joanna266 13.02.19, 21:18 Jakiej firmy biżuterię nosicie, polecacie?Zastanawiam się nad kupnem sobie np. z jutrzejszej okazji czegoś fajnego ale mnie chce mi się szczególnie łazić po sklepach.Oczywiście nie mam na myśli diamentòw Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jeziorowa Re: Biżuteria 13.02.19, 21:25 Biżuterię kupuję tam gdzie jest taka, która mi się spodoba. Ze sklepów mam tylko 3 sztuki: obrączkę i naszyjnik z Kruka oraz taniutkie śmieszne kolczyki bożonarodzeniowe z Tesco. Pozostałą biżuterię mam z galerii lub bezpośrednio od artystów/rzemieślników. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmos_pierzasty Re: Biżuteria 13.02.19, 21:26 Duże sieci mi się sprawdzają, a ja noszę na co dzień i nie zdejmuję, więc tu jakość jak najbardziej wychodzi. Nie mam uwag do Apartu, Kruka ani Yes. A z małymi firmami to jak się trafi - może niczym nie ustępować, a może po kilku dniach się coś pozrywać, pogubić (zapięcie słabe)... Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kotka Re: Biżuteria 13.02.19, 21:41 Piotr Malysz do dostania na mostrami, Deka jewellery. Z takiej bizuterii innej , ciekawej . Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: Biżuteria 13.02.19, 22:44 Lubię ręcznie robioną, pracownia Sztuk Kilka. Zwłaszcza seria Azjatycka, podszywana kimonem. Chociaż ostatnie prace, z takim specjalnym szkliwem też są piękne. Lubię Swarovskiego, ale starsze kolekcje przed erą złota ze złotem. Mam też słabość do emaliowanych wyrobów z Apartu. Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: Biżuteria 14.02.19, 09:45 Różnie... Klasycznie, srebro, złoto, kryształy, ametysty, masa perłowa; rękodzieło z Pakamery; kolczyki Kajo Jewels; latem lubię kolorowe drewno, mam też kilka sztuk z kolumbijskich orzechów tagua. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Biżuteria 14.02.19, 17:14 Ja bardzo lubię biżuterię przywożoną z wakacji - jako pamiątki. Muzealne repliki, rękodzieło miejscowych rzemieślników - bez różnicy. Podwójna przyjemność, bo przypomina o miejscach w których się było i fajnych chwilach, no i bywa całkiem oryginalna. Odpowiedz Link Zgłoś