Dodaj do ulubionych

Dobry krem przeciwzmarszczkowy/ ujędrniający

02.10.18, 08:00
Ze zgrozą obserwuję, że skóra na dole twarzy zaczęła lekko tracić jędrność, więc czas zainwestować w coś innego niż nawilżanie. W internecie trafiam na same reklamy, blogerki piszące o kosmetykach często też mają płacone za polecanie konkretnych produktów, zresztą one są za młode żeby się znać na temacie.

Potrzebny mi porządny ujędrniający krem na noc, cena do 200zł. Obecnie na noc stosuję kroplę kwasu hialuronowego Ava, kilka kropel wody różanej i kroplę olejku arganowego. Przymierzam się do botoksu lwiej zmarszczki, bo mam okropny nawyk marszczenia czoła. No ale na ujędrnienie całej twarzy nie mam pomysłu. Na regularne zabiegi u kosmetyczki nie mam czasu.

Ma któraś coś sprawdzonego? Aha, mam 32 lata.
Obserwuj wątek
    • martaesz Re: Dobry krem przeciwzmarszczkowy/ ujędrniający 02.10.18, 08:05
      Mi pomaga avene seria physiolift emulsja, serum i balsam na noc. W planach mam do wyprobowania estee lauder advanced repair.
      • frey.a86 Re: Dobry krem przeciwzmarszczkowy/ ujędrniający 02.10.18, 08:13
        Poczytam o Avene, dzięki.
      • zabka141 Re: Dobry krem przeciwzmarszczkowy/ ujędrniający 02.10.18, 09:35
        Ja tez polecam Avene Physiolift krem na noc i krem na okolice oczu. Ale moim nowym wo2 odkryciem sa platki Pixi zluszczajace na noc (20%)
        • martaesz Re: Dobry krem przeciwzmarszczkowy/ ujędrniający 02.10.18, 10:03
          A te płatki drogie bałdzo😣. Ja używam toników z kwasami ,koszt toniku 30 zeta.
          • zabka141 Re: Dobry krem przeciwzmarszczkowy/ ujędrniający 02.10.18, 12:28
            Wiem. Toniki sa tez ale te nocne platki maja wiecej kwasu i starczaja na bardzo dlugo
      • po-trafie Re: Dobry krem przeciwzmarszczkowy/ ujędrniający 24.03.21, 22:19
        Wlasnie zaczelam estee lauder advanced repair serum + clarins anti wrinkle night krem (krem tylko na noc, serum rano i wieczorem).
        Mam 34 lata, uczucie na skorze przyjemne, zobaczymy jak bedzie na dluzej.
    • manon.lescaut4 Re: Dobry krem przeciwzmarszczkowy/ ujędrniający 02.10.18, 08:05
      Retinol? Ostatnio był o tym wątek, sama się w nim udzielałam. A co do naprawdę dobrego kremu, chetnie poczytam, co emamy maja do powiedzeniasmile
      • frey.a86 Re: Dobry krem przeciwzmarszczkowy/ ujędrniający 02.10.18, 08:09
        Zastanawiam się nad retinolem, przeczytałam tamten wątek. smile Trochę się jednak boję podrażnienia skóry i łuszczenia, niestety często łuszczy mi się nieco skóra koło skrzydełek nosa. Pamiętam z innego wątku, że jednej forumce tak bardzo retinol podrażnił skórę, że po dziś dzień musi stosować kosmetyki dla skóry wrażliwej.
        • manon.lescaut4 Re: Dobry krem przeciwzmarszczkowy/ ujędrniający 02.10.18, 08:15
          Ja na początek (nie wiedząc do końca o co chodzi z tymi stężeniami czy różnica retinol vs retinoid) używałam czegoś mocniejszego i skóra mi się widocznie poprawiła, bez żadnych podrażnień. Jak się buteleczka skończyła, to kupiłam te polecana przez wszystkich wersje- delikatniejsza, łagodniejsza, itdsmile I po jednym lub dwóch użyciach, nakładałam rano krem cc rozsmarowujac złuszczająca się skoresmile Ale bez tragedii, już chyba przeszło, może warto się pozbyć tej starej zniszczonej warstwy?smile
          • hungaria Re: Dobry krem przeciwzmarszczkowy/ ujędrniający 02.10.18, 10:20
            A czego używałaś? Bo ja z kolei kupiłam taki delikatny, żeby mi przypadkiem nie wypalił twarzy, i w ogóle nie było widać efektu uncertain
            • manon.lescaut4 Re: Dobry krem przeciwzmarszczkowy/ ujędrniający 02.10.18, 10:35
              Ordinary- Granactive retinoid emulsion 2%
              • hungaria Re: Dobry krem przeciwzmarszczkowy/ ujędrniający 02.10.18, 10:52
                Dzięki! Dobrze się składa, bo właśnie miałam na dniach składać zamówienie smile
                • manon.lescaut4 Re: Dobry krem przeciwzmarszczkowy/ ujędrniający 02.10.18, 11:59
                  A przepraszam, gwoli wyjaśnieniasmile Tego używam teraz, a wcześniej to było tez Ordinary- 1% retinol in squalane. Wbrew wszystkim regułom ten wcześniejszy bardziej mi odpowiadałsmile
                  • frey.a86 Re: Dobry krem przeciwzmarszczkowy/ ujędrniający 02.10.18, 12:43
                    A gdzie kupiłaś? Bo na cosibella.pl oba produkty są niedostępne.
                    • snakelilith Re: Dobry krem przeciwzmarszczkowy/ ujędrniający 02.10.18, 12:46
                      A deciem.com nie wysyła do Polski? Do De wysyłają nawet za darmo przy zakupie ponad 25 euro.
                      • manon.lescaut4 Re: Dobry krem przeciwzmarszczkowy/ ujędrniający 02.10.18, 14:10
                        W UK... ale! Online. Nie wiem, czy w ogóle ta firma sprzedaje gdzieś stacjonarnie. Ja kupowałam na feelunique i escentual, któraś na pewno wysyła do Polski.
                        • hungaria Re: Dobry krem przeciwzmarszczkowy/ ujędrniający 02.10.18, 14:16
                          Wysyłają do Polski bezpłatnie od 25 euro.
                          Skwalan dodany do koszyka smile
                          • manon.lescaut4 Re: Dobry krem przeciwzmarszczkowy/ ujędrniający 02.10.18, 16:43
                            Fajnie! Miłego użytkowania!smile
                            • frey.a86 Re: Dobry krem przeciwzmarszczkowy/ ujędrniający 03.10.18, 07:48
                              Dziewczyny, a ten retinol stosujecie pod krem na noc, czy sam? Bo ja mam pomysł, żeby nałożyć na noc retinol i na to olejek arganowy lub z opuncji. Będzie ok, czy to się gryzie?
                              • manon.lescaut4 Re: Dobry krem przeciwzmarszczkowy/ ujędrniający 03.10.18, 07:50
                                NA krem na noc! Najpierw krem na bazie wody, później retinol, a później jakiś olejek, np arganowy.
                                • frey.a86 Re: Dobry krem przeciwzmarszczkowy/ ujędrniający 03.10.18, 07:54
                                  Dzięki. smile Dobrze że zapytałam. tongue_out
                                  • manon.lescaut4 Re: Dobry krem przeciwzmarszczkowy/ ujędrniający 03.10.18, 08:03
                                    Niezamacosmile Jeśli zamowilas Ordinary, to tam na opakowaniu będzie to tez napisane.
          • beata985 Re: Dobry krem przeciwzmarszczkowy/ ujędrniający 22.03.21, 20:20
            Manon, jakiego cc używasz?
            • beata985 Re: Dobry krem przeciwzmarszczkowy/ ujędrniający 22.03.21, 20:21
              No tak...chyba nie odpowie...🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
    • princesswhitewolf Re: Dobry krem przeciwzmarszczkowy/ ujędrniający 02.10.18, 09:30
      retinol
      • newhabitat Re: Dobry krem przeciwzmarszczkowy/ ujędrniający 02.10.18, 16:43
        A czy dla cery naczynkowej coś byście polecili?
    • same-old_mona Re: Dobry krem przeciwzmarszczkowy/ ujędrniający 02.10.18, 09:46
      Mam podobny problem I myślę nad tym retinolem, ale się w tym gubię. .. może tu któraś znawczyni napisze krok po kroku od czego zacząc, co z czym itp? Też mam 32 lata :p
      • leyre2 Re: Dobry krem przeciwzmarszczkowy/ ujędrniający 02.10.18, 10:07
        W celu unikniecia podraznienia skory nalezy wybrac krem z jak najmniejszym stezeniem, efekt bedzie taki sam ale w nieco dluzszym czasie jednak ryzyko problemow mniejsze.
        A swoja droga to bardzo wczesnie na tego rodzaju probkemy. Moze warto przyjrzec sie stylowi zycia?
        • same-old_mona Re: Dobry krem przeciwzmarszczkowy/ ujędrniający 02.10.18, 10:24
          Styl życia mam raczej Ok, więc zwalam winę na geny :p siwieć też zaczęłam bardzo wcześnie, tak samo jak mój brat.
      • sofia_87 Re: Dobry krem przeciwzmarszczkowy/ ujędrniający 02.10.18, 10:12
        Możesz zacząć od Avene Ystheal, a potem kontynuować większe stężenia uzywajac kosmetykow Sesdermy. Maja rozne stężenia i formy kremu i nano zelu. A na dzień serum z olejowa witamina C i krem z wysokim filtrem.
        Ta sama marka ma tez kremy i sera z kwasem migdałowym i azelainowym, możesz zrobić 2-3 miesieczna kuracje kwasami, a potem retinol, albo polaczyc kuracje.

Polecam książki Barbary Kwiatkowskiej z serii Skora, azjatycka pielegnacja pol polsku. W czesci drugiejautorka opisuje pielegnacje z podzialem na pory roku
        • b-b1 Re: Dobry krem przeciwzmarszczkowy/ ujędrniający 02.10.18, 11:01
          Młode jesteście(jeszczebig_grin)-zamiast retinolu można najpierw skorzystać z kwasów np zacząć od 5% migdałowego przyzwyczajać skórę do złuszczania (jest bardzo łagodny)potem wejść na 10-12% glikolowy i znowu przyzwyczajać skórę.
          Do tego dobre nawilżenie i witC z rańca i powinno być ok.
          Mam wrażenie(oczywiście mogę się mylić), że w takim wieku retinol to jak z armaty na wróblawink
          • same-old_mona Re: Dobry krem przeciwzmarszczkowy/ ujędrniający 02.10.18, 11:13
            b-b1 napisała:

> Młode jesteście

A nie wyglądamy 😂😂😂
          • snakelilith Re: Dobry krem przeciwzmarszczkowy/ ujędrniający 02.10.18, 11:54
            b-b1 napisała:

> Mam wrażenie(oczywiście mogę się mylić), że w takim wieku retinol to jak z arma
            > ty na wróblawink

E tam, retinol stosują przecież też osoby bardzo młode, ze skórą trądzikową i problematyczną, a odmładzający efekt jest tylko działaniem ubocznym. Oczywiście, u kogoś z młodą skórę nie będzie nic widać, ale skoro mamy pierwsze ślady starzenia się, w postacji utraty jędrności, to retinol jest w sam raz. Nie jestem pewna, czy kwasy na coś takiego pomagają, bo kwasy to przed wszystkim peeling, do mniejszego, czy większego odświeżenia twarzy, a nie prawdziwy anti aging.
          • snakelilith Witamina C 02.10.18, 12:20
            A ta swoją drogą, to co robi ta witamina C? Do tej pory nie używałam, ale przyszło do mnie opakowanie wit. C w proszku do mieszania (100% L-Ascorbic Acid Powder). Czego się spodziewać? Ale tak na poważnie, bo opisy z opakowania potrafię czytać sama. wink
            • pade Re: Witamina C 02.10.18, 12:47
              Rozjaśnia, ożywia cerę, stymuluje produkcję kolagenu. Dwa pierwsze efekty widzę na żywo, zwłaszcza po zastosowaniu Liq CC Rich. Co do trzeciego, nie wiem co się dzieje pod moją skórąsmile
              • snakelilith Re: Witamina C 02.10.18, 14:04
                Dzięki, choć trudno mi to rozjaśnianie sobie wyobrazić, ale może jutro zobaczę. wink
              • hungaria Re: Witamina C 02.10.18, 14:17
                A mnie wysusza sad Ale będę jeszcze szukać, może jakaś inna postać lepiej się sprawdzi.
                • pade Re: Witamina C 02.10.18, 14:48
                  Rich Cię wysusza?
                  • snakelilith Re: Witamina C 02.10.18, 14:56
                    Problem w tym, że witamina C istnieje w różnych postaciach. Ja też zdecydowałam się na proszek, bo nie mam pojęcia co dla mnie jest najlepsze. Istnieją takie rozpuszczone w różnych substancjach, wodnych, emulsjach, oleistych i silikonowych.
                    • pade Re: Witamina C 02.10.18, 15:53
                      Ale ja nie pytam o postać tylko sądziłam, że Hungaria pisze o wymienionym przeze mnie, konkretnym serum.
                      • hungaria Re: Witamina C 02.10.18, 16:30
                        A nie, to była luźna uwaga - głównie na temat kremów i serum Sesdermy.
                        To Twoje jeszcze wypróbuje, bo nie tracę nadziei. Mam też próbkę jakiegoś proszku Clinique.
                        • pade Re: Witamina C 02.10.18, 18:40
                          Mnie Sesderma z wit C też nie odpowiada, ani serum, ani krem, za to ampułki bardzo sobie chwaliłam, póki nie wypróbowałam Liq CC Rich - dla mojej suchej skóry jest idealne. Zawiera oprócz witaminy C, magnez, witaminę E i kwas hialuronowy, a po zastosowaniu skóra jest cudownie gładka.
                          • miss_fahrenheit Re: Witamina C 02.10.18, 20:45
                            Ja ze swojej strony mogę z kolei polecić Liq CC Light dla skóry ze skłonnością do przetłuszczania się.
                          • hungaria Re: Witamina C 02.10.18, 21:28
                            Wypróbuję! Tak, ampułki były super, aż przecierałam oczy z niedowierzania. Zachęcona efektem kupiłam krem i serum, a tu taki klops uncertain
            • kolibeer2 Re: Witamina C 03.10.18, 09:31
              rozjaśnia, rozświetla, buzia gładka - ładne efekty są przy szarej, ziemistej cerze, ty przy zadbanej nie od razu możesz zauważyć efekt,
              • snakelilith Re: Witamina C 03.10.18, 12:50
                Wczoraj spróbowałam tej witaminy C po raz pierwszy. Efektów wizualnych żadnych, ale po pierwszym razie trudno się czegoś spodziewać i moja cera faktycznie nie jest szara, a raczej pourlopowo wypoczęta. Ciut dostało mi się w oko, trzeba uważać, witamina C w proszku piecze. Mam wrażenie, że skóra też trochę ściąga, ale nałożyłam olejku z dzikiej róży na noc, zobaczymy.
                • kolibeer2 Re: Witamina C 03.10.18, 17:52
                  a jak ją zrobiłaś że tak powiem " do użycia"?
                  • snakelilith Re: Witamina C 03.10.18, 21:26
                    Zmieszałam w ręku z odrobiną toniku z wody różanej. Wystarczyło jedno psiknięcie, dosłownie odrobina toniku i proszek, a właściwie pył się rozpuścił. Rozprowadziłam na lekko wilgotnej twarzy.
    • snakelilith Re: Dobry krem przeciwzmarszczkowy/ ujędrniający 02.10.18, 11:48
      Tylko retinol (według badań) ma prawdziwe działanie anti aging. Wszelkie inne kremy są kremami nawilżającymi, albo natłuszczającymi, w zależności od potrzeb. A 200 zł, to jest 50 euro, matko boska, po co ci taki drogi krem? wink
      No i jak masz dopiero 32 lata, to wszystko przed tobą. Zastanów się, czy twoja pielęgnacja nie jest za lekka, w znaczeniu zebezpiecznia skóry przez wysuszeniem, bo w tym wieku skóra powinna być jeszcze super duper jędrna.
      • frey.a86 Re: Dobry krem przeciwzmarszczkowy/ ujędrniający 02.10.18, 12:40
        Dzięki Snake. smile Cenię sobie Twoje porady dotyczące dietetyki, więc chyba zdecyduję się i na ten retinol.

Być może przesadzam, bo mąż, koleżanki i kosmetyczka w hotelu, w którym ostatnio spędzaliśmy urlop twierdzą zgodnie, że moja cera jest bez zarzutu, ale ja widzę że coś jest na rzeczy. Jak pochylę głowę do przodu to widać, że skóra na brodzie i dole policzków nie jest już tak jędrna jak była 10 lat temu. No i zaczynam chyba wyglądać na kobietę trzydziestoletnią, nie pamiętam kiedy ostatnio zapytano mnie o legitymację studencką, a młodzi ludzie zwracają się do mnie przez "pani". Nie chcę zaniedbać sprawy tak, jak zrobiłam z lwią zmarszczką, gdybym nie marszczyła czoła, to teraz nie musiałabym wstrzykiwać botoksu. Więc jak teraz nie wezmę się za ujędrnienie skóry, to pewnie za 10 lat zostanie już tylko lifting.

200zł to mój maksymalny limit cenowy, ucieszę się jak wydam mniej. wink Chciałam uniknąć porad typu "kup sobie koniecznie całą serię Shiseido po 300zł sztuka i będzie ok". Pielęgnację ograniczałam póki co do nawilżania, bo cerę mam z natury przetłuszczającą się, więc nigdy nie miałam problemu z przesuszeniem.
        • beneficia Re: Dobry krem przeciwzmarszczkowy/ ujędrniający 02.10.18, 13:01
          >pewnie za 10 lat zostanie już tylko lifting<

Przy takim sposobie myślenia jaki prezentujesz powyżej to za 10 lat strzelisz sobie w łeb, uważając się za zramolalą staruszkę.
          Serio dziwisz się, że czas upływa? 10 lat temu miałaś 22 lata i byłaś młodziutką kobietą, teraz jesteś po trzydziestce, potem będzie 40, 50 itd. Tak, będziesz wyglądać coraz starzej i juz nigdy nikt nie poprosi Cię o legitymację studencką.
          Uwaga - teraz trudne - to wszystko jest NORMALNE.
        • katja.katja Re: Dobry krem przeciwzmarszczkowy/ ujędrniający 02.10.18, 19:22
          Spokojnie, już niedługo, a w kinie będą Cię prosić o legitymację rencisty-emeryta by dać Ci przysługujący rabat smile
          Ja tam nie lubię spoufalania się i gdy zaczęto w końcu do mnie mówić "Pani", a było to w okolicach 25 roku życia przywitałam to z radością smile
      • ma-ura Re: Dobry krem przeciwzmarszczkowy/ ujędrniający 02.10.18, 20:50
        A ja sie zakochalam w marce Sisley. Jest bardzo droga, ale dla mnie warta tych pieniedzy. Tak pieknej bezproblemowej skory nie mialam wczesniej nigdy. Nie ma drugiej takiej firmy kosmetycznej, ktora moglaby dorownac Sisley. Firma rodzinna, za ktora stoja ludzie z pasja. Ich kosmetyki to jak porsche w swiecie samochodow.
        • snakelilith Re: Dobry krem przeciwzmarszczkowy/ ujędrniający 02.10.18, 21:01
          Bla, bla bla. Pierwszy z brzegu krem Sisley, czyli Creme Reparatrice. W składzie świństwa typu olej mineralny (!!!!!) , powodująca powstawanie raktwórczych nitrosamin triethanolamina, do tego alegrizujące BHT i tetrasodium edta. Oraz wyjątkowo problematyczny dla astmatyków ekstrakt z mąkli tarniowej. Ludzie z pasją. wink Bardzo śmieszny spam.
          • ma-ura [...] 02.10.18, 21:10
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • snakelilith Re: Dobry krem przeciwzmarszczkowy/ ujędrniający 02.10.18, 21:17
              Spadaj spamiaro.
              • ma-ura Re: Dobry krem przeciwzmarszczkowy/ ujędrniający 02.10.18, 21:27
                Aha.. a ja ty cos zachwalasz to co to jest? Robisz tu za pseudo ekspertke od wszystkiego szybko goglujesz i udajesz specjalistke. Nie masz w tym psychiatryku innych zajec?
        • sofia_87 Re: Dobry krem przeciwzmarszczkowy/ ujędrniający 03.10.18, 10:06
          Ja tez nie przepadam za Sisley. Polecam La Prairie
          • snakelilith Re: Dobry krem przeciwzmarszczkowy/ ujędrniający 03.10.18, 12:54
            Do snobistycznej listy dorzucam jeszcze La Mer z magicznym czynnkiem kosmetycznym Miracle Broth. Polecam w ogóle od razu banknoty względnie plastik karty kredytowej przerobić na proszek i się nim obłożyć. To na pewno pielęgnuje i odmładza. Wiara czyni cuda. wink
            • sofia_87 Re: Dobry krem przeciwzmarszczkowy/ ujędrniający 03.10.18, 13:11
              Dzieki La Prairie i wierze moja mamusia w wieku 60+ wygląda tak, ze nawet kosmetyczka nie chce uwierzyć ile ma lat. Jeśli to wiara, to no coz, warto wierzyc smile
              • snakelilith Re: Dobry krem przeciwzmarszczkowy/ ujędrniający 03.10.18, 13:21
                No, zauważyłam już, że masz bujną fantazję, ale nieszkodzi, czasem jest to nawet zabawne. wink
            • ma-ura [...] 03.10.18, 13:30
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
              • sofia_87 Re: Dobry krem przeciwzmarszczkowy/ ujędrniający 03.10.18, 13:42
                Tez mam takie wrazenie, ze boli ja cena oraz to ze Polki stać na cos, na co nie stać jej - Niemki smile Chociaz ja akurat za Sisley, poza jedna maseczka, tez nie przepadam.

Ale snake, o coz chodzi z ta fantazja? Watpisz w to, ze kogos w Polsce stać na LP czy może to ze moja mama swietnie wygląda? smile Jeśli chodzi o pierwsze, to coz, skoro te kosmetyki sa w naszych perfumeriach to najwyraźniej sa kupowane, a moja mama wygląda, pomimo wieku, z pewnoscia lepiej od Ciebie. Jak kazda kobieta, która nie jest sterana przez zycie niemiecka wyrobnica
                • snakelilith Re: Dobry krem przeciwzmarszczkowy/ ujędrniający 03.10.18, 14:14
                  Ja cię proszę, twoją argumnetacją udowadniasz, że jesteś biedna jak mysz kościelna i nie masz pojęcia o tym, jak zachowują się ludzie z pieniędzmi. Tylko biedakom się wydaje bowiem, że bogatsi kupują zawsze najdroższe produkty bez żadnej refleksji na temat jakości, przydatności, czy innych ważnych kryteriów. I tak, żyję i pracuję w Niemczech i nawet należąc tylko do klasy średniej mam więcej pieniędzy od przeciętnej Polki, co tylko w twoich oczach jest powodem do wywyższania się, dla mnie nie gra to roli. Tym bardziej, że wiele lat temu przestawiłam się na kosmetyki ekologiczne i kosmetyki z wysokiej półki nie są dla mnie pod żadnym wyzględem atrakcjyne. Nawet próbki bardzo drogich kremów, które dostawałam w Douglasie, wyrzucałam zwykle do śmieci, tam jest bowiem moim zdaniem ich miejsce. Drogi olej mineralny to mogą sobie smarować na twarzy nowbogackie dziunie, które muszą sobe odrobić kompleksy z dzieciństwa, ja mam inne priorytety. A ty nawet do tych się nie zaliczysz, bo jesteś tylko poszkodowaną przez życie frustratką żyjącą w świecie własnych konfabulacji. Co udowodniłaś już tyle razy i pewnie zaraz znowu dasz popis swojego chamstwa. Zanim cię znowu wytną, wspólnie z równie chamską ma-urą, której jak widać te drogie kremy też nie wzniosły na poziom lepszej klasy.
                • miss_fahrenheit Re: Dobry krem przeciwzmarszczkowy/ ujędrniający 03.10.18, 14:35
                  Z całym szacunkiem dla mamy, twoja mama zapewne dobrze wygląda z racji genów i dobrego odżywiania się, ruchu etc. Używanie LP z całą pewnością nie zaszkodzi, ale nie ma w sobie nic, co uzasadniałoby tę nieadekwatnie do jakości wysoką cenę.
                  • sofia_87 Re: Dobry krem przeciwzmarszczkowy/ ujędrniający 03.10.18, 14:48
                    Geny mama ma niezle smile po swojej mamie. Jeśli to wiara albo autosugestia, to tez warto, po prostu dla przyjemności używania tego co lubimy. Podobnie jak w kwestii ulubionych perfum

Ale ja lubie ich dwie serie, używam czasem i lubie. Podoba mi się tez moja skora po ich uzyciu.
                    Ale kwestia jest inna, gdyż autorka prosila o kremy do 200 pln, a dotyczy dość obrzydliwego ataku snake na ma-ure, jeśli ma-ura chce uzywac Sisley i wplywaja one korzystnie na jej skore, to nikomu nic do tego, a już na pewno jej decyzja (w końcu wydaje własne pieniądze) nie zasluguje na obrzydliwa i chamska krytykę ze strony snake. Ja podsunelam pomysl wypróbowania LP ma-urze, skoro pasuje jej podobna polka cenowa smile
                    • miss_fahrenheit Re: Dobry krem przeciwzmarszczkowy/ ujędrniający 03.10.18, 15:02
                      Snakelilith przesadziła może z reakcją, niemniej reklamowanie firmy w samych superlatywach plus określenia "firma z pasją" etc. może brzmieć podejrzanie.

Ad meritum - z podobnej do podanej przez was półki cenowej polecałabym raczej SkinCeuticals. Komfort, podejrzewam, podobny, a są to kosmetyki bardziej profesjonalne.
                      • miss_fahrenheit Re: Dobry krem przeciwzmarszczkowy/ ujędrniający 03.10.18, 15:03
                        A, i jeszcze wspominana przez ciebie Sesderma - również polecam.
                        • sofia_87 Re: Dobry krem przeciwzmarszczkowy/ ujędrniający 03.10.18, 15:16
                          SkinCeuticals znam, długo uzywalam ich serum z wit. C i kwasem ferulowym, a ich krem-fluid z filtrem 50 uważam za bezkonkurencyjny, chociaż dwa kremy z takimi samymi faktorami Sesdermy sa bardzo bardzo blisko niego smile.

Ja z kolei polecam peptydy miedziowe z BU, idealny booster z efektem wow. Mam dopiero 31 lat, ale tez dwoje małych dzieci, wiec czasem przydaje się taki efekt liftingu smile

Możesz jeszcze wyprobowac Cosmetic Skin Solutions, jakość porownywalna do SC, a cena sporo nizsza
                      • sofia_87 Re: Dobry krem przeciwzmarszczkowy/ ujędrniający 03.10.18, 15:17
                        Problem w tym ze snake przeważnie przesadza z rekacja, a raczej z chamstwem...
                        • ma-ura Re: Dobry krem przeciwzmarszczkowy/ ujędrniający 03.10.18, 16:12
                          Ta kobieta jest tak zaburzona i sfrustrowana, ze chyba nikt jej nie traktuje powaznie. Jej poziom wscieklego plucia jadem osiagnal juz dawno poziom budzacy politowanie nad jej choroba umyslu
                          • sofia_87 Re: Dobry krem przeciwzmarszczkowy/ ujędrniający 03.10.18, 16:29
                            Dokladnie smile
                      • ma-ura Re: Dobry krem przeciwzmarszczkowy/ ujędrniający 03.10.18, 16:07
                        Bo Sisley to nie jest firma jak inne. Poczytajcie sobie o zalozycielach, rodzinie ktora stworzyla Sisley. Ma polskie arystokratycze pochodzenie. Ich syn wieku ok 20 lat zginal w wypadku i stworzyli fundacje jego imienia, ktora funduje stypendia -warunkiem jest praca w Polsce. Albo zobaczcie reklame perfum Izia, gdzie zalozyciella mmowi o Polsce.. ja sie poplakalam przy tej opowiesci. Sisley stac na to, zeby twortyc bez badan rynku, co sie dobrze sprzeda. Firma, ktora sie nie sprzedala, bo tworzy ja wlasnie rodzina z pasja. Ta wiedza jest dostepna w necie. Dlatego mnie zafascynowala. I nie mam w tym zadnego interesu, zeby ich zachwalac. Niestety nie naleze do tej rodziny. Ludziom sie Sisley kojarzy tylko z wysoka cena, a malo kto wie , to o czym pisze.
                        • sofia_87 Re: Dobry krem przeciwzmarszczkowy/ ujędrniający 03.10.18, 16:25
                          A La Prairie dzięki probom wynalezienia sposobu na regeneracje uszkodzonej skory, np. w wyniku poparzen, az doszli do walki ze starzeniem komórkowym.

Ja lubie jedna maseczke Sisley, inne kosmetyki jakos mnie nie lubia smile, ale fajnie, ze Tobie pasuja smile. A snake się nie przejmuj, jej wpisy swiadcza o niej najlepiej jak widac ludzie maja rozne problemy smile
                        • alicia033 Re: Dobry krem przeciwzmarszczkowy/ ujędrniający 03.10.18, 17:52
                          ma-ura napisała:

> Bo Sisley to nie jest firma jak inne. Poczytajcie sobie o zalozycielach, rodzin
                          > ie ktora stworzyla Sisley. Ma polskie arystokratycze pochodzenie.

tak, tak, skórze z pewnością robi różnicę pochodzenie założycieli firmy...
                          Sorry, ale zamiast czytać ich pijarowy shit wolę czytać składy kosmetyków, a tu sisleyowe nie mają nic szczególnego na plus. Weźmy na przykład Emulsion ecologique (sic!) jour et nuit:
                          WATER/EAU (AQUA), MINERAL OIL/HUILE MINERALE (PARAFFINUM LIQUIDUM), BUTYLENE GLYCOL, TRIETHANOLAMINE, PALMITIC ACID, STEARIC ACID, CENTELLA ASIATICA EXTRACT, EQUISETUM ARVENSE EXTRACT, HUMULUS LUPULUS (HOPS) EXTRACT, PANAX GINSENG ROOT EXTRACT, ROSMARINUS OFFICINALIS (ROSEMARY) LEAF EXTRACT, GLYCERIN, GLYCERYL STEARATE, STEARYL ALCOHOL, CARBOMER, FRAGRANCE (PARFUM), PHENOXYETHANOL, BENZOIC ACID, POTASSIUM SORBATE, SODIUM BENZOATE, LIMONENE, BENZYL BENZOATE, COUMARIN, CITRAL. IL#3A
                          www.sephora.pl/Pielegnacja-Twarzy/Potrzeby-Skory/Nawilzenie-i-odzywienie/Emulsja-Ekologiczna/P579263
                          • ma-ura Re: Dobry krem przeciwzmarszczkowy/ ujędrniający 03.10.18, 18:06
                            Szczerze mowiac nie interesuje mnie sklad, tylko to jak moja skora wyglada po uzyciu tych kosmetykow.
                            • igge Re: Dobry krem przeciwzmarszczkowy/ ujędrniający 08.02.21, 13:46
                              Leniwa jestem ale zaczęłam czytać składy.
                              Bywają zastanawiające. Wygląd skóry tuż po zastosowaniu mazidła plus komfort stosowamia i przyjemność mogą być hmm mylące ciut.
                            • nowka_sztuka123 Re: Dobry krem przeciwzmarszczkowy/ ujędrniający 23.07.21, 09:37
                              To bardzo krótkowzroczne podejście. Skóra najlepiej wygląda po kosmetykach, które mają mnóstwo silikonów i generalnie maskują zamiast naprawiać. Skóra po użyciu jest świetna, ale po kilku tygodniach/miesiącach zaczyna się zapychać, jest odwodniona i wygląda starzej. Lepiej teraz zacząć od porządnej pielęgnacji kosmetykami z dobrymi składami i za te kilka tygodni/miesięcy mieć rzeczywiście mniej zmarszczek i dobrze nawodnioną i odżywioną skórę.
          • silwer88 Re: Dobry krem przeciwzmarszczkowy/ ujędrniający 20.01.19, 18:02
            hej, czy uzywasz produktow la prairie?
        • igge Re: Dobry krem przeciwzmarszczkowy/ ujędrniający 08.02.21, 13:38
          Serio?
      • igge Re: Dobry krem przeciwzmarszczkowy/ ujędrniający 08.02.21, 13:37
        Też mi się wydaje, że w tym wieku ma się jędrną skórę jeszcze. Przy jakiejś pielęgnacji.
        Moja skóra po 50 zaczęła zdradzać oznaki starzenia się bez względu na pielęgnację. I nigdy nie miałam tłustej cery, która podobno wolniej się starzeje.
    • arabelax Re: Dobry krem przeciwzmarszczkowy/ ujędrniający 02.10.18, 14:42
      w wieku 32 już kwiaty zmarszczka zaznaczona i skóra nie jest jędrna? to musisz zainwestować w siebie, bo będzie później jeszcze gorzej smile
      • arabelax Re: Dobry krem przeciwzmarszczkowy/ ujędrniający 02.10.18, 14:43
        *Lwia. generalnie spiesz się dość młodowink
        • arabelax Re: Dobry krem przeciwzmarszczkowy/ ujędrniający 02.10.18, 14:44
          sypiesz
      • luvyana Re: Dobry krem przeciwzmarszczkowy/ ujędrniający 02.10.18, 16:35
        mam inną teorię.
        niektóre osoby nieco bardziej krytycznie patrzą w lustro wink
      • frey.a86 Re: Dobry krem przeciwzmarszczkowy/ ujędrniający 03.10.18, 07:47
        Toteż inwestuję, nie? Lwia zmarszczka jest widoczna na razie tylko wtedy, kiedy zmarszczę czoło, a marszczę niestety cały czas. Jak stoję przed lustrem i nie marszczę, to jeszcze nie widać.
        • banksia Re: Dobry krem przeciwzmarszczkowy/ ujędrniający 03.10.18, 13:16
          To może zainwestuj w leczenie nerwicy.
          • frey.a86 Re: Dobry krem przeciwzmarszczkowy/ ujędrniający 03.10.18, 13:26
            Przecież to jest nawyk. Dużo osób ma ten problem.
            • banksia Re: Dobry krem przeciwzmarszczkowy/ ujędrniający 03.10.18, 21:39
              Nawyk powiązany z nieustającym spięciem pośladów. Podobnie jak palenie szlugow, trzęsące się (bez innej przyczyny) rączki, ciągłe poprawianie ciuchów, włosów itd. To naprawdę widać, niepewne siebie, zestresowane do rozwolnienia panny z korpo. Lata obserwacji, to zawsze podobnie wygląda.
              • frey.a86 Re: Dobry krem przeciwzmarszczkowy/ ujędrniający 03.10.18, 21:45
                Taaa, zwłaszcza znane mi 20-paro latki to te zestresowane panny z korpo, już nie wymyślaj. U mnie to dziedziczne, mama i babcia tak samo całe życie brwi marszczyły, niektórzy tak mają i tyle.
    • luvyana Re: Dobry krem przeciwzmarszczkowy/ ujędrniający 02.10.18, 16:08
      Zaraz ci napiszą, że to niemożliwe w tym wieku mieć obwisła skórę i zmarszczkę.
      • leyre2 Re: Dobry krem przeciwzmarszczkowy/ ujędrniający 02.10.18, 16:42
        Mozliwe jest ale raczej dosc nietypowe.
        • frey.a86 Re: Dobry krem przeciwzmarszczkowy/ ujędrniający 03.10.18, 07:45
          Bzdura, jest to bardzo typowe, popatrz sobie na inne 30-latki. Przecież gdyby nie było widać żadnych oznak starzenia, to wyglądałybyśmy jak 20-latki, a nie wyglądamy. Nigdzie nie napisałam przecież, że mam już widoczne zmarszczki i obwisłą skórę, raczej że obserwuję dopiero początek tego procesu i wolę zapobiegać, niż później płakać.

Retinol zamówiony. smile
          • banksia Re: Dobry krem przeciwzmarszczkowy/ ujędrniający 03.10.18, 13:11
            Nie, to nie jest typowe, nie oszukujmy się. Chyba ze palisz szlugi i pół życia stosujesz jakies crash-diety.
            • frey.a86 Re: Dobry krem przeciwzmarszczkowy/ ujędrniający 03.10.18, 13:21
              Aha, czyli 30-latki wyglądają identycznie jak 20-latki?
              • katja.katja Re: Dobry krem przeciwzmarszczkowy/ ujędrniający 03.10.18, 13:23
                Czekaj, bo czegoś nie rozumiem, dążysz do tego by wyglądać jak 20-latka? big_grin
              • snakelilith Re: Dobry krem przeciwzmarszczkowy/ ujędrniający 03.10.18, 13:28
                Nie będziesz jednak wiecznie wyglądać jak 20-latka. Nawet z anti aging, botoksem i innymi cudami.
                • katja.katja Re: Dobry krem przeciwzmarszczkowy/ ujędrniający 03.10.18, 13:37
                  Ale po co wyglądać jak wieczna 20-latka?
                • frey.a86 Re: Dobry krem przeciwzmarszczkowy/ ujędrniający 03.10.18, 13:39
                  Wiem. smile Ale niektóre tu piszą, że skóra 30-latki nie ma prawa tracić jędrności, bo jeśli tak się dzieje, to na pewno jest to wina fajek i kiepskiego stylu życia. No ale jakby nie traciła, to wyglądałybyśmy jak 20-latki, a nie wyglądamy.
                  • katja.katja Re: Dobry krem przeciwzmarszczkowy/ ujędrniający 03.10.18, 13:43
                    Nie idź tą drogą, wyglądajmy na tyle drogie Siostry ile naprawdę mamy, czy jesteśmy kimś gorszym mając i wyglądając na 32/43/55 lat? Wili?
                  • snakelilith Re: Dobry krem przeciwzmarszczkowy/ ujędrniający 03.10.18, 14:37
                    frey.a86 napisała:

> Wiem. smile Ale niektóre tu piszą, że skóra 30-latki nie ma prawa tracić jędrności
                    > , bo jeśli tak się dzieje, to na pewno jest to wina fajek i kiepskiego stylu ży
                    > cia.

Prawdę mówią, to ja nie wiem jak moja skóra wyglądała w wieku lat 20-tu, bo jedyne co mnie wtedy w niej interesowało, to to, czy wyszedł mi jakiś pryszcz i jak go zakamuflować. Jędrność i inne rzeczy było mi całkowicie obojętne. Więc jak w wieku lat 30-tu pryszcze przestały się pokazywać, to uznałam, że cerę mam idealną, nie zwracając uwagi na to, czy coś tam w jędrności się pogorszyło. I to ci też polecam, bo jak panikujesz już teraz, to co będzie później? Pojawienie się zmarszczek mimicznych w wieku lat 40-tu uznałam nawet za interesujące, twarz nabrała bowiem charakteru, trochę bardziej wyszły mi też kości policzkowe, dziewczęcy owal wyszczuplał, całkiem dobrze. Ok, w wieku lat 50-ciu wygląda się po wstaniu z łóżka trochę nieświeżo, więc jak planujesz sporo młodszego kochanka w tym wieku, to nie zapomnij wysłać go do domu przed wschodem słońca. wink Ale po prysznicu, kremie i lekkim makijażu nadal da się pojść do ludzi. Pięknej kobiety, nic nie oszpeci. wink Jak będzie w wielu lat 60-ciu nie wiem, zmiany hormonalne zrobią pewnie swoje, ale się nie martwię na zapas, bo stres piękności szkodzi. I radzę ruch, kobiety uprawiające regularnie rekreacyjnie sport mają lepszą cerę. Jędrność zależy bowiem od jakości kolagenu, odżywienia i nawodnienia od środka. Z drugiej strony, badania pokazały, że ocena wieku danej osoby nie zależy aż tak bardzo od zmarszczek, a od kolorytu, znaczy cera ciemna, szara, plamiasta dodaje bardzo lat, a ładny kolor łatwo uzyskać prze pomocy kwasów, retinolu i dobrego podkładu. Oraz unikania nadmiernej ekspozycji na UV. Więc nie martw się, żyj. Lata bowiem 35-45 były chyba najlepsze w moim życiu, nigdy przedtem nie czułam się tak piękna, atrakcyjna i erotyczna. Czego i tobie życzę i trochę zazdroszczę, że to dopiero przed tobą. wink
                    • katja.katja Re: Dobry krem przeciwzmarszczkowy/ ujędrniający 03.10.18, 14:41
                      Albo niech pojedzie do Egiptu, tamtejszym chłopcom podają się nawet Panie w podeszłym wieku smile
                    • frey.a86 Re: Dobry krem przeciwzmarszczkowy/ ujędrniający 03.10.18, 15:27
                      Wszyscy mi mówią, że panikuję, więc może faktycznie tak jest. wink A co do sportu, zgadzam się w 100%. Chodzę na basen dwa razy w tygodniu raptem od 3 miesięcy i nie tylko zacieśniłam pasek od spodni o 2 oczka, ale widzę też że cera się poprawiła. Czytałam gdzieś, że basen świetnie działa na skórę i nie wystawia się tak twarzy na słońce jak np. podczas biegania. Ja słońca z zasady unikam, opalałam się ostatnio 10 lat temu.
                      Ciekawa jestem, jak ten retinol na mnie zadziała. Wzięłam ten the Ordinance, 2%.
                      • kolibeer2 Re: Dobry krem przeciwzmarszczkowy/ ujędrniający 03.10.18, 18:00
                        stosuj go na początku nie częściej niż raz na 3-4 dni cieniutką warstwą żeby sobie kuku nie zrobić
                    • banksia Re: Dobry krem przeciwzmarszczkowy/ ujędrniający 03.10.18, 21:31
                      "Więc jak w wieku lat 30-tu pryszcze przestały się pokazywać, to uznałam, że cerę mam idealną,"

Haha to samo smile
              • banksia Re: Dobry krem przeciwzmarszczkowy/ ujędrniający 03.10.18, 21:28
                Trzeba mnie było widzieć jak miałam 30, sama byś oceniła smile
          • leyre2 Re: Dobry krem przeciwzmarszczkowy/ ujędrniający 03.10.18, 15:51
            frey.a86 napisała:

> Bzdura, jest to bardzo typowe, popatrz sobie na inne 30-latki. Przecież gdyby n
            > ie było widać żadnych oznak starzenia, to wyglądałybyśmy jak 20-latki, a nie wy
            > glądamy.

Przecietna 30-latka nie ma zmarszczek ani obwislej skory. Gdybym miala 30-latka to jak wygladalaby w wieku lat 40-50 ? Jak 90-latka?
            • frey.a86 Re: Dobry krem przeciwzmarszczkowy/ ujędrniający 03.10.18, 15:57
              Zacytuj, w którym miejscu napisałam, że 30-latki mają obwisłą skórę? Bo początek utraty jędrności to jeszcze nie jest skóra obwisła. Zmarszczek też nie mamy, nigdzie tego nie napisałam. Ja mam tylko mimiczną jak zmarszczę czoło, ale to mają nawet niektóre 20-latki.
              • leyre2 Re: Dobry krem przeciwzmarszczkowy/ ujędrniający 03.10.18, 16:59
                To o co ci chodzi? Po co ci kremy jesli twoja cera ich nie potrzebuje. Daj jej oddcyhac, higieniczny tryb zycia i zbalansowana dieta wystarcza jeszcze na dlugo.
                • frey.a86 Re: Dobry krem przeciwzmarszczkowy/ ujędrniający 03.10.18, 17:57
                  Po to, żeby opóźnić proces starzenia i w wieku 40 lat wyglądać na 35. Pomogłam?
                  • katja.katja Re: Dobry krem przeciwzmarszczkowy/ ujędrniający 03.10.18, 20:20
                    A po co w wieku 40 lat chcesz wyglądać na 35-latkę? Pracujesz w branży reklamowej lub aktorskiej?
                  • banksia Re: Dobry krem przeciwzmarszczkowy/ ujędrniający 03.10.18, 21:29
                    Skoro w wieku 32 wyglądasz na 40 (z tego co piszesz) to nie wiem, jak skończywszy 40 chcesz zrobić się na 35tke 🤔
                    • frey.a86 Re: Dobry krem przeciwzmarszczkowy/ ujędrniający 03.10.18, 21:46
                      Następna, która czyta wybiórczo. Gdzie ja napisałam, że wyglądam na 40 lat?
                    • luvyana Re: Dobry krem przeciwzmarszczkowy/ ujędrniający 04.10.18, 00:11
                      Kasa misiu... Spójrz na celebrytki 😝
                      • katja.katja Re: Dobry krem przeciwzmarszczkowy/ ujędrniający 04.10.18, 11:30
                        Widzę, dość nieliczne (i to widząc je w pełnym makijazu, zapewne od najlepszych makijażystów niedostępnych dla szaraków) wyglądają na maksymalnie 5 lat mniej. Serio.
                        Już kiedyś pisałam, że raz na głównej stronie Interii było zdjęcie nieznanej mi amerykańskiej aktorki z napisem "Nie zgadniecie ile ona ma lat". Pomyślałam - 44. Pomyliłam się. Okazało się, że 45 smile
                  • leyre2 Re: Dobry krem przeciwzmarszczkowy/ ujędrniający 04.10.18, 07:44
                    frey.a86 napisała:

> Po to, żeby opóźnić proces starzenia i w wieku 40 lat wyglądać na 35. Pomogłam?

Nie da sie opoznic procesu stazenia. To na Ile sie wyglada zalezy od stylu zycia i genow. Moja skora w wieku lat 40 wyglada mlodo, jest jedrna i nie mam zmarszczek, bez uzywania kremow. Jesli ty potrzebujesz kremow w dodatku ati ageing w wieku 32 lat to albo cos jest naprawde nie tak albo ulegasz polityce marketingowej ktora bombarduje ze wszystkich stron ale to jest biznes i chodzi o to zeby jak najwiecej sprzedac wiec przekonuje sie juz 20 latki do uzywania kremow.
    • katja.katja Re: Dobry krem przeciwzmarszczkowy/ ujędrniający 03.10.18, 14:42
      Nie wypowiem się na temat kremu bo go nie znam (ceny też nie, wierzę na słowo, że wysoka), ale faktem jest że emigranci z zagranicy niechętnie patrzą jeżeli komuś kto pozostał w tym "zacofanym" kraju też się dobrze wiedzie, a nie daj Boże nawet i lepiej tongue_out
    • simply_z Re: Dobry krem przeciwzmarszczkowy/ ujędrniający 18.12.18, 10:53
      Wywal ave, totalna strata pieniedzy, kosmetyki tej firmy nie dzialaja.
      • frey.a86 Re: Dobry krem przeciwzmarszczkowy/ ujędrniający 18.12.18, 11:41
        Wywaliłam to serum, bo kupiłam sobie inne, lepsze i potwierdzam, że ava jest do d.py.
    • klaramara33 Re: Dobry krem przeciwzmarszczkowy/ ujędrniający 30.11.20, 15:30
      Wybierz jakiś naturalny i dodaj tam oleju z opuncji figowej.
    • lilkawodna Re: Dobry krem przeciwzmarszczkowy/ ujędrniający 22.03.21, 20:08
      TEz szukam, najlepiej czegoś z kolagenem... ale wierzę ze w moim wieku to już naprawdę kiepsko... nic mi nie pomoże, zresztą nawet ja już się nie orientuję który krem najlepszy.
    • madi138 Re: Dobry krem przeciwzmarszczkowy/ ujędrniający 22.03.21, 20:29
      Sprawdź the ordinary. Koleżanka, znająca się na kosmetykach bardzo je zachwala i sama zamierzam je wypróbować. Mają całą serię kremów i serum z retinolem z dobrymi składami i w dobrych cenach.
    • nowka_sztuka123 Re: Dobry krem przeciwzmarszczkowy/ ujędrniający 23.07.21, 09:38
      Sprawdź serię Eternal Gold z Organique - ma dobry skład i bardzo dobrze napina skórę.
    • rybka56 Re: Dobry krem przeciwzmarszczkowy/ ujędrniający 08.04.22, 14:39
      Bardzo polecam krem z bielendy z lini Golden Placenta <3 może zmarszczek nie usunął, ale super ujędrnia!
    • bazia_morska Re: Dobry krem przeciwzmarszczkowy/ ujędrniający 06.04.23, 20:30
      Podziękuj za grawitację. Retinol, a potem stymulatory tkankowe.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka