milva24 15.07.18, 13:11 Łatwy w obsłudze, szczelny, dla siedmiolatki do szkoły. Oraz pudełko na drugie śniadanie z kilkoma przegródkami. Możecie coś polecić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dziennik-niecodziennik Re: Bidon termiczny poszukiwany 15.07.18, 13:13 Tez bym prosila! Odpowiedz Link Zgłoś
esperantza Re: Bidon termiczny poszukiwany 15.07.18, 13:29 Absolutnie najlepsze są kubki termiczne Contigo. Do mycia w zmywarce, kilka godzin trzymają ciepło. Ale nie wiem czy dla 7latka bo kosztują ok 100. Moi sporo starsi synowie od razu posiali i od tego czasu "jadą" na zwykłej wodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
magda_konopka Re: Bidon termiczny poszukiwany 15.07.18, 20:59 Z tą zmywarką radziłbym uważać - w moim kubku po takim myciu odchodzi lakier. Co do funkcjonalności, to rzeczywiście rewelacyjny produkt. Odpowiedz Link Zgłoś
zlababa35 Re: Bidon termiczny poszukiwany 15.07.18, 21:55 Zmywam kubki contigo w zmywarce, nic nie odchodzi . Ten najlepszy niestety kosztuje ok. 149 zł, ale ma bardzo fajne zamknięcie, które otwiera się poprzez naciśnięcie, a jak się puści ten element, to się blokuje całkowicie. Te tańsze mają takie podnoszone klapeczki i córce niejeden raz się otworzyły, jak wkładała w pośpiechu do kieszeni plecaka. Odpowiedz Link Zgłoś
zlababa35 Re: Bidon termiczny poszukiwany 15.07.18, 21:56 A śniadaniówki Sistema, tylko, że to nie ma żadnych wzorków i nadruków. Za to fajne układy przegródek. Dostępne w marketach, choć ceny zdecydowanie nie śniadaniówkowe . Odpowiedz Link Zgłoś
esperantza Re: Bidon termiczny poszukiwany 16.07.18, 00:00 Używamy tych najdroższych właśnie, ale jest sporo promocji i wtedy ok stówy. Odpowiedz Link Zgłoś
basiastel Re: Bidon termiczny poszukiwany 17.07.18, 10:47 Ile godzin trzyma ciepło? Mam taki, który trzyma ok. 5 godz. i dla mnie to mało. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_ep Re: Bidon termiczny poszukiwany 17.07.18, 14:21 Cogito nie ma najwyższych notowań co do trzymania ciepła. Jego zaletą jest system zamykania i wygoda użytkowania. W wersji bez lakieru można zmywać w całości. Można zablokować, ale nawet odblokowany jest szczelny. W czasie picia trzeba trzymać przycisk, mimo to wygodnie się z niego pije. Nawet jak nagle wypuścimy go z rąk - nic się nie rozleje. Bardzo wygodne w samochodzie (szczególnie dla kierowcy), w pociągu, albo jak chce się popijać kakao w łóżku. Przy moim roztrzepanym stylu życia bardzo sobie tę cechę kubka cenię. Bardzo lubię Cogito i mam go od wielu lat, moja córka też jest jego miłośniczką. Ale dla mojej rozważnej szwagierki, która potrzebowała przede wszystkim długiego trzymania ciepła, wybrałyśmy inny kubek. Odpowiedz Link Zgłoś
jola_ep Re: Bidon termiczny poszukiwany 17.07.18, 14:23 *Contigo oczywiście, uściślając: contigo west loop 2.0 Odpowiedz Link Zgłoś
spirit_of_africa Re: Bidon termiczny poszukiwany 15.07.18, 13:37 z racji dalekich dojazdów do pracy przetestowałam już kilka kubków termicznych i bidonów i faktycznie Contigo jest nie do zdarcia. I nic się nie wylewa. Odpowiedz Link Zgłoś
blimsien Re: Bidon termiczny poszukiwany 17.07.18, 14:12 spirit_of_africa napisała: > z racji dalekich dojazdów do pracy przetestowałam już kilka kubków termicznych > i bidonów i faktycznie Contigo jest nie do zdarcia. I nic się nie wylewa. musi stac pionowo, wiem bo po jakims czasie przewracajac sie w torbie moglo sie rozlac. tu piszemy o siedmioletnim dziecku a nie o osobie ktora trzyma go pionowo w schowku od drzwi auta Odpowiedz Link Zgłoś
jola_ep Re: Bidon termiczny poszukiwany 17.07.18, 14:22 Dlaczego musi stać pionowo? Cogito? Może przykrywka była uszkodzona? Odpowiedz Link Zgłoś
karotka_plus Re: Bidon termiczny poszukiwany 15.07.18, 14:00 Mój w pierwszej klasie miał firmy Promis. W drugiej i trzeciej Hoffman. Teraz idzie do czwartej i dalej ta sama marka. Pudełka nie polecę bo nie używa. Miał kilka ale zniszczył/połamał. Stawiam na sreberko i torebki śniadaniowe. Ew do owoców/ciastek/orzechów i innych tego typu mam plastikowe pojemniki kupione w marketach w różnych rozmiarach. Odpowiedz Link Zgłoś
molik28 Re: Bidon termiczny poszukiwany 16.07.18, 22:15 Contigo. Rzeczywiście po zmywarce odchodzi lakier. Z niebieskiego zrobił się srebrny ale trzeci rok już chadza do szkoly z dzieciem. Mimo odłażącego lakieru polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
milva24 Re: Bidon termiczny poszukiwany 17.07.18, 14:08 Myślę, że skuszę się na ten bidon Contigo. Dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś