Dodaj do ulubionych

Częstotliwość

15.03.19, 23:10
Dlaczego częstotliwość seksu z nowym partnerem / na początku związku jest większa niż w małżeństwie z wieloletnim stażem? Jak myślicie?
Obserwuj wątek
    • zawsze-w-drodze Re: Częstotliwość 15.03.19, 23:13
      Niunia. Już nawet nie prowokujesz. Nudzisz. Znajdź se chłopa wreszcie.
      • 21mada Re: Częstotliwość 15.03.19, 23:23
        A merytorycznie?
        • mallard Re: Częstotliwość 16.03.19, 07:39
          21mada napisał(a):

> A merytorycznie?

Bardziej merytorycznie już nie można.
          • 21mada Re: Częstotliwość 16.03.19, 08:42
            A co widzisz w moim pytaniu prowokującego? Temat cie nudzi - tymczasem obok wątek na pincet wpisów o d.... Weroniki. To jest interesujące?
        • anorektycznazdzira Re: Częstotliwość 16.03.19, 08:42
          ależ to było bardzo merytorycznie
    • stephanie.plum Re: Częstotliwość 15.03.19, 23:24
      ja Ci to wyjaśnię, moja droga,
      otóż na początku związku ludzie się stresują, i z tych nerwów uprawiają seks,
      a potem się wyluzowują, doceniają ciszę, spokój, zabawki na podłodze i zmienianie pieluszek...
      • fornita111 Re: Częstotliwość 15.03.19, 23:27
        Love you big_grin
      • vasaria Re: Częstotliwość 15.03.19, 23:27
        Jak tak czytam wątki na różnych forach to dlatego, że wtedy działają w wersji demo wink. A potem to już tylko płacz i zgrzytanie zębów oraz seks raz w tygodniu tongue_out.
        • 21mada Re: Częstotliwość 16.03.19, 08:38
          Czyli kobiety działają z wyrachowania? Udają że to lubią, żeby zwabić partnera, a po ślubie tylko głowa boli? Pewnie tak bywa, ale myśle że na samym początku związku, kiedy ludzie są prawie obcy, jednak naprawdę ma się wielką ochotę i nic nie trzeba udawać.
          • szeptucha.z.malucha Re: Częstotliwość 16.03.19, 08:48
            A dlaczego kobiety? Mężczyźni też mają wersję demo.
            • vasaria Re: Częstotliwość 16.03.19, 08:50
              Dokładnie. Nigdzie nie napisałam, że kobiety. Miałam na myśli ludzi po prostu.
            • 21mada Re: Częstotliwość 16.03.19, 14:44
              Czyli mężczyznom też się z wiekiem odechciewa? Na forum raczej kobiety się żalą że mąż nalega, a jej się już nieeeeee chceeeee, ma niskie libido itp.
              • vasaria Re: Częstotliwość 16.03.19, 15:09
                A na żywo częściej żalą się kobiety tongue_out. Ten nadmiar reklam o konarze co nie płonie nie dał ci do myślenia ?
                • 21mada Re: Częstotliwość 16.03.19, 15:13
                  Ale impotencja to inny problem - chce ale nie może. To co innego niż nie chcieć w ogóle. Myśle że mężczyznom ochota na seks nie przechodzi, najwyżej przechodzi ochota na żonę.
    • beneficia Re: Częstotliwość 15.03.19, 23:32
      Milion naukowych badań jest na ten temat.
      Nie masz co robić to poczytaj, dostaniesz lepsze odpowiedzi niż tutaj.
      • 21mada Re: Częstotliwość 15.03.19, 23:34
        Ale mnie ciekawi co sądzą emamy, zwłaszcza z własnego doświadczenia.
        Tak to na żaden temat nie można porozmawiać, bo wszystko jest w internecie.
      • heavy_metal_thunder Re: Częstotliwość 15.03.19, 23:58
        Badania pewnie potwierdzają, że z czasem nawet najbardziej wierne osoby mogą zacząć zdradzać. Dlatego strach mieć żonę. Chyba, że samemu jest się typem babiarza.
        • beneficia Re: Częstotliwość 16.03.19, 00:04
          Równie dobrze można powiedzieć, że strach brać Cię za męża, bo a nuz zaczniesz zdradzać.
          • heavy_metal_thunder Re: Częstotliwość 16.03.19, 00:24
            Ze zdradą to jest tak, że im w las, tym ciemniej. Ludzie sami się doszukują, że ich nie dotyka. To swoiste kulturowe tabu, coś czego co jest, ale czego oficjalnie nie chcemy akceptować.
            • des42 Re: Częstotliwość 16.03.19, 00:34
              Bez przesady, jakie tabu? Wszyscy wiedza, ze wszyscy zdradzaja wink i na to rady nie ma smile
              Ot - zycie! ... i do przodu!
              • heavy_metal_thunder Re: Częstotliwość 16.03.19, 08:41
                A dla mnie to ból istnienia. B
                Zdrada boli jak nic i ja po jej doświadczeniu już nie potrafię zaufać nikomu. Ja wyznaję wartości rycerskie, a poczucie honoru mam jak przedwojenna inteligencja z II RP, stąd kobietą która mnie zdradziła potrafię się tylko brzydzić. W ogóle obleśne jak kobieta ma jednocześnie więcej niż jednego partnera seksualnego i np. jest singielką równocześnie umawiającą się na seks bez zobowiązań z dwoma facetami. Tak samo jak pierwszy skok w bok ma za sobą już w młodym wieku, a nie jako mężatka z długim stażem. Jeśli zaczyna zdradzać szybko, robiąc to już chłopakowi z którym "chodzi", to znaczy że skłonności do zdrady musi mieć duże.
                • des42 Re: Częstotliwość 16.03.19, 08:48
                  Nawet male dzieci wiedza, ze ... zacytuje: 'zycie to okrutna gra'....takze ten.
                  • heavy_metal_thunder Re: Częstotliwość 16.03.19, 09:05
                    Nie przebaczyłbym zdrady, a jeśli musiałbym trwać z jakichś przyczyn w związku po zdradzie to rekomendowałbym to sobie wyzywaniem od ku...w i dz...k.
                    • des42 Re: Częstotliwość 16.03.19, 09:10
                      Ale dlaczego musialbys trwac?przeciez nawet jakby cie sparalizowalo od karku w dol, to i tak mialbys opieke z ZOZ-u.
                      • heavy_metal_thunder Re: Częstotliwość 16.03.19, 09:23
                        Czasem z różnych przyczyn typu nieruchomości i firma ludzie się nie rozwodzą.
                        • des42 Re: Częstotliwość 16.03.19, 09:28
                          Rozwod a podzial majatku - to 2 rozne rzeczy.
                          • heavy_metal_thunder Re: Częstotliwość 16.03.19, 09:58
                            Z jakichś przyczyn ludzie się nie rozwodzą. Poza tym jak mąż jest spawaczem, a żona nauczycielką to nietrudno zgadnąć że alimenty na dzieci będą solidnie naliczone na niego.
                            • des42 Re: Częstotliwość 16.03.19, 10:05
                              Rozwodza, rozwodza, nawet ci z malymi dziecmi sie rozwodza(zamiast szukac wymowek).
                    • sumire Re: Częstotliwość 16.03.19, 09:11
                      Józek, idź ty do terapeuty, bo ci się pogarsza. Poza tym kosz.
                      • heavy_metal_thunder Re: Częstotliwość 16.03.19, 09:27
                        Terapeuci to pic na wodę. A Ty jak zawsze będziesz bronić zdradzających, że to tacy wspaniali i wartościowi ludzie. Sama skaczesz na boki, czy co? Kiedyś Cię miałem za lewaczkę, ale uczciwą i wrażliwą, o dobrym sercu i z zasadami moralnymi.
                        • sumire Re: Częstotliwość 16.03.19, 09:57
                          Nie, po prostu twoje wpisy są coraz bardziej obrzydliwe i wydajesz mi się coraz bardziej zaburzony.
                          • heavy_metal_thunder Re: Częstotliwość 16.03.19, 10:00
                            Mam szanować kobietę, która mnie zdradziła i tym samym skrzywdziła w wyjątkowo podły sposób? Przecież to jest straszny ból i cierpienie.
                            • sumire Re: Częstotliwość 16.03.19, 10:03
                              Straszny ból i cierpienie to jest rak trzustki.
                              • heavy_metal_thunder Re: Częstotliwość 16.03.19, 10:29
                                Mówimy o cierpieniu emocjonalnym. Usprawiedliwiaj zdradzające kobiety, usprawiedliwiaj. Tak samo nie słyszałem nigdy, żebyś krytykowała przedsiębiorców co za pełny etat na umowie śmieciowej płacili mniej niż najniższa krajowa. Jesteś typowym neoliberałem.
                            • des42 Re: Częstotliwość 16.03.19, 10:06
                              Nastepna osoba, ktora wygaszam to heavy cos tam.
      • 21mada Re: Częstotliwość 16.03.19, 08:39
        Poproszę o linka.
    • des42 Re: Częstotliwość 15.03.19, 23:44
      Bo to jest tak jak z ciuchami - stare szybko sie nudza, przestaja fascynowac i idzie sie po nowe.
      • 21mada Re: Częstotliwość 16.03.19, 14:46
        No właśnie. A ludzie zamiast korzystać z życia, chodzą całe życie w jednym płaszczu. Nawet jeśli jest to super szykowny płaszcz z 100% owczej wełny, to fajnie chyba czasem założyć skórzana kurteczkę dla odmiany?
        • 21mada Re: Częstotliwość 16.03.19, 14:57
          Powiem więcej - to jest przyczyna niskiego libido, na które skarżą się panie w sąsiednich wątkach. Zamiast zaspokajać swoje potrzeby, ludzie latami się hamują i żyją wbrew sobie. Opinia innych jest tak ważna, że kobiety wolą wcale nie uprawiać seksu, niż żeby Józki tego świata zle o nich pomyślały. Bo przecież człowiek to nie zwierze i musi hamować swoje popędy. A potem po latach okazuje się że nie ma już czego hamować bo libido całkiem zanikło.
    • aankaa Re: Częstotliwość 16.03.19, 00:07
      po starym wiadomo czego się spodziewać - lepiej owinąć się kocem + książka / telefon + ematka tongue_out
    • 21mada Re: Częstotliwość 16.03.19, 08:33
      Moja teoria jest taka - nowy partner bardziej na nas działa - a to z kolei świadczy czarno na białym o tym, że człowiek nie jest istotą monogamiczna. Zgadzacie się?
      • steficzka Re: Częstotliwość 16.03.19, 08:40
        Zgadzam się całkowicie.
        Nie wiem dlaczego ludzie wmówili sobie, że jest inaczej. Później płacz i zgrzytanie zębami...
        • 21mada Re: Częstotliwość 16.03.19, 08:46
          Po to żeby upupic kobiety. Jednak mężczyźni od wieków sobie z tym radzili i nadal radzą. Skoki w bok męża nie sa az takim tabu jak skoki w bok żony.
      • heavy_metal_thunder Re: Częstotliwość 16.03.19, 08:42
        Zgadzam się, ale ja i tak wierzę w ideały rycerstwa i honor przedwojennej inteligencji z II RP, więc zdrada jest dla mnie czymś obrzydliwym.
        • heavy_metal_thunder Re: Częstotliwość 16.03.19, 08:44
          Sytuacje na zasadzie: mężu znudziłeś mi się, rozwodzę się z Tobą i potem szukam kogoś nowego to rzadkość. Szukanie rozpoczyna się zwykle, mimo trwania w małżeństwie.
          • 21mada Re: Częstotliwość 16.03.19, 08:47
            A dlaczego rzucać męża którego się kocha i który nas kocha? Po co niszczyć związek, rodzine?
            • szeptucha.z.malucha Re: Częstotliwość 16.03.19, 08:51
              Idź do seksuologa. Pomoże Ci poskładać Teoją seksualność fo kupy.
      • sumire Re: Częstotliwość 16.03.19, 08:54
        Jezuniu, ty znowu z tą swoją teorią?
        Forum już ci mówiło, żebyś pogadała z mężem. Boisz się czy co?
        • heavy_metal_thunder Re: Częstotliwość 16.03.19, 09:06
          Ona serio jest mężatką? Czasem pisze jak dziewica przed 40tką.
          • szeptucha.z.malucha Re: Częstotliwość 16.03.19, 09:12
            Ja długo myślałam, że 21 to wiek, przekłamany o 3-4 lata wzwyż. Tudzież Adam 12 lat ale to byłoby niepokojące.
            O 40 nigdy nie posądzałam.
    • ga-ti Re: Częstotliwość 16.03.19, 10:04
      Myślę, a nawet mogę potwierdzić, że jest jak litera U, dużo, później mniej, bo praca, kariera, stres, obowiązki, ciąże, połogi, nieprzespane noce, choroby wieku wczesnodziecięcego, a później już jest tylko lepiej, dzieci większe i samodzielne, noce przespane, coraz częściej wyjścia/wyjazdy bez dzieci, w pracy sytuacja ustabilizowana, zdrowie jeszcze ok, nic tylko się kochać smile
    • tt-tka Re: Częstotliwość 16.03.19, 14:48
      A jest wieksza ? Mysmy to na poczatku tylko z okazji swiat rodzinnych i panstwowych oraz okolicznosciowych, wiesz, urodziny, imieniny, miesiecznica, 1 maja, dzien kobiet, walentynki, sobotka... a potem stalo sie codziennoscia. Hm, musze pomyslec suspicious
      • 21mada Re: Częstotliwość 16.03.19, 14:59
        Jesteś po prostu typowa ematka - masz akurat na odwrót niż wszyscy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka