21mada 15.03.19, 23:10 Dlaczego częstotliwość seksu z nowym partnerem / na początku związku jest większa niż w małżeństwie z wieloletnim stażem? Jak myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zawsze-w-drodze Re: Częstotliwość 15.03.19, 23:13 Niunia. Już nawet nie prowokujesz. Nudzisz. Znajdź se chłopa wreszcie. Odpowiedz Link Zgłoś
mallard Re: Częstotliwość 16.03.19, 07:39 21mada napisał(a): > A merytorycznie? Bardziej merytorycznie już nie można. Odpowiedz Link Zgłoś
21mada Re: Częstotliwość 16.03.19, 08:42 A co widzisz w moim pytaniu prowokującego? Temat cie nudzi - tymczasem obok wątek na pincet wpisów o d.... Weroniki. To jest interesujące? Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: Częstotliwość 16.03.19, 08:42 ależ to było bardzo merytorycznie Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie.plum Re: Częstotliwość 15.03.19, 23:24 ja Ci to wyjaśnię, moja droga, otóż na początku związku ludzie się stresują, i z tych nerwów uprawiają seks, a potem się wyluzowują, doceniają ciszę, spokój, zabawki na podłodze i zmienianie pieluszek... Odpowiedz Link Zgłoś
vasaria Re: Częstotliwość 15.03.19, 23:27 Jak tak czytam wątki na różnych forach to dlatego, że wtedy działają w wersji demo . A potem to już tylko płacz i zgrzytanie zębów oraz seks raz w tygodniu . Odpowiedz Link Zgłoś
21mada Re: Częstotliwość 16.03.19, 08:38 Czyli kobiety działają z wyrachowania? Udają że to lubią, żeby zwabić partnera, a po ślubie tylko głowa boli? Pewnie tak bywa, ale myśle że na samym początku związku, kiedy ludzie są prawie obcy, jednak naprawdę ma się wielką ochotę i nic nie trzeba udawać. Odpowiedz Link Zgłoś
szeptucha.z.malucha Re: Częstotliwość 16.03.19, 08:48 A dlaczego kobiety? Mężczyźni też mają wersję demo. Odpowiedz Link Zgłoś
vasaria Re: Częstotliwość 16.03.19, 08:50 Dokładnie. Nigdzie nie napisałam, że kobiety. Miałam na myśli ludzi po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
21mada Re: Częstotliwość 16.03.19, 14:44 Czyli mężczyznom też się z wiekiem odechciewa? Na forum raczej kobiety się żalą że mąż nalega, a jej się już nieeeeee chceeeee, ma niskie libido itp. Odpowiedz Link Zgłoś
vasaria Re: Częstotliwość 16.03.19, 15:09 A na żywo częściej żalą się kobiety . Ten nadmiar reklam o konarze co nie płonie nie dał ci do myślenia ? Odpowiedz Link Zgłoś
21mada Re: Częstotliwość 16.03.19, 15:13 Ale impotencja to inny problem - chce ale nie może. To co innego niż nie chcieć w ogóle. Myśle że mężczyznom ochota na seks nie przechodzi, najwyżej przechodzi ochota na żonę. Odpowiedz Link Zgłoś
beneficia Re: Częstotliwość 15.03.19, 23:32 Milion naukowych badań jest na ten temat. Nie masz co robić to poczytaj, dostaniesz lepsze odpowiedzi niż tutaj. Odpowiedz Link Zgłoś
21mada Re: Częstotliwość 15.03.19, 23:34 Ale mnie ciekawi co sądzą emamy, zwłaszcza z własnego doświadczenia. Tak to na żaden temat nie można porozmawiać, bo wszystko jest w internecie. Odpowiedz Link Zgłoś
heavy_metal_thunder Re: Częstotliwość 15.03.19, 23:58 Badania pewnie potwierdzają, że z czasem nawet najbardziej wierne osoby mogą zacząć zdradzać. Dlatego strach mieć żonę. Chyba, że samemu jest się typem babiarza. Odpowiedz Link Zgłoś
beneficia Re: Częstotliwość 16.03.19, 00:04 Równie dobrze można powiedzieć, że strach brać Cię za męża, bo a nuz zaczniesz zdradzać. Odpowiedz Link Zgłoś
heavy_metal_thunder Re: Częstotliwość 16.03.19, 00:24 Ze zdradą to jest tak, że im w las, tym ciemniej. Ludzie sami się doszukują, że ich nie dotyka. To swoiste kulturowe tabu, coś czego co jest, ale czego oficjalnie nie chcemy akceptować. Odpowiedz Link Zgłoś
des42 Re: Częstotliwość 16.03.19, 00:34 Bez przesady, jakie tabu? Wszyscy wiedza, ze wszyscy zdradzaja i na to rady nie ma Ot - zycie! ... i do przodu! Odpowiedz Link Zgłoś
heavy_metal_thunder Re: Częstotliwość 16.03.19, 08:41 A dla mnie to ból istnienia. B Zdrada boli jak nic i ja po jej doświadczeniu już nie potrafię zaufać nikomu. Ja wyznaję wartości rycerskie, a poczucie honoru mam jak przedwojenna inteligencja z II RP, stąd kobietą która mnie zdradziła potrafię się tylko brzydzić. W ogóle obleśne jak kobieta ma jednocześnie więcej niż jednego partnera seksualnego i np. jest singielką równocześnie umawiającą się na seks bez zobowiązań z dwoma facetami. Tak samo jak pierwszy skok w bok ma za sobą już w młodym wieku, a nie jako mężatka z długim stażem. Jeśli zaczyna zdradzać szybko, robiąc to już chłopakowi z którym "chodzi", to znaczy że skłonności do zdrady musi mieć duże. Odpowiedz Link Zgłoś
des42 Re: Częstotliwość 16.03.19, 08:48 Nawet male dzieci wiedza, ze ... zacytuje: 'zycie to okrutna gra'....takze ten. Odpowiedz Link Zgłoś
heavy_metal_thunder Re: Częstotliwość 16.03.19, 09:05 Nie przebaczyłbym zdrady, a jeśli musiałbym trwać z jakichś przyczyn w związku po zdradzie to rekomendowałbym to sobie wyzywaniem od ku...w i dz...k. Odpowiedz Link Zgłoś
des42 Re: Częstotliwość 16.03.19, 09:10 Ale dlaczego musialbys trwac?przeciez nawet jakby cie sparalizowalo od karku w dol, to i tak mialbys opieke z ZOZ-u. Odpowiedz Link Zgłoś
heavy_metal_thunder Re: Częstotliwość 16.03.19, 09:23 Czasem z różnych przyczyn typu nieruchomości i firma ludzie się nie rozwodzą. Odpowiedz Link Zgłoś
des42 Re: Częstotliwość 16.03.19, 09:28 Rozwod a podzial majatku - to 2 rozne rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
heavy_metal_thunder Re: Częstotliwość 16.03.19, 09:58 Z jakichś przyczyn ludzie się nie rozwodzą. Poza tym jak mąż jest spawaczem, a żona nauczycielką to nietrudno zgadnąć że alimenty na dzieci będą solidnie naliczone na niego. Odpowiedz Link Zgłoś
des42 Re: Częstotliwość 16.03.19, 10:05 Rozwodza, rozwodza, nawet ci z malymi dziecmi sie rozwodza(zamiast szukac wymowek). Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Częstotliwość 16.03.19, 09:11 Józek, idź ty do terapeuty, bo ci się pogarsza. Poza tym kosz. Odpowiedz Link Zgłoś
heavy_metal_thunder Re: Częstotliwość 16.03.19, 09:27 Terapeuci to pic na wodę. A Ty jak zawsze będziesz bronić zdradzających, że to tacy wspaniali i wartościowi ludzie. Sama skaczesz na boki, czy co? Kiedyś Cię miałem za lewaczkę, ale uczciwą i wrażliwą, o dobrym sercu i z zasadami moralnymi. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Częstotliwość 16.03.19, 09:57 Nie, po prostu twoje wpisy są coraz bardziej obrzydliwe i wydajesz mi się coraz bardziej zaburzony. Odpowiedz Link Zgłoś
heavy_metal_thunder Re: Częstotliwość 16.03.19, 10:00 Mam szanować kobietę, która mnie zdradziła i tym samym skrzywdziła w wyjątkowo podły sposób? Przecież to jest straszny ból i cierpienie. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Częstotliwość 16.03.19, 10:03 Straszny ból i cierpienie to jest rak trzustki. Odpowiedz Link Zgłoś
heavy_metal_thunder Re: Częstotliwość 16.03.19, 10:29 Mówimy o cierpieniu emocjonalnym. Usprawiedliwiaj zdradzające kobiety, usprawiedliwiaj. Tak samo nie słyszałem nigdy, żebyś krytykowała przedsiębiorców co za pełny etat na umowie śmieciowej płacili mniej niż najniższa krajowa. Jesteś typowym neoliberałem. Odpowiedz Link Zgłoś
des42 Re: Częstotliwość 16.03.19, 10:06 Nastepna osoba, ktora wygaszam to heavy cos tam. Odpowiedz Link Zgłoś
des42 Re: Częstotliwość 15.03.19, 23:44 Bo to jest tak jak z ciuchami - stare szybko sie nudza, przestaja fascynowac i idzie sie po nowe. Odpowiedz Link Zgłoś
21mada Re: Częstotliwość 16.03.19, 14:46 No właśnie. A ludzie zamiast korzystać z życia, chodzą całe życie w jednym płaszczu. Nawet jeśli jest to super szykowny płaszcz z 100% owczej wełny, to fajnie chyba czasem założyć skórzana kurteczkę dla odmiany? Odpowiedz Link Zgłoś
21mada Re: Częstotliwość 16.03.19, 14:57 Powiem więcej - to jest przyczyna niskiego libido, na które skarżą się panie w sąsiednich wątkach. Zamiast zaspokajać swoje potrzeby, ludzie latami się hamują i żyją wbrew sobie. Opinia innych jest tak ważna, że kobiety wolą wcale nie uprawiać seksu, niż żeby Józki tego świata zle o nich pomyślały. Bo przecież człowiek to nie zwierze i musi hamować swoje popędy. A potem po latach okazuje się że nie ma już czego hamować bo libido całkiem zanikło. Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa Re: Częstotliwość 16.03.19, 00:07 po starym wiadomo czego się spodziewać - lepiej owinąć się kocem + książka / telefon + ematka Odpowiedz Link Zgłoś
21mada Re: Częstotliwość 16.03.19, 08:33 Moja teoria jest taka - nowy partner bardziej na nas działa - a to z kolei świadczy czarno na białym o tym, że człowiek nie jest istotą monogamiczna. Zgadzacie się? Odpowiedz Link Zgłoś
steficzka Re: Częstotliwość 16.03.19, 08:40 Zgadzam się całkowicie. Nie wiem dlaczego ludzie wmówili sobie, że jest inaczej. Później płacz i zgrzytanie zębami... Odpowiedz Link Zgłoś
21mada Re: Częstotliwość 16.03.19, 08:46 Po to żeby upupic kobiety. Jednak mężczyźni od wieków sobie z tym radzili i nadal radzą. Skoki w bok męża nie sa az takim tabu jak skoki w bok żony. Odpowiedz Link Zgłoś
heavy_metal_thunder Re: Częstotliwość 16.03.19, 08:42 Zgadzam się, ale ja i tak wierzę w ideały rycerstwa i honor przedwojennej inteligencji z II RP, więc zdrada jest dla mnie czymś obrzydliwym. Odpowiedz Link Zgłoś
heavy_metal_thunder Re: Częstotliwość 16.03.19, 08:44 Sytuacje na zasadzie: mężu znudziłeś mi się, rozwodzę się z Tobą i potem szukam kogoś nowego to rzadkość. Szukanie rozpoczyna się zwykle, mimo trwania w małżeństwie. Odpowiedz Link Zgłoś
21mada Re: Częstotliwość 16.03.19, 08:47 A dlaczego rzucać męża którego się kocha i który nas kocha? Po co niszczyć związek, rodzine? Odpowiedz Link Zgłoś
szeptucha.z.malucha Re: Częstotliwość 16.03.19, 08:51 Idź do seksuologa. Pomoże Ci poskładać Teoją seksualność fo kupy. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Częstotliwość 16.03.19, 08:54 Jezuniu, ty znowu z tą swoją teorią? Forum już ci mówiło, żebyś pogadała z mężem. Boisz się czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
heavy_metal_thunder Re: Częstotliwość 16.03.19, 09:06 Ona serio jest mężatką? Czasem pisze jak dziewica przed 40tką. Odpowiedz Link Zgłoś
szeptucha.z.malucha Re: Częstotliwość 16.03.19, 09:12 Ja długo myślałam, że 21 to wiek, przekłamany o 3-4 lata wzwyż. Tudzież Adam 12 lat ale to byłoby niepokojące. O 40 nigdy nie posądzałam. Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Częstotliwość 16.03.19, 10:04 Myślę, a nawet mogę potwierdzić, że jest jak litera U, dużo, później mniej, bo praca, kariera, stres, obowiązki, ciąże, połogi, nieprzespane noce, choroby wieku wczesnodziecięcego, a później już jest tylko lepiej, dzieci większe i samodzielne, noce przespane, coraz częściej wyjścia/wyjazdy bez dzieci, w pracy sytuacja ustabilizowana, zdrowie jeszcze ok, nic tylko się kochać Odpowiedz Link Zgłoś
tt-tka Re: Częstotliwość 16.03.19, 14:48 A jest wieksza ? Mysmy to na poczatku tylko z okazji swiat rodzinnych i panstwowych oraz okolicznosciowych, wiesz, urodziny, imieniny, miesiecznica, 1 maja, dzien kobiet, walentynki, sobotka... a potem stalo sie codziennoscia. Hm, musze pomyslec Odpowiedz Link Zgłoś
21mada Re: Częstotliwość 16.03.19, 14:59 Jesteś po prostu typowa ematka - masz akurat na odwrót niż wszyscy. Odpowiedz Link Zgłoś