Dodaj do ulubionych

Mam dola :(

06.12.18, 20:01
Nie dość, ze nadal nie mam okresu, mimo negatywnych testów ciążowych, to jeszcze dostałam „alergii” na jedyny alk który lubię czyli czerwone wytrawne wino. Moje policzki od 3 dni są jak zywy ogień. Mam ochotę na lampkę ale się boje konsekwencji sad słodyczy nie jem, prowadzę raczej ascetyczny i zdrowy tryb życia. Wino było moja przyjemnością, jak dla większości czekolada i pączki. Co mi teraz pozostanie?!
Obserwuj wątek
    • 21mada Re: Mam dola :( 06.12.18, 20:05
      Spróbuj innego wina. Na KAŻDE czerwone jesteś uczulona?
      • ruckola Re: Mam dola :( 06.12.18, 20:08
        Serio? Mam ryzykować i próbować na własnej twarzy? No jakoś nie mam ochoty.
        • 21mada Re: Mam dola :( 06.12.18, 20:13
          A skąd wiesz ze to w ogóle od wina?
          • mary_lu Re: Mam dola :( 06.12.18, 20:20
            A w dodatku moźe to nie być alergia.
    • mary_lu Re: Mam dola :( 06.12.18, 20:05
      Testy sikane czy z krwi? Co do wina - bardzo dobrze, alkohol to rozwalacz organizmów, nie wiem dlaczego tak bagatelizowany jeśli pity w niewielkich ilościach.
      • ruckola Re: Mam dola :( 06.12.18, 20:09
        Sikane. A co z mundrościami o dobroczynnym wpływie flawonoidów na układ krwionośny?
        • czarniejszaalineczka Re: Mam dola :( 06.12.18, 20:15
          sa w owocach i warzywach
          nie trzeba ich koniecznie mieszac z alko
        • mary_lu Re: Mam dola :( 06.12.18, 20:16
          To zrób z krwi, jeśli sikany pokazuje uparcie coś sprzecznego z Twoimi odczuciami, te test dają fałszywie negatywne wyniki nie tak rzadko.

Flawonoidy flawonoidami, popraw sobie skład krwi inaczej, ja widuje co chwila kobiety, które zrujnowały sobie zdrowie codziennymi 2-3 porcjami alkoholu na dobę. Więc niby jak komuś 1 dawka ma nie szkodzić, tylko krewkę poprawiać. Jak wątroba będzie szwankować, to już niewiele pomogą, a zwłaszcza flawonoidy z wina.
          • ruckola Re: Mam dola :( 06.12.18, 20:22
            Morfologię mam cacy. Moja dieta to głównie zielone warzywa.
            • mary_lu Re: Mam dola :( 06.12.18, 20:29
              Nie wątpię. Wątroba ma to do siebie, że doskonale się regeneruje. Aż pewnego dnia okazję się, że już na usg wygląda fatalnie. Zdrową dietę z alkoholem to moźna sobie o kant tylka...
            • ruckola Re: Mam dola :( 07.12.18, 07:23
              Usg ostatnio tez miałam robione (w październiku) jest normalna. Ale zauważyłam ze ogólnie coraz więcej rzeczy mi szkodzi. Ostatnio po owocach morza w tempurze 4 dni wyglądałam jak w 6mcu ciazy i byłam opuchnięta i miałam zgagę.
              • katja.katja Re: Mam dola :( 07.12.18, 08:00
                Zbadałaś tarczycę? Mi od pewnego czasu osłabła głowa do alkoholu, okazało się, że mam niedoczynność.
            • katja.katja Re: Mam dola :( 07.12.18, 08:00
              A gdzie mięso?
        • stwory_z_mchu Re: Mam dola :( 06.12.18, 20:16
          Mi wychodziły negatywne przez ponad miesiąc od zapłodnienia. A czułam, że coś jest nie halo i zrobiłam że 4. Takie, co niby po 6 dniach wykrywają. Więc wiesz.
          • ruckola Re: Mam dola :( 06.12.18, 20:22
            Wiem. Przy drugim tez tak miałam uncertain
    • jak_matrioszka Re: Mam dola :( 06.12.18, 20:19
      Czysty spirytus wink I czytanie.
      • ruckola Re: Mam dola :( 06.12.18, 20:23
        Chcesz mnie zabić smile
        • jak_matrioszka Re: Mam dola :( 06.12.18, 20:47
          Albo wzmocnić smile

Ja też mam problem z czerwonyn winem, jak i z wiekszościa alkoholi. Bardzo mam czasem ochote usiaść ze szklaneczka czegoś z pradem i posiedzieć saczac zawartość. Tylko mi to wszystko nie smakuje!
          • same-old_mona Re: Mam dola :( 06.12.18, 22:12
            Nawet amaretto? suspicious
            • ruckola Re: Mam dola :( 07.12.18, 07:24
              Fuuuu nie cierpię słodkich alko. Nie wiem co ludzie widza w tych wszystkich likierach
              • same-old_mona Re: Mam dola :( 07.12.18, 07:52
                Ja tylko amaretto lubię ze słodkich. Ale ja Lubie wszelkie migdałowe twory :p
        • ginger.ale Re: Mam dola :( 06.12.18, 20:50
          Nie, uważa Cię za damę!
          • ruckola Re: Mam dola :( 07.12.18, 07:21
            big_grin mistrzu!
    • lot_w_kosmos Re: Mam dola :( 06.12.18, 20:26
      Witaj w klubie uczulonych na alkohol.
      Przygotuj się na to, że na tym winie może się nie skończyć....
    • alpepe Re: Mam dola :( 06.12.18, 20:44
      a dlaczego nie białe? Ja czerwonego też nie mogę, z tych samych powodów, za dużo histaminy mi się wydziela i kaplica. Ale białe, to już coś innego. Aha, ja w ciąży z drugą córką miałam niesamowitą ochotę na białe martini, to był 5. miesiąc i sobie kupiłam i wypiłam, jedno, ale normalnie musiałam, a martini pijam raz na ruski rok.
      • kragina Re: Mam dola :( 06.12.18, 21:07
        Przyznajesz sie do picia alkoholu w ciąży, grubo.
        • pani_tau Re: Mam dola :( 06.12.18, 22:22
          Raz, bo bo ją z nagła sparło. Gorzej gdyby pila regularnie.
          Ile to razy słyszalam od wykształconych kobiet, że kieliszek wina wypijany w ciazy absolutnie nikomu nie szkodzi. W ogóle czerwone wino wedlug wielu osob powinno byc sklasyfikowane jako lek, bo to i antyutleniacze i flawonoidy i co tam jeszcze. Jak tam raz cos miauknelam o etanolu to prawie mnie jedna z drugą zabiły.
          • znowu.to.samo Re: Mam dola :( 06.12.18, 22:30
            No ja czytałam że nawet ten raz - to o jeden raz za dużo dla dopiero co rozwijającego się układu nerwowego płodu.
          • kanna Re: Mam dola :( 06.12.18, 22:34
            > Raz, bo bo ją z nagła sparło. Gorzej gdyby pila regularnie.

FAS się bierze z tego, ze ktoś się napije raz, a porządnie uncertain
            • kragina Re: Mam dola :( 07.12.18, 08:20
              No właśnie nie wiadomo czy od porządnie, czy od łyczka, czy od pół szklanki. Dlatego nie pije się w ogóle.
              Na forum same wunskie specjalistki ale nadal pokutuje "kiedyś to... i się żyło", wychodzi przy okazji dyskusji o fotelikach, piciu w ciąży itp.
      • ruckola Re: Mam dola :( 07.12.18, 07:26
        Nie wiem. Białe jakoś mi bardziej latem pasuje - z lodem i wodą gazowaną. A i tak wole czerwone. Trudno. Jakos przeżyje.
    • pani_tau Re: Mam dola :( 06.12.18, 22:23
      A testy sikane nie robi sie po miesiącu od brakującej miesiaczki a nie tydzień po stosunku?
      • kanna Re: Mam dola :( 06.12.18, 22:35
        Testy sikane w dniu planowanej miesiączki można (jeśli się nie pojawi)
    • mamablue Re: Mam dola :( 06.12.18, 22:45
      Pocieszam. Współczuję. Będzie lepiej, niech tylko ta jesień już minie smile
    • anberte1 Re: Mam dola :( 06.12.18, 23:25
      Skoro masz dola, ktory moze byc jednym z objawow PMS to prawdopodobnie jednak nie jestes w ciazy...a wiec usmiechnij sie, dol minie!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka