verydry 31.01.19, 14:38 Miałyście do czynienia? Leży przede mną słoneczny blond i sama nie wiem... boje się. Może lepiej sama cassie kupie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
snakelilith Re: Khadi nowe kolory 31.01.19, 15:23 A jaki masz kolor włosów i jaki odcień chcesz uzyskać? Bo jak jesteś średnią blondynką, to sama cassia może cię rozczarować. Nie zauważysz wielkiej różnicy może poza odrobiną blasku, ale na moich z natury miodowych, więc ciepłym odcieniu włosach nie było widać niczego. Słonecznego blondu Khadi nie próbowałam, ale to jest moim zdaniem kolor pomiędzy jasnym i średnim blondem, więc stosunkowo jasny, a tylko nieco cieplejszy od zwykłego blondu khadi, bo nie zawiera indygo. To tylko mieszanka cassi i henny, co jest super, bo w innych mieszankach są często składniki nadające żółtawe, czy brązowawe tony. Na twoim miejscu nie wahałabym się. Odpowiedz Link Zgłoś
verydry Re: Khadi nowe kolory 31.01.19, 16:36 Snake, dziekuje za odpowiedz. A wiesz może, jak szybko w razie niewypału, mogę włosy potraktować farba u fryzjera? Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Khadi nowe kolory 31.01.19, 16:58 Jezu, jakiego niewypału? Jeszcze raz, jaki masz odcień blondu? Bo jeżeli wszystko powyżej bardzo jasnego blondu, to nie spodziewaj się nie wiem jakich efektów. To są farby roślinne, nie chwytają tak jak farby chemiczne i w przypadku tych jasnych kolorów nie ma w ogóle sporych zmian koloru. Jeżeli masz przypadkowo nawet blond ciemniejszy od wybranej farby, to niewiele zobaczysz na swoich po farbowaniu, może tylko większy połysk. Ja na mój średni blond nakładam nawet czystą hennę, taką czerwoną, ale robię to krótko, bo nie chcę być ruda, a tylko mieć ciut przyrudzony blond. Większych efektów możesz się spodziewać, jak masz z natury jaśniutki popielaty blond wtedy efekt ocieplenia będzie bardziej widoczny, ale pamiętaj, że słoneczny blond khadi jest umieszczny pomiędzy jasnym, a średnim blondem tej marki, więc nic wielkiego ci nie zrobi. No chyba że panicznie boisz się wszelkiego przyciemnienia, ale wtedy lepiej w ogóle nic nie rób, bo farby roślinne nie rozjaśniają, a jedynie kreują w połączeniu z twoją naturalnym kolorem nieco inny, zwykle cieplejszy odcień bardziej w kierunki złota, miodowego-bursztynu. Najlepije zrób sobie na pasemku próbę. Przefarbować u fryzjera na ciemniejszy zawsze możesz, rozjaśnić chyba też, ja traktowałam moje włosy z resztką henny, sprayem rozjaśniającym i nic się nie stało. Jedynie włosy potraktowanie indygo (a tego w tym kolorze nie ma) mogą pod wpyłwem rozjaśniacza nabierać zielonkawego odcienia. Zobacz tutaj tabelę kolorów. Nie ma tam wprawdzie tego nowego koloru, ale możesz zobaczyć, jak wygląda ciemniejszy od Khadi czyli średni blond (Mittelblond). Zobacz co on robi na wyjściowych blondach. Nie ma w ogóle czego się bać. A słoneczny blond ma jeszcze mniejsze przyciemnienie. Te efekty są delikatne. Najwyżej trzymaj nie godzinę, a tylko 30 minut. Powtórzyć zawsze można. www.shop-naturpur.de/Marken/Khadi/Khadi-Farbtabelle/ Odpowiedz Link Zgłoś
verydry Re: Khadi nowe kolory 31.01.19, 17:14 Ufff dzięki... to chyba spróbuje. Mam średni blond z refleksami - ale to jest farba. Naturalny mam taki mysi blond. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Khadi nowe kolory 31.01.19, 17:25 To te refleksy ci zostaną jaśniejsze albo cieplejsze. Mnie pasemka po sprayu wychodzą po hennie bardziej rudawe. Farby roślinne nie robią jednolitego kasku, efekt zawsze zależy od wyjścowego. Jak naturalny masz, jak piszesz, mysi, to nie jest to raczej blond skandynawski, czy coś w ten deseń i nie musisz się bać. Niewykluczone, że na farbie chemicznej, która jednak zawsze jest intesywniejszą wersją natury, nie zrobi się nic, a jedynie na mysich odrostach zobaczysz ocieplenie. Odpowiedz Link Zgłoś
21mada Re: Khadi nowe kolory 31.01.19, 16:45 Nie na temat, ale skąd taki nick "very dry"? Odpowiedz Link Zgłoś