Dodaj do ulubionych

Neurolog, nadpobudliwość, adhd Kraków

11.02.19, 17:54
Witam
Proszę, doradźcie mi dziewczyny dobrą neurolog do dziecka z nadpobudliwością psychoruchową. Interesuje mnie lekarz, który specjalizuje się w tego typu przypadkach ale również ADHD, tiki itp.
Kogoś oprócz dr. Prawdzic-Sieńkowskiej.
To bardzo pilne.
Dziekuję
Obserwuj wątek
    • miranna1 Re: Neurolog, nadpobudliwość, adhd Kraków 24.04.19, 09:27
      Polecam neurochirurga dziecięcego z kliniki Unimedica! Profesor Kwiatkowski bardzo pomógł mojej córce. Zawsze myślałam, że nadpobudliwość dopada szczególnie chłopców, więc kiedy Profesor stwierdził ją u mojej małej, nieco się zdziwiłam. Leczyliśmy ją wspólnie przez prawie rok, ze wzlotami i upadkami oczywiście. Nie byłam pozytywnie nastawiona na stosowanie wszelkiego rodzaju leków, więc prof. Kwiatkowski wdzięcznie to zrozumiał i wybrał inną metodę leczenia – oddając nas pod opiekę dr Milczarek neurolog ze swojego oddziału. Po wielu regularnych wizytach, rozmowach, mogę stwierdzić, że nadpobudliwość już nie dotyczy mojej córki. Bardzo dziękuje Profesorowi Kwiatkowskiemu, który skupił się na Nas i starał się pomóc z całych sił!
      • syln85 Re: Neurolog, nadpobudliwość, adhd Kraków 12.12.19, 09:50
        witam. co to znaczy "inna metoda leczenia" oraz że" nadpobudliwość nie dotyczy juz twojej córki'?
        mam 5 letniego syna z adhd, jesteśmy dopiero na początku tej drogi i szczerze mówiąc nie bardzo wiemy co dalej.bede wdzieczna za odpowiedż
        • makurokurosek Re: Neurolog, nadpobudliwość, adhd Kraków 12.12.19, 11:20
          Podejrzewam, że skupili się na wyeliminowaniu z diety produktów wpływających na wzrost nadpobudliwości oraz problemów z koncentracja jak również wszelkiej maści terapiach.
          • syln85 Re: Neurolog, nadpobudliwość, adhd Kraków 13.12.19, 18:54
            Mój syn jest alergikiem i od pół roku jest na diecie eliminacyjnej a adhd jak było tak jestsad
            W poradni pp powiedziano mi że terapia dla dzieci przedszkolnych z adhd wygląda tak,ze raz na 2 tyg pedagod odwiedza przedszkole i razem z nauczycielem obserwują to konkretne dziecko i debatują nad metodami postępowaniacrying
            • makurokurosek Re: Neurolog, nadpobudliwość, adhd Kraków 13.12.19, 19:15
              Czy dietę dziecka konsultowalas z dietetykiem oraz czy wiesz na które dodatki E zwracać uwagę tak by nie kupić produktów wpływających na wzrost nadpobudliwości ? Czy wyeliminowaś całkowicie kontakt twojego dziecka z tv, komputerem czyli zero bajek, zero gier . To wszystko wpływa na wzrost nadpobudliwości .
              • syln85 Re: Neurolog, nadpobudliwość, adhd Kraków 14.12.19, 08:05
                Miał robione badania na alergię i nietolerancje pokarmowe.na E nie patrzę od dłuższego czasu bo nie jadamy przetworzonej żywności.slodyczy nie jada.komputer nigdy.tv od diagnozy 2 mies temu wyeliminowany.
                Ps.masz może dziecko z ADHD?!
      • thea19 Re: Neurolog, nadpobudliwość, adhd Kraków 12.12.19, 10:25
        neurochirurg od adhd? psychiatra tym się zajmuje, psychoterapeuta również, neurolog może zlecić badania, w tym obrazowe, pomocnicze w diagnostyce.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka