, to w drugiej sprawie podaj konkretny przykład błędu tego lekarza.

ps. nic złego nie ma w kelnerowaniu i byciu pracownikiem więzienia, dziwi jedynie, że dana osoba się tego nie wstydzi i ukrywa te fakty przypisując sobie inne miejsca pracy
        • jedyny-michal Re: Robert Perkowski to kelner bufetowy? 17.10.10, 20:47
          Ale przed kampanią burmistrz otwarcie mówił gdzie pracował i nie krył tego przed nikim;) Chyba że ja czytałem inne źródła przed wyborcze ale o miejscach pracy burmistrza wiedziałem przed tym jak na niego głosowałem i będę głosować...
          • zaza4.4 Re: Robert Perkowski to kelner bufetowy? 17.10.10, 22:22
            ten post chyba nie powinien być adresowany do mnie, skoro jednak już go napisałeś, ty podaj konkretne źródło w którym burmistrz podaje swoje miejsce pracy, jak na razie w tej dyskusji podano opinii publicznej jego wykształcenie
    • e-olenka przejechałam się ul. Torfową 18.10.10, 10:53
      Skuszona różnymi wpisami na forum postanowiłam przejechać się tą "autostradą" o której wiele osób pisze i wiecie jakie są moje spotrzeżenia:
      1. Wjazd na ul. Torfową od ul. Bema wąski, tak, że 2 samochody tu się nie miną, chyba że jeden wjedzie na chodnik (więc z tym wykupem działek chyba przesada).
      2. ulica na całej długości raczej wąska, z chodnikiem po jednej stronie, po drugiej z haszczami (tak pisze - bo ktoś o klombach pisał, ja takich nie zauważyłam, chyba że na ogródkach przydomowych :) )
      3. Przy dojeździe do skrzyżowania z ul. Nową wyjazd tragiczny, ustawiono lustro, bo inaczej zero widoczności, no ale jakoś problem rozwiązany, chociaż lepiej byłoby wyciąć krzaki, jakie rosną po prawej stronie, ale to chyba za ogrodzeniem, tego nie jestem pewna :(.
      4.Jadąc dalej ulica nadal wąska, chociaż chyba nieco szersza, miejscami jest chodnik po drugiej stronie ulicy, taki chyca na 3-4 kostki brukowe, ale tu zabudowa jakby barzdiej zwarta, więc nie wiem czy to chodnik wybudowany przez miasto czy mieszkańców przed swoim ogrozdeniem (raczej obstawiam to drugie, bi różne kolory kostki i nie wszędzie).

Ogólnie ulica jak ulica, nie ma się czym szczególnie chwalić, chociaż nowa i w miarę ładnie wygląda.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka