Dodaj do ulubionych

Poduszka termokurczliwa

03.02.19, 17:20
Hej, mam taka poduszkę z Ikei, ze jest zrobiona z takiej pianki, która się ugina pod wpływem temperatury ciała i jego ciężaru, dzięki czemu dostosowuje się do kształtu głowy i ramion. Wygodnie się na tym śpi, bo mogę spac na plecach i na boku o głowę mam dobrze podparta. Zwykle poduszki są dla mnie zwykle zbyt cienkie. Ale ta jest tez trochę za twarda. Chciałbym sobie kupić jakaś poduszkę wysokiej klasy. Ktos poleci jakaś ? Oczywiście dostosowująca się do głowy.
Obserwuj wątek
    • fil.lo Re: Poduszka termokurczliwa 03.02.19, 17:38
      Mam taką ze sklepu medycznego, chyba najlepiej w takim miejscu zapytać specjalistę. Moja ma specyficzny kształt, to tzw. poduszka ortopedyczna. Mega wygodna, choć trzeba się przyzwyczaić.
      • bywalec.hoteli Re: Poduszka termokurczliwa 04.02.19, 08:57
        Znasz markę tej poduszki?
        • fil.lo Re: Poduszka termokurczliwa 04.02.19, 14:47
          AR medical.
    • aerra Re: Poduszka termokurczliwa 04.02.19, 19:24
      Termokurczliwe to są takie rurki, które się stosuje np. w elektryce.
      Poduszki są termoelastyczne.
      • bywalec.hoteli Re: Poduszka termokurczliwa 04.02.19, 22:45
        Dziękuję, o to słowo mi chodziło smile
    • barbibarbi Re: Poduszka termokurczliwa 04.02.19, 23:55
      Termoelastyczną ma mój mąż, droga była, ale jest średnio zadowolony, bo my lubimy zimno w sypialni i jak jest naprawdę chłodno, to ta poduszka robi się za twarda i on się budzi z bolącym uchem. Ja mam lateksową z żelem firmy schlaraffia, jest super, bez niej nie zasnę, córka ma z janpola smart latex, też super, najbardziej miękka ze wszystkich trzech i najtańsza.
      • barbibarbi Re: Poduszka termokurczliwa 04.02.19, 23:58
        I jeszcze, w życiu bym już nie wróciła do tradycyjnych poduszek, komfort nieporównywalny, trzeba się przyzwyczaić przez kilka nocy, ale potem taka poduszka cieszy przez długie lata.
        • 1matka-polka Re: Poduszka termokurczliwa 05.02.19, 10:13
          "życiu bym już nie wróciła do tradycyjnych poduszek"
          A jak gdzies wyjezdzasz, to znowu musisz sie przyzwyczajac do zwyklej poduszki.
          • barbibarbi Re: Poduszka termokurczliwa 05.02.19, 10:31
            nie, biorę poduszkę ze sobą.
    • mrs.solis Re: Poduszka termokurczliwa 05.02.19, 01:49
      pl.tempur.com/poduszki/klasyczny-komfort/
    • joanna_123 Re: Poduszka termokurczliwa 29.04.20, 11:11
      Ja zakupiłam właśnie dla męża poduszkę Slim marki Qmed na razie mówi,że ok więc zobaczymy czy będzie zadowolony.
    • princy-mincy Re: Poduszka termokurczliwa 29.04.20, 11:45
      Super poduszki (rozne ksztalty i rozna grubosc) sa w JYSK- dosc drogie, ale czesto maja promocje.
      Polecone mi zostaly przez fizjoterapeute (choc w gabinecie mial poduszki sissel, mowi, ze te z JYSK wg niego lepsze).
      • princy-mincy Re: Poduszka termokurczliwa 29.04.20, 11:48
        Moje dzieci spia na takich
        6 latek- jysk.pl/sypialnia/poduszki/poduszki-specjalist/plus/poduszka-wellpur-olden-35x55x8
        10-latka jysk.pl/sypialnia/poduszki/poduszki-specjalist/gold/poduszka-wellpur-etne-40x60x11
        Maz- jysk.pl/sypialnia/poduszki/poduszki-specjalist/gold/poduszka-wellpur-eiken-46x55x11
        Ja- jysk.pl/sypialnia/poduszki/poduszki-specjalist/gold/poduszka-wellpur-feda-40x60x11-9
        • bywalec.hoteli Re: Poduszka termokurczliwa 29.04.20, 12:26
          Ta Feda mi się podoba. O takim kształcie mam Ikeę. Czy ona jest miękka? W recenzjach pisze ktoś "Bardzo twarda".
          • princy-mincy Re: Poduszka termokurczliwa 29.04.20, 12:44
            Nie jest miekka, ale nie jest tez bardzo twarda. Jest twarda na tyle, ze glowa sie nie zapada, miekka na tyle, ze spi sie na niej wygodnie.
            Te konkretna mam od kilku miesiecy (poprzednia sie wysluzyla, nie trzymala juz tak podparcia) i spi mi sie na niej super.
            • bywalec.hoteli Re: Poduszka termokurczliwa 29.04.20, 13:49
              Ja mam taką i jest za twarda - czyli za mało się ugina od ciepła:
              www.ikea.com/pl/pl/p/rosenskaerm-poduszka-ergonomiczna-sen-bok-plecy-90444366/
              Ciekawe czy Twoja będzie lepsza. To bym sobie zamówił. Wellpur to znana marka, ale do sklepu nie pójdę sprawdzić.
              • pani-nick Re: Poduszka termokurczliwa 29.04.20, 13:51
                Cały bywalec. Od lutego 2019 szuka podusi...
            • bywalec.hoteli Re: Poduszka termokurczliwa 01.05.20, 22:16
              Princy-Mincy, a mam jeszcze jedno pytanko - bo Jysk słabo działa -dostawa online 18-25 dni roboczych, sklepy mają tę poduszkę, ale nie w Poznaniu, bo w Poznaniu wszystkie Jyski zamknięte, najbliżej to Kościan albo Wągrowiec.
              Tymczasem znalazłem na allegro nawet trochę taniej bo 180 zamiast 250: allegro.pl/oferta/poduszka-wellpur-feda-jysk-ortopedyczna-9076447299
              Sądzisz, że to wiarygodna sprzedaż??
              • princy-mincy Re: Poduszka termokurczliwa 01.05.20, 23:10
                Wg zdjęć wygląda tak samo.
                Jysk jest zamknięty ale do Kościana jest przecież blisko.
                • bywalec.hoteli Re: Poduszka termokurczliwa 01.05.20, 23:28
                  Bez przesady nie będę jechał 100 km po poduszkę, szkoda czasu i pieniędzy.
                  • bywalec.hoteli Re: Poduszka termokurczliwa 01.05.20, 23:29
                    120 km w obie strony smile
                  • princy-mincy Re: Poduszka termokurczliwa 01.05.20, 23:33
                    Czekałeś już rok to poczekasz jeszcze kilka tygodni albo kup z allegro.
                    Nie wiem jak można rok czasu rozkminiac zakup poduszki.
                    • bywalec.hoteli Re: Poduszka termokurczliwa 01.05.20, 23:57
                      nie czekałem roku tylko w międzyczasie urodziło mi się dziecko i zapomniałem o planach zakupu poduszki. teraz jakis spammer wyciągnął mój wątek i sobie przypomniałem.
                      • pani-nick Re: Poduszka termokurczliwa 02.05.20, 08:46
                        😂🙈🙊
    • swiezynka77 Re: Poduszka termokurczliwa 02.05.20, 10:54
      a ja mam pytanie, jak śpicie na takiej poduszce? ona ma grubszy i chudszy wałek, śpiąc na boku który z nich macie pod szyją?
      • bywalec.hoteli Re: Poduszka termokurczliwa 02.05.20, 11:45
        Tez mnie to ciekawi, ja śpię na chudszym pod szyją ale na obrazkach w necie widziałem tez ze śpią odwrotnie, na grubszym.
      • pani-nick Re: Poduszka termokurczliwa 02.05.20, 13:18
        Grubsza cześć pod szyja. Mąż tak samo. Inaczej nie bardzo ma sens.
        • swiezynka77 Re: Poduszka termokurczliwa 03.05.20, 10:16
          Właśnie obrazki w necie są różne, dlatego pytam.
          • pani-nick Re: Poduszka termokurczliwa 03.05.20, 10:34
            Obrazek:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka