Dodaj do ulubionych

Do jakiego wieku mozna to* robic?

07.02.19, 10:52
to* - uprawiac seks
Mam 40 lat...i szczerze juz mi sie nie chce. Czuje wyrazne zmeczenie po, kondycja juz nie ta sama co 10 lat temu. Pytam powaznie. Jak myslicie? Do 60 r.z. ? Dluzej?
Sama sie zastanawiam ile jeszcze pociagne hahaha Najchetniej dalabym juz sobie spokoj z tym, maz jest innego zdania. Moze kiedys, kiedy juz nie bedziemy mogli pozaluje tych 'niewykorzystanych okazji'...
Obserwuj wątek
    • katja.katja Re: Do jakiego wieku mozna to* robic? 07.02.19, 11:03
      Wystarczy do 35 roku życia, a jak któraś jeszcze naprawdę musi to tak max. do 40-45.
      • katja.katja Re: Do jakiego wieku mozna to* robic? 07.02.19, 11:04
        Mi też się nie chce, więcej - mam wrażenie, że mimo braku porodów i operacji etc. jakby tam się poszerzyło i tak "rozwlekło", to możliwe? Są tu jakieś forumowe lekarki?
        • xperia80 Re: Do jakiego wieku mozna to* robic? 07.02.19, 11:11
          Ćwicz mięśnie Kegla, choćby teraz. Pomoże ci to też na siusiu bez kontroli za kilka, kilkanaście lat.

A z seksem jak z badmintonem, grasz dopóki lubisz, masz z kim i tamten też chce i umie grać.
          Na "niechcemisie" pomaga zmiana partnera, sex to chemia mózgu. Przy jednym ruszenie nogą to mordęga, przy innym nagle fikasz jak młoda koza. Przez jakiś czas wink
          • lalkaika Re: Do jakiego wieku mozna to* robic? 07.02.19, 12:47
            swietna odp. <3
          • 21mada Re: Do jakiego wieku mozna to* robic? 07.02.19, 14:01
            100/100!
          • katja.katja Re: Do jakiego wieku mozna to* robic? 07.02.19, 15:38
            W łóżku nigdy nie fikałam jak młoda koza, to facet miał się mną zajmować od A do Z (plus moje drobne instrukcje w razie potrzeby). Ja tylko leżałam i się relaksowałam.
    • kkalipso Re: Do jakiego wieku mozna to* robic? 07.02.19, 11:08
      Chędożyć?

Można chyba w każdym tylko trzeba mieć ochotętongue_out
      • damartyn Re: Do jakiego wieku mozna to* robic? 07.02.19, 14:07
        kkalipso napisała:

> Chędożyć?
        >
        > Można chyba w każdym tylko trzeba mieć ochotętongue_out
        >

i to było krótko i na temat.
    • sacea Re: Do jakiego wieku mozna to* robic? 07.02.19, 11:10
      niektórzy to chyba długo mogą, sądząc po ostatnich aferach
      nie tak dawno się zdziwiłam, bo za szybko do rodziców weszłam, a oboje na emeryturze
      a mi się nie chce, a jak mi sie chcę, to mężowi się nie chce
      może na starość się nam zachce, jak będzie tempo życia wolniejsze
    • anika772 Re: Do jakiego wieku mozna to* robic? 07.02.19, 11:14
      Przecież to jest najfajniejsze zmęczenie na świeciesmile
      Mam nadzieję że dożywotnio!
      • milva24 Re: Do jakiego wieku mozna to* robic? 07.02.19, 11:22
        Też mam taką nadzieję smile
      • wheels.of.fire Re: Do jakiego wieku mozna to* robic? 10.02.19, 14:07
        Najważniejsze, żeby było to zmęczenie osiągać z kimś fajnym, a nie jako desperat który bierze taką której nikt nie chciał.
    • majaa Re: Do jakiego wieku mozna to* robic? 07.02.19, 11:19
      Do jakiego ma się ochotę, limitu nie masmile
    • aerra Re: Do jakiego wieku mozna to* robic? 07.02.19, 11:41
      O rany, ja jestem ciut ciut młodsza, z mężem od początku mieliśmy niezły seks, ale teraz a 10 lat temu, no weź, jak kiedyś był niezły to teraz jest świetny! Chociaż może i owszem, bardziej zmęczeni jesteśmy po, ale co z tego wink
    • tanebo2.0 Re: Do jakiego wieku mozna to* robic? 07.02.19, 11:48
      Czyli lepiej szukać baby przed 30-tką?
      • gryzelda71 Re: Do jakiego wieku mozna to* robic? 07.02.19, 14:51
        Hahahah no taki wniosek hahahahha
      • ykke Re: Do jakiego wieku mozna to* robic? 07.02.19, 15:18
        tanebo2.0 napisał:

> Czyli lepiej szukać baby przed 30-tką?
        >

Wątpię, czy warto. To raczej.mlódkom spada częstotliwość. Kobiety po 40 dopiero odpalają wszystkie silniki. A jeśli partner nowy, to juz w ogóle wariactwo.
        Tak czytałam, tak słyszałamsmile
        • boogiecat Re: Do jakiego wieku mozna to* robic? 07.02.19, 19:30
          O ja tak z pewnoscia miec bede- mam 35 lat i dopiero teraz mi sie naprawde chce😉
        • edelstein Re: Do jakiego wieku mozna to* robic? 07.02.19, 19:52
          Mlodkom spada czestotliwosc hue hue
      • riki_i Re: Do jakiego wieku mozna to* robic? 07.02.19, 16:07
        tanebo2.0 napisał:

> Czyli lepiej szukać baby przed 30-tką?

18-20
        big_grin
        • kosmos_pierzasty Re: Do jakiego wieku mozna to* robic? 07.02.19, 16:18
          Nie, przed dzieckiem, bo ciąża to rewolucja także w mózgu i hormonach. U jednych wpływa tak, a u innych inaczej, ale wpływa.
        • beneficia Re: Do jakiego wieku mozna to* robic? 07.02.19, 16:36
          Ale jaka 18-20 poleci na 40+...?
          • kosmos_pierzasty Re: Do jakiego wieku mozna to* robic? 07.02.19, 16:45
            No niejedna - zadbany majętny pan, wiedzący, czego chce od życia i związku oraz realnie oceniający swoje szanse na osiągnięcie tego (pytanie czy pytający spełnia te kryteria), jest atrakcyjny dla wielu młodych dziewczyn, tudzież dla tych nieco starszych, zmęczonych rówieśnikami.
            • beneficia Re: Do jakiego wieku mozna to* robic? 07.02.19, 17:47
              Ok, kiedy ja miałam 20 lat mężczyźni 40+ byli przezroczysci. Ale owszem, znam instytucję sugar daddy ☺
              • kosmos_pierzasty Re: Do jakiego wieku mozna to* robic? 07.02.19, 18:04
                Ale to wcale nie ogranicza się do sugar daddy. Są i takie małżeństwa.
                • kosmos_pierzasty Re: Do jakiego wieku mozna to* robic? 07.02.19, 18:07
                  Zresztą dla mnie w wielu 20+ panowie 40+ byli najbardziej atrakcyjni - rówieśnicy to gówniarze, 30+ odbijało, bo już mieli pracę, niezłą i przekonanie o własnej zarąbistości, co zwykle czas weryfikował. A ci 40+ byli już względnie normalni.
                  • black_halo Re: Do jakiego wieku mozna to* robic? 07.02.19, 19:39
                    kosmos_pierzasty napisała:

> Zresztą dla mnie w wielu 20+ panowie 40+ byli najbardziej atrakcyjni - rówieśni
                    > cy to gówniarze, 30+ odbijało, bo już mieli pracę, niezłą i przekonanie o własn
                    > ej zarąbistości, co zwykle czas weryfikował. A ci 40+ byli już względnie normal
                    > ni.

Jak mialam 16+ lat to faceci co mieli dwojke z przodu wydawali mi sie starzy i nieatrakcyjni. 5 lat roznicy wieku uwazam, za maks. W kazda strone.
              • mamusia1999 Re: Do jakiego wieku mozna to* robic? 08.02.19, 11:06
                A mnie się b.podobali, chocuaz to były artystycznd gołodupce. ale że tak powiem obyczajowość mnie ograniczała wink Za to od 10 lat (czyli od 40tki) delektuję się własnym mężem.
          • grru Re: Do jakiego wieku mozna to* robic? 07.02.19, 20:03
            Jak fajny i przystojny to czemu nie?
          • wheels.of.fire Re: Do jakiego wieku mozna to* robic? 10.02.19, 14:03
            Niejedna, bo taki zwykle ma więcej pieniędzy niż młodzik.
        • snakelilith Re: Do jakiego wieku mozna to* robic? 07.02.19, 16:51
          riki_i napisał:

> 18-20
          > big_grin

Niektórzy panowie tak mają, im młodsza i mniej doświadczona tym dla nich lepiej, łatwiej daje się ukryć własne braki umiejętności łóżkowych. big_grin
          • kosmos_pierzasty Re: Do jakiego wieku mozna to* robic? 07.02.19, 16:54
            big_grin
          • edelstein Re: Do jakiego wieku mozna to* robic? 07.02.19, 19:53
            Zaoralas
            • riki_i Re: Do jakiego wieku mozna to* robic? 07.02.19, 19:57
              Bez większych doświadczeń to musiałaby być 14-16.
              • black_halo Re: Do jakiego wieku mozna to* robic? 07.02.19, 22:31
                14latka to jeszcze dziecko ale wiemy, ze w takich gustujesz.
                • katja.katja Re: Do jakiego wieku mozna to* robic? 08.02.19, 09:32
                  Nieładnie. Riki nigdy nie pisał o dziewczętach w tym wieku, z tego co pamiętam jego podboje zaczynały się mniej więcej od 18 -20 latek.
                  Posądzanie kogoś o przestępstwo powinno być kasowane przez moderację, a dany nick powinien mieć chwilowego bana. Tak się nie robi.
              • katja.katja Re: Do jakiego wieku mozna to* robic? 08.02.19, 09:31
                Niekoniecznie. Średnia wieku kobiet rozpoczynających życie płciowe w Polsce to nadal jest bliżej 18-stego roku życia niż 15-stego. Oczywiście na Wyspach czy generalnie Zachodzie wygląda to już inaczej i kopulujący 12-latki płci obojga to norma.
                • wheels.of.fire Re: Do jakiego wieku mozna to* robic? 10.02.19, 14:04
                  Zachód jest pod tym względem dziki.
    • snakelilith Re: Do jakiego wieku mozna to* robic? 07.02.19, 12:25
      Słaby trolling mada.
    • grru Re: Do jakiego wieku mozna to* robic? 07.02.19, 12:33
      Pojedź do sanatorium to zobaczysz big_grin
    • jehanette Re: Do jakiego wieku mozna to* robic? 07.02.19, 12:37
      Można do końca, a czy się chce to chyba inna broszka. Ale pamiętam że jako dzieci rozkminiałyśmy z koleżankami kiedy nasi rodzice "to robili" ostatni raz, im kto miał młodsze rodzeństwo tym był bardziej zgorszony wink
      Może zadbaj o siebie tak ogólnie, życiowo? Jak nie mam ochoty to znaczy że jestem przemęczona, sfrustrowana, niedospana, dawno nie się nie ruszałam, półtora roku temu miałam poważny niedobór żelaza... to wszystko wpływało na moje libido. Mam 35 lat i nie wyobrażam sobie żeby za 5 lat mi się nie chciało...
    • bei Re: Do jakiego wieku mozna to* robic? 07.02.19, 12:46
      Po czterdziestce to większość dopiero rozkręca się😊, ale jest różnie. Nie ma ścisłych ramek od do.
    • 21mada Re: Do jakiego wieku mozna to* robic? 07.02.19, 13:59
      Większość ematek już tego nie robi. Nie jesteś sama.
      • beneficia Re: Do jakiego wieku mozna to* robic? 07.02.19, 14:10
        Zapomniałeś się przelogowac 😂
      • grru Re: Do jakiego wieku mozna to* robic? 07.02.19, 20:44
        Ty to jeszcze nie większość
    • 21mada Re: Do jakiego wieku mozna to* robic? 07.02.19, 14:00
      >szczerze juz mi sie nie chce.
      A z iloma próbowałaś?
    • ykke Re: Do jakiego wieku mozna to* robic? 07.02.19, 14:48
      Do 45. Potem to jakieś wynaturzenie.
      A tak serio, to dotąd, dopóki sprawia to radość. Czytałam o 80 latkach uprawiających seks, więc mam nadzieję wytrzymać w formie i chęciach smile))
      A u Ciebie, to chyba fizyczne zmęczenie "po" nie powinno wpływać na chcenie "przed"?
      • riki_i Re: Do jakiego wieku mozna to* robic? 07.02.19, 16:09
        Do 75 jak Stefan Niesiołowski. "Młodych zadziwił, starym dał nadzieję" /tytuł z Super Expressu
    • chocolatemonster Re: Do jakiego wieku mozna to* robic? 07.02.19, 16:11
      Coraz gorsze i mniej finezyjne te trololo...
      • wapaha chocolatemonster 07.02.19, 17:18
        przepraszam że tutaj,

czy masz pocztę gazetową ( inną) - chciałabym Ci przesłać ciekawy tekst < o tych nieszczęsnych kangoo big_grin >
        • chocolatemonster Re: chocolatemonster 07.02.19, 17:41
          Pewnie. Chocolatemonster@gazeta.pl
          • wapaha Re: chocolatemonster 07.02.19, 18:06
            poszło smile
            • chocolatemonster Re: chocolatemonster 07.02.19, 18:12
              Zaraz przeczytam. Dziekuje😚
    • kosmos_pierzasty Re: Do jakiego wieku mozna to* robic? 07.02.19, 16:16
      Szczerze?
      To ja myślę, że seks bywa przereklamowany - to zależnie m.in. od wieku i zainteresowań big_grin
      I wcale nie dlatego, że nie mam porównania, czy stały partner jest kiepskim kochankiem z jakichkolwiek przyczyn (wręcz przeciwnie, by oddać mu sprawiedliwość!), po prostu mnie kręcą bardziej na dziś "rozkosze intelektu", że tak powiem. Czasem fajnie, ale jakby tak ciągle? Ja już mam to za sobą, tyle napiszę tongue_out
      Aczkolwiek nie dam sobie uciąć ręki, że jeszcze mi się nie zmieni - bo kto to wie... smile
      • mae224 Re: Do jakiego wieku mozna to* robic? 10.02.19, 11:50
        Ale jak połączyć i jedno i drugie.... Chyba mam szczęście.
    • tojamarusia Re: Do jakiego wieku mozna to* robic? 07.02.19, 19:35
      Uwielbiam seks i mam nadzieję, że będę uprawiać do starości. Mam 45 lat.
      • katja.katja Re: Do jakiego wieku mozna to* robic? 07.02.19, 19:45
        To już uprawiasz do starości włącznie big_grin
        • tojamarusia Re: Do jakiego wieku mozna to* robic? 07.02.19, 20:32
          Bujaj
    • bo_gna Re: Do jakiego wieku mozna to* robic? 07.02.19, 19:49
      Podobno szczytową formę osiąga się w wieku 35 lat wink ale wydaje mi się, że limitu nie ma, na świecie są 75 letni faceci, którym właśnie rodzą się dzieci i są 60 latki, które pragną mieć dziecko i robią in vitro... Wszystko zależy od stanu zdrowia i chęci, dlatego czasem 60 letnia kobieta może mieć lepiej w tych sprawach niż 20 letnia dziewczyna. Dziękuję za uwagę
      • taki-sobie-nick Re: Do jakiego wieku mozna to* robic? 07.02.19, 21:37
        bo_gna napisała:

> Podobno szczytową formę osiąga się w wieku 35 lat wink ale wydaje mi się, że limi
        > tu nie ma, na świecie są 75 letni faceci, którym właśnie rodzą się dzieci i są
        > 60 latki, które pragną mieć dziecko i robią in vitro...

A co ma in vitro do współżycia seksualnego?
    • mamusia1999 Re: Do jakiego wieku mozna to* robic? 07.02.19, 21:15
      No ja niby jakiegoś wybujałego libido nie mam, ale nawet z tego punktu widzenia zamierzam się seksić do końca.
      • pocoo Re: Do jakiego wieku mozna to* robic? 09.02.19, 08:58
        mamusia1999 napisała:

> No ja niby jakiegoś wybujałego libido nie mam, ale nawet z tego punktu widzenia
        > zamierzam się seksić do końca.

I to jest prawidłowe podejście do życia i przyjemności.
        Kobietom często odechciewa się seksu przez męża, który żonę traktuje jak "pisuar".
        "Na drzewo" z takim kochasiem.
    • kornel-1 Re: Do jakiego wieku mozna to* robic? 09.02.19, 10:09
      Seks uprawia się do starości.*

*/ Niektóry osiągają wiek starczy w czterdziestym roku życia, inni po siedemdziesiątce.

Kornel
    • bywalec.hoteli Re: Do jakiego wieku mozna to* robic? 09.02.19, 16:51
      ann.40.40 napisała:

> to* - uprawiac seks
      > Mam 40 lat...i szczerze juz mi sie nie chce. Czuje wyrazne zmeczenie po, kondyc
      > ja juz nie ta sama co 10 lat temu. Pytam powaznie. Jak myslicie? Do 60 r.z. ? D
      > luzej?
      > Sama sie zastanawiam ile jeszcze pociagne hahaha Najchetniej dalabym juz sobie
      > spokoj z tym, maz jest innego zdania. Moze kiedys, kiedy juz nie bedziemy mogli
      > pozaluje tych 'niewykorzystanych okazji'...

Typowa polska matka z dziećmi. Zmęczona, nie chce się.
      • ametystowa.pani Re: Do jakiego wieku mozna to* robic? 10.02.19, 10:52
        tak na prawdę trening czyni mistrza. Dobiegam 40-tki i około 20-tki było słabo, im dalej w las tym lepiej, bo człowiek bardziej świadomy siebie i partnera. I to nie jest tak jak ktoś wyżej napisał
        - ja leżę a on ma działać- tu musi być współpraca. No i trochę inwencji twórczej nigdy nie zaszkodzismile Jak się nie chce w tym wieku to warto popracować nad atmosferą, ale na siłę też nie ma co.
      • boogiecat Re: Do jakiego wieku mozna to* robic? 10.02.19, 11:18
        Typowy wpis poskiego faceta, ktory sprawia ze sie nie chce
      • pocoo Re: Do jakiego wieku mozna to* robic? 10.02.19, 14:28
        bywalec.hoteli napisał:
        >
        > Typowa polska matka z dziećmi. Zmęczona, nie chce się.
        >
        Widocznie mąż jest do dupy kochankiem.
        • wheels.of.fire Re: Do jakiego wieku mozna to* robic? 10.02.19, 14:42
          Albo babie się nie chce już nóg golić i zębów leczyć, to mąż nie ma motywacji by się starać.
    • man_sapiens Re: Do jakiego wieku mozna to* robic? 10.02.19, 12:14
      > Mam 40 lat...i szczerze juz mi sie nie chce.

Najwyższa pora na kochanka
      .
      • wheels.of.fire [...] 10.02.19, 14:06
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • boogiecat Re: Do jakiego wieku mozna to* robic? 10.02.19, 15:12
          Pytanie do moderacji- takich wulgarnych tekstow jak te jozkowe to sie nie kasuje przypadkiem?
          • wheels.of.fire [...] 10.02.19, 15:33
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • boogiecat Re: Do jakiego wieku mozna to* robic? 10.02.19, 17:05
              A wez nie chrzan, zadna by cie nawet na sutenera nie chciala
            • beneficia Re: Do jakiego wieku mozna to* robic? 10.02.19, 19:39
              Weź no się hamuj, Jozek, naprawdę.
    • mamaafg Re: Do jakiego wieku mozna to* robic? 10.02.19, 14:43
      Ja mam 32 i tez juz mi sie nie chce. Zawsze mialam dosyc niskie libido, no ale na poczatku znajomosci (pisze o mezu) bywalo prawie codziennie, potem co drugi, trzeci, dzis po 2 dzieciach kochamy sie srednio raz ma tydzien- dwa. Ale ja moglabym rzadziej. Dopiero po miesiacu albo i dluzej odczuwam, ze mi tego brak. Ale mysle tez ze spokojnie moglabym sie bez tego obejsc. Ogolnie uwazam ze seks jest przereklamowany. Wole spedzac czas z mezem inaczej. Duzo sie przytulamy, calujemy, ale ja wcale nie potrzebuje isc na calosc. Maz moj ma wieksze potrzeby wiec spotykamy sie gdzies w polowie. Ale to on zawsze wychodzi z inicjatywa.
      • wheels.of.fire Re: Do jakiego wieku mozna to* robic? 10.02.19, 15:35
        W tak młodym wieku już Ci libido tak opadło? Póki jeszcze młoda i ładna jesteś? Uważaj, żeby się nie okazało kiedyś że mąż sobie babę znajdzie.
        • mamaafg Re: Do jakiego wieku mozna to* robic? 10.02.19, 18:35
          No ale co mam zrobic niby? Udawac boginie seksu?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka