Dodaj do ulubionych

Recycling kaczki

03.01.19, 18:12
Mam pół pieczonej kaczki. Niezbyt udanej - twarde mięso. Wyrzucać, zwłaszcza mięsa, bardzo nie lubię... Jakis pomysł, jak to można przerobić?
Obserwuj wątek
    • tanebo2.0 Re: Recycling kaczki 03.01.19, 18:16
      Pasztet z kaczki?
    • maaria33 Re: Recycling kaczki 03.01.19, 18:16
      jadłam kiedyś pierogi z kaczką - pyszne. Niestety nie mam przepisu.
    • tt-tka Re: Recycling kaczki 03.01.19, 18:20
      Pokroic na drobne i przesmazyc z cebula i grzybami.
      Podpiec jeszcze, obficie podlewajac.
      Ugotowac na kaczce dowolna zupe, mieso zemlec i jako farsz (do pierogow, krokietow, nalesnikow), moze byc z dodatkami.
      Stluc to upieczone (od serca, jak na bitki) i podgrzac, powinno zmieknac smile
      Przerobic na gulasz, najlepiej z soczystymi warzywami.
    • mamolka1 Re: Recycling kaczki 03.01.19, 18:21
      Podziabać na drobno, dodać podsmażoną cebulkę i zrobić kluski z mięsem, pierogi, krokiety.
    • mary_lu Re: Recycling kaczki 03.01.19, 18:24
      Sałatka, kanapki do pracy. Dodać trochę majonezu lub sosu majonezowo- jogurtowego i będzie pycha.
    • pruszynkaaa Re: Recycling kaczki 03.01.19, 18:25
      może rzeczywiście jakieś krokiety zrobię z tego... te mięso to jeszcze z czymś wymieszać do krokietów?
      • mamolka1 Re: Recycling kaczki 03.01.19, 18:29
        Ja dodaję co mi zalega w kuchni. Można pieczarki, czasem dodaję warzywa z rosołu - moi luzem marchewki, pietruszki czy selera luzem nie ruszą a w krokietach ani nie zauważą że są
      • tt-tka Re: Recycling kaczki 03.01.19, 18:43
        pruszynkaaa napisała:

> może rzeczywiście jakieś krokiety zrobię z tego... te mięso to jeszcze z czymś
        > wymieszać do krokietów?

ze wszystkim, co zechcesz smile, z cebulka surowa lub/i przesmazona, z warzywami, z jajkiem...
        Tu mi jeszcze kolezanka podpowiada, ze mozesz ponakluwac kaczke i w te naklucia powkladac albo sliwki (te kalifornijskie, miekkie i umownie suszone), albo borowki/zurawine, albo brzoskwinie i tak zapiec. Albo sloninke po prostu, tyle ze wtedy tlusta sie skubana robi, nie kazdy lubi
    • chicarica Re: Recycling kaczki 03.01.19, 18:33
      Farsz do pierogów, do tego sos z czerwonych owoców. Jadłam ostatnio takie pierogi z gęsiną, były boskie.
      • aandzia43 Re: Recycling kaczki 03.01.19, 19:04
        Sos z czerwonych owoców tak na kwaśno z nutą słodyczy? Jakie owoce?
        • snakelilith Re: Recycling kaczki 03.01.19, 21:40
          Najlepiej czerwona borówka. Coś jak sos Cumberland, albo to, co podają do klopsów w IKEA.
    • mamablue Re: Recycling kaczki 03.01.19, 18:33
      Omg, myślałam, że Kaczora do wyborów schowali i potem go jakoś na nowo wyciągną, drugie życie polityczne jakby dadzą big_grin A tu po prostu kaczka big_grin
      • pruszynkaaa Re: Recycling kaczki 03.01.19, 19:04
        Kto by się spodziewałsmile
    • bei Re: Recycling kaczki 03.01.19, 18:50
      wchodzilam ze strachem bo myślałam, ze masz na myśli „ kaczkę” szpitalną😊
      • aandzia43 Re: Recycling kaczki 03.01.19, 18:54
        I bałaś się ze Pruszynka przerobiła ja na flakon na kwiaty? big_grin
        • mamolka1 Re: Recycling kaczki 03.01.19, 18:59
          Szybciej na sosjerkę 😂😂😂
        • mary_lu Re: Recycling kaczki 03.01.19, 18:59
          Po uprzednim umyciu w zmywarce.
          • aandzia43 Re: Recycling kaczki 03.01.19, 19:02
            Przestańcie, mam grypę i duszę się od kaszlu i bez kaczki-sosjerki big_grin
        • pruszynkaaa Re: Recycling kaczki 03.01.19, 19:06
          O borze szumiący! Haha smile ematka w formie, jak zawsze!
    • koronka2012 Re: Recycling kaczki 03.01.19, 19:03
      Jadłam super sałatkę z kawałkami kaczki, pomarańczami i owocem granatu. Może jak pokroisz na plastry, to twardość mięsa nie będzie tak odczuwalna?
    • inguszetia_2006 Re: Recycling kaczki 03.01.19, 19:16
      Witam
      Skorzystałabym z okazji i zrobiła rosół z pieczonej kaczki, podobno jest pyszota.
      Pzdr.
      Ing
    • mikams75 Re: Recycling kaczki 03.01.19, 23:09
      zupe zrobic - z makaronem, grubo pokrojonymi warzywami i sporymi kawalkami kaczki; przepisu niestety nie mam ale jadlam kiedys taka i smaczna byla.
    • kouda Re: Recycling kaczki 04.01.19, 05:49
      Można dodać do rosyjskiej solanki. Przyjmie kazde mięso 🙂
    • kochamruskieileniwe Re: Recycling kaczki 04.01.19, 06:31
      Nastęnym razem zrób z kaczką tak
      zamocz ją na dobę w solance (na kaczkę ok 2 kg 6 łyżek soli) i o osuszeniu i przyrawieniu bez soli już! - piecz długo w niskiej temeraturze. Wychodzi miękka i soczysta. Zawsze smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka