Dodaj do ulubionych

Pianka do włosów

10.02.19, 10:47
Trąba jestem nie minimalistka
Po generalnych porządkach łazienki wynoszę koszyk zbędnych aktualnie rzeczy, ale wyrzucić nie mam sumienia pełnowartościowego produktu -tusze idą do śmieci, cieniom i pudrom robię projekt pan tongue_out
od dawna nic nie kupowałam kolorowego, balsamy zejdą w każdej ilości do rak, odżywki hurtem na basenie, ale tym sposobem mam pełne 3 pianki do włosów, których nie używam, bo może nie umiem. Wy lubicie? Co z tym robić?
Obserwuj wątek
    • 35wcieniu Re: Pianka do włosów 10.02.19, 10:52
      Mam jedną piankę niby na objętość ale użyłam ze 2 razy. Nie rozumiem idei, może tez nie umiem uzywac, nie wiem.
      Pianki raczej nie uzyjesz w zadnym innym celu, jak nie jest przeterminowana to moze po prostu oddaj komuś kto używa.
    • chatgris01 Re: Pianka do włosów 10.02.19, 10:54
      A jak używałaś? Trzeba dawać malutko, kulkę najwyżej jak orzech włoski, bo inaczej włosy się lepią. Rozetrzeć w dłoniach i wgniatać w wilgotne włosy.
      • bulzemba Re: Pianka do włosów 31.05.19, 16:52
        A jakiej długości masz włosy?
    • chicarica Re: Pianka do włosów 10.02.19, 11:04
      Jeśli chodzi o makijaż czy jakieś produkty do których wkłada się części ciała lub dotyka, to nie ma ratunku, ale jak mam jakieś kosmetyki które po paru użyciach mi nie odpowiadają, to ogłaszam na fejsie na lokalnej grupie o nazwie "oddam za darmo" i zawsze ktoś się zgłasza. Sama z takiej grupy też dostałam hantle, orbitreka, parę drobiazgów. W Polsce to chyba na olx się ogłasza i pisze że za darmo.
      Pianki do włosów nie używam, wyjątkiem jest pianka loreal nadająca objętosci kupiona u fryzjera, używam jak robię fryzurę z falami.
    • frey.a86 Re: Pianka do włosów 10.02.19, 11:17
      Ja gdzieś wyczytałam, że podobno pianka przesusza włosy i to dużo bardziej niż lakier, więc do utrwalania fryzury używam wyłącznie lakieru.
      • woman_in_love Re: Pianka do włosów 10.02.19, 17:26
        Ale są pianki nie przesuszające. Tylko muszą być bez alkoholu w składzie.
    • konsta-is-me Re: Pianka do włosów 10.02.19, 11:20
      Podobno mozna uzyc do czyszczenia szczotek/grzebieni.
    • daisy Re: Pianka do włosów 10.02.19, 17:08
      Wypsikuję do sedesu, a opakowanie wyrzucam do odpowiedniego kosza. Klnę swoją głupotę przy tym. Zdarza mi się z różnymi kremami, próbkami czy innymi tego typu wynalazkami, ale na szczęście coraz rzadziej.
    • taki-sobie-nick Re: Pianka do włosów 10.02.19, 22:03
      cieniom i pudrom robię projekt pan

Co robisz?

• double-facepalm Re: Pianka do włosów 31.05.19, 14:56
        Denko?
      • mebloscianka_dziadka_franka Re: Pianka do włosów 31.05.19, 14:58
        Też mnie to zaintrygowało.
        • double-facepalm Re: Pianka do włosów 31.05.19, 16:29
          Denko w paletkach z kolorowka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka