Dodaj do ulubionych

Miss Polonia 2018

11.11.18, 17:33
A tymczasem wybrano Miss Polonia 2018
https://bi.im-g.pl/im/5e/09/17/z24154206Q,Milena-Sadowska--Miss-Polonia-2018.jpg
Milena Sadowska ma 19 lat, interesują ją moda i konie.

Dla mnie ideałem byłby klon Anety Kręglickiej, ale w sumie o gustach się nie dyskutuje.
Bardziej zastanawia mnie, czy takie spektakle mają jeszcze sens?
Obserwuj wątek
    • simply_z Re: Miss Polonia 2018 11.11.18, 17:36
      Kręglicka wyładniała po 40-tce.., zresztą to był wybór polityczny..nie oszukujmy się.
      • janja11 Re: Miss Polonia 2018 11.11.18, 18:05
        simply_z napisała:

> Kręglicka wyładniała po 40-tce.., zresztą to był wybór polityczny..nie oszukujm
        > y się.

A mi tam się Kręglicka podoba nawet na tych starych fotach. Klasyczna ponadczasowa uroda.
        https://ocdn.eu/pulscms-transforms/1/YTuktkpTURBXy81OGUwOGQ1MDUxYTg2MjgyMDZlYmMyOTlhM2RlOGUzYi5qcGeSlQLNA8AAwsOVAgDNA8DCww
        • simply_z Re: Miss Polonia 2018 11.11.18, 19:05
          Przede wszystkim jest naturalna ( póżniejsze lata..robiony nosek).
          Dzisiejsze dziewczyny wyglądają jak od sztancy. Wielkie licówki, brwi typu drag queen.
          • aandzia43 Re: Miss Polonia 2018 11.11.18, 20:15
            simply_z napisała:

> Przede wszystkim jest naturalna ( póżniejsze lata..robiony nosek).
            > Dzisiejsze dziewczyny wyglądają jak od sztancy. Wielkie licówki, brwi typu drag
            > queen.

Przerobienie noska to akurat w jej przypadku dobre posunięcie.
            • nolus Re: Miss Polonia 2018 11.11.18, 23:59
              Kręglicka wygrała z wiadomych powodów, ale na pewno w koronie nie wyglądała jak "dziewczyna z przypadku". Jeśli któraś z naszych miss (wszystkich na przestrzeni lat) zasługiwała na koronę, to chyba naprawdę tylko ona.

I tak, zgadzam się, że jest to ponadczasowa uroda. I wspomaganie się zdobyczami medycyny estetyczniej (bo jak mniemam jakieś tam jest) wychodzi jej na tyle dobrze, że mogłaby podsyłać niektórym biednym celebrytkom namiary do swoich specjalistów...Faktycznie, wygląda lepiej niż za czasów tamtych wyborów i chyba w ogóle swojej młodości, ale bierzmy pod uwagę jedną kwestię, która miała na to na pewno spory wpływ - fatalna modę tamtych lat, czyli jeszcze lat 80. przecież: okropne fryzury, niedobrane do kształtu twarzy (wszechobecna chyba moda na "trwałą" na głowie; jakieś loczki czy inne "piorun w miotłę strzelił", które mało komu pasuje), koszmarne ciuchy z kiepskich (raczej) i tandetnych materiałów, o nie najlepszym fasonie i krzykliwym kolorze...No i nie zwracano tak uwagi na makijaż, chyba nie było to jeszcze taka, co by nie mówić "sztuka" (haha), jak dzisiaj. Dzisiaj to już zupełnie inne czasy, dające takie pole do popisu wszelkim makijażystom, wizażystom czy stylistom, że sami wiecie - z totalnie przeciętnej albo niespecjalnej dziewczyny można zrobić ładną albo piękną. Patrząc nawet na to zdjęcie Anety powyżej tylko potwierdza się to, co napisałam - o analizie kolorystycznej to chyba nikt wtedy nie słyszał tongue_out A obecnie ten rynek jest bardzo bogaty i kwitnie.

Oczywiście dzisiaj mamy też "odjazd" w drugą stronę - medycyna estetyczna dotarła "pod strzechy" i mamy zatrzęsienie...sztucznych ust, wypełniaczy w twarzy, sztucznych rzęs i brwi rysowanych markerem, ale i tak wolę to niż tamte stare czasy. BO przynajmniej jest wybór i przy tak dużej liczbie ludzi siedzących w tym biznesie, naprawdę można znaleźć osobę dobra w swym fachu - tym łatwiej, że oni wszędzie się reklamują ze swoimi "dziełami" (Instagram czy Facebook), więc mniej więcej wiadomo czego się spodziewać.

Wg mnie moda (jakkolwiek rozumiana - nieważne odzież,czy makijaż) lat 80., jak i 90. była koszmarna. Tzn. z lat 80. koszmarna, a w 90. - już raczej totalnie nijaka. Nic dziwnego, że większość gwiazd z tamtych lat wcale nie wyglądała najpiękniej w czasach swojej młodości, tylko trochę później - myślę, że dopiero z nadejściem XXI w. tongue_out. Chyba wtedy właśnie ruszyła cała ta machina mocno dopracowanego wizerunku gwiazd, które naprawdę powinny/muszą wyglądać i sztab makijażystów i stylistów stał się konieczny czy już nawet niezbędny wink .Wcześniej chyba nie przywiązywano do tego takiej wagi.
              • nolus Re: Miss Polonia 2018 12.11.18, 00:04
                nolus napisała:
                >
                > Oczywiście dzisiaj mamy też "odjazd" w drugą stronę - medycyna estetyczna dotar
                > ła "pod strzechy" i mamy zatrzęsienie...sztucznych ust, wypełniaczy w twarzy, s
                > ztucznych rzęs i brwi rysowanych markerem, ale i tak wolę to niż tamte stare cz
                > asy.

Chyba źle się wyraziłam, więc uściślę - wole większą dbałość w kontekście pielęgnacji (czyli mało drastycznych zabiegów mających na celu poprawić wygląd ciała/skóry), umiejętnie dobranego makijażu, ciuchów podkreślających sylwetkę i urodę, ale już nie : zaawansowanej chirurgii plastycznej i totalnej sztuczności, o której wspominałam (powiększone usta, implanty brody, teatralnie sztuczne rzęsy czy licówki nakładane "z marszu" u każdego).
              • snakelilith Re: Miss Polonia 2018 12.11.18, 00:18
                nolus napisała:

>
                Wcześniej chyba nie przywiązywano do tego takiej wagi.

Sorry, ale smolisz. W każdej epoce przywiązywano do tego wagę i uważano, ża aktualna moda jest najlepsza. Za 20 lat dziewczyny będą padać ze śmiechu widząc te dziejsze makijaże i to "zadbanie" będzie tak samo karykaturalne jest makijaż lat 80-tych, 90-tych, czy jeszcze wcześniejszy. Zresztą każda epoka ma różne trendy, dziś też nie każda laska ma grube krechy zmiast brwi, które świadczą raczej o bezguściu, a nie wyczuciu estetyki.
          • nolus Re: Miss Polonia 2018 12.11.18, 00:40
            simply_z napisała:

> Przede wszystkim jest naturalna ( póżniejsze lata..robiony nosek).
            > Dzisiejsze dziewczyny wyglądają jak od sztancy. Wielkie licówki, brwi typu drag
            > queen.

Chyba próbujemy brać przykład z krajów Ameryki Południowej, ale z marnym skutkiem - tam ten biznes to wręcz potęga wink I maja w tym tak duże doświadczenie, że często faktycznie udaje im się "wyhodować" całkiem niezłe twory. Trochę żartuję oczywiście, bo w końcu żarty o kobietach "transach" z wyglądu nie biorą się z niczego. Ale tak na serio to trudno nie dostrzec różnicy - u nas to nadal raczkujący biznes w porównaniu do nich. Na przestrzeni tylu lat w Brazylii czy innej Wenezueli nauczyli się robić wręcz idealne licówki i świetnie przedłużać/zagęszczać włosy i upiększać rożnymi trickami kosmetycznymi. Na temat figur,czyli sztucznych piersi i pośladków to już się jednak nie wypowiadam wink. U nas z kolei często wygląda to wszystko karykaturalnie i niestety straszy - te koszmarnie przedłużone włosy, nie do końca najlepsze efekty stomatologii estetycznej...
    • alpepe Re: Miss Polonia 2018 11.11.18, 17:36
      Nie, no, sponsorzy potrzebują nowych majtek w łóżku, spoko. Pewnie, że mają sens.
      • nolus Re: Miss Polonia 2018 12.11.18, 00:06
        alpepe napisała:

> Nie, no, sponsorzy potrzebują nowych majtek w łóżku, spoko. Pewnie, że mają sen
        > s.
        >
        No cóż. Cale szczęście, że za wybór trzech najładniejszych kandydatek w ostatnich latach (Rozalia Mancewicz/Marcelina Zawadzka/Paulina Krupińska) odpowiadała kobieta...
    • majenkir Re: Miss Polonia 2018 11.11.18, 17:39
      Jaka brzydka sukienka....
      • nolus Re: Miss Polonia 2018 12.11.18, 00:16
        majenkir napisała:

> Jaka brzydka sukienka....
        >

To jest standard na wyborach Miss u nas. Od wielu lat sie na to narzeka wink Podobno kandydatki, które wygrają często na własną rękę szykują i kompletują sobie garderobę, poświęcając na to własne pieniądze - biuro Miss jakoś niekoniecznie im w tym pomaga. A szkoda - myślę, że jednak nawet na polskim rynku jest już trochę firm odzieżowych, które ubierając taką kandydatkę jednak zapewnia sobie reklamę. Bo co jest nie tak z polskimi projektantami to już nie wiem...
    • arwena_11 Re: Miss Polonia 2018 11.11.18, 17:39
      Jeżeli ona została Miską - to jak wyglądała konkurencja? Naprawdę nie mamy w kraju ładnych dziewczyn? Chociaż pewnie mamy - tylko są za mądre żeby brać udział w tym targowisku.
      • janja11 Re: Miss Polonia 2018 11.11.18, 18:08
        Tu są pozostałe kandydatki
        www.misspolonia.com.pl/
        • arwena_11 Re: Miss Polonia 2018 11.11.18, 18:33
          To chyba były wybory najbrzydszej. Dużo dziewczyn ładniejszych tam było.
    • lot_w_kosmos Re: Miss Polonia 2018 11.11.18, 17:40
      Podibna do Agnieszki Popielewicz teraz Hyży.
      • nolus Re: Miss Polonia 2018 11.11.18, 19:32
        lot_w_kosmos napisała:

> Podibna do Agnieszki Popielewicz teraz Hyży.

Jeszcze bardziej do Izabeli Janachowskiej,czy jak jej tam - kiedys tancerki, a teraz ekspertki od organizacji ślubów, z programem w tv.
    • edelstein Re: Miss Polonia 2018 11.11.18, 17:42
      Ona ma 19lat?dalabym jej z 27
      • katja.katja Re: Miss Polonia 2018 11.11.18, 17:45
        O widzę, że dotarłaś do wieku gdzie młodsze kobiety Cię irytują big_grin
        • edelstein Re: Miss Polonia 2018 11.11.18, 17:55
          I to niby wywnioskowalos trollu po stwierdzeniu faktu,ze wyglada duzo starzej?lol,zalosny jestes
      • janja11 Re: Miss Polonia 2018 11.11.18, 17:47
        Hmm, no trudno się nie zgodzić. Wygląda poważniej niż wynika to z metryki. Może to kwestia zbyt intensywnego makijażu...
    • katja.katja Re: Miss Polonia 2018 11.11.18, 17:43
      Powinna być czarnoskóra. I walczyć o prawa LGBT.
      • potworia Re: Miss Polonia 2018 11.11.18, 18:14
        Rasista i homofob musi sobie od czasu do czasu strzyknąć jadem. Gdziekolwiek, choćby i w wątku o Miss Polonia.
    • starczy_tego Re: Miss Polonia 2018 11.11.18, 18:13
      eeeee serio? taki koński typ urody. nie moj typ.
    • nangaparbat3 Re: Miss Polonia 2018 11.11.18, 18:35
      Chyba jest bardzo zmęczona na tym zdjęciu. No i fatalna postarzająca szata sad

Tu wygląda zdecydowanie ładniej, chociaż kto te kiecki projektował, chyba chciał na złość dziewczynie zrobić

https://ocdn.eu/pulscms-transforms/1/KE3ktkqTURBXy8xMDM3NTI4Zjg2ODhkMTJmZTUzNTNkZDZiNjEyNjA4Zi5qcGVnkpUCzQPAAMLDlQIAzQPAwsM
    • anorektycznazdzira Re: Miss Polonia 2018 11.11.18, 19:12
      Fatalne zdjęcie i pomyłka z sukienką- pewnie dziewczyna jest znacznie ładniejsza niż to wynika z tej foty.
      Inna rzecz, że mamy takie czasy, że jak jakas panna chce zrobić karierę buzią i figurą, to nie idzie na wybory miss, tylko zostaje influenserką i otwiera profl na insta tongue_out
      To nie jest tak, że wszystkie dziewczyny nabrały godności i rozumu i nagle bojkotują konkursy mięsne dla sponsorów, one się przeniosły na inne miejsca ekspozycji.
      • majenkir Re: Miss Polonia 2018 12.11.18, 00:19
        anorektycznazdzira napisała:
        > jak jakas panna chce zrobić karierę buzią i figurą, to nie idzie na wybory miss, tylko zostaje influenserką

Jedno drugiemu nie przeszkadza, a wrecz przeciwnie wink.
        • anorektycznazdzira Re: Miss Polonia 2018 12.11.18, 10:19
          też prawda!
    • agnes_topesto Re: Miss Polonia 2018 12.11.18, 00:09
      a ja jestem ciekawa, jak wyglądaja te, ktore dziewczyne krytykują.
      pomysłałby kto, że tu same piękności siedzą...
      • taki-sobie-nick Re: Miss Polonia 2018 12.11.18, 00:11
        agnes_topesto napisała:

> a ja jestem ciekawa, jak wyglądaja te, ktore dziewczyne krytykują.

Jak by to ująć. One nie startują w wyborach miss.
        • nolus Re: Miss Polonia 2018 12.11.18, 01:01
          Dziewczyna zła nie jest, widziałam ją wcześniej i też zwróciła moja uwagę, więc...Ma fajna figurę i jeśli będzie nas reprezentować na Miss Universe, to ok - tam większa uwagę zwracają na figurę i tzw. ogólna prezencję, czyli dziewczyna
          musi być atrakcyjna, ale niekoniecznie śliczna. Nie musi być pięknością. Na Miss World to już co innego i jeśli ta dziewczyna wyląduje właśnie tam (a Miss Polonia odzyskało licencję na delegowanie na MW swoich kandydatek), to niestety będzie tam typowym "mięsem armatnim", że tak brzydko powiem.

Gdybym ja miała wybierać, to chyba wybrałabym jednak kogoś innego. Moim typem była ta dziewczyna :
          www.misspolonia.com.pl/finalistki/2-/-magdalena-kaczmarzyk
    • mae224 Re: Miss Polonia 2018 12.11.18, 11:00
      Może, może... gdyby miała naturalny kolor włosów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka