Dodaj do ulubionych

POstawa obywatelska czy może

07.09.18, 06:59
niepotrzebne donosicielstwo?

wawalove.wp.pl/kierowca-autobusu-rozmawial-przez-telefon-nie-akceptujemy-takiego-zachowania-6292387928508545a
Nie pochwalam takiego zachowania ale nie razi mnie aż tak, żeby donosić mediom czy pracodawcy.
Obserwuj wątek
    • kropkacom Re: POstawa obywatelska czy może 07.09.18, 07:05
      Tu chyba nie chodzi o to czy to kogoś razi.
    • sumire Re: POstawa obywatelska czy może 07.09.18, 07:19
      A jakby pan wjechał w wiadukt z pasażerami, też by cię nie raziło aż tak?
      Facepalm.
    • 45rtg Re: POstawa obywatelska czy może 07.09.18, 09:43
      niktmadry napisał(a):

> niepotrzebne donosicielstwo?
      >
      > wawalove.wp.pl/kierowca-autobusu-rozmawial-przez-telefon-nie-akceptujemy-takiego-zachowania-6292387928508545a
      > Nie pochwalam takiego zachowania ale nie razi mnie aż tak, żeby donosić mediom
      > czy pracodawcy.

A co jest złego w zgłoszeniu wykroczenia pracodawcy lub policji?
    • aqua48 Re: POstawa obywatelska czy może 07.09.18, 12:01
      niktmadry napisał(a):

> niepotrzebne donosicielstwo?
      > Nie pochwalam takiego zachowania ale nie razi mnie aż tak, żeby donosić mediom
      > czy pracodawcy.

A jakby pił sobie piwko podczas jazdy? To też by Cię aż tak nie raziło, żeby komukolwiek donieść?
    • martialis Re: POstawa obywatelska czy może 07.09.18, 12:02
      To też Cię nie razi:
      www.brd24.pl/kronika-wypadkow/cysterna-wjechal-samochody-osobowe-zabil-rodzine-trzymal-telefon-jazdy/
      • taki-sobie-nick Re: POstawa obywatelska czy może 07.09.18, 21:37
        martialis napisała:

> To też Cię nie razi:
        > www.brd24.pl/kronika-wypadkow/cysterna-wjechal-samochody-osobowe-zabil-rodzine-trzymal-telefon-jazdy/

Pewnie, gdyby zabił bezdomnego, to co poniektóre jeszcze by się cieszyły.
    • katja.katja Re: POstawa obywatelska czy może 07.09.18, 19:46
      Kiedyś byłam świadkiem jak młody pasażer poprosił by w korku trwającym 10 minut otworzył drzwi (akurat stał przy chodniku, więc zero zagrożenia dla pasożerów). Kierowca odmówił powołując się na przepisy. Wtedy młody pasażer (zgodnie z prawdą, też byłam świadkiem) powiedział, że wszak wcześniej rozmawiał przez telefon co też nie jest zgodne z przepisami.
      Kierowca miał się z pyszna i bardzo niechętnie zgodził się na otwarcie drzwi i wypuszczenie tych pasażerów, którym to miejsce odpowiadało, mówiąc żeby się spieszyli smile
      Byłam pod wrażeniem kulturalnego w sumie i efektywnego pasażera, sama skorzystałam z tego wcześniejszego wyjścia smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka