mum2004 Re: Profesor Dębski 11.12.18, 21:43 Jacek Wojciechowicz podaje, że prof jest w szpitalu i walczy! Odpowiedz Link Zgłoś
katja.katja Re: Profesor Dębski 11.12.18, 21:46 Przykre, ale raczej niemożliwe, sprawdzałam na kilku innych portalach, niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
tt-tka Re: Profesor Dębski 11.12.18, 21:51 mum2004 napisała: > Jacek Wojciechowicz podaje, że prof jest w szpitalu i walczy! matko, zaciskam oba kciuki z calego serca ! Nic wiecej nie moge , to choc tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Profesor Dębski 11.12.18, 21:49 Ciekawe kto teraz bedzie głosem rozsądku. Znam dwie dziewczyny, ktorymi sie opiekował. Jedna była w ciazy, płód miał wadę letalną. Jak ją lekarze zbywali to jest temat na ksiązke, pojechała do Wawy i prof. Dębski potraktował ja jak człowieka. Pomógł. Nie oceniał. Druga była w ciązy zagrożonej, opiekował sie nią, dziecko donosiła. Odpowiedz Link Zgłoś
panna.anna.4 Re: Profesor Dębski 11.12.18, 21:58 Po pierwsze to fejk, wyborcza dała plamę. Po drugie, szambo na Twitterze już wylało, kaja godek "wspaniałomyślnie" modli się za tego lobbystę aborcji,chociaż wiadomo jaki jest jego los.. Odpowiedz Link Zgłoś
kaka-llina Re: Profesor Dębski 11.12.18, 22:09 Mam nadzieję, że wyjdzie z tego i będzie mógł dalej pracować bo jest bardzo w Polsce potrzebny. Odpowiedz Link Zgłoś
lot_w_kosmos Re: Profesor Dębski 11.12.18, 22:07 Na wp. Pl piszą, że walczy o życie i podają, że info o śmierci to błędna informacja i przepraszaja, że powtorzyli... Odpowiedz Link Zgłoś
filipianka Re: Profesor Dębski 11.12.18, 22:08 co prawda nie wierzę w przesady, ale mam nadzieję że jak go usmiercili za zycia to bedzie długo żył Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Profesor Dębski 11.12.18, 22:11 Też nam nadzieję i modle się za niego. Wielki człowiek, poznałam osobiście tego lekarza wielkiego formatu. Oby dał radę... Odpowiedz Link Zgłoś
woda.cynamonowa Re: Profesor Dębski 11.12.18, 22:38 Nie jestem pewna czy taka osoba chciałaby żyć na ćwierć gwizdka, a tak wygląda życie po udarze. Jeśli już musisz się modlić to pomódl się, żeby mógł decydować o sobie, bo poszanowanie tego prawa u innych wyróżniało go i budziło szacunek. Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: Profesor Dębski 11.12.18, 23:16 Wygląda albo i nie wygląda. Moja mająca ponad 80 lat ciotka wyszła z udaru prawie bez szwanku, choć przez kilka dni była nieprzytomna. Ponad 70-letni sąsiad miał kłopoty z mówieniem, ale poza tym funkcjonował normalnie, łącznie z prowadzeniem - w ograniczonym co prawda zakresie - pracy naukowej.Także nadzieja jest. Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: Profesor Dębski 12.12.18, 10:09 Tez mam taka nadzieje, oby doszedł do siebie i był sprawny. A chociaż samowystarczalny, jeśli nie da się inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie.plum Re: Profesor Dębski 11.12.18, 22:19 nietuzinkowa, nieoczywista postać. żal jego dzieci. znałam je ze szkoly. Odpowiedz Link Zgłoś
katja.katja Re: Profesor Dębski 12.12.18, 08:10 W normalnym, przyjaznym pod tym względem kobietom kraju byłby po prostu wybitnym specjalistą w swojej dziedzinie i tyle. W tym był /jest kimś więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
kiddy Re: Profesor Dębski 12.12.18, 14:26 No nieoczywista. O jego charakterze i traktowaniu pacjentek oraz personelu nie słyszałaś? Jest wybitnym specjalistą, tego nikt mu nie odmawia, ale nie jest ideałem. Odpowiedz Link Zgłoś
kiddy Re: Profesor Dębski 12.12.18, 14:49 Oczywiście, że nie. Tylko po co się oburzać, gdy ktoś pisze o profesorze, że jest nieoczywisty. Odpowiedz Link Zgłoś
katja.katja Re: Profesor Dębski 12.12.18, 16:42 W takim razie tym bardziej żaden z działających szpitali i leczących lekarzy określonej specjalności nie powinien odmawiać kobiecie legalnej aborcji by miała wybór i mogła wybrać np. miłego lekarza. Cyrki z aborcją pozbawiają kobiety resztek godności w tym trudnym dla nich czasie. Odpowiedz Link Zgłoś
umzak Re: Profesor Dębski 20.12.18, 18:31 Bzdury. Rodziłam w pazdzierniku i przychodził donas na oddział po porodzie .Bardzo zyczliwy człowiek. Jak trakuje personel - nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
ira_08 Re: Profesor Dębski 12.12.18, 12:20 Wstydziłabyś się, jesteś okropna. Fantastyczny człowiek, ostoja rozsądku w oparach kadzidła. Wiem, że zmusiłabyś do rodzenia za wszelką cenę, ale to twój problem, nie jego, nie jego pacjentek. No i on NIE UMARŁ. Odpowiedz Link Zgłoś
woda.cynamonowa Re: Profesor Dębski 11.12.18, 22:23 Szok. Prawdziwy szok. Zwykle smierć obcych, choć znanych osób po mnie spływa, ale to był mądry, wspaniały, odważny człowiek. Ogromna strata. Czuje złość, że odszedł ktoś taki, a nie jakaś kreatura Odpowiedz Link Zgłoś
nutella_fan Re: Profesor Dębski 11.12.18, 22:25 Widziałam, straszne.... Czyżby zawał? Odpowiedz Link Zgłoś
zosia_1 Re: Profesor Dębski 11.12.18, 22:34 Info było, że jest w szpitalu i walczyli o życie ale żyje Odpowiedz Link Zgłoś
zosia_1 Re: Profesor Dębski 11.12.18, 22:35 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,24267600,romuald-debski-walczy-o-zycie-rodzina-wydala-oswiadczenie.html#s=BoxOpLink Odpowiedz Link Zgłoś
srebrnarybka Re: Profesor Dębski 11.12.18, 22:50 Podobno pomyłka. Tzn. jest w bardzo ciężkim stanie, ale żyje, a wiadomość o śmierci była przedwczesna. No i daj Boże, by przeżył. Odpowiedz Link Zgłoś
woda.cynamonowa Re: Profesor Dębski 11.12.18, 23:01 Pod warunkiem, że będzie żył godnie. Człowiek całe życie ratował ludzi przed wegetacją, walczył o wolność wyboru, tłumaczył różne rzeczy, a w kryzysowej sytuacji nikt o tym nie pamięta. Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa Re: Profesor Dębski 11.12.18, 23:05 nie zapędzaj się (jak to, niestety, po pierwszym poście zrobiło wiele, i ja) po udarze nie każdy zamienia się w roślinę Odpowiedz Link Zgłoś
woda.cynamonowa Re: Profesor Dębski 11.12.18, 23:12 Niewielu ludzi po ciężkim udarze, a niestety o takim raczej mowa, jeśli pojawiły się pogłoski o śmierci, żyje ma poziomie na którym świadomie zgodziliby się żyć. Pomyśl czego chcisłabyś dla siebie Odpowiedz Link Zgłoś
ingryd Re: Profesor Dębski 11.12.18, 22:53 Chyba nie, jest w powaznym stanie, ale zyje Odpowiedz Link Zgłoś
ida_listopadowa Re: Profesor Dębski 11.12.18, 23:16 Wp.pl podaje, że informację o śmierci potwierdził im nie kto inny niż... Lew-Starowicz. Nie ma facet dobrego tygodnia Odpowiedz Link Zgłoś
spirit_of_africa Re: Profesor Dębski 11.12.18, 23:34 Dziewczyny ale skąd wiadomo ze to był udar? Odpowiedz Link Zgłoś
maniga Re: Profesor Dębski 12.12.18, 00:59 Nieszczęśliwy wypadek w domu. Zbieg fatalnych okoliczności, który doprowadził do nieszczęścia i to raczej nieodwracalnego. Naprawdę trzeba cudu... Nieszczęście dla doktora Dębskiego, dla rodziny. I dla pacjentek, które często mogły liczyć tylko na jego mądrość i rozsądek i które znajdowały pomoc w jego klinice, kiedy wszyscy inni chowali głowę w piasek. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: Profesor Dębski 12.12.18, 01:49 A skąd takie informacje? Enigmatycznie brzmi. Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa Re: Profesor Dębski 12.12.18, 01:35 aankaa 11.12.18, 21:05 pozostaje mieć nadzieję, że wykształcił godnych następców jeśli był "ostatnim sprawiedliwym" to panie mają przerąbane === powtórzę - oby wykształcił wieści z netu - Panie Profesorze, zdrowia !!! Odpowiedz Link Zgłoś
katie3001 Re: Profesor Dębski 12.12.18, 06:56 Walczy o życie. Wiele kobiet zawdzięcza mu życie swoich dzieci. Ja się cieszę, że nie musiałam być pacjentką profesora bo moja ciąża przebiega ok. Ale na wszelki wypadek wizyty miałam umówione u żony profesora. Za duża strata, trzymam kciuki za powrót do zdrowia i powrót do aktywności zawodowej gdyż są kobiety, która potrzebują lub będą potrzebowały jego pomocy. Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Profesor Dębski 12.12.18, 07:19 Nie tylko Gazeta dała plamę. Wczoraj na WP też była informacja o smierci doktora. Odpowiedz Link Zgłoś
katja.katja Re: Profesor Dębski 12.12.18, 07:46 Na kilku portalach, jeszcze Fakt i jakiś "medyczny" serwis. Odpowiedz Link Zgłoś
lily_evans11 Re: Profesor Dębski 12.12.18, 07:51 Profesor walczy wciąż o życie. Gazeciani stażysci się popisali że hej. Odpowiedz Link Zgłoś
bergamotka77 Re: Profesor Dębski 12.12.18, 10:52 To prawda. Obciach i wtopa uśmiercić człowieka. Oby żył i doszedł do siebie... Ogromnie go polubilam i szanuje niezwykle. Dzięki niemu mam drugiego synka... Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Profesor Dębski 12.12.18, 08:06 To jest fake news! Profesor leży w szpitalu i walczy o życie. Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Profesor Dębski 12.12.18, 09:55 Czytałyście "kondolencje" Kai Godek? Żenada to za mało powiedziane. Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: Profesor Dębski 12.12.18, 10:05 Chora kobieta, zajelaby się leczeniem zamiast polityka Odpowiedz Link Zgłoś
joanna266 Re: Profesor Dębski 12.12.18, 10:57 To jest niepotwierdzona informacja. Profesor wciąż walczy o życie Odpowiedz Link Zgłoś
aerra Re: Profesor Dębski 12.12.18, 11:57 Ej, zaraz, na stronie kliniki żona pisała, że jest w szpitalu i walczy o życie, ale żyje! Weźcie go nie uśmiercajcie za wcześnie. Odpowiedz Link Zgłoś
cruella_demon Re: Profesor Dębski 12.12.18, 12:21 Jeżeli reanimacja faktycznie trwała 40 minut, to nawet jeżeli przeżyje do pracy raczej nie wróci. Ogromna strata dla polskich kobiet. Odpowiedz Link Zgłoś
katja.katja Re: Profesor Dębski 12.12.18, 13:30 Czy znajdzie się lekarz, który nie tylko będzie pomagał kobietom, ale nie będzie się bał o tym otwarcie mówić w mediach? Niestety nie kojarzę nikogo innego. Odpowiedz Link Zgłoś
olena.s Re: Profesor Dębski 12.12.18, 14:35 Na przykład dr Południewski - dawny szef TRR - ale on nie pracuje w szpitalu. Odpowiedz Link Zgłoś
agata_abbott Re: Profesor Dębski 12.12.18, 13:34 Podobno niekoniecznie... wiadomosci.wp.pl/nieprawdziwa-informacja-o-smierci-prof-romualda-debskiego-lew-starowicz-komentuje-6326708761024129a ? Odpowiedz Link Zgłoś
mia_mia Re: Profesor Dębski 20.12.18, 09:35 Niestety, Profesor odszedł. Cudu nie było. Straszna strata. Odpowiedz Link Zgłoś
zeldaf Re: Profesor Dębski 20.12.18, 09:46 Autentycznie chce mi się płakać. On mi dawał namiastkę poczucia bezpieczeństwa wśród tych wszystkich oszołomów. To takie niesprawiedliwe(( Odpowiedz Link Zgłoś
rulsanka Re: Profesor Dębski 20.12.18, 10:05 Tak niewielu jest wielkich specjalistów i równocześnie osób posiadających wielką odwagę. Ogromny żal. Odpowiedz Link Zgłoś