Dodaj do ulubionych

umarłam ze śmiechu

28.09.18, 20:50
fajnie, że są ludzie, którzy mają i fantazję i tzw cochones

bedzin.naszemiasto.pl/artykul/kandydaci-pis-wywiesili-plakaty-wyborcze-przed-teatrem,4818089,artgal,t,id,tm.html
Obserwuj wątek
    • maaria33 Re: umarłam ze śmiechu 28.09.18, 20:55
      big_grin
    • triss_merigold6 Re: umarłam ze śmiechu 28.09.18, 20:56
      Czadowe. Ostre zęby wielkie serce. big_grin big_grin
    • no_easy_way_out Re: umarłam ze śmiechu 28.09.18, 20:58
      big_grin big_grin
    • janja11 Re: umarłam ze śmiechu 28.09.18, 21:07
      Pomysł super, tylko obawiam się, że nie wszyscy się ucieszą z takich kontrkandydatów. Oby się to źle dla teatru nie skończyło.
    • alpepe Re: umarłam ze śmiechu 28.09.18, 21:18
      Nie spodziewałam się tego po Będzinie, szczerze mówiąc, choć tam właśnie zaczynał Janusz Gajos wink. Będzin jest dla mnie symbolem strasznego zapyzienia, Dąbrowa i Sosnowiec to dwa dynamiczne miasta, a Będzin ze swoją żydowską przeszłością był dla mnie zawsze jak jakiś skansen, do tego te wiochy wokół. Natomiast sam teatr wspominam dobrze, coś mi się kojarzy, że byłam tam na jakimś przedstawieniu, zawsze się wybierałam z córką, ale chyba w końcu nie dotarłam.
    • solejrolia Re: umarłam ze śmiechu 28.09.18, 21:49
      Świetne! big_grin big_grin big_grin
    • kota_marcowa Re: umarłam ze śmiechu 28.09.18, 21:57
      Głosuję na Kota W Butach, Czerwony Kapturek i leśne ścieżki za bardzo mi się z tirówkami kojarzą wink
      • beneficia Re: umarłam ze śmiechu 28.09.18, 23:38
        Ale już Kocica W Butach jako anons rozpaliłaby wyobraźnię...
    • kosmos_pierzasty Re: umarłam ze śmiechu 29.09.18, 08:14
      Wspaniałe! big_grin
    • heca7 Re: umarłam ze śmiechu 29.09.18, 08:37
      Fajny pomysł choć obawiam się, że dyrektor tego przybytku może stracić posadę. Wymyślą jakieś pokrętne tłumaczenie i wyślą na zieloną trawkę.

PS: czemu ten budynek jest taki obskurny, brudny i ponury?!
      • super_hetero_dyna Re: umarłam ze śmiechu 29.09.18, 09:52
        > PS: czemu ten budynek jest taki obskurny, brudny i ponury?!

Bo pieniądze poszły na wydrukowanie plakatów? Kierownictwo teatru samo się podkłada, bo o ile plakaty wyborcze można podczas kampanii wyborczej rozlepiać bez zezwolenia, o tyle za nielegalnie rozlepiane ogłoszenia można dostać grzywnę. Barierki wzdłuż ulicy nie są chyba własnością teatru? Gdyby socjaliści pobożni z PiS wykazali się poczuciem humoru, to w podobny, a może nawet złośliwszy, sposób potraktowaliby kandydatów opozycji i zamiast wyborów mielibyśmy cyrk. Dziecinada.
        • demodee Re: umarłam ze śmiechu 29.09.18, 17:27
          Właśnie, ciekawe, kto i gdzie może wieszać plakaty?
          • raczek47 Re: umarłam ze śmiechu 29.09.18, 23:09
            Brawo dla teatru. Polubiłam od razu. smile

• sumire Re: umarłam ze śmiechu 30.09.18, 09:17
            Zapytaj pisiorów, oni najwyraźniej wiedzą, że barierki przed teatrem DLA DZIECI to najlepsze miejsce agitacji politycznej.
            • demodee Re: umarłam ze śmiechu 30.09.18, 09:27
              Wyborcy PiSu! Czy plakaty wyborcze można sobie wieszać, gdzie się chce, czy nie?
        • woman_in_love och, kanapowy faszysta już się podniecił 30.09.18, 09:20
          "Bo pieniądze poszły na wydrukowanie plakatów? Kierownictwo teatru samo się podkłada"

big_grin
      • clio_yaga Re: umarłam ze śmiechu 30.09.18, 09:12
        heca7 napisała:

> PS: czemu ten budynek jest taki obskurny, brudny i ponury?!
        >
        Bo teatr jest wiecznie niedofinansowany, już jakieś 2-3 lata temu Starosta Będziński próbował odebrać połowę dotacji, bo wg niego to obiekt absolutnie zbędny w mieście i przecież są inne potrzeby. Jako, że ma on wykształcenie zawodowe, nie dyskryminując oczywiście osób z tym wykształceniem, wcale mnie nie dziwi, że może nie widzieć potrzeby istnienia teatru. Nie pamiętam jak to się skończyło czy dotacja wróciła, czy jest jakieś inne źródło finansowania, ale teatr ciągle ledwo przędzie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka