Dodaj do ulubionych

Profesor Dębski

• mum2004 Re: Profesor Dębski 11.12.18, 21:43
      Jacek Wojciechowicz podaje, że prof jest w szpitalu i walczy!
      • katja.katja Re: Profesor Dębski 11.12.18, 21:46
        Przykre, ale raczej niemożliwe, sprawdzałam na kilku innych portalach, niestety...
        sad
      • tt-tka Re: Profesor Dębski 11.12.18, 21:51
        mum2004 napisała:

> Jacek Wojciechowicz podaje, że prof jest w szpitalu i walczy!

matko, zaciskam oba kciuki z calego serca ! Nic wiecej nie moge , to choc tyle.
    • hanusinamama Re: Profesor Dębski 11.12.18, 21:49
      Ciekawe kto teraz bedzie głosem rozsądku. Znam dwie dziewczyny, ktorymi sie opiekował. Jedna była w ciazy, płód miał wadę letalną. Jak ją lekarze zbywali to jest temat na ksiązke, pojechała do Wawy i prof. Dębski potraktował ja jak człowieka. Pomógł. Nie oceniał. Druga była w ciązy zagrożonej, opiekował sie nią, dziecko donosiła.
      • aleksa0 Re: Profesor Dębski 11.12.18, 23:16
        Niech mu się uda ....
    • panna.anna.4 Re: Profesor Dębski 11.12.18, 21:58
      Po pierwsze to fejk, wyborcza dała plamę.
      Po drugie, szambo na Twitterze już wylało, kaja godek "wspaniałomyślnie" modli się za tego lobbystę aborcji,chociaż wiadomo jaki jest jego los..
      • kaka-llina Re: Profesor Dębski 11.12.18, 22:09
        Mam nadzieję, że wyjdzie z tego i będzie mógł dalej pracować bo jest bardzo w Polsce potrzebny.
    • lot_w_kosmos Re: Profesor Dębski 11.12.18, 22:07
      Na wp. Pl piszą, że walczy o życie i podają, że info o śmierci to błędna informacja i przepraszaja, że powtorzyli...
    • filipianka Re: Profesor Dębski 11.12.18, 22:08
      co prawda nie wierzę w przesady, ale mam nadzieję że jak go usmiercili za zycia to bedzie długo żył
      • bergamotka77 Re: Profesor Dębski 11.12.18, 22:11
        Też nam nadzieję i modle się za niego. Wielki człowiek, poznałam osobiście tego lekarza wielkiego formatu. Oby dał radę...
        • woda.cynamonowa Re: Profesor Dębski 11.12.18, 22:38
          Nie jestem pewna czy taka osoba chciałaby żyć na ćwierć gwizdka, a tak wygląda życie po udarze. Jeśli już musisz się modlić to pomódl się, żeby mógł decydować o sobie, bo poszanowanie tego prawa u innych wyróżniało go i budziło szacunek.
          • mdro Re: Profesor Dębski 11.12.18, 23:16
            Wygląda albo i nie wygląda. Moja mająca ponad 80 lat ciotka wyszła z udaru prawie bez szwanku, choć przez kilka dni była nieprzytomna. Ponad 70-letni sąsiad miał kłopoty z mówieniem, ale poza tym funkcjonował normalnie, łącznie z prowadzeniem - w ograniczonym co prawda zakresie - pracy naukowej.Także nadzieja jest.
        • sofia_87 Re: Profesor Dębski 12.12.18, 10:09
          Tez mam taka nadzieje, oby doszedł do siebie i był sprawny. A chociaż samowystarczalny, jeśli nie da się inaczej.
    • stephanie.plum Re: Profesor Dębski 11.12.18, 22:19
      nietuzinkowa, nieoczywista postać.

żal jego dzieci. znałam je ze szkoly.
      • katja.katja Re: Profesor Dębski 12.12.18, 08:10
        W normalnym, przyjaznym pod tym względem kobietom kraju byłby po prostu wybitnym specjalistą w swojej dziedzinie i tyle.
        W tym był /jest kimś więcej.
      • triss_merigold6 Re: Profesor Dębski 12.12.18, 10:55
        Nieoczywista?!
        • kiddy Re: Profesor Dębski 12.12.18, 14:26
          No nieoczywista. O jego charakterze i traktowaniu pacjentek oraz personelu nie słyszałaś? Jest wybitnym specjalistą, tego nikt mu nie odmawia, ale nie jest ideałem.
          • ira_08 Re: Profesor Dębski 12.12.18, 14:38
            A są ideały?
            • kiddy Re: Profesor Dębski 12.12.18, 14:49
              Oczywiście, że nie. Tylko po co się oburzać, gdy ktoś pisze o profesorze, że jest nieoczywisty.
          • katja.katja Re: Profesor Dębski 12.12.18, 16:42
            W takim razie tym bardziej żaden z działających szpitali i leczących lekarzy określonej specjalności nie powinien odmawiać kobiecie legalnej aborcji by miała wybór i mogła wybrać np. miłego lekarza.
            Cyrki z aborcją pozbawiają kobiety resztek godności w tym trudnym dla nich czasie.
          • umzak Re: Profesor Dębski 20.12.18, 18:31
            Bzdury. Rodziłam w pazdzierniku i przychodził donas na oddział po porodzie .Bardzo zyczliwy człowiek. Jak trakuje personel - nie wiem
            • kiddy Re: Profesor Dębski 20.12.18, 18:58
              Ale co bzdury?
      • ira_08 Re: Profesor Dębski 12.12.18, 12:20
        Wstydziłabyś się, jesteś okropna. Fantastyczny człowiek, ostoja rozsądku w oparach kadzidła. Wiem, że zmusiłabyś do rodzenia za wszelką cenę, ale to twój problem, nie jego, nie jego pacjentek.

No i on NIE UMARŁ.
    • woda.cynamonowa Re: Profesor Dębski 11.12.18, 22:23
      Szok. Prawdziwy szok. Zwykle smierć obcych, choć znanych osób po mnie spływa, ale to był mądry, wspaniały, odważny człowiek. Ogromna strata. Czuje złość, że odszedł ktoś taki, a nie jakaś kreaturauncertain
    • nutella_fan Re: Profesor Dębski 11.12.18, 22:25
      Widziałam, straszne.... Czyżby zawał?
    • zosia_1 Re: Profesor Dębski 11.12.18, 22:34
      Info było, że jest w szpitalu i walczyli o życie ale żyje
    • zosia_1 Re: Profesor Dębski 11.12.18, 22:35
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,24267600,romuald-debski-walczy-o-zycie-rodzina-wydala-oswiadczenie.html#s=BoxOpLink
    • srebrnarybka Re: Profesor Dębski 11.12.18, 22:50
      Podobno pomyłka. Tzn. jest w bardzo ciężkim stanie, ale żyje, a wiadomość o śmierci była przedwczesna. No i daj Boże, by przeżył.
      • woda.cynamonowa Re: Profesor Dębski 11.12.18, 23:01
        Pod warunkiem, że będzie żył godnie. Człowiek całe życie ratował ludzi przed wegetacją, walczył o wolność wyboru, tłumaczył różne rzeczy, a w kryzysowej sytuacji nikt o tym nie pamięta.
        • aankaa Re: Profesor Dębski 11.12.18, 23:05
          nie zapędzaj się (jak to, niestety, po pierwszym poście zrobiło wiele, i ja)
          po udarze nie każdy zamienia się w roślinę
          • woda.cynamonowa Re: Profesor Dębski 11.12.18, 23:12
            Niewielu ludzi po ciężkim udarze, a niestety o takim raczej mowa, jeśli pojawiły się pogłoski o śmierci, żyje ma poziomie na którym świadomie zgodziliby się żyć.
            Pomyśl czego chcisłabyś dla siebie
    • ingryd Re: Profesor Dębski 11.12.18, 22:53
      Chyba nie, jest w powaznym stanie, ale zyje
    • iberka Re: Profesor Dębski 11.12.18, 23:08
      Jest w szpitalu, walczy o życie
    • ida_listopadowa Re: Profesor Dębski 11.12.18, 23:16
      Wp.pl podaje, że informację o śmierci potwierdził im nie kto inny niż... Lew-Starowicz. Nie ma facet dobrego tygodnia
    • spirit_of_africa Re: Profesor Dębski 11.12.18, 23:34
      Dziewczyny ale skąd wiadomo ze to był udar?
      • maniga Re: Profesor Dębski 12.12.18, 00:59
        Nieszczęśliwy wypadek w domu. Zbieg fatalnych okoliczności, który doprowadził do nieszczęścia i to raczej nieodwracalnego. Naprawdę trzeba cudu...
        Nieszczęście dla doktora Dębskiego, dla rodziny. I dla pacjentek, które często mogły liczyć tylko na jego mądrość i rozsądek i które znajdowały pomoc w jego klinice, kiedy wszyscy inni chowali głowę w piasek.
        • kropkaa Re: Profesor Dębski 12.12.18, 01:49
          A skąd takie informacje?
          Enigmatycznie brzmi.
    • aankaa Re: Profesor Dębski 12.12.18, 01:35
      aankaa 11.12.18, 21:05
      pozostaje mieć nadzieję, że wykształcił godnych następców
      jeśli był "ostatnim sprawiedliwym" to panie mają przerąbane

===
      powtórzę - oby wykształcił

wieści z netu - Panie Profesorze, zdrowia !!!
    • katie3001 Re: Profesor Dębski 12.12.18, 06:56
      Walczy o życie. Wiele kobiet zawdzięcza mu życie swoich dzieci. Ja się cieszę, że nie musiałam być pacjentką profesora bo moja ciąża przebiega ok. Ale na wszelki wypadek wizyty miałam umówione u żony profesora. Za duża strata, trzymam kciuki za powrót do zdrowia i powrót do aktywności zawodowej gdyż są kobiety, która potrzebują lub będą potrzebowały jego pomocy.
      • karme-lowa Re: Profesor Dębski 12.12.18, 07:19
        Nie tylko Gazeta dała plamę. Wczoraj na WP też była informacja o smierci doktora.
        • katja.katja Re: Profesor Dębski 12.12.18, 07:46
          Na kilku portalach, jeszcze Fakt i jakiś "medyczny" serwis.
    • lily_evans11 Re: Profesor Dębski 12.12.18, 07:51
      Profesor walczy wciąż o życie. Gazeciani stażysci się popisali że hej.
      • bergamotka77 Re: Profesor Dębski 12.12.18, 10:52
        To prawda. Obciach i wtopa uśmiercić człowieka. Oby żył i doszedł do siebie... Ogromnie go polubilam i szanuje niezwykle. Dzięki niemu mam drugiego synka...
    • lauren6 Re: Profesor Dębski 12.12.18, 08:06
      To jest fake news!

Profesor leży w szpitalu i walczy o życie.
    • wapaha Re: Profesor Dębski 12.12.18, 09:37
      fake
      • karme-lowa Re: Profesor Dębski 12.12.18, 09:55
        Czytałyście "kondolencje" Kai Godek?
        Żenada to za mało powiedziane.
        • sofia_87 Re: Profesor Dębski 12.12.18, 10:05
          Chora kobieta, zajelaby się leczeniem zamiast polityka
    • joanna266 Re: Profesor Dębski 12.12.18, 10:57
      To jest niepotwierdzona informacja. Profesor wciąż walczy o życie
    • aerra Re: Profesor Dębski 12.12.18, 11:57
      Ej, zaraz, na stronie kliniki żona pisała, że jest w szpitalu i walczy o życie, ale żyje!
      Weźcie go nie uśmiercajcie za wcześnie.
    • cruella_demon Re: Profesor Dębski 12.12.18, 12:21
      Jeżeli reanimacja faktycznie trwała 40 minut, to nawet jeżeli przeżyje do pracy raczej nie wróci.
      Ogromna strata dla polskich kobiet.
      • katja.katja Re: Profesor Dębski 12.12.18, 13:30
        Czy znajdzie się lekarz, który nie tylko będzie pomagał kobietom, ale nie będzie się bał o tym otwarcie mówić w mediach? Niestety nie kojarzę nikogo innego.
        • olena.s Re: Profesor Dębski 12.12.18, 14:35
          Na przykład dr Południewski - dawny szef TRR - ale on nie pracuje w szpitalu.
    • agata_abbott Re: Profesor Dębski 12.12.18, 13:34
      Podobno niekoniecznie... wiadomosci.wp.pl/nieprawdziwa-informacja-o-smierci-prof-romualda-debskiego-lew-starowicz-komentuje-6326708761024129a ?
    • mia_mia Re: Profesor Dębski 20.12.18, 09:35
      Niestety, Profesor odszedł. Cudu nie było. Straszna strata.
      • zeldaf Re: Profesor Dębski 20.12.18, 09:46
        Autentycznie chce mi się płakać. On mi dawał namiastkę poczucia bezpieczeństwa wśród tych wszystkich oszołomów. To takie niesprawiedliwesad((
      • rulsanka Re: Profesor Dębski 20.12.18, 10:05
        Tak niewielu jest wielkich specjalistów i równocześnie osób posiadających wielką odwagę. Ogromny żal.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka