pruszynkaaa 03.01.19, 18:12 Mam pół pieczonej kaczki. Niezbyt udanej - twarde mięso. Wyrzucać, zwłaszcza mięsa, bardzo nie lubię... Jakis pomysł, jak to można przerobić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maaria33 Re: Recycling kaczki 03.01.19, 18:16 jadłam kiedyś pierogi z kaczką - pyszne. Niestety nie mam przepisu. Odpowiedz Link Zgłoś
tt-tka Re: Recycling kaczki 03.01.19, 18:20 Pokroic na drobne i przesmazyc z cebula i grzybami. Podpiec jeszcze, obficie podlewajac. Ugotowac na kaczce dowolna zupe, mieso zemlec i jako farsz (do pierogow, krokietow, nalesnikow), moze byc z dodatkami. Stluc to upieczone (od serca, jak na bitki) i podgrzac, powinno zmieknac Przerobic na gulasz, najlepiej z soczystymi warzywami. Odpowiedz Link Zgłoś
mamolka1 Re: Recycling kaczki 03.01.19, 18:21 Podziabać na drobno, dodać podsmażoną cebulkę i zrobić kluski z mięsem, pierogi, krokiety. Odpowiedz Link Zgłoś
mary_lu Re: Recycling kaczki 03.01.19, 18:24 Sałatka, kanapki do pracy. Dodać trochę majonezu lub sosu majonezowo- jogurtowego i będzie pycha. Odpowiedz Link Zgłoś
pruszynkaaa Re: Recycling kaczki 03.01.19, 18:25 może rzeczywiście jakieś krokiety zrobię z tego... te mięso to jeszcze z czymś wymieszać do krokietów? Odpowiedz Link Zgłoś
mamolka1 Re: Recycling kaczki 03.01.19, 18:29 Ja dodaję co mi zalega w kuchni. Można pieczarki, czasem dodaję warzywa z rosołu - moi luzem marchewki, pietruszki czy selera luzem nie ruszą a w krokietach ani nie zauważą że są Odpowiedz Link Zgłoś
tt-tka Re: Recycling kaczki 03.01.19, 18:43 pruszynkaaa napisała: > może rzeczywiście jakieś krokiety zrobię z tego... te mięso to jeszcze z czymś > wymieszać do krokietów? ze wszystkim, co zechcesz , z cebulka surowa lub/i przesmazona, z warzywami, z jajkiem... Tu mi jeszcze kolezanka podpowiada, ze mozesz ponakluwac kaczke i w te naklucia powkladac albo sliwki (te kalifornijskie, miekkie i umownie suszone), albo borowki/zurawine, albo brzoskwinie i tak zapiec. Albo sloninke po prostu, tyle ze wtedy tlusta sie skubana robi, nie kazdy lubi Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: Recycling kaczki 03.01.19, 18:33 Farsz do pierogów, do tego sos z czerwonych owoców. Jadłam ostatnio takie pierogi z gęsiną, były boskie. Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Re: Recycling kaczki 03.01.19, 19:04 Sos z czerwonych owoców tak na kwaśno z nutą słodyczy? Jakie owoce? Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Recycling kaczki 03.01.19, 21:40 Najlepiej czerwona borówka. Coś jak sos Cumberland, albo to, co podają do klopsów w IKEA. Odpowiedz Link Zgłoś
mamablue Re: Recycling kaczki 03.01.19, 18:33 Omg, myślałam, że Kaczora do wyborów schowali i potem go jakoś na nowo wyciągną, drugie życie polityczne jakby dadzą A tu po prostu kaczka Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Recycling kaczki 03.01.19, 18:50 wchodzilam ze strachem bo myślałam, ze masz na myśli „ kaczkę” szpitalną😊 Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Re: Recycling kaczki 03.01.19, 18:54 I bałaś się ze Pruszynka przerobiła ja na flakon na kwiaty? Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Re: Recycling kaczki 03.01.19, 19:02 Przestańcie, mam grypę i duszę się od kaszlu i bez kaczki-sosjerki Odpowiedz Link Zgłoś
pruszynkaaa Re: Recycling kaczki 03.01.19, 19:06 O borze szumiący! Haha ematka w formie, jak zawsze! Odpowiedz Link Zgłoś
koronka2012 Re: Recycling kaczki 03.01.19, 19:03 Jadłam super sałatkę z kawałkami kaczki, pomarańczami i owocem granatu. Może jak pokroisz na plastry, to twardość mięsa nie będzie tak odczuwalna? Odpowiedz Link Zgłoś
inguszetia_2006 Re: Recycling kaczki 03.01.19, 19:16 Witam Skorzystałabym z okazji i zrobiła rosół z pieczonej kaczki, podobno jest pyszota. Pzdr. Ing Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Recycling kaczki 03.01.19, 23:09 zupe zrobic - z makaronem, grubo pokrojonymi warzywami i sporymi kawalkami kaczki; przepisu niestety nie mam ale jadlam kiedys taka i smaczna byla. Odpowiedz Link Zgłoś
kouda Re: Recycling kaczki 04.01.19, 05:49 Można dodać do rosyjskiej solanki. Przyjmie kazde mięso 🙂 Odpowiedz Link Zgłoś
kochamruskieileniwe Re: Recycling kaczki 04.01.19, 06:31 Nastęnym razem zrób z kaczką tak zamocz ją na dobę w solance (na kaczkę ok 2 kg 6 łyżek soli) i o osuszeniu i przyrawieniu bez soli już! - piecz długo w niskiej temeraturze. Wychodzi miękka i soczysta. Zawsze Odpowiedz Link Zgłoś