mia_mia Re: Kwas sylwestrowy 2 01.01.19, 22:48 Byłam kiedyś zaproszona na Sylwestra, strój-kreacje balowe, no to się ubrałam i pojechałam w balowej sukience. Wchodzę wszyscy w jeansach, w planach impreza pod chmurką. Gdyby nie bimbropodobne chyba bym oczy powydrapywała wszystkim napotkanym. Na szczęście mieli i dla mnie przygotowane i dla mnie wygodne ciuchy, ale moja mina bezcenna Odpowiedz Link Zgłoś
daisy Re: Kwas sylwestrowy 2 01.01.19, 22:58 Impreza sylwestrowa to szczególny typ przyjęcia. Każdy spodziewa się jakiejśtam zabawy przy muzyce, nawet jeśli bez tańców, w atmosferze odświętnej i w strojach jakośtam wieczorowych, a nie nasiadówki przy stole z wujkami, ciociami, rodzicami i kuzynką gospodarza w strojach domowych, rozprawiających na temat nowej pracy wujka Mietka i woreczka żółciowego bratowej kuzyna. Wcale się nie dziwię, że autorka się zbulwersowała. Odpowiedz Link Zgłoś
kolpik124 Re: Kwas sylwestrowy 2 02.01.19, 00:00 impreza sylwestrowa jak każda inna impreza wymaga od gości wcześniejszego elementarnego zainteresowania się formułą imprezy i składem osobowym, zwłaszcza jak się idzie do kogoś mniej znajomego po raz pierwszy watek zajeżdża trollowacizną, autorka nie zainteresowała się kto tam będzie, czy impreza siedząca czy tańcząca, czy all inclusive czy składka itd itp...podstawowa wiedza jeśli do kogoś się idzie po raz pierwszy... Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Kwas sylwestrowy 2 02.01.19, 11:45 ale to zapraszajaca osoba powinna poinformowac a nie zapraszana dopytywac. Wystarczylo, ze zapraszajaca powiedziala - wpadniij na sylwestra, bedzie moja rodzina i jeszcze ktos tam. Albo zapraszam na zabawe z tancami. Tylko zapraszany czasem ma jakies wyobrazenie o imprezie i nie przyjmuje, ze ktos moze miec inny pomysl na ten wieczor. Odpowiedz Link Zgłoś
kolpik124 Re: Kwas sylwestrowy 2 02.01.19, 12:10 powinna poinformować, ale jeśli nie poinformowała, to zapraszana powinna się dopytać, nawet z czystej ciekawości, a tu było ani me ani be ani kukuryku Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: Kwas sylwestrowy 2 02.01.19, 12:03 > Każdy spodziewa się jakiejśtam zabawy przy muzyce, No widać ja nie jestem każdy :p Odpowiedz Link Zgłoś
kosmos_pierzasty Re: Kwas sylwestrowy 2 02.01.19, 12:18 Daj spokój, nie zapomnę jak mnie zmuszono na takim Sylwestrze do słuchania disco polo z TV, "bo to do tańczenia". Owszem, było kameralnie, ale w tym czasie leciała na Trójce (tej dawnej) całkiem sensowna muzyka również do tańca, jak ktoś lubi, ale też nie kalecząca przy okazji słuchu, wzroku i nie obrażająca inteligencji. No ale kicz musi być, bo to ZABAWA... Po tym doświadczeniu więcej nie spędzaliśmy wspólnie Sylwestra z tym towarzystwem. Przy obopólnym zadowoleniu Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Kwas sylwestrowy 2 02.01.19, 12:14 a no nie kazdy, u mnie tak nie bylo i zaproszeni goscie tez wiedzieli jak bedziemy spedzac czas, zreszta nie pierwszy raz. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Kwas sylwestrowy 2 01.01.19, 23:34 Rąbiemy torcik i wypijamy odrobinkę bimbru, tłumacząc się, że lekarz nam zabronił pić (co akurat jest prawdą, haha). Jeśli się da, spędzamy czas interesująco, a jeśli się nie da, to nieinteresująco (i wtedy szybciej się ulatniamy). Odpowiedz Link Zgłoś
scarlett74 Re: Kwas sylwestrowy 2 02.01.19, 00:36 Jak chciałaś być na luźnej imprezie sylwestrowej, trza było iść na taki pod chmurka, organizowany np. przez miasto. Zaraz się tu pojawi wątek jubilatki, że zaprosiła koleżankę, taka wyróżnioną na sylwka i urodziny, a ta przyszła z jakimś tam daniem.I jubilatka czuje się ciężko urażona-pełno żarcia, a ta przychodzi ze swoim, jakby moje było niedobre. I przyniosła alkohol, tanie winko,sam kwas-oceńcie sytuację? Odpowiedz Link Zgłoś
sortfort Re: Kwas sylwestrowy 2 02.01.19, 11:19 A to nie zapytałaś kto będzie jeszcze na imprezie? ja zawsze uszczegóławiam zapraszając informuję kto może być i jak duża impreza, a będąc zaproszoną dopytuję kto jeszcze będzie i jak duża będzie impreza. Nie rozumiem też co przeszkadza rodzina solenizantki w goszczeniu się, może odpadają tańce na golasa przy stole, ale trzeba było spić starszych tym bimbrem to pewnie albo by poszli spać albo sami by na stole tańczyli. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmos_pierzasty Re: Kwas sylwestrowy 2 02.01.19, 11:50 Nic? A to danie było uzgodnione? Bo jak nie, to bym go w ogóle nie przynosiła. Odbieram to jako faux pas, gdy gość mi wparowuje z własnym wkładem do menu, o którym wcześniej nie miałam pojęcia. Jeśli chodzi o bimber, to miałam okazję skosztować dwa razy - czysty i z czymś tam - i potraktowałam to jako nowe doświadczenie. Nawet odczuwałam coś jak wdzięczność, że mnie potraktowano jak "swoją" i poczęstowano takim "swojskim" trunkiem Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: Kwas sylwestrowy 2 02.01.19, 11:59 Kem swoje danie i alkohol Za tort dziękuje (chyba, że czekoladowy(. Bimbru nie pijam. BTW, ja miałam poważniejszy problem: poszliśmy rodziną na Sylwestra, a tam dwie inne rodziny (poza zapraszającymi). Mój syneczek miał akurat urodziny. i a. nie było dla niego tortu (poza tym, co przyniosłam sama) b. dwa kajtki były ubrane kompletnie nieadekwatnie, czyli w jakieś powyciągane koszulki i dresy (zamiast białych koszul i garniturków) c. - NAJGORSZE - mój słodki synek nie dostał prezentów o każdej z obecnych osób! Skandal. Jak żyć... Odpowiedz Link Zgłoś
thaures Re: Kwas sylwestrowy 2 02.01.19, 12:11 Watkodajka parę razy napisała, że zrozumiała, że nie miała racji, a tu ciągłe wyrzucanie jej, że źle pomyślała i postąpiła. Odpowiedz Link Zgłoś
cruella_demon Re: Kwas sylwestrowy 2 02.01.19, 12:28 No ja jej wpisów nie odebrałam jako zrozumienia. Raczej jako foszek, że wpisy forumek poszły nie po myśli przewodniej "och ach no tak, taki burak ze mnie, wy sobie piszcie swoje, a ja wiem swoje" Odpowiedz Link Zgłoś
kragina Re: Kwas sylwestrowy 2 02.01.19, 13:38 Urywam się z takiej imprezy. Imprezy urodzinowe kojarzą mi się z super zabawą ze znajomymi/partnerem/mężem a nie z siedzeniem w gronie rodzinnym przy bimbrze. Byłam w tym roku na 18stce na której nie było grama alkoholu- 18stka w gronie rodziny. Chłopak który miał urodziny wyglądał jak zbity pies, jedyną rozrywką było gapienie się w tv. Wyszłam po godzinie. I oczywiście nie uważam że na stół powinna wjechać 0,7 a osiemnastolatek powinien się upić z rodziną, ale symboliczny szampan do tortu to już wypadało podać. Odpowiedz Link Zgłoś
scarlett74 Re: Kwas sylwestrowy 2 02.01.19, 14:04 Skandal, jak żyć...18-tka bez grama alkoholu, nawet głupich czekoladowych beczułek z likierem nie było. OJP, jedna zmywa się z impry , bo nie było alko, druga ma focha że częstowali ją bimbrem. Czy wy już nie umiecie bez alkoholu spędzić miło czasu, spotkanie bez wina/wódki/itp, to czas stracony i wychodzicie...;-( żałosne jesteście... Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Kwas sylwestrowy 2 02.01.19, 15:17 Sądzisz, że 18 latek planował szampanską zabawę w towarzystwie podstarzalych ciotek - bo Ty chyba nie jesteś jego rowiesniczką...? I naprawdę uważasz, że ten jeden szampan do tortu zamieniłby nasiadowkę z rodzicami i dziadkami w szaleństwo do białego rana...? Odpowiedz Link Zgłoś
scarlett74 Re: Kwas sylwestrowy 2 02.01.19, 15:33 Przeważnie są dwie 18-nastki (dla rodziny (babcie, ciotki) i dla znajomych). Bez sensu jest jednak -moim zdaniem- organizowanie na siłę rodzinnego , wielkiego jak na wesele spędu z podstarzałymi ciotkami typu kragina . Odpowiedz Link Zgłoś
kragina Re: Kwas sylwestrowy 2 02.01.19, 20:53 Oj do podstarzałej to jeszcze z 20 lat Nastolatek ewidentnie chciał się napić z ciotkami, wujkami, kuzynami ale było mu głupio przed mamą (dewotka) proponować cokolwiek, ona uważa że pierwszy alkohol to po 30 jak będzie na własnym garnuszku Odpowiedz Link Zgłoś
cruella_demon Re: Kwas sylwestrowy 2 02.01.19, 23:33 Ależ ma sens, służy przygarnięciu giftów, najczęściej zielonych i szeleszczących Odpowiedz Link Zgłoś
osia83 Re: Kwas sylwestrowy 2 02.01.19, 14:19 1. Jeśli jestem zaproszona na domowego Sylwestra to spodziewam się imprezy sylwestrowej a nie posiadówki z ciociami i babciami. Czyli znajomych, szwedzkiego stołu, każdy siedzi gdzie chce, gadamy, tańczymy itd. 2. Jeśli gospodyni ma urodziny to tort jest ok pod warunkiem, że na stole jest też inne jedzenie. 3. Podanie bimbru dyskwalifikuje dla mnie ludzi kompletnie. 4. Nie robię dramy, ale z imprezy wychodzę dyskretnie najszybciej jak się da, więcej zaproszeń od tej kolezanki nie przyjmując. Odpowiedz Link Zgłoś
osia83 Re: Kwas sylwestrowy 2 02.01.19, 14:25 Jeszcze: 5. jeśli przyniesienie potrawy nie uzgodniłaś z koleżanką to zachowałaś się nieładnie. Odpowiedz Link Zgłoś
lilia.z.doliny Re: Kwas sylwestrowy 2 03.01.19, 22:33 aha sto lat temu moj tata wracal z placowki w Baszkirii samolotem aerofłotu. poniewaz w cenie biletu byl tez posilek, podano kubek wody mineralnej i kostke cukru. Tak mi sie przypomnialo Odpowiedz Link Zgłoś