zosia_1 10.10.18, 10:26 Doradzicie mi parking do lotniska Chopina .Potrzebuję na 10 dni ekonomicznie. dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
45rtg Re: parkingo lotnisko Chopina 10.10.18, 10:45 zosia_1 napisała: > Doradzicie mi parking do lotniska Chopina .Potrzebuję na 10 dni ekonomicznie. > dziękuję No to sprawdź na stronie lotniska. Odpowiedz Link Zgłoś
nowaczek1 Re: parkingo lotnisko Chopina 10.10.18, 11:17 Bez sensu rada, parkingi lotniskowe są koszmarnie drogie w porównaniu do okolicznych prywatnych z dowozem. Odpowiedz Link Zgłoś
45rtg Re: parkingo lotnisko Chopina 10.10.18, 12:01 nowaczek1 napisał: > Bez sensu rada, parkingi lotniskowe są koszmarnie drogie w porównaniu do okolic > znych prywatnych z dowozem. A to kupa prawda jest, chyba że we Wrocławiu mamy taki wyjątkowo tani. Odpowiedz Link Zgłoś
nowaczek1 Re: parkingo lotnisko Chopina 10.10.18, 13:17 Ze strony Lotniska Chopina: Wielopoziomowe parkingi P1 i P2 znajdują się bezpośrednio przed Terminalem. Z atrakcyjnej oferty skorzystają osoby chcące zaparkować swój samochód na kilka lub kilkanaście dni. Opłata za postój od 6 do 10 dni wyniesie 220 PLN. Opłata za postój od 11 do 15 dni wyniesie 270 PLN. Odpowiedz Link Zgłoś
45rtg Re: parkingo lotnisko Chopina 10.10.18, 13:33 nowaczek1 napisał: > Z atrakcyjnej oferty skorzystają osoby chcące zaparkować swój samochód na kilka > lub kilkanaście dni. > Opłata za postój od 6 do 10 dni wyniesie 220 PLN. A. Czyli jednak po prostu jak parkować przy lotnisku, to na cywilizowanym Śląsku. Odpowiedz Link Zgłoś
nowaczek1 Re: parkingo lotnisko Chopina 10.10.18, 13:35 Zwłaszcza lecąc z Warszawy Odpowiedz Link Zgłoś
45rtg Re: parkingo lotnisko Chopina 10.10.18, 13:41 nowaczek1 napisał: > Zwłaszcza lecąc z Warszawy A to już człowiek jest sam sobie winny, że tam zaczyna podróż samolotem. Jakby w Radomiu nie było lotniska. Odpowiedz Link Zgłoś
nowaczek1 Re: parkingo lotnisko Chopina 10.10.18, 14:15 Czasem logistycznie lepiej z Warszawy. A z Radomia nie było wylotów w ciekawych kierunkach. W nieciekawych zresztą też. Hehe. Odpowiedz Link Zgłoś
mia_mia Re: parkingo lotnisko Chopina 26.06.25, 09:01 Najtańszy parking na lotnisku 10 minut piechotą to ponad 400 zł. Nie wiem skąd ten cennik Odpowiedz Link Zgłoś
sineado Re: parkingo lotnisko Chopina 10.10.18, 14:57 Nie są. Za 8 dni zapłaciłam 68zl, lotnisko w Katowicach. Odpowiedz Link Zgłoś
nowaczek1 Re: parkingo lotnisko Chopina 11.10.18, 09:32 Cóż, pisałem o cenach parkingów przy lotnisku w Warszawie, bo i pytanie wątkotwórcze dotyczyło Warszawy. To, że w Pyrzowicach jest taniej, to wiem, bo w zeszłym roku leciałem z Pyrzowic, i zapłaciłem za 8 dni dokładnie tyle samo co ty. Odpowiedz Link Zgłoś
polny.kwiat87 Re: parkingo lotnisko Chopina 10.10.18, 11:02 Ekonomicznie to parkingi wokół lotniska, w cenie parkowania masz dowóz na lotnisko. My korzystamy z takiego przy pomniku Lotnika, bo to wygodniejsze niż spacer z walizkami z długoterminowego przy lotnisku, ale w okolicy, zwłaszcza od strony Al.Krakowskiej jest sporo innych. Odpowiedz Link Zgłoś
mia_mia Re: parkingo lotnisko Chopina 26.06.25, 08:56 Ten już chyba nie istnieje Odpowiedz Link Zgłoś
nowaczek1 Re: parkingo lotnisko Chopina 10.10.18, 11:16 W internecie poszukaj parkingów w okolicy z dowozem. Lekka zmowa cenowa obowiązuje, wszystkie są mniej więcej w tej samej cenie, 10-20 zł różnicy. Ja znalazłem na 8 dni za 110 zł, inni średnio wołali 120-140 zł. Za 10 dni zapłacisz nieco więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
45rtg Re: parkingo lotnisko Chopina 10.10.18, 12:04 nowaczek1 napisał: > W internecie poszukaj parkingów w okolicy z dowozem. Lekka zmowa cenowa obowiąz Widzę, że do festiwalu paranoików dołączają jeszcze śledzący zmowy cenowe. Nie potrzeba żadnej zmowy cenowej, żeby koszt parkingu wychodził wszędzie w okolicy podobny, skoro wszyscy mają podobne koszty. > uje, wszystkie są mniej więcej w tej samej cenie, 10-20 zł różnicy. Ja znalazłe > m na 8 dni za 110 zł, inni średnio wołali 120-140 zł. Za 10 dni zapłacisz nieco > więcej. No to to są pieniądze, które trzeba zapłacić za parking pod samym portem we Wrocławiu i ma się komfort przejścia od razu od auta do terminalu. Może w Warszawie to jest jakoś droższe. Odpowiedz Link Zgłoś
e-ness Re: parkingo lotnisko Chopina 10.10.18, 12:07 ceny te same, sprawdzone i u nas i u znajomych. Pod samiuskim portem Odpowiedz Link Zgłoś
impala Re: parkingo lotnisko Chopina 11.10.18, 10:33 >No to to są pieniądze, które trzeba zapłacić za parking pod samym portem we Wrocławiu i ma się komfort przejścia od razu od auta do terminalu. Może w Warszawie to jest jakoś droższe. no tak...JEST drozsze bo w Warszawie lotnisko jest niemal w środku miasta, szczególnie obecnie bo wszystko dookola obudowuje sie (w tym "atrakcyjne" osiedla domków) i parkingi są "malutkie" jak na potrzeby lotniska. Malutkie = brak miejsc = drogo, co w tym dziwnego? Wystarczy porównać na mapie, Wrocław ma lotnisko na obrzeżu miasta, Warszawa w środku miasta = Wrocław może parking powiększyć w razie potrzeby, Warszawa nie może. W dodatku obawiam sie, że potrzeby parkingowe Warszawy są jednak większe (większy popyt) bo jednak jest tu większy ruch. Wg statystyk : "Z wrocławskiego lotniska skorzystało we wrześniu br. prawie 350 tys. pasażerów Z warszawskiego Lotniska Chopina skorzystało w minionym miesiącu 1,8 mln pasażerów" Co do parkingów okolicznych to trudno mi powiedzieć bo sama nie korzystam, z wiadomych względów - mieszkam w tym mieście więc na lotnisko albo ktoś z rodziny mnie odwozi, albo podjezdżamy taksówką. Odpowiedz Link Zgłoś
impala Re: parkingo lotnisko Chopina 11.10.18, 10:48 natomist znalazłam coś takiego, jak "parking okęcie 24h", z drugiej strony lotniska, blisko A2 i obwodnic. Można tam zaparkować samochód i oni sami dowożą (i przywożą) na lotnisko (w ramach ceny parkowania). Cena, z tego co widzę, mniej więcej, jak wyżej. Może taka opcja warta zastanowienia? choć ja nigdy z tego nie korzystałam więc szczegółów nie znam. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: parkingo lotnisko Chopina 12.10.18, 01:43 Lekka zmowa cenowa obowiązuje Kiedyś to się "cennik" nazywało i w niektórych krajach, o zgrozo, obowiązuje nadal. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_kak Re: parkingo lotnisko Chopina 10.10.18, 12:10 Ekonomicznie to zaparkuj na p&r i stamtąd weź uber. Odpowiedz Link Zgłoś
45rtg Re: parkingo lotnisko Chopina 10.10.18, 13:33 agnieszka_kak napisała: > Ekonomicznie to zaparkuj na p&r i stamtąd weź uber. I zapłać bitcoinami. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: parkingo lotnisko Chopina 26.06.25, 09:20 No właśnie też bym tak zrobiła. Uber na lotnisko ci 20 zeta wyjdzie w najgorszym wypadku Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: parkingo lotnisko Chopina 26.06.25, 15:22 No, ale na ten parking już nie wróci, bo z Lotniska jeździ tylko uber lotniskowy. 150 zeta w nocy. Odpowiedz Link Zgłoś
jak_zwykle_wszystko_zajete Re: parkingo lotnisko Chopina 26.06.25, 21:55 Taaa… Opowiadaj dalej te bajki Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: parkingo lotnisko Chopina 26.06.25, 21:58 Czym jest uber lotniskowy? Normalny uber albo taryfy Odpowiedz Link Zgłoś
shumari Re: parkingo lotnisko Chopina 10.10.18, 14:25 Jest taki parking ok 10 min jazdy od lotniska. ( Gdzies na Alei Krakowskiej Parking ma swojego busa, który dowozi i przywozi o każdej (chyba) porze. Nie wiem jaki jest koszt tygodniowego postoju i nie pamietam dokładnie nazwy tego parkingu, ale jeśli nadal jesteś zainteresowana to mogę się zorientować. Odpowiedz Link Zgłoś
summerfestival Re: parkingo lotnisko Chopina 10.10.18, 16:43 Ja placilam 90 zl za 14 dni - Lider parking Odpowiedz Link Zgłoś
lot_w_kosmos Re: parkingo lotnisko Chopina 11.10.18, 21:58 A ja zawsze morzystam z Parking Szyszkowa 48. Wyguglaj sobie. Z dowozem i odbiorem. Od jakichś 5 lat wszystkie wyloty z Okęcia idą w parze z tym parkingiem. Odpowiedz Link Zgłoś
ailia Re: parkingo lotnisko Chopina 11.10.18, 22:15 Tylko ty chyba z Okęcia nie latasz Odpowiedz Link Zgłoś
be.a Re: parkingo lotnisko Chopina 12.10.18, 05:13 P12 Finałowa korzystałam 2 razy i było wszystko ok szybki transfer na lotnisko Odpowiedz Link Zgłoś
mia_mia Re: parkingo lotnisko Chopina 26.06.25, 09:04 Jest dużo parkingów w okolicach lotniska tańszych niż parkingi lotniskowe, o tyle to wygodniejsze, że busik, zwykle w cenie, dowozi pod drzwi, bo z parkingu długoterminowego jest ładny spacerek z walizkami. Odpowiedz Link Zgłoś
palacinka2020 Re: parkingo lotnisko Chopina 26.06.25, 09:32 Zaparkuj na darmowym parkingu w Warszawie i dojedź taksówką. Uber na lotnisko w Warszawie to koszt 20-30zl. Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_sroka Re: parkingo lotnisko Chopina 26.06.25, 12:06 Z tego co tutaj czytam to w Polsce parking w okolicach lotniska to tanioszka. Ja ostatnio za 7 dni na podrzędnym lotnisku w Memmingen w Niemczech zapłaciłam 129 euro, trzeba było jeszcze kawałek iść 🫤 zdzierstwa jakich mało. Parking to był większy koszt niż cena jednego biletu tam i z powrotem.😣😖🫤 Odpowiedz Link Zgłoś
palacinka2020 Re: parkingo lotnisko Chopina 26.06.25, 13:39 Warszawskie lotnisko znajduje się w mieście. Zawsze możesz gdzieś za darmo zaparkować, jak w każdym mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
jak_zwykle_wszystko_zajete Re: parkingo lotnisko Chopina 26.06.25, 21:57 Jest parking długoterminowy na lotnisku, jest wiele parkingów wokół lotniska z dowozem na lotnisko, można też stanąć w mieście i dojechać uberem/taksówką, tylko uważaj na strefę płatnego parkowania. Odpowiedz Link Zgłoś
elisabeth.nakatami Re: parkingo lotnisko Chopina 26.06.25, 22:15 Polecam SKMkę. Bilet 90-minutowy na 1 i 2 strefę wynosi 7 zł. Te ca. 5 godzin, kiedy akurat SKMka w nocy nie jeździ, można przekimać. Odpowiedz Link Zgłoś