Dodaj do ulubionych

Kociary i Psiary

28.12.18, 20:06
jest problembig_grin
trzy dni temu mój czarny kot leżał sobie przy kominku na czarnym psim posłaniu. przyszedł czarny pies, stary i przyślepy, nie zauważył kota i ... się na niego położył.. kot zaliczyl rekord skoków w górę, pies wpadł w stupor . od tamtej pory obydwa zwierzaki omijają posłanie dużym łukiem, pozostała żywina korzysta i ma się dobrze.
kłaść drugie posłanie? tamto nowe nie było, celowo czarne aby kłaków nie było widaćtongue_out
gwoli ścisłości: to było ukochane posłanie psa i kotów. spały sobie na nim wszystkie w różnych konfiguracjach. szkoda mi tych dwóch głupków ale może im przejdzie?
Obserwuj wątek
    • olinka20 Re: Kociary i Psiary 28.12.18, 20:22
      Trochę powinnaś się wstydzić. Więcej niż jedno zwierzę, a tylko jedno posłanko przy kominku?
      Szok wink
      • ciapkiwciapki Re: Kociary i Psiary 28.12.18, 20:28
        ale że jak jedno? jedno, owszem, ale wielkie. było więcej, ale koty prześladują psa i kładą się zawsze tam gdzie on. bez względu na to czy to miejscówka przy kominku czy taras latem. tylko psa szkoda bo jak się koty na nim kładą to on tak na mnie patrzy jakby chciał powiedzieć " za co?????"
        • olinka20 Re: Kociary i Psiary 28.12.18, 20:33
          Wielkie czy nie, ale jedno wink
          Psa weź na kanapę, co go będą sierściuchy prześladować.
        • taki-sobie-nick Re: Kociary i Psiary 28.12.18, 22:45
          tylko psa szkoda bo jak się koty na nim kładą to on
          > tak na mnie patrzy jakby chciał powiedzieć " za co?????"

Niech ten pies nie patrzy, tylko pogoni kotom kota. tongue_out
          • morekac Re: Kociary i Psiary 28.12.18, 22:47
            A one w zemście naleją mu na posłanie...
            • taki-sobie-nick Re: Kociary i Psiary 28.12.18, 22:53
              morekac napisała:

> A one w zemście naleją mu na posłanie...
              >
              Ech, te relacje w świecie zwierząt...
              • olinka20 Re: Kociary i Psiary 28.12.18, 23:14
                A dupa.
                MAm psa i koty i nikt nikomu nie leje na posłania!
                • sasha_m Re: Kociary i Psiary 28.12.18, 23:47
                  A dostały koty kiedyś łomot od psa?
                • morekac Re: Kociary i Psiary 28.12.18, 23:50
                  Mój pies ma inne doświadczenia, biedaczek.😂
                  • morekac Re: Kociary i Psiary 28.12.18, 23:51
                    I nie jest agresywny wobec kotecków. Ale czasami im podpada.
                  • sasha_m Re: Kociary i Psiary 28.12.18, 23:54
                    Czym podpadł?
                    • morekac Re: Kociary i Psiary 28.12.18, 23:57
                      Zarąbał zabawkę?
                      • sasha_m Re: Kociary i Psiary 29.12.18, 00:47
                        Podejrzewałam, że raczej wyżarł z miski, a to byłaby naprawdę gruba sprawa. Ale że zabawka? Może chociaż ulubiona i pies ją zutylizował? 😀
                        • morekac Re: Kociary i Psiary 29.12.18, 07:47
                          Pies obślinia im kocie piłeczki. I potrafi zabrać piłeczkę kotku.
                          Ale z pewnością nie wyżera im z misek (za wysoko stoją, nie, że taki porządny). W tej kwestii jest na odwrót- jeden kot wyżera psu, a miska z wodą dla kotów została zlikwidowana - jeden pije taką zafaflunioną (najlepsza jest), a drugi z kranu... Ogólnie pies jest z lekka sterroryzowany przez swoje kotecki. Może to lanie na posłanie to demonstracja kociej wyższości?
                          • ajaksiowa Re: Kociary i Psiary 29.12.18, 07:51
                            Cokolwiek położysz na TYM miejscu będzie żle
    • mrs.solis Re: Kociary i Psiary 28.12.18, 22:39
      Ja raz przysiadlam mojego czarnego kota, ktory lezal na czarnym krzesle , cholerny ninja lubi sie maskowac. Na krzesle polozylam barania skore teraz widze siersciucha. Kup poslanie w grafitowym kolorze tak zeby czarnuchy byly widoczne jak beda na nim lezec hehehee.
    • bakis1 Re: Kociary i Psiary 28.12.18, 22:50
      Ja myślę że to było celowe działanie... Tobie się tylko wydaje, że się nie widzieli, oni się czuli przeciez. Słusznie teraz jest obraża...
    • czarniejszaalineczka Re: Kociary i Psiary 28.12.18, 22:58
      owin kocykiem białym
    • morekac Re: Kociary i Psiary 28.12.18, 23:53
      >obydwa zwierzaki omijają posłanie dużym łukiem,

Na pewno kot nie nalał?
    • homohominilupus Re: Kociary i Psiary 29.12.18, 01:04
      Strasznie śmieszne 😂 szkoda, ze nie mogłam tego zobaczyć. Biedny pies...🤣
    • ciapkiwciapki Re: Kociary i Psiary 29.12.18, 20:15
      odpowiadam:
      koty nie nalały na posłanie. byłoby czuć
      pies kotom łomotu nie sprawi bo one go załatwiają ... miłościąbig_grin tak go kochają, tak go kochają że po prostu muszą na nim leżeć. czasem groźnie na nie warczy, jak mu podchodzą do miski ale kotom to lotto. dziś nastąpił przełom, pies położył się na posłaniu ale najpierw przez pół godziny stał przed i patrzyłsmile serio. robiliśmy zakłady: przełamie się ? nie przełamie? nie chwaląc się, wygrałam lody. natychmiast zmaterializowały się dwa koty i uwaliły na nim spychając od ciepełka . ale się nie dał więc chyba idzie ku dobremu.
      • czarniejszaalineczka Re: Kociary i Psiary 29.12.18, 20:46
        big_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grin
      • tojamarusia Re: Kociary i Psiary 29.12.18, 21:05
        Jakbyś tak zdjęcie wrzuciła... 😁
        • ciapkiwciapki Re: Kociary i Psiary 29.12.18, 21:22
          czarne na czarnym, ale byś się napatrzyłabig_grin
          a poważnie: mam x zdjęć typu: kot na psie, pies i koty hurt, dziecko pies i koty, pies patrzy z obrzydzeniem na koty, koty jak narysowane leżą na tarasie, koty pod tujami, pies na kominku ( bo tak się kładzie że boimy się : sfajczy się staruch a nie zauważy że mu za gorąco!) itp.
          ale wybacz, na foruma nie dawambig_grin
          • ciapkiwciapki Re: Kociary i Psiary 29.12.18, 21:25
            a już moje ulubione: opiszę, bo nie dam.
            leży sobie na trawniczku i kocyczku dziecko. dziecko sobie ogląda książeczkę. obok siedzi kot i też ogląda. pies leży w "nogach" . drugi kot się czai z wyraźnym zamiarem pogonienia kota kotu oglądającemu książeczkę. w tle leży na całą swoją króliczą długość królik. i ja mam to na zdjęciubig_grin
            • taki-sobie-nick Re: Kociary i Psiary 29.12.18, 21:43
              ciapkiwciapki napisał(a):

> a już moje ulubione: opiszę, bo nie dam

A co to, koty z psem i królikiem zawarowały sobie nieujawnianie wizerunku? tongue_out
              • ciapkiwciapki Re: Kociary i Psiary 29.12.18, 21:52
                ja jestem zly człowiek i ich o zdanie nie pytam. natomiast to stado jest dosyć charakterystyczne i ja sobie sama zawarowałam nieujawnianie.
                ps. mieszka tego tatałajstwa z nami więcej. i nie ujawnię. jak chcą gwiazdorzyć, to wolna droga. otwieram furtkę i niech spitalają do holyłudu.
                • czarniejszaalineczka Re: Kociary i Psiary 29.12.18, 21:55
                  to chociaz narysuj
                  • ciapkiwciapki Re: Kociary i Psiary 29.12.18, 22:05
                    zwizualizuj: czarna plama. to czarne bliżej kominka - to pies. akurat śpi a pali się tylko lapmka przy kanapie. to nic nie widać z psa. zrobiłam: " cz cz cz" i obok zaświeliły się dwie latarenki . to czarny kot się obudził i paczy co od niego chcę. pies nie patrzy, bo nie usłyszał głucholec jeden.
                    reasumując. teraz przy kominku nie widać nic. czarne na czarnym się stopiło. bure jest gdzieś pod czarnym (?). najbardziej widocznych bo tych z elementami białego nie ma, państwo jeszcze nie raczyło wrócić do domu.
                    ciekawie to mamy, jak wychodzimy z domu i trzeba towarzystwo wyprosić do ich lokali. ulubiona miejscówka jednego z kotów jest nie pod kominkiem , z resztą kumpli - tylko pod fotelem. a my ciągle o nim zapominamy . a nasze zwierzęta lubią być razem, to sobie wyobraź co on nam robi jak zostaje sam.
                • jak_matrioszka Re: Kociary i Psiary 29.12.18, 23:14
                  Szkoda, że zdjecia nie bedzie, ale popieram prywatność.
      • taki-sobie-nick Re: Kociary i Psiary 29.12.18, 21:38
        ale się nie dał więc chyba idzie ku dobremu

Pies przechodzi kurs asertywności tongue_out, a ty fajnie opisujesz wszystkie wydarzenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka