Dodaj do ulubionych

Pies co lubi widoki :/

03.02.19, 18:21
Moj pies ma loze w conservatory ( takie przeszklone pomieszczenie) wzdluz sciany. Tam spi. Co rano jak przychodze to widze ze to lozko wyciagniete jest z 3 metry dalej, zawsze w ten sam punkt przed wielkie szklane drzwi ( maja widok na ogrod) a na nim pies. Obserwuje juz to dwudziesty pierwszy raz.

Kie licho. Widokow okolicznych ptakow wiewiorek kotow o poranku mu sie zachciewa? Widokow drzew z lozka?

Sek w tym ze to wyrko nie moze lezec tam bo strategiczny punkt przejscia na ogrod. Nie da rady, inaczej bym go uradowala i tam mu ustawila to loze na stale.

(Pies po ogrodzie sobie biega praktycznie kiedy chce. Wychodzi na dlugi wybieg w parku raz dziennie)

Obserwuj wątek
    • princesswhitewolf Re: Pies co lubi widoki :/ 03.02.19, 18:22
      * a przed nimi pies
    • thea19 Re: Pies co lubi widoki :/ 03.02.19, 18:26
      moze jakis kot tam ma trase? psy lubia gapic sie przez okno i pilnowac. moja sucz spala na parapecie dopoki sie miescila.
    • berdebul Re: Pies co lubi widoki :/ 03.02.19, 18:32
      Psy lubią pilnować, lubią też mieć wygodnie. wink Ciut mniejsze łóżko nie wejdzie? Weź psu nie żałuj.
      • princesswhitewolf Re: Pies co lubi widoki :/ 03.02.19, 20:18
        no to duzy pies wiec wiesz... klade mu wycieraczke ale to za malo. on lubi wygodnie i z widokiem. Nie da rady by tam to lezalo bo kazdy przechodzien musialby skakac
    • greenbutterfly Re: Pies co lubi widoki :/ 03.02.19, 18:38
      Fajne smile
    • alpepe Re: Pies co lubi widoki :/ 03.02.19, 18:44
      Ciesz się, że ci nie zawraca głowy przeprowadzką, tylko sam ją uskutecznia.
    • agusiah Re: Pies co lubi widoki :/ 03.02.19, 18:44
      Ojej, zostaw go tamsmile)))
    • mary_lu Re: Pies co lubi widoki :/ 03.02.19, 18:47
      No jak Pan Obejścia by nie miał ulubionego legowiska z widokiem? Nasz pies ma „psią telewizję”. Pierwszy kanał ma w drzwiach wejściowych, przeszklonych w wersji letniej, drugi kanał to okno przy podłodze na wysokim półpiętrze, idealne miejsce do kontrolowania całego domu, i oczywiście, co może nawet najwaźniejsze - kotów sąsiadów, ptaków i spacerowiczów z psami. Okolica sama się nie obejrzy, nie owarczy, nie oszczeka i nie omacha ogonem!
    • tairo Re: Pies co lubi widoki :/ 03.02.19, 18:48
      No pomyśl, jakiego psa sobie kupiłaś i co może robić, obserwując teren.
    • kosmos_pierzasty Re: Pies co lubi widoki :/ 03.02.19, 18:49
      Mój czasem podziwia zachody słońca i wsadza nochal w petunie, tak że wiesz...
      Nie może, to nie może, ale obawiam się, że nie przetłumaczysz smile
      • beneficia Re: Pies co lubi widoki :/ 03.02.19, 19:23
        Romantyk☺ Jaka rasa?
        • kosmos_pierzasty Re: Pies co lubi widoki :/ 03.02.19, 19:24
          Labrador smile
          • beneficia Re: Pies co lubi widoki :/ 03.02.19, 19:33
            Ja labradory widzę jako wesołe, inteligentne - ale jednak takie trochę prostolinijne rympoły, a tu proszę...☺
      • daniela34 Re: Pies co lubi widoki :/ 03.02.19, 20:28
        Mój uwielbiał patrzenie przez okno balkonowe oraz siedzenie na balkonie (mieszkał w bloku). Szyba w drzwach balkonowch na wysokości psa była cała w śladach psiego nosa, na balkon wychodził "w welonie" z firanki i romantycznie przesiadywał w peralgoniach, wąchajac je od czasu do czasu ku uciesze sąsiadów.Taka ciekawostka - po powrocie ze spaceru obowiązkowo musiał natychmiast wyjść na balkon i sprawdzić jak wygląda otoczenie bloku z innej perspektywy
        • kub-ma Re: Pies co lubi widoki :/ 03.02.19, 23:31
          O, jakbym o moim psie czytała smile
          Szyba upaćkana, firana się brudzi, ale panna młoda pierwsza klasa smile
          Mój czasami rośliny balkonowe zjada i poluje na psa sąsiadów, żeby go obszczekać.
    • asia-loi Re: Pies co lubi widoki :/ 03.02.19, 18:50
      Pies mojej siostry uwielbia siedzieć lub leżeć przy drzwiach balkonowych, bo wtedy wszystko widzi.
      Śmiejemy się, że pies jest na "monitoringu". big_grin
    • czarniejszaalineczka Re: Pies co lubi widoki :/ 03.02.19, 19:04
      moj blokowy monitoring ( pies sasiada z parteru) jest uwieczniony w google view smile
    • default Re: Pies co lubi widoki :/ 03.02.19, 19:13
      Nasza kotka Fizia potrafi godzinami przesiadywac na oknie w kuchni, z nosem przy szybie. Okno wychodzi na podjazd i bramę i naprawdę nic tam się nie dzieje. Przechodniow za brama nie ma. No dobra- w dzień może chodzić o ptaki. Ale wieczorem, gdy ciemno ????
      • kosmos_pierzasty Re: Pies co lubi widoki :/ 03.02.19, 19:15
        Medytuje? smile
        • default Re: Pies co lubi widoki :/ 03.02.19, 19:45
          Może smile Ma wtedy taka nieprzenikniona minę Sfinksa, kiedy widzę ja z zewnątrz to mam wrażenie ze to figurka kota, a nie żywe zwierze smile
      • klamkas Re: Pies co lubi widoki :/ 03.02.19, 20:33
        To, że ty po ciemku nie widzisz, nie znaczy, że kot też jest tak ograniczony (koty to nocne drapieżniki, świetnie widzą w ciemnościach).

Poza tym koty niezależnie od ilości światła widzą "więcej" (często łapię moje na gapieniu się w jeden punkt - nic tam nie ma, a one się gapią intensywnie machając ogonami).
        • default Re: Pies co lubi widoki :/ 03.02.19, 21:04
          Nie twierdze ze ona nie widzi po ciemku, tylko ze nocą na moim podjeździe nie ma nic do oglądania. Chyba ze faktycznie widzi jakieś niewidzialne dla ludzi duchy. Np. druga kotka, Zosia, często wpatruje się w jeden róg sufitu w sypialni, tez wije ogonem wtedy. Jak nic ktoś tam siedzi, kogo my nie widzimy.
          • klamkas Re: Pies co lubi widoki :/ 03.02.19, 21:08
            W ezoterykę nie wierzę, w czułość wzroku owszem. One po prostu widzą inaczej i to co widza je wkurza ;p
            • princesswhitewolf Re: Pies co lubi widoki :/ 03.02.19, 23:08
              ojtam, daj pomarzyc. Przyjdzie taka i rozbija cala magie wokol stworzenia sad

lol
    • em_em71 Re: Pies co lubi widoki :/ 03.02.19, 19:46
      Psy lubią obserwować. W moim rodzinnym domu, na półpietrze było poziome okno, taki swietlik z widokiem na schody wejsciowe i ulicę. WSZYSTKIE psy, jakie mieliśmy tam rezydowały. Szyba wiecznie była zapaćkana odciskami nosa.
    • ga-ti Re: Pies co lubi widoki :/ 03.02.19, 20:55
      Mój kilka razy dziennie wychodzi na balkon. Rano szczeka na wiewiórkę, w dzień na wrony, a wieczorem na własne odbicie chyba. Wyjdzie, poszczeka i wraca do domu. Oczywiście za każdym razem otwieram i zamykam za nim drzwi. Nie muszę mówić, jak wygląda moje okno balkonowe? A niedawno, podczas mrozu, lizał sobie szybę od podwórka i się dziwił efektem przyklejania jęzora do okna wink
      • default Re: Pies co lubi widoki :/ 03.02.19, 21:05
        Dobrze ze metalu nie chciał lizać - bo by było jak w tym filmie "Głupi i glupszy" smile
        • ga-ti Re: Pies co lubi widoki :/ 03.02.19, 21:55
          No też patrzyliśmy z trwogą, czy jęzor odklei wink ale chyba mu się podobało, bo powtarzał.
    • bazia8 Re: Pies co lubi widoki :/ 03.02.19, 21:24
      Na Instagramie jest nawet profil piesek w okienku, zdjęcia mówią same za siebie wink
      • princesswhitewolf Re: Pies co lubi widoki :/ 03.02.19, 21:53
        no to jest taka piosenka stara: How Much Is That Doggie In The Window - Patti Page

tyle ze mowimy o poteznym psisku tutaj co sie na parapecie nie zmiescisad
    • kochamruskieileniwe Re: Pies co lubi widoki :/ 03.02.19, 21:55
      Na noc przestaw mu legowisko.

Moj miał ulubioną miejscówkę pod lodówką. W dzień. W koncu znudziło nam się przepędzanie psa za każdym razem, gdy ktoś chciał coś wyjąć z lodówki. Otwierając drzwi przesuwaliśmy psa drzwiami do lodówki.
      To był wilczur....
      • princesswhitewolf Re: Pies co lubi widoki :/ 03.02.19, 22:09
        a on tak czy tak wiedzac ze go bedziecie przesuwac dupska nie ruszyl? Lezal jak flak I tylko lekko merdal ogonkiem jak sie zblizaliscie do tych drzwi, lypal jednym okiem z zadowoleniem i udawal ze podsypia? Lubil byc tak przeciagany?

Normalnie to moj pies
        • kochamruskieileniwe Re: Pies co lubi widoki :/ 03.02.19, 23:21
          nie ruszył smile
          jak sobie coś obgryzał, to nawet nie przestawał. Tylko tak jeżdził na dywaniku...
          Wolał byc przeciąany niz wstawać. Poza tym to był bardzo strategiczny punkt, z widokiem na pokój i korytarz z drzwiami wejsciowymi.
          • foringee Re: Pies co lubi widoki :/ 03.02.19, 23:36
            no i na lodówkę! pilnował najcenniejszych rzeczy, jedzienia! big_grin
    • jehanette Re: Pies co lubi widoki :/ 03.02.19, 21:56
      Punkt obserwacyjny ma, taki strategiczny wink
    • solejrolia Re: Pies co lubi widoki :/ 03.02.19, 22:14
      Mnie to akurat nie dziwi:

Mój pies też lubi polegiwac w ciagu dnia w oknie wykuszowym - okno od podłogi, na 3 strony, i ma widok na 2 ulice ale najważniejsze, ma widok na wjazd na nasze podworko.
      I jest to dośc chłodne miejsce.
      • patalonski Re: Pies co lubi widoki :/ 03.02.19, 22:36
        A mój pies to prawdziwy romantyk, zimą uwielbia kłaść się na fotel na przeciwko kominka i patrzeć w ogień 😉.
      • berdebul Re: Pies co lubi widoki :/ 03.02.19, 22:48
        Na podlodze? Jak zwierzę?! Pies ma szezlong z widokiem na ogrod i kominek. wink
    • mid.week Re: Pies co lubi widoki :/ 03.02.19, 23:26
      dywanik mu tam połóż, nie będziesz sie o psie wyrko potykała. Moj tez kocha widoki, latem patroluje okolice z balkonu. Przejął moj fotel, musialam sobie sprawic hamak 🙂
    • foringee Re: Pies co lubi widoki :/ 03.02.19, 23:46
      Kupiłaś psa stróżującego i chcesz żeby teraz stał się kanapowcem grzecznie leżącym w kącie i udającym że nie ma nic wokoło?
      • princesswhitewolf Re: Pies co lubi widoki :/ 04.02.19, 01:00
        Mial owce pasc! To pies pasterski jak jego poprzednikuncertain
      • princesswhitewolf Re: Pies co lubi widoki :/ 04.02.19, 01:01
        ... ale on grzeczny jest. Duzo lize wszystkich

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka