strasznymruk 30.08.18, 11:57 Kupiłem sobie krówki. Pytałem sprzedawczynię czy są kruche. Odpowiedziała, że tak. Krówki okazały się lepkimi, gumowatymi mordoklejkami. Jestem zły. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ida_listopadowa Re: Złe krówki 30.08.18, 12:03 GDZIE JE KUPILES?!! od lat takich szukam, wszedzie tylko kruche Odpowiedz Link Zgłoś
strasznymruk Re: Złe krówki 30.08.18, 12:12 ida_listopadowa napisała: > GDZIE JE KUPILES?!! od lat takich szukam, wszedzie tylko kruche W Krakowie. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Złe krówki 30.08.18, 12:07 Odstaw resztkę na półkę i odczekaj, były świeże, stwardną i będą takie, jakie chcesz. Odpowiedz Link Zgłoś
strasznymruk Re: Złe krówki 30.08.18, 12:14 alpepe napisała: > Odstaw resztkę na półkę i odczekaj, były świeże, stwardną i będą takie, jakie c > hcesz. > O, dzięki. Myślałem że jest odwrotnie - świeże są kruche a stare gumowate A ile trzeba czekać aż skruszeją? Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Złe krówki 30.08.18, 12:20 Nie wiem, ale te świeże to włażą w zęby, też nie lubię za bardzo. Możesz odpakować kilka na próbę i jak nie masz jakiegoś Mruczka w pobliżu, co to się skusi, to niech schną na powietrzu, może na następny dzień już będą dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Złe krówki 30.08.18, 12:14 Wyślij do mnie. Kruche krówki to stare krówki, krówka musi być "ciągutka". Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo2.0 Re: Złe krówki 30.08.18, 15:22 Daj dzieciarni w rodzinie. Uszy ci odpoczną... Odpowiedz Link Zgłoś
strasznymruk Re: Złe krówki 30.08.18, 15:24 tanebo2.0 napisał: > Daj dzieciarni w rodzinie. Uszy ci odpoczną... Lepiej teściową poczęstować Odpowiedz Link Zgłoś
kota_marcowa Re: Złe krówki 30.08.18, 15:27 O matko, dałabym się pokroić za mordoklejki, a tak ciężko je kupić A każdy wie, że najlepsze na świecie są krówki opatowskie. Odpowiedz Link Zgłoś
azsiezaloguje Re: Złe krówki 30.08.18, 15:43 Kazda krowka na poczatku jest lepka, daj im tydzien-dwa. Odpowiedz Link Zgłoś
psiamama6 Re: Złe krówki 30.08.18, 15:46 Jako fanka krówek polecam ci te z Wawelu, są właśnie kruche. Odpowiedz Link Zgłoś
danaide Re: Złe krówki 30.08.18, 20:04 Mam wrażenie, że krówki z syropem glukozowo-fruktozowym nigdy nie są kruche, zawsze będą gumiaste. Jak żelki. Chyba że nie doczekałam, tylko zjadły się za szybko. W każdym razie od czasu gdy wyszło na to, że co kupię to GF - zaprzestałam kupować. Tak, wiem, niektóre nadal są z cukrem. Odpowiedz Link Zgłoś