1ciastko2 29.06.18, 17:13 po prostu dobre, ciekawe i napiszcie o jakiej sa tematyce, ostatnio bardzo sie nudze i chetnie cos obejrze Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nolus Re: poleccie filmy/seriale 29.06.18, 17:54 Z chęcią poczytam, chociaż niestety mam obawy, że większość propozycji to będą seriale z Netflixa, którego jako jedna z nielicznych nie posiadam. A od siebie dodam tylko tyle, że czekam na 3 polskie produkcje. Naprawdę jestem ciekawa jak wypadną i trzymam kciuki. Mam na myśli: "Rojst" z powtórnym duetem Seweryn - Ogrodnik, produkowane przez platformę Showmax. Jak dla mnie Showmax jest póki co przeciętny, dlatego życzę im sukcesu: www.wirtualnemedia.pl/artykul/rojst-serial-na-showmax-dawid-ogrodnik-i-andrzej-seweryn-w-rolach-glownych "Pułapka" - nowa produkcja TVNu, którego nie kocham za seriale na pewno, ale czekam i mocno wierzę, że tym razem tego nie spie...Wierze w ekipę ulubieńców - za kamerą Łukasz Palkowski od "Belfra", "Bogów" i "Najlepszego", a grać będą Agata Kulesza, Kinga Preis, Leszek Lichota i Krzysztof Pieczyński. Nie może być źle ! Reklama serialu leci non - stop na TVNie - mam tylko nadzieję, że nie będzie jak z osławionym "Belle epoque", które od początku podejrzewałam o bycie szmirą I cieszę się, że TVN wreszcie postawił na PO PROSTU dobrych aktorów, a nie trochę oklepane już nazwiska (Cielecka, Małaszyński, Rosati) Tutaj więcej info: www.wirtualnemedia.pl/artykul/pulapka-serial-tvn-joanna-kulig-leszek-lichota-kinga-preis-i-krzysztof-pieczynski "Pod powierzchnią" - kolejna produkcja TVNu. Prawde mówiąc nie jest to wyczekiwana przeze mnie pozycja,a do tego nazwisko Alicji Bachledy mnie trochę zniechęca i od razu nasuwa wątpliwości co do poziomu tego dzieła, ale obejrzę na pewno, żeby mieć jakiś pogląd. Na szczęście jest Bartłomiej Topa i Łukasz Simlat - oni, a już na pewno Simlat zwykle ciągną poziom produkcji do góry. Reżyserią zajmuje się Borys Lankosz, miejsce akcji to Płock (brrrr) .Info poniżej: www.wirtualnemedia.pl/artykul/serial-pod-powierzchnia-zagra-alicja-bachleda-curus-rezyserem-borys-lankosz-obsada Ogólnie cieszy mnie, że platformy typu Netflix chyba wymuszają konkurencyjność w obszarze seriali. Naprawdę mam odczucie, że w końcu i w PL kręci się ich coraz więcej i jakoś tam przez tę konkurencję coraz bardziej zwraca się uwagę na ich poziom Odpowiedz Link Zgłoś
nolus Re: poleccie filmy/seriale 29.06.18, 18:02 No a z rzeczy, które chciałabym obejrzeć, a jeszcze mi się nie udało, to... - polska produkcja Canal+ "Kruk" - oglądam wywiad z Michałem Żurawskim i naprawdę zachęcił mnie do zapoznania się z tym serialem - "State of play" - już mocno stary serial BBC, na podstawie którego powstała wersja kinowa w 2009 r.,z Benem Affleckiem, Russellem Crowe oraz Rachel McAdams. Lubię taką tematykę, ale co najlepsze...Widziałam ten film 3 razy i dopiero po 3 razie dowiedziałam się, że pierwowzorem amerykańskiej wersji był brytyjski serial. Super, nie? Niestety nigdzie nie mogę go znaleźć, gdyby ktoś miał pomysł, to proszę dać mi znać...Chyba muszę odświeżyć konto na chomiku, bo na CDA nic nie znalazłam. Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: poleccie filmy/seriale 29.06.18, 18:06 Z oczekiwanych to mnie kręci ten: www.atmgrupa.pl/dla-mediow/znaki-sony-pictures-television-atm-grupa-rozpoczynaja-zdjecia-nowego-polskiego-serialu-kryminalnego/ Lokalna produkcja, w bliskich mi sceneriach (i bez Kożuchowskiej). Klimat trochę jak w Twin Peaks, giną dziewczyny i im dalej w las tym mniej wiadomo dlaczego. Historia zdarzyła się naprawdę, ale scenariusz nie jest reportażem. Odpowiedz Link Zgłoś