Dodaj do ulubionych

..konwerter SCART/HDMI - używacie..?

23.10.18, 21:59
Mam nadzieję, że ktoś ma jakieś doświadczenie z tego typu urządzeniem i coś podpowie smile
Zmuszona padnięciem poprzedniego telewizora, nabyłam nowy, Samsung'a z rzecz jasna aktualnie obowiązującymi wejściami HDMI a mój kilkuletni odtwarzacz DVD to jeszcze SCART.
Stąd potrzeba nabycia konwertera/adaptera. Znalażłam w Media Expert takowe urządzenie marki HAMA - znam ich akcesoria fotograficzne i mam nadzieję, że jakość będzie OK. Są jeszcze jakieś inne na Allegro, niektóe tansze, inne drożśze.. Niemniej nie mam żadnego doświadczenia w użytkowaniu tegoż - czym się kierować przy wyborze.? Zależy mi prozaicznie wink tylko na tym by działało bezproblemowo..
Podpowiedzcie, proszę smile
Obserwuj wątek
    • peonka Re: ..konwerter SCART/HDMI - używacie..? 24.10.18, 00:16
      Każdy działa tak samo, nie ma co dumać nad tym.
      • alaveda Re: ..konwerter SCART/HDMI - używacie..? 24.10.18, 07:33
        Działać bedzie, ale bez rozdzielczości HD.

Odtwarzacz chyba kilkunastoletni, bo na moim 10letnim Sony jest wyjście hdmi.
        • chlodne_dlonie Re: ..konwerter SCART/HDMI - używacie..? 24.10.18, 08:58
          No cóż, dokładnie nie pamiętam momentu zakupu, ale raczej starszy nie jest niż 10 lat. Tak czy owak, wejścia takowego nie posiada. Wymienić pewnie wymienię, jak się zepsuje wink póki co, działa bez zarzutu i chwała mu za to, bo w ciągu ostatnich dwóch miesięcy wymieniłam już lodówkę (tu akurat z uwagi na jej wiekowość, chłodzić nadal chłodziła..wink ), teraz telewizor (nie było opcji naprawy), a następna w kolejce pewno zmywarka będzie, bo kolejny raz niedomaga a ja już nie mam cierpliwości by co chwilę serwis zamawiać uncertain

Dzięki.
        • f.lamer Re: ..konwerter SCART/HDMI - używacie..? 24.10.18, 14:11
          > Działać bedzie, ale bez rozdzielczości HD.

tyle że na płycie DVD i tak nie masz HD a jedynie SD (720×480)
    • same-old_mona Re: ..konwerter SCART/HDMI - używacie..? 24.10.18, 07:39
      Z moich doświadczeń lepiej kupić nowy odtwarzacz.
      • dyzurny_troll_forum Re: ..konwerter SCART/HDMI - używacie..? 24.10.18, 09:42
        same-old_mona napisał(a):

> Z moich doświadczeń lepiej kupić nowy odtwarzacz.

A i cenka zapewne podobna....
    • same-old_mona Re: ..konwerter SCART/HDMI - używacie..? 24.10.18, 07:39
      Z moich doświadczeń lepiej kupić nowy odtwarzacz.
      • chlodne_dlonie Re: ..konwerter SCART/HDMI - używacie..? 24.10.18, 09:00
        Chodzi o jakość obrazu..? Czy miałaś problemy z samym konwerterem jako takim..?
        • same-old_mona Re: ..konwerter SCART/HDMI - używacie..? 24.10.18, 09:15
          Bardzo traci na jakości, obraz zanikał, wyskakiwały różne kolorowe kratki itp.
          • chlodne_dlonie Re: ..konwerter SCART/HDMI - używacie..? 24.10.18, 09:32
            Uaaaaaa..nie brzmi dobrze..uncertain
            A jakiej firmy/jakiego rodzaju ten konwerter miałaś..? Bo ja właśnie nastawiam/łam się na zakup czegoś bardziej 'porządnego', żeby nie wtopić na pozornej oszczędności, heh.

Ale dzięki za ostrzeżenie, muszę podrążyć temat bardziej zatem i rozważyć ewentualną wymianę sprzętu, choć nie uśmiecha mi się to zbytnio, przyznaję.
            • same-old_mona Re: ..konwerter SCART/HDMI - używacie..? 24.10.18, 09:35
              Muszę sprawdzić bo nie pamiętam. Daj mi 10 minut i ci napiszę co to za badziew :p jedyny jaki tu znaleźliśmy z resztą :p
              • same-old_mona Re: ..konwerter SCART/HDMI - używacie..? 24.10.18, 09:44
                Jest to firma Coretek. Nic mi ona nie mówi, tobie pewnie też nie :p
    • feel_good_inc A co konkretnie na tym DVD oglądasz? 24.10.18, 13:42
      Bo to wiesz, rok 2018, filmografia streamem stoi, a i wypożyczalnie DVD już chyba umarły?
      Jak masz jakieś starocie oglądane ileś razy, to może lepiej skonwertować do jakiegoś sensownego formatu i puszczać sobie z USB?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka