Dodaj do ulubionych

realna cena najmu

07.07.18, 17:31
Proszę jeśli macie kontakt z rynkiem nieruchomości podajcie realną, atrakcyjną (ale nie kompletnie zaniżoną) cenę najmu 3-pokojowego mieszkania na Górnym Mokotowie, w kamienicy. Właśnie na pewien czas mam do wynajęcia i zależy mi na czasie i fajnym najemcy. Cena już z czynszem administracyjnym. Jaka atrakcyjna i realna?
Obserwuj wątek
    • mamtrzykoty Re: realna cena najmu 07.07.18, 18:00
      A wielkość mieszkania?
      A wygląd?
      A meble i inne wyposażenie?
      To wszystko ma znaczenie.
      Zobacz sobie na gumtree i porównaj wygląd z tym, które masz. Te, które tam wiszą, to mieszkania, które mają za wysoką cenę w stosunku do swojej atrakcyjności.
      • maadzik3 Re: realna cena najmu 07.07.18, 18:20
        67 m, umeblowane acz bez przesady, ładne, wysokie, z balkonem na zieleń i spokój, pralka, lodówka, kuchnia oczywiście są smile
        • asmarabis Re: realna cena najmu 07.07.18, 18:38
          Z tego co piszesz to jakies mieszkanie po 100 letniej staruszce wiec 2000 płn Max,2500 pln jak jakaś ładna kamienica wpisana do rejestru zabytków , jeszcze zależy jaka odległość od komunikacji/metra
          • stara-a-naiwna Re: realna cena najmu 07.07.18, 19:29
            też mm wątpliwości co znaczy "umeblowane ale bez przesady"
            czy meble są współczesne ale nie ma ich "wszystkich"? czy mogły by iśc do skansenu albo jako rekwizyty do gilmu o PRL?

jak wygląda łazienka
            czy każd pokój ma osobne wejście

jakie jest ogrzewanie - to zazwyczaj generuje największe koszty dodatkowe

• maadzik3 Re: realna cena najmu 07.07.18, 20:03
              meble są nowe i wygodne tylko nie za dużo ich. łazienka nowoczesna funkcjonalna, kamienica przedwojenna ślicznie odremontowana, 5 min. od stacji metra, ogrzewanie gazowe
              • zasiedziala Re: realna cena najmu 07.07.18, 20:16
                Ogrzewanie gazowe w kamienicy przedwojennej, czyli jak przypuszczam przy suficie na wysokości min. 3,5 metra to jest ból d*py za przeproszeniem. Długo tak mieszkałam, ale przed 30tką, teraz bym się już nie zdecydowała. Rodziny z dziećmi mogą na to kręcić nosem, więc celowałabym w studentów. Po ile w Waw chodzi pokój dla studenta, to jednak nie mam pojęcia, 1000pln?
                • maadzik3 Re: realna cena najmu 07.07.18, 20:29
                  2,95 smile i szczelne okna, ja uwielbiam wyższe sufity, ale każdy ma swoje ała wink
                  • zasiedziala Re: realna cena najmu 07.07.18, 20:33
                    A to niziutkie :p Ja też uwielbiam, ale ogrzanie tego gazówką jest drogie i niewiele daje, ale jestem rozpuszczona, bo przez ostatnie lata mieszkam z centralnym bez podzielników.
                    • maadzik3 Re: realna cena najmu 07.07.18, 21:03
                      okna są nowiutkie i szczelne tak że nie jest źle smile plus jest koza na klimatyczne wieczory ale jak sie bardzo chce rozhajcować to grzeje jak wściekła big_grin
                      • zasiedziala Re: realna cena najmu 07.07.18, 21:20
                        Może być, że dużo też robi wysokość. Nie mam doświadczenia z gazówką w mieszkaniach niższych niż 3,5m. W jednym miałam obniżony sufit w łazience tak do ok. 3m i faktycznie w łazience było ciepło, ale to też inna powierzchnia smile Tak czy inaczej, ogrzewanie będzie pewnie uznane za wadę. Celuj w miłośników kamienic, jak ktoś mieszkał wcześniej z piecem gazowym, to bał się nie będzie, co najwyżej będzie świadomy wad tego rozwiązania.
                        • maadzik3 Re: realna cena najmu 07.07.18, 21:36
                          oprócz wad są i zalety, w tej kamienicy była możliwość podłączenia do sieci i nikt nie chciał - wszyscy policzyli że taniej im z piecykami i bardziej niezależnie smile
                      • zlababa35 Re: realna cena najmu 07.07.18, 21:38
                        Ostatnie, co bym robiła w wynajmowane mieszkaniu, to kupowała opał do takiego dziadostwo, rozpalała i się budziła. Ogromna niedogodnosc i dziadostwo straszne.
                        • maadzik3 Re: realna cena najmu 07.07.18, 22:17
                          ale to jest dekoracja - mozna uzywac nie trzeba smile jest normalny, nowy dwufunkcyjny i automatyczny piec. koza jest zamiast kominka
                  • muchy_w_nosie Re: realna cena najmu 07.07.18, 21:38
                    Ja mam w mieszkaniu u ridziców wysokość 3,4m, a 2,8 to mam u siebie w domu ktory bydowałam 10 lat temu. Także wysokoć masz prawie normalną.
              • asmarabis Re: realna cena najmu 07.07.18, 20:41
                Jakim cudem odremontowano kamienice i zostawiono śmiercionośne i trzepiące kasę piecyki?
                To jakies muzeum PRL ma byc?

Piecyków boja sie wszyscy i to pierwsze pytanie jakie zadają drżącym głosem , nawet jak przyjdą oglądać, to potem znajomi czy rodzina im wybija z głowy myśle ze tu mozesz miec duzy problem
                • zlababa35 Re: realna cena najmu 07.07.18, 21:40
                  Piecyk piecyki nierówny. Chyba, że myślisz o kozie. To też nie wiem po co takie coś zostawiać.
                  • memphis90 Re: realna cena najmu 08.07.18, 09:06
                    Bo są śliczne kozy, w których nie ma nic przerażającego... Nie wiem, co w nich ma być śmjercionośnego. Ot, żeby napalic, zrobić nastrój, troszkę dogrzać pomieszczenie.
                    • asmarabis Re: realna cena najmu 08.07.18, 11:10
                      Szczerze mowiac to ja nie wiem na czym polega takie opisane ogrzewanie w 21 wieku i jakie to dodatkowe koszty generuje, wszyscy ludzie szukajacy mieszkania na wynajem rowniez i to na pewno bedzie odstraszac, bo bardzo czesto padaja takie pytania, a mieszkan z normalnym ogrzewaniem jest od groma, wspolnota sobie strzelila w kolano zostajac rozwojowo w 15 wieku
                      • 71tosia Re: realna cena najmu 08.07.18, 12:16
                        mam dom w Warszawie i ogrzewanie gazowe, jest zdecydowanie tansze niz gdybym chciala miec ogrzewanie miejskie.
                        • zasiedziala Re: realna cena najmu 08.07.18, 12:56
                          Ogrzewanie domu, to trochę inny temat niż mieszkania, które najzwyczajniej w świecie może był położone w budynku z własną kotłownię i ogrzewanie przestaje być problemem <właśnie w takim mieszkam>. Za czasów kiedy wynajmowałam mieszkania ogrzewanie gazowe to była duża wada, wszyscy się albo bali piecyków albo kosztów albo jednego i drugiego. Dzięki temu mieszkania z ogrzewaniem gazowym były po prostu tańsze. Być może teraz się coś w trendach pozmieniało, ale nie sądzę. Dodatkowo, każdy najemca będzie wolał z góry wiedzieć ile zapłaci za najem <ogrzewanie w czynszu> niż czekać na rozliczenie gazu, które - jeśli nie miał wcześniej z gazem do czynienia - go zaskoczy.
    • arwena_11 Re: realna cena najmu 07.07.18, 19:10
      Ciężko powiedzieć. Ursynów przy metrze 75m - ok 2800-2900 plus media
    • aaa-aaa-pl Re: realna cena najmu 07.07.18, 19:12
      Około 2500 zł.
      • black_magic_women Re: realna cena najmu 07.07.18, 21:09
        Jasne, 2600 to 3 pokoje na Grochowie jak się ma szczęście.
    • zasiedziala Re: realna cena najmu 07.07.18, 19:13
      Sprawdź sobie cenę ofertową najmu mieszkań w podobnym standardzie i podobnej lokalizacji i obniż o 10% (tyle zazwyczaj udawało mi się wynegocjować przy najmie). W czasach, kiedy wynajmowałam mieszkania zawsze najważniejsza była dla mnie lokalizacja i standard mieszkania. Górny Mokotów to spory obszar, więc dużo może zależeć od tego która to część i jak blisko jest z mieszkania do przystanków. 3 pokoje to albo mieszkanie dla rodziny albo dla studentów <na pokoje>, w zależności od układu, a w zależności od tego dla kogo to, co innego w wyposażeniu będzie istotne. Kamienica według warszawskiego nazewnictwa to może być i budynek przedwojenny <odnowiony z windą albo z mieszkaniami socjalnymi> albo budynek powojenny. To wszystko ma znaczenie, więc najlepiej porównać z podobnymi mieszkaniami.
    • muchy_w_nosie Re: realna cena najmu 07.07.18, 21:41
      Jak na krotko to musi być cena atrakcyjna, żeby pozbyć się "dziwnych chętnych" daj kaucję wysoką.
    • turzyca Re: realna cena najmu 07.07.18, 21:48
      Bardzo zły moment na wynajmowanie mieszkań, zupełny dołek cenowy. Rynek rusza we wrześniu. Jeśli teraz to 2600, jeśli na jesieni i da się sprofilować pod studentów lub pracujących (niezależne pokoje), to spokojnie 3000.
      Metro podwyższa cenę, no i zgaduję, że to raczej blisko SGH.
      • turzyca Re: realna cena najmu 07.07.18, 21:50
        A, i jeszcze, które piętro i czy jest winda.
        I w ogóle w jaką grupę celujesz? Na czym Ci zależy?
      • turzyca Re: realna cena najmu 07.07.18, 21:50
        A, i jeszcze, które piętro i czy jest winda.
        I w ogóle w jaką grupę celujesz? Na czym Ci zależy?
      • black_magic_women Re: realna cena najmu 07.07.18, 21:54
        turzyca napisała:

Jeśli teraz to 2600, jeśli na jesieni i da się sprofilować pod stud
        > entów lub pracujących (niezależne pokoje), to spokojnie 3000.

Od lipca wielkim fartem mamy 75 metrow, ze zrobiona kuchnią i łazienką, bo mamy swoje meble. Mieszkanie tuz po remoncie, okolice Wiatracznej i placimy 2600 plus media. Zależało nam na 3 pokojach, po remoncie, w tej konkretnej okolicy. I bylo naprawdę trudno. A tu piszesz o metrze, nowych meblach i pieknej kamienicy. Zdecydowanie 3000+
        >
        • black_magic_women Re: realna cena najmu 07.07.18, 21:56
          black_magic_women napisała:

Przepraszam za brak polskich znaków, telefon mi świruje uncertain
        • turzyca Re: realna cena najmu 07.07.18, 22:28
          Masz rację, ceny poszły w górę.
          • asmarabis Re: realna cena najmu 07.07.18, 22:38
            Chyba w górę poszła ilość mieszkań na wynajem i przebieranie u szukających bo każdy każda wolna złotówkę w to inwestuje
        • turzyca Re: realna cena najmu 07.07.18, 22:28
          Masz rację, ceny poszły w górę.
      • maadzik3 Re: realna cena najmu 07.07.18, 22:15
        5 minut od stacji Wilanowska smile
        • asmarabis Re: realna cena najmu 07.07.18, 22:28
          Wilanowska to Mokotów???
          Dopiero wyjechałam a juz przesunięto granice miedzy dzielnicami ???
        • asmarabis Re: realna cena najmu 07.07.18, 22:28
          Wilanowska to Mokotów???
          Dopiero wyjechałam a juz przesunięto granice miedzy dzielnicami ???
          • 71tosia Re: realna cena najmu 08.07.18, 12:11
            oczywiscie ze metro Wilanowska i Aleja Wilanowska to Mokotow, nawet przed wojna Sluzew byl czescia Mokotowa wiec chyba dawno wyjechałaś z tej Warszawy.
      • asmarabis Re: realna cena najmu 07.07.18, 22:30
        Hahaha
        Studenci sgh to raczej nie gnieżdżą sie w pokoiku we wspólnym mieszkaniu na peryferiach
    • olena.s Re: realna cena najmu 07.07.18, 21:52
      A co to jest "pewien czas"? Bo to też istotne.
    • kurt.wallander Re: realna cena najmu 07.07.18, 22:06
      Ja bym celowała w 3500, jesli faktycznie wykończenie ładne, czyste, meble ładne, nowe.
    • 71tosia Re: realna cena najmu 08.07.18, 12:19
      ok 2500zl pewnie wynajmiesz od reki. Kolega wynajal nowe mieszkanie 2 pkojowe na Moktowie za taka sume dosc szybko (2-3 tygodnie)
      • zasiedziala Re: realna cena najmu 08.07.18, 12:34
        Nowe mieszkania często mają czynsz najmu wyższy niż mieszkania w kamienicach. Jak się sprowadzałam do Waw, to wynajmowałam 2 pokoje w kamienicy na Starówce za 2150, mój chłop w tym czasie za identyczny metraż 2 pokoi na Służewcu płacił 2600. On miał mieszkanie w nowym bloku, standard plastik fantastik, ja wszystko w drewnie, no ale nie nowe.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka