Dodaj do ulubionych

10 years challenge

08.02.19, 11:40
Wątek na piątek.
Zobaczyłam na jakimś plotkarskim portalu stare zdjęcia Kasi Tusk (nie chodzi o nią konkretnie, to tylko przykład) i kurczę, jaka jest różnica w porównaniu z tym, jak wygląda teraz...
Nawet jeśli weźmie się poprawkę na zmiany rysów związane z upływem czasu, profesjonalną obróbkę zdjęć, lepszy makijaż i stylówę, to różnica i tak jest kolosalna. Na pewno inne usta, co jeszcze? Na czym polega magia zabiegów, których nie widać w sposób oczywisty, ale tak bardzo zmieniają twarz na korzyść? Zrobiło na mnie wrażenie, że metamorfoza może być na tyle duża, a przy tym trudna do wyłapania 'gołym okiem' (czego nie można powiedzieć o innych napompowanych celebrytkach).

Wiem oczywiście, że ematka jest spektakularnie piękna z natury aż do grobowej deski, ale jest tu chyba kilka kobiet, które robią w medycynie estetycznej, może uchylicie rąbka tajemnicy?
Obserwuj wątek
    • simply_z Re: 10 years challenge 08.02.19, 11:45
      Porownujesz zdjecia bardzo mlodej dziewczyny, wrecz nastolatki do doroslej kobiety. Rysy w tym wieku sie zmieniaja..
      • obrus_w_paski Re: 10 years challenge 08.02.19, 12:15
        Nie widziałam zdjęć o których mówisz (link?) ale zgadzam się z simply, ze porównywanie zdjęć 20 i 30 łatki jest nie fair bo rysy bardzo się zmieniają. I tez schudniecie bardzo zmienia twarz, zwłaszcza u takich co zawsze byli szczupli czyli nie ma spektakularnego efektu zgubienia brzucha, ale np rysy twarzy są inne i niewiadoma dlaczego. Schudłam dość mocno przez ostatnie lata i kilka dni temu dawna koleżanka z pracy mi wciskała ze zrobiłam sobie usta i „coś na twarzy”- zapewniam ze nic. Ale schudnięcie z 54 to 48 robi na twarzy spora różnice (co ciekawe na ciele żadnej, bo dużo ćwiczę)
        • hanusinamama Re: 10 years challenge 08.02.19, 12:18
          Usta wam sie zmieniły albo kształt twarzy tak bardzo na odcinku 20-30 lat? NO bez przesady.
          • beneficia Re: 10 years challenge 08.02.19, 12:21
            Serio nie widzisz różnicy między 20- a 40-latką? No bez przesady.
          • obrus_w_paski Re: 10 years challenge 08.02.19, 12:30
            Zawsze miałam wydatne usta, schudłam 6kg ale nie przeciez nie z ust wiec wydają się większe. Ale nie mówię, ze celebrytki nic w sobie nie zmieniają
          • hungaria Re: 10 years challenge 08.02.19, 12:36
            No właśnie o to mi chodzi. Nawet biorąc pod uwagę utratę tzw. puppy fat i lekkie wyostrzenie rysów, są zmiany w proporcjach twarzy, które nie do końca da się tym wyjaśnić.

Link wkleję później, bo już nie pamiętam, gdzie to widziałam.
          • kochamruskieileniwe Re: 10 years challenge 08.02.19, 12:41
            Bardzo często, z wiekiem rysy się wyostrzają.
            Np taka Elżbieta Zającówna w Vabanku ma twarz jeszcze młodzieńczo "pulchną"
            Kilka lat pózniej - np Matki żony i kochanki - rysy się wyostrzyły.
    • alpepe Re: 10 years challenge 08.02.19, 12:38
      Ja tylko widzę, że się postarzała, to, co ci się wydaje, robi wiek, inny makijaż, wahania wagi.
      • verydry Re: 10 years challenge 08.02.19, 12:46
        🤦‍♀️
    • thebeat Re: 10 years challenge 08.02.19, 13:26
      A to nie jest też kwestia filtrów w aparacie? Ostatnio znalazłam się na zdjęciu grupowym zrobionym przy pomocy takich wynalazków, ale mam zdjęcia z tymi samymi osobami robione tydzień wcześniej - no różnica jest. Przede wszystkim każda ma na tym zdjęciu mega piękną cerę, nawet koleżanka z trądzikiem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka