Dodaj do ulubionych

Antysemicki atak w Chemnitz

09.09.18, 14:40
www.wp.pl/?s=wiadomosci.wp.pl%2Fsgwpsgfirst-6293421146355329a czyli już nie obrona przed islamistami którzy z nożami w zębach płyną do Europy gwałcić kobiety a stary, dobry amtysemityzm. Czy następny będzie atak na Polaków i żądanie oddania "ziem odzyskanych? I co na to faszystowskie trolle?
Obserwuj wątek
    • katja.katja Re: Antysemicki atak w Chemnitz 09.09.18, 15:58
      Zapadło niezręczne milczenie.
      • tanebo2.0 Re: Antysemicki atak w Chemnitz 09.09.18, 16:24
        No nie?
        • olena.s Re: Antysemicki atak w Chemnitz 09.09.18, 17:15
          Dlaczego? Rasizm to rasizm. Wiadomo, że w DDR jest sporo wiekszy niz na zachodzie. To niech się nasze rasistki forumowe martwią, jak tu przekręcić komunikat, żeby JEDNAK udowodnić, że nie chodzi o rasizm, skąd, tylko o napływ dzikusów którzy nie umieją czytac, siedzą na socjalu i nie wnoszą niczego istotnego w życie społeczeństw.
          • kota_marcowa Re: Antysemicki atak w Chemnitz 09.09.18, 17:27
            Ależ oczywiście, że chodzi o napływ dzikusów. Ludzie są już tak wkurzeni, że zaczynają dawać przyzwolenie na zachowania ekstremalne. Siłą rzeczy rykoszetem obrywa się postronnym. To było do przewidzenia, że jak lawina ruszy, to zgarnie po drodze wszystko. Dzięki mutter Merkel, cała Europa skręciła w prawo i się radykalizuje.
            • najstarszy_syn_ksiedza_biskupa Re: Antysemicki atak w Chemnitz 09.09.18, 17:53
              kota_marcowa napisała:

> Ależ oczywiście, że chodzi o napływ dzikusów.

Po 1990 Karl-Marx-Stadt się stopniowo wyludnia. Według oficjalnych danych niemieckich liczba mieszkańców w 2014 roku (243 521) jest porównywalna z liczbą z 1905 roku (244 927).

Według danych z 2012 roku najliczniejsze grupy obcokrajowców pochodzą z Ukrainy, Rosji, Wietnamu, Węgier, Chin i Czech (od 300 do 1100 osób)

Xsioonc
          • katja.katja Re: Antysemicki atak w Chemnitz 09.09.18, 18:17
            Wnoszą wiele rzeczy istotnych (choćby ze względu na bezpieczeństwo i poziom przestępczości) w życie społeczeństw.
            • olena.s Re: Antysemicki atak w Chemnitz 09.09.18, 18:53
              Kto, durniu, Żydzi?
              • katja.katja Re: Antysemicki atak w Chemnitz 09.09.18, 19:10
                Imigranci.
                • tanebo2.0 Re: Antysemicki atak w Chemnitz 09.09.18, 19:30
                  Więc skąd atak na żydów?
                  • katja.katja Re: Antysemicki atak w Chemnitz 09.09.18, 19:39
                    Sorry, pomyliło mi się, bo ostatnio był marsz przeciwko imigrantom w tym samym mieście, co się dzieje z tymi ludźmi w Niemczech? Nie odrobili lekcji historii i nic się nie nauczyli na wojnie.
                    • tanebo2.0 Re: Antysemicki atak w Chemnitz 09.09.18, 19:53
                      Ruskie trolle nie odrobiły
                      • katja.katja Re: Antysemicki atak w Chemnitz 09.09.18, 19:59
                        Będące Niemcami?
    • najstarszy_syn_ksiedza_biskupa Re: Antysemicki atak w Chemnitz 09.09.18, 16:31
      tanebo2.0 napisał:

> czyli już nie obrona przed islamistami którzy z nożami w zębach płyną do Europy gwałcić > kobiety a stary, dobry amtysemityzm.

Karl-Marx-Stadt? Przecież to jest Saksonia, tam imigrantów tyle co w Polsce, albo i mniej.

Xsioonc
      • tanebo2.0 Re: Antysemicki atak w Chemnitz 09.09.18, 16:34
        No właśnie! Podesłałem tą informację kilku znajomym o prawicowych poglądach. I nagle zmiana - twierdzą że polityka ich nie interesuje...
    • tiszantul Re: Antysemicki atak w Chemnitz 09.09.18, 16:39
      Za niemiecki antysemityzm odpowiadają Polacy? Niezła gimnastyka, ale obawiam się, że do społeczeństwa nie dotrze. W Niemczech rok w rok odnotowuje się bardzo dużo antysemickich ataków, więc jeśli Was to dopiero teraz bulwersuje, pokazuje to tylko, że byliście ofiarami monopolu medialnego
      Pod względem incydentów antysemickich przodują Niemcy i Wielka Brytania. W zeszłym roku w samych Niemczech 1500 tego rodzaju przestępstw, codziennie po cztery-pięć:

dorzeczy.pl/swiat/55932/Antysemityzm-w-Niemczech-Prawie-15-tys-przestepstw-tylko-w-2017-r.html
      Brak zainteresowania wątkiem wynika z dezorientacji internautów. Jechać po Polakach antysemitach każdy umie, a jak się okazuje, że to Niemcy, to procesor się zawiesza - nie wiadomo, chwalić czy ganić, najlepiej przemilczeć. Sporo przed Wami, żydowski antysemityzm to dopiero jest temat
      • tanebo2.0 Re: Antysemicki atak w Chemnitz 09.09.18, 16:46
        Nie, ruski trollu. Nie napisałem że Polacy odpowiadają za antysemityzm. Natomiast widzę ten sam schemat co w 1939 roku.
      • katja.katja Re: Antysemicki atak w Chemnitz 09.09.18, 18:21
        Nie ma też antypolonizmu. A nawet jeśli gdzieś się pojawia to w pełni zasłużony - wszak w 1942 roku mieliśmy szmalcowników oraz spłonęła pewna stodoła.
    • kota_marcowa Re: Antysemicki atak w Chemnitz 09.09.18, 17:24
      Ale od najazdu hord arabów się zaczęło, gdyby nie to nie mieliby takiego poparcia i nie odważyliby się na tak jawny atak. Niemiecka znajoma, jeszcze w czasach przed najazdem, opowiadała, że u nich temat Żydów jest tabu, nikt nie śmie się niepoprawnie odezwać, a już o żartach nie może być mowy, bo grozi za to nawet areszt. Niemcy są na tym tle bardzo przeczuleni. Sytuacja w Niemczech i panujące nastroje muszą być naprawdę bardzo złe, skoro już pozwalają sobie na jawny antysemityzm.
      • tanebo2.0 Re: Antysemicki atak w Chemnitz 09.09.18, 17:33
        Tu się zgina dziób pingwina. W Polsce nie ma pół emigranta. A panuje strach jakbyśmy żyli w World War Z. Myślisz że polscy faszyści nie są antysemitami? Oni nienawidzą wszystkich.
        • kota_marcowa Re: Antysemicki atak w Chemnitz 09.09.18, 17:43
          No i dobrze, dzięki temu Polska, Czechy, czy Węgry uniknęły problemu dzikich hord.
          • najstarszy_syn_ksiedza_biskupa Re: Antysemicki atak w Chemnitz 09.09.18, 18:14
            kota_marcowa napisała:

> No i dobrze, dzięki temu Polska, Czechy, czy Węgry uniknęły problemu dzikich ho
            > rd.

Mnie sputnika trzeba czytać!
            Czechami proszę sobie nie wycierać, przyjmowali Wietnamczyków podczas wojny w Wietnamie, przyjmowali Bośniaków podczas wojny na Bałkanach. Przyjmują i teraz.

Xsioonc
            • kota_marcowa Re: Antysemicki atak w Chemnitz 09.09.18, 18:19
              A my przyjmowaliśmy Czeczenów i przyjmujemy Ukraińców. Wietnamczyków też przyjmowaliśmy i jest ich w Polsce wielu.
              • alaveda Re: Antysemicki atak w Chemnitz 09.09.18, 18:29
                Dziesiątki tysięcy greków podczas wojny domowej i w czasach dyktatury. Polska jest największym skupiskiem w Europie Środkowej.

• shalalu Re: Antysemicki atak w Chemnitz 09.09.18, 18:46
                A dużo wcześniej /koniec lat czterdziestych/ przyjęliśmy kilkanaście tysięcy Greków.
          • maadzik3 Re: Antysemicki atak w Chemnitz 09.09.18, 18:57
            aha, tylko że zaraz inaczej myślący Polacy, mniejszości niemiecka, ukraińska czy śląska albo mniejszości wyznaniowe będą obrywać od polskich nazioli. Nienawiść wymaga wroga. I rozładowania.
            • katja.katja Re: Antysemicki atak w Chemnitz 09.09.18, 19:07
              O nienawiści tzw. nazioli można mówić i nikt tego nie kasuje/nie ściga. O nienawiści pewnych imigrantów (ich nienawiść skutkuje realnymi śmiertelnymi przypadkami) nie wolno. Zmowa milczenia, ewentualnie osoby starające się poruszyć ten temat zapędza się pięknie w brunatny narożnik. Ewentualnie pisze, że w Polsce wszak są pijani kierowcy lub biały świr z siekierą zarąbał dziecko, a to wszak to samo.
    • alpepe Re: Antysemicki atak w Chemnitz 09.09.18, 19:06
      Nie czytałam tego, co w linku i nie czuję się faszystowskim trollem. Wiem jedno, na zebraniu rodziców dzieci z kl. 6, gdzie chodzi moja córka, ojciec się wyraził: Mój Tony powiedział, że to byli cudzoziemcy /Ausländer/ i powiedział Scheißausländer, a my nigdy tak nie mówiliśmy. Tony, to ten chłopiec skopany i pobity przez syryjskich młodzieńców z tej samej podstawówki.
      I wtedy ja powiedziałam głośno, że moja córka i ja też jesteśmy cudzoziemcami, by każdy Niemiec od razu widział, że nie wszyscy tacy są. Ale zdaję sobie sprawę, że kiedy języczek u wagi się przechyli, to ja mogę mieć w Niemczech kłopoty, a wszystko przez mateczkę Merkel, której się uwidziała nagroda Nobla za działania pokojowe.
      • katja.katja Re: Antysemicki atak w Chemnitz 09.09.18, 19:09
        Czemu nie wyjdziecie na ulicę? Wy - zwykłe matki, nie naziści?
        Czy o tym przykrym przypadku z Twojej szkoły było w lokalnych mediach? Czy w szkole (rozumiem, że Tony nie był Syryjczykiem) potraktowano to jak należy czyli jak atak na tle rasistowskim? Chyba, że białego nie można zaatakować na tle rasistowskim.
        • alpepe Re: Antysemicki atak w Chemnitz 09.09.18, 19:31
          Gazet, zwykli Niemcy boją się łatki neonazistów. Do mediów przedostają się tylko rzeczy, których nie da się utrzymać w tajemnicy. To, co opisałam, jest od lat codziennością w szkołach z dużym udziałem uczniów muzułmańskich, nazwijmy to, nawet się o tym zwykle nie pisze, chyba, że zajdzie zabójstwo czy gwałt.
          • katja.katja Re: Antysemicki atak w Chemnitz 09.09.18, 19:38
            Straszne, nie ma żadnych choćby "ogólnych" artykułów na dokładnie ten temat (przemoc szkolna ze strony imigrantów pewnego pochodzenia)?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka