Dodaj do ulubionych

Airbnb vs. booking

05.11.18, 09:22
Rozmawiam z gospodarzem przez airbnb, a chcę zarezerwować u niego apartament przez booking i się zastanawiam, jak go zgrabnie o tym poinformować, bo chyba nie wprost...Czy po prostu zignorować jego zaproszenia na airbnb, a potem zarezerwować przez booking i wyjaśnić, że tutejsze warunki mi bardziej odpowiadały. Skontaktowałam się z nim przez airbnb, bo na bookingu często nie ma możliwości napisania do gospodarza zanim się nie zarezerwuje, a ja zawsze muszę się upewnić czy obiekt jest rzeczywiście dostosowany dla niepełnosprawnych.
Obserwuj wątek
    • agnieszka_kak Re: Airbnb vs. booking 05.11.18, 09:38
      Normalnie i wprost, gdzie problem? Przeciez jesli z nim piszesz na airbnb to znaczy, ze wyrazilas chec rezerwacji. Jesli teraz ty zrezygnujesz chyba wciaz musisz oplacic oplaty serwisowe? Mam male doswiadczenie w airbnb, ale chyba jedyna bezkosztowa opcja jest, jesli on cie "odrzuci".
      I tez wole booking.
      • aguar Re: Airbnb vs. booking 05.11.18, 09:49
        Nie, na airbnb można pogadać za darmo. Za to w przeciwieństwie do bookingu nie ma opcji rezerwacji z możliwością bezpłatnej rezygnacji. Jak już zarezerwujesz, to właśnie tracisz tę opłatę serwisową.
    • mamusia1999 Re: Airbnb vs. booking 05.11.18, 10:12
      Oczywiście, że wprost.
    • kurt.wallander Re: Airbnb vs. booking 05.11.18, 12:30
      Mam obiekt na airbnb i na booking, nie zdziwiłoby mnie, gdyby ktoś "gadał" ze mną przez airbnb, a zarezerwował przez booking. Wiadomo, że każdy wybiera najkorzystniejsza ofertę. Moim zdaniem, nie musisz sie tłumaczyć. Oczywiście, możesz uprzedzić, że zarezerwujesz na innym portalu.
      • aguar Re: Airbnb vs. booking 05.11.18, 13:11
        Dzięki.
    • mikams75 Re: Airbnb vs. booking 05.11.18, 13:20
      zarezerwowac pokoj przez booking a gospodarza wcale nie informowac ewentualnie napisac krotkiego maila z podziekowaniem za przeslane informcje/rozmowe telefoniczna z info, ze wlasnie zarezerwowalas przez booking. Jak bedziesz na miejscu i bedziecie rozmawiac i wyplynie temat rezerwacji, to wowczas mozesz krotko wspomniec, ze booking mial lepsze warunki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka