Dodaj do ulubionych

Ania Rubik

07.11.18, 17:46
Oglądnęłam (wiem, wiem, obejrzyłam) program Wojewódzkiego z Anią Rubik i no żesz... co w sobie ma ta kobieta? Na zdjęciach chuda jak trup, wygląda niezdrowo, czasem karykaturalnie, a jednak kiedy jest w tv robi niesamowite wrażenie. Nie mogłam od niej oczu oderwać! Jest w niej coś niezwyłego, jakiś dziwny wdzięk, tajemnica. I te jej wielkie oczy! Sposób mówienia. Lekkie ociąganie się. Co w niej takiego jest, że tak hipnotyzuje?
Któraś ma podobne wrażenia?
Obserwuj wątek
    • lot_w_kosmos Re: Ania Rubik 07.11.18, 17:49
      Nie, jest mi słabo gdy słucham jak mówi. A prxy tym nie da się na nią patrzeć podczas tej czynności.
      Az zęby bolą.
    • aguar Re: Ania Rubik 07.11.18, 18:12
      Nie, chociaż czuję do niej szacunek za walkę o prawa kobiet w Polsce i Sexed.pl, a także solidarność z tego względu, że też jestem okropnie wysoka i chuda, to ani nie podoba ona mi się z wyglądu, ani tym bardziej nie lubię brzmienia jej głosu.
    • 21mada Re: Ania Rubik 07.11.18, 18:29
      Obejrzałam.
      Polska język trudna język.
      • mamablue Re: Ania Rubik 07.11.18, 21:38
        Wiedziałam,że z tym wyskoczysz big_grin
        • 21mada Re: Ania Rubik 08.11.18, 13:57
          To po co napisałaś "obejrzylam"? Nie ma takiego słowa.
    • kolibeer2 Re: Ania Rubik 07.11.18, 18:35
      mnie się ona na zdjęciach b. podoba, chociaż wiem, że jest za chuda
    • potworia Re: Ania Rubik 07.11.18, 19:21
      U mnie na odwrót. Wygląda hipnotycznie z tym lodowoniebieskim spojrzeniem i gotyckimi kształtami, kiedy natomiast przemówi zamienia się w zwykłą dziewczynę: fajną i rozsądną, ale bez tego okładkowego magnetyzmu.
      Ogólnie bardzo ją cenię i jako modelkę i jako aktywistkę.
    • joanna266 Re: Ania Rubik 07.11.18, 19:30
      Tak jak do tej pory była mi obojętna. No może nie lubiłam tych jej wiecznie i wszędzie półotwartych ust.Tak po wczorajszym programie uważam że jest cudna.Niezmanierowana wielkim swiatem i pieniędzmi. Normalna, fajna Ania która chce robić coś więcej niż tylko wyglądać.No jest w tym moc.
    • nenia1 Re: Ania Rubik 07.11.18, 19:42
      Ania Rubik jak do tej pory budzi moją sympatie, wygląd cóż, dla mnie intrygujący, uroda nieoczywista, ale mnie się podobają chudzi ludzie, tak samo w sztuce, wolę strzelisty gotyk niż romańskie bryły.
    • cosmetic.wipes Re: Ania Rubik 07.11.18, 19:43
      Nie.
      Jedyne co stwierdziłam in plus - z wiekiem wyładniała jej twarz. To znaczy, nie jest piękna, tylko jako młoda siksa była przepaskudna, a teraz jest dość przyjemna dla oka. Seplenienie mnie irytuje.

Tyle jeśli chodzi wizerunek, natomiast jej aktualną działalność bardzo ppopwram, a zwłaszcza za to, że nie udaje specjalistki, tylko zbiera opinie ekspertów.
      • cosmetic.wipes Re: Ania Rubik 07.11.18, 19:45
        Popieram
        • cosmetic.wipes Re: Ania Rubik 07.11.18, 19:46
          W sensie nie popieram siebie 😀, tylko napisałam erratę.
          • mamablue Re: Ania Rubik 07.11.18, 21:38
            cosmetic.wipes napisała:

> W sensie nie popieram siebie 😀, tylko napisałam erratę.
            >
            Dobre big_grin
            • livia.kalina Re: Ania Rubik 08.11.18, 18:37
              tez mnie urzekłosmile
    • aandzia43 Re: Ania Rubik 07.11.18, 19:55
      Sposób mówienia ci się podoba? Sepleni i pcha jęzor między zęby, fuj. Poza tym ładna i miła dziewczyna, ale tajemnicy żadnej nie czuję.
    • jowita771 Re: Ania Rubik 07.11.18, 20:21
      Lubię Anię Rubik, fajna dziewczyna. Moim zdaniem wcale nie za chuda, podoba mi się taka.
      • 45rtg Re: Ania Rubik 09.11.18, 10:37
        jowita771 napisał:

> Lubię Anię Rubik, fajna dziewczyna. Moim zdaniem wcale nie za chuda, podoba mi
        > się taka.

Tak w ogóle, to jaka znowu "dziewczyna"? Toż ona ma już pomału pod czterdziestkę.
    • konsta-is-me Re: Ania Rubik 07.11.18, 21:15
      Nie nie mam i nie rozumiem o jakiej tajemnicy mowisz.
    • liberica1 Re: Ania Rubik 07.11.18, 21:41
      No właśnie u mnie odwrotnie. Na zdjęciach jako tako jestem w stanie uwierzyć, że jest chocoaz odrobinę ładna. Na żywo u Kuby żółte włosy, widoczne zmarszczki wokół oczu ( widać wiek i to mocno, a nawet wygląda starszej na żywo niż wskazuje metryka), chuda twarz, dziwny kształt twarzy, zbyt duże, wyłupiaste oczy. Niestety na żywo traci strasznie. Nie wiem o co chodzi z tym kolorem włosów. Ma strasznie dużo ciepłego pigmentu więc powinna dbać o ich kolor. Są żółte. Zmarszczki na czole również podczas uśmiechu nadmiernie widoczne. Może za mało wody pije. W każdym razie jak na taką kasę twarz nie zadbana niestety. Na zejeciach jednak fotoszop robi robotę.
      • mamablue Re: Ania Rubik 07.11.18, 21:44
        Jakie żólte włosy? Jakie zmarszczki? Na pewno oglądałyśmy to samo?
      • simply_z Re: Ania Rubik 07.11.18, 21:57
        30 parę lat to jakiś zaawansowany wiek, że aż widać zmarszczki?
        • mamablue Re: Ania Rubik 07.11.18, 22:00
          Zmarszczki na czole PODCZAS UŚMIECHU smile Za mało wody pije big_grin Świetne big_grin
      • konsta-is-me Re: Ania Rubik 07.11.18, 22:05
        A co zlego w zoltych wlosach??
        Z jakichs dzwinych powidow w Polsce nie mozna miec cieplego blondu.
        Tylko i wylacznie mysio-bury?
        Zmarszczki ma z chudosci a argument o piciu wody wody na zmarszczki mnie rozsmieszyl😁😁
      • lodomeria Re: Ania Rubik 07.11.18, 22:42
        liberica1 napisała:

> Może za mało wody pije. W każdym razie jak na taką kasę twarz nie zadbana niestety.

Może Twoja ortografia też od niedostatecznej ilości wypijanej wody tak kuleje?
        • liberica1 Re: Ania Rubik 08.11.18, 15:59
          U ciebie na pewno kuleje co innego.
          • ajaksiowa Re: Ania Rubik 08.11.18, 16:22
            Może ma kontrowersyjną urod€ jak Agata Buzek?
      • obrus_w_paski Re: Ania Rubik 07.11.18, 23:56
        Na jednym z ostatnich pokazów jej pofarbował włosy na jakiś pomarańczowy kolor, z 2 tygodnie temu wiec może jej jeszcze zostało?
    • taki-sobie-nick Re: Ania Rubik 07.11.18, 22:26
      Obejrzałam sobie gdzie indziej. Nie widzę wdzięku, mówiąc bynajmniej się nie ociąga, a za to prezentuje dość kiepską polszczyznę.
    • chocolatemonster Re: Ania Rubik 07.11.18, 22:46
      Bardzo ja lubie. Uwazam, ze jest piekna a na zdjeciach zjawiskowa. Od 'project runway' lubie tez jej osobowasc: poczucie humoru, dystans, brak zadecia.
      • chocolatemonster Re: Ania Rubik 07.11.18, 22:49
        A jej figura, jest, wedlug mnie, swietna. Pewnie ma tendencje do bycia 'galazka' bo nie sadze, ze sie glodzi.
        • black_magic_women Re: Ania Rubik 08.11.18, 09:07
          chocolatemonster napisała:

> tendencje do bycia 'galazka
          >

Ale ładne określenie! (słyszałam szparag, spaghetti, nitka itp)
          • chocolatemonster Re: Ania Rubik 08.11.18, 16:45
            Jestem fanka takiej figury. Byc moze dlatego, ze sama jestem niska i kragla (teraz szczupla).
        • manon.lescaut4 Re: Ania Rubik 08.11.18, 10:09
          Trochę się głodzi, nie raz o tym mówiła, ale brawo za brak hipokryzji. Sama przyznała, ze taka figura to wymóg wobec niej w pracy, za która jej płaca, a ona do pracy się przykłada. Zreszta widać, ze ona po prostu jest genetycznie szczupła, nie sadze, żeby inna kobieta, bardziej „grubokoscista”, z tendencja do zaokrągleń (nie mówię o otyłości) była w stanie wyglądać jak Anja Rubik.
    • hosta_73 Re: Ania Rubik 07.11.18, 22:47
      Niw widziałam programu, ale od jakiegoś czasu zaczynam czuć do niej sympatie. Moze nawet kiedys przestanę zwracać uwagę na wiecznie otwarte usta i mówienie przez nos? Zawsze kiedy ja słyszę mam ochotę rzucić w telewizor chusteczkami. Polipy ma czy co?
      A ogólnie to jest calkiem do rzeczy.
    • 35wcieniu Re: Ania Rubik 07.11.18, 22:52
      Jestem zdumiona i watkiem i odpowiedziami. Dla mnie ona jest wyjatkowo nieprzyjemna zarowno z wygladu jak i spodobu mowienia. Nic nie mam do kobiety, nie sledze jej kariery ale naprawde jest malo osob, ktore by mi sie az tak bardzo nie podobaly jak ona.
      • potworia Re: Ania Rubik 07.11.18, 23:35
        Ale co Cię tak zdumiewa? Że nie wszyscy podzielają Twoje upodobania/brak upodobania?
        Mnie zdumiewa raczej poziom niektórych wypowiedzi.
        • 35wcieniu Re: Ania Rubik 08.11.18, 15:58
          ? Nikt nie musi podzielac moich upodoban. Pod kazdym artykulem o niej jest masa wpisow z komentarzami odnosnie wygladu, rzadko pozytywnymi. Tu tez juz byly watki, pamietam co w nich bylo. Dziwi mnie po prostu zmiana jaka sie dokonala w jej odbiorze wink
    • leann32 Re: Ania Rubik 08.11.18, 00:48
      Mam tak samo. Jest wspaniala i uwielbiam tą kobiete. 1000 razy bardziej wole takiego chudzielca niz „normalną” kobiete. Zresztą to modelka, dyskusja o jej wadze to jak dyskusja ze zawodnik sumo ma nadwage.
      • taki-sobie-nick Re: Ania Rubik 08.11.18, 00:57
        leann32 napisał(a):

> Mam tak samo. Jest wspaniala i uwielbiam tą kobiete. 1000 razy bardziej wole ta
        > kiego chudzielca niz „normalną” kobiete. Zresztą to modelka, dyskusja o jej wad
        > ze to jak dyskusja ze zawodnik sumo ma nadwage.

U modelki wychudzenie na skraju wygłodzenia nie daje skutków?
      • taki-sobie-nick Re: Ania Rubik 08.11.18, 01:02
        1000 razy bardziej

Egzaltacja jak u kilkulatki.
    • kornelia_sowa Re: Ania Rubik 08.11.18, 02:01
      Oj zupełnie nie mam podobnych wrazen.
      Dla mnie ten wzrost plus ta chudosc to skojarzenie z pająkiem.
      Szczuplosc/chudosc wyglada ekstra ale w polaczeniu z byciem wieza daje (IMO) efekt zupelnie aseksualnej żyrafy.
      To tyle w kwestii wygladu.

Poza tym nawet bycie swiatowej slawy modelka nie tłumaczy tych zaniedban językowo-logopedycznych, ktore AR prezentuje.
      • lodomeria Re: Ania Rubik 08.11.18, 03:00
        Komuś się chyba coś hamulcach moralnych poprzestawiało.
        Nie piszesz o lalce ani kawałku szynki, tylko o żywym, normalnym człowieku.
        • lalkaika Re: Ania Rubik 08.11.18, 03:13
          ojej a wyglada dziwnie,jest tyle pieknych polskich modelek,nie rozumiem jej fenomenu.
          • lodomeria Re: Ania Rubik 08.11.18, 03:30
            Się nad Misiewiczem zastanawiaj. Wygląda jeszcze dziwniej, nie prezentuje sobą NIC, a zarabia więcej niż top modelka.
            • lot_w_kosmos Re: Ania Rubik 08.11.18, 05:32
              Ale Rubik ma zaniedbania logopedyczne, ma też problem z żuchwą.
              Rodzice tu mocno zaniedbali sprawę od bardzo wczesnego dzieciństwa.
              Powinna była od maleństwa nosić aparat kształtujący właśnie wadę tej wysunietej szczęki.
              Plus porządny logopeda.

Rubik jest osobą publiczną, występuje i niestery musi liczyć się z tym, że ktoś różne rzeczy w niej oceni.
              Ba! Sprzedaje własne ciało, bo na taką robotę się zdecydowała. Więc to się u niej ocenia, a nie sam intelekt i osiągnięcia naukowe. Na dodatek sama oceniała inne kobiety w top model choćby. Nie rób halo więc udając, że to pisarka ktorej nie można oceniać po wyglądzie, bo czym innym handluje.
              • lodomeria Re: Ania Rubik 08.11.18, 13:55
                Od szczwgółowego wyliczania mankamentów urody modelce, to jest co najwyżej jej własna agencja, albo castingowcy, którzy się muszą zastanowić czy im taka pasuje, czy nie.

Uprawianie żadnego zawodu nie daje przyzwolenia na to, żeby anonimowe byty internetowe pisały o kimś per "aseksualna żyrafa", a już tym bardziej, żeby rozdysponowywały, na co powinno się wydać zarobione, oczywiście za duże jak na gust owych bytów, pieniądze.
                • 45rtg Re: Ania Rubik 08.11.18, 15:46
                  lodomeria napisała:

> Uprawianie żadnego zawodu nie daje przyzwolenia na to, żeby anonimowe byty inte
                  > rnetowe pisały o kimś per "aseksualna żyrafa", a już tym bardziej, żeby rozdysp

Uprawianie żadnego zawodu nie daje też przyzwolenia anonimowym bytom na pisanie o kimś, że jest "zjawiskowa" albo "fascynująca".
                • rosapulchra-0 Re: Ania Rubik 08.11.18, 19:48
                  Bzdury piszesz. To osoba publiczna, więc ludzie będą ją oceniać. Czasem lepiej, czasem gorzej, czy ci się to podoba, czy nie.
                  • chocolatemonster Re: Ania Rubik 08.11.18, 22:24
                    Ale sa granice i pisanie 'szkielet' o bardzo szczuplej modelce jest w tej samej kategorii (chamstwo) , co o modelce xxl 'pletwal blekitny'. Mozna przeciez napisac ' nie rozumiem fenomenu Anji Rubik, to nie moj typ' i tyle. Wkurza mnie przyzwolenie na chamstwo wobec osob uprawiajacych zawody 'publiczne' bo ' przeciez same chca'. Gucio chca i tyle.
                    • rosapulchra-0 Re: Ania Rubik 09.11.18, 00:18
                      Tylko że lodomeria rzuca się jak.. o coś, co sobie wyobraziła, a nie coś się wydarzyło. Jej rozmówczyni pisała o "efekcie aseksualnej żyrafy", a nie o "aseksualnej żyrafie". Kłania się jej (lodomerii, a nie rozmówczyni lodomerii) czytanie ze zrozumieniem.
                • kornelia_sowa Re: Ania Rubik 09.11.18, 10:29
                  Dla mnie wyglada jak aseksualna żyrafa.
                  Wolno mi tak uwazac.
                  • chocolatemonster Re: Ania Rubik 09.11.18, 10:40
                    To, jakich slow uzywasz na opisanie danej osoby swiadczy tylko o tobie, nie o opisywanej osobie.
                    • kornelia_sowa Re: Ania Rubik 09.11.18, 11:56
                      Slowo aseksualny jest obraźliwe, bo?

Bo jest przeciwienstwem "pelna seksapilu"?

Oa sama o sobie w wywiadzie powiedziala żyrafa.
          • manon.lescaut4 Re: Ania Rubik 08.11.18, 10:28
            Tak, tyle pięknych modelek. Na instagramie, w Dubaju, czy gdzie? Anja jest high fashion model, tam są inne standardy niż w Victoria’s Secret czy w magazynach dla panów. Twarz ma być ciekawa, plastyczna, gotowa na różne metamorfozy, a nie po prostu śliczna z pełnymi wargami i oczami lalki. Figure tez ma idealna do swojej pracy.
        • rosapulchra-0 Re: Ania Rubik 08.11.18, 19:45
          lodomeria napisała:

> Komuś się chyba coś hamulcach moralnych poprzestawiało.
          > Nie piszesz o lalce ani kawałku szynki, tylko o żywym, normalnym człowieku.

I ty narzekasz, że forum schodzi na psy?
        • kornelia_sowa Re: Ania Rubik 09.11.18, 10:33
          Żywi i normalni ludzie maja zalety i mankamenty urody.
          Wszyscy.
          Nie tylko Rubik

Ty tez.
          I ja
          I kazdy

Ona jest modelką. Zarabia na pokazywaniu mi i reszcie świata swojego wielkiego, długasnego ciala.
          To raczej tobie sie cos pomerdalo.
          Jak najbardziej mozna sie wypowiadac o kims kto pręzy sie do obiektywu i marzy o tym by caly swiat go ogladal.
          Co ty dziecko jestes, ze tego nie ogarniasz?

Czy moze dziwi cie, ze nie dla kazdego mobieta o wzroscie pólolbrzyma musi byc piekna?

W modellingu jest pożadana bo modelki takie maja byc.
          Tyle

• chocolatemonster Re: Ania Rubik 09.11.18, 10:41
            A co ty dziecko jestes (choc juz dzieci to ogarniaja), ze wlasne zdanie mozna wypowiedziec nie uwlaczajac nikomu?
            • kornelia_sowa Re: Ania Rubik 09.11.18, 12:03
              Ale przeciez uwazanie kogos za osobe aseksualną to tylko osobiste odczucie.
              Wyraźnie napisalam ze "wg mnie".
              Nawet dzieci potrafia czytac ze zrozumieniem i przetworzyc informacje.
              Nie musze uwazac kazdego za ociekajacego seksem.

Jest pytanie o Rubik-o tym jakie robi na nas wrazenie, to odpowiadam.Kobieta ktorej WG MNIE wzrost pozbawil seksapilu. I wysoka jak żyrafa.
              Wolisz "wielka"? Niech bedzie.
              Czy moze "ociupinke za wysoka"?

Czy o kazdym nalezy mowic ze jest pelen seksapilu?
              Jasne, na pewno tak robisz.

Żyrafą nazwala Rubik sie sama w ktoryms wywiadzie.
              Nie histerryzuj.
              Ty chyba nauczyciel jestes, bo masz ogromne sklonnosci do przesady, histerii i robienia problemu z byle czego.
              100% tej grupy zawodowej wykazuje te cechy. Pasujesz.
              • lodomeria Re: Ania Rubik 09.11.18, 12:08
                Wow, to już walisz nie tylko po Anji/modelkach ale też nauczyciele Ci się nie podobają...

I niestety sama toczysz nierówny bój nie tylko z poprawnym i zrozumiałym wyrażaniem się po poslu, ale też niestety nie stosujesz się do własnego postulatu czytania ze zrozumieniem.

I co tera?
    • saszanasza Re: Ania Rubik 08.11.18, 09:43
      Mnie przeraziło jak bardzo nienpotrafi śpiewać😉
    • znowu.to.samo Re: Ania Rubik 08.11.18, 10:34
      Bo modelka ma nie być klasycznie ładna, ma być charakterystyczna i czymś się wyróżniać, co dobrze widać na wybiegach
      • niu13 Re: Ania Rubik 08.11.18, 14:10
        Ona jest żywym dowodem, że sukcesu w tym zawodzie nie osiągnie się bez osobowości i inteligencji. Wywiady z nią świetnie się czyta, ona ma coś do powiedzenia, nie jest pustą lalą. Poza tym ma też sporą charyzmę i talent aktorski- to są cechy niezbędne u top modelki. Szkoda mi tylko, że się rozwiodła. Myślę, że jest bezdzietna z wyboru.
        • potworia Re: Ania Rubik 08.11.18, 18:29
          niu13 napisała:

> Szkoda mi tylko, że się rozwiodła.

Myślę, że parę osób się cieszy, że jest wolnasmile

• 45rtg Re: Ania Rubik 08.11.18, 18:48
          niu13 napisała:

> Ona jest żywym dowodem, że sukcesu w tym zawodzie nie osiągnie się bez osobowoś
          > ci i inteligencji. Wywiady z nią świetnie się czyta, ona ma coś do powiedzenia,

Błąd w logice. Ona jest co najwyżej żywym dowodem, że jakaś tam inteligencja nie przeszkadza w byciu medialną modelką.
          • niu13 Re: Ania Rubik 08.11.18, 20:26
            Nie rozumiem, z jakich powodów deprecjonujesz zawód top modelki?
            • 45rtg Re: Ania Rubik 08.11.18, 23:29
              niu13 napisała:

> Nie rozumiem, z jakich powodów deprecjonujesz zawód top modelki?

Tu nie ma co deprecjonować, praca jak praca, ale żaden to specjalny honor udostępniać swoje ciało za opłatą do robienia z nim biznesowo-artystycznych rzeczy. Ja bym się raczej zastanawiał, po cóż próbujesz tak bez sensu ten banalny zawód gloryfikować.
              • niu13 Re: Ania Rubik 09.11.18, 00:20
                Jeżeli banalnym nazywasz zawód, w którym zarabia się miliony i podróżuje po całym świecie, to kim sam jesteś? Kardynałem Dziwiszem?
                P.S wypowiadałam się o topie tego zawodu, nie o planktonie
                • 45rtg Re: Ania Rubik 09.11.18, 10:25
                  niu13 napisała:

> Jeżeli banalnym nazywasz zawód, w którym zarabia się miliony i podróżuje po cał

Tak, nazywam ten zawód banalnym. Niezależnie od tego, ile się da na nim zarobić. Chodzenie tam i z powrotem w różnych ubraniach, za to z jedną, sztywnie nijaką miną nie wymaga absolutnie niczego poza umiejętnością chodzenia we wskazanym kierunku i nieporuszania mięśniami mimicznymi.

> ym świecie, to kim sam jesteś? Kardynałem Dziwiszem?
                  > P.S wypowiadałam się o topie tego zawodu, nie o planktonie

Top tego zawodu robi dokładnie to samo, co plankton, tylko komuś tam personalnie bardziej sie spodobał w odpowiednim momencie i załapał się na większe pieniądze.
    • jolie Re: Ania Rubik 08.11.18, 19:48
      Nic mnie w niej nie hipnotyzuje. Ja lubię twarze ładne w sposób oczywisty, nie zachwyca mnie uroda charakterystyczna. Figurę ma bardzo fajną, jest szczupła z natury, ale żeby ją utrzymać i tak musi mało jeść (mówiła o tym wprost).
    • 18lipcowa3 Re: Ania Rubik 08.11.18, 20:02
      mnie razi ta jej straszna chudość
      wygląda niezdrowo
    • muchy_w_nosie Re: Ania Rubik 08.11.18, 20:14
      Pamiętacie jak mówiła Kasia Kowalska, ona chyba majątek wydała jako dorosła osoba żeby mówić normalnie.
      Z całym szacunkiem dla Ani, jak ona mówi to ja nic nie rozumię, może dlatego że moje uszy nie przyswajają takich dźwięków.
      • piekna_remedios4 Re: Ania Rubik 08.11.18, 21:14
        Rozumię big_grin
      • lodomeria Re: Ania Rubik 08.11.18, 22:12
        A jak ktoś nie zna ortografii, to niech najpierw się jej w końcu nauczy a dopiero potem zabiera się za publiczne pisanie. Moje oczy nie przyswajają takich bazgrołów.
        • 45rtg Re: Ania Rubik 09.11.18, 10:26
          lodomeria napisała:

> A jak ktoś nie zna ortografii, to niech najpierw się jej w końcu nauczy a dopie
          > ro potem zabiera się za publiczne pisanie. Moje oczy nie przyswajają takich baz
          > grołów.

Bazgroły to nieczytelny, brzydki kształt liter, a nie nieprawidłowy dobór liter w słowie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka