14.08.18, 19:00
Czy ktoras z was poddala sie zabiegowi i chcialaby opisac wrazenia? Intetesuje mnie przygotowanie i rekonwalescencja.
Obserwuj wątek
    • bywalec.hoteli Re: Lentivu 15.08.18, 16:42
      to jakiś litewski zabieg?
    • esmarch Re: Lentivu 15.08.18, 16:56
      Mialam robiony zabieg trzy miesiace temu. Jako jedyne przygotowanie moge potraktowac fakt, ze 1,5 miesiaca przed kwalifikacja (i zabiegiem) przestawilam sie calkowicie na okulary i zrezygnowalam z soczewek kontaktowych.
      Rekonwalescencja przebiega(la) bardzo sprawnie, jedynym efektem ubocznym byla lekka biala poswiata gdzies 1-3h po operacji i rozszczepianie sie zrodel swiatla, ktore po dobrym tygodniu praktycznie zaniklo.
      Nie wiem co chcialabys jeszcze wiedziec? smile
      • lemasakr Re: Lentivu 15.08.18, 18:17
        To 1,5 miesiaca bez soczewek je konieczne? Ile placilas?
        • esmarch Re: Lentivu 15.08.18, 18:30
          Płaciłam 7tys, w tym darmowa kwalifikacja. Niby to promocja, ale wydaje mi się, że jest ona bardzo regularnie.

Nie trzeba aż tak długo bez soczewek, na stronie wszystko podają (chyba tydzień minimum). Przedtem byłam na wieczorku informacyjnym ogólnie traktującym o korekcji laserowej i chirurg powiedział, że główną przyczyną niepowodzeń jest jak się ludzie nie stosują do niekorzystania z soczewek. A że mi się akurat 1,5 miesiąca przed planowaną operacją skończyło opakowanie, nie kupiłam nowego i pomyślałam, że jak przez lata nosiłam praktycznie tylko soczewki to dam oczom na spokojnie wrócić do faktycznego kształtu rogówki. Pewnie była to nadgorliwość z mojej strony, ale nie chciałam sobie pluć w brodę jakby co.
          • lemasakr Re: Lentivu 18.08.18, 07:42
            To nienoszenie soczewek zniecheca mnie do korekcji. Jak z bolem po operacji? Chcialabym zrobic tylko jedno oko - oba to za duze ryzyko
            • lemasakr Re: Lentivu 18.08.18, 09:36
              Jeszcze jedno, dlaczego zdecydowalas sie akurat na te metode? Eye center we Wroclawiu ma teraz promocje - 3500 pln
    • ewa31 Re: Lentivu 23.03.19, 14:23
      ja tam bym przy jakiej nie wielkiej wadzie nie dała sobie grzebac w oczach jak cos pojdzie nie tak to drugiego nie kupisz
      musiała by byc 100 procentowa pewnosc ze wszystko pojdzie ok a opinie sa rozne jest wiele osob ktore by nie zrobily tego jeszcze raz .
    • magdog6 Re: Lentivu 27.03.19, 12:54
      ja robilem jedno oko z rok temu i troche czasu pozniej trwało zanim wszystko wrociło do normy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka