Dodaj do ulubionych

Nastolatki a czułości

17.03.19, 11:23
Czy wasze nastoletnie dzieci, takie 15+ przychodzą się jeszcze przytulić? Syn do matki, a córka do taty? Bo córka do matki to jeszcze czasem przyjdzie, ale też od święta, natomiast syn jakby go parzylo. Normalne? Pewnie tak, ale tak tęsknię za tym czasem gdy leżeliśmy wtuleni... Naprawdę to juz se ne wrati...? 😭
Obserwuj wątek
    • antyideal Re: Nastolatki a czułości 17.03.19, 12:56
      Syn, 15 lat, codziennie się przytula, a najchętniej, gdy gdzieś się wyłożę w celach wypoczynkowych, kładzie się i wtula i pozwala całować w pryszczate czółkosmile
      • manon.lescaut4 Re: Nastolatki a czułości 17.03.19, 15:56
        Słodkie to, co napisałaśsmile
      • tol8 Re: Nastolatki a czułości 17.03.19, 18:48
        Fuuuuj, w pryszcze całujesz???
    • aqua48 Re: Nastolatki a czułości 17.03.19, 13:04
      Jedno moje dziecko nie lubi czułości, jest od wieku nastolatkowego "ponad to", drugie mimo iż już żonate lubi się czasami przytulić do mamusi, przychodzi i mówi - kocham was smile
    • saszanasza Re: Nastolatki a czułości 17.03.19, 13:08
      Mój 16 latek nie lubi czulości😬 czasami wymuszę jakiegoś całusa w policzek, ale muszę posuwać się do niecnych czynów i szantażu😛 Generalnie patrz na mnie, ale nie rusz😁
      • ophelia78 Re: Nastolatki a czułości 17.03.19, 17:04
        Patrz na mnie ale nie rusz

Urodziłas kota???
        • chatgris01 Re: Nastolatki a czułości 17.03.19, 17:22
          Ale przecież większość kotów to jednak miziaki wink
          • hosta_73 Re: Nastolatki a czułości 17.03.19, 18:16
            Tylko wtedy kiedy to one chcą 😋
            • chatgris01 Re: Nastolatki a czułości 17.03.19, 18:19
              Są też takie, które chcą ZAWSZE big_grin
              Mój nieodżałowany taki był, stalker normalnie, kot symbiotyczny. Ale fakt, nie wszystkie tak mają.
              • hosta_73 Re: Nastolatki a czułości 17.03.19, 18:44
                Masz rację, pojechalam stereotypem 😊
        • saszanasza Re: Nastolatki a czułości 18.03.19, 07:43
          ophelia78 napisała:

> Patrz na mnie ale nie rusz
          >
          > Urodziłas kota???

😁 nie wiem, może jakieś kocie geny zamiast małpich😁
    • kaka-llina Re: Nastolatki a czułości 17.03.19, 13:12
      Moje dzieci jeszcze do nastolectwa maja czas i tula sie na potęgę, zwłaszcza 6 letni syn.. Ale moja 22 letnia siostra (19 lat ode mnie młodsza) jak sie widzimy to się bardzo lubi przytulic (byłam w sumie jej "drugą mamą" z racji różnicy wieku)
    • hosta_73 Re: Nastolatki a czułości 17.03.19, 15:32
      Mam teraz "na stanie" troche młodsze dziecko bo 12 lat i pare miesięcy, ktore lubi się przytulać. Az za bardzo, jak dla mnie ale ja ogólnie mało przytulaśna jestem...
    • andaba Re: Nastolatki a czułości 17.03.19, 15:45
      "Jasiu pocałuj babcię! Czemu? Przecież byłem grzeczny!"
      Nigdy nie wymagałam od dzieci, żeby mnie przytulały, a już oczekiwanie tego od nastolatka wydaje mi się wręcz dziwne.
      • mamtrzykoty Re: Nastolatki a czułości 17.03.19, 16:34
        Wymaganie przytulania?? - to rzeczywiście dziwne!
        Myślałam, że ludzie przytulają się, bo lubią, bo mają taką potrzebę, bo to jest przyjemne...
        Ty i twoja rodzina nie macie takich potrzeb??
        • andaba Re: Nastolatki a czułości 17.03.19, 17:15
          Ale duże dzieci to raczej nie do rodziców się lubią przytulać.
          Ja takich chęci ani u siebie nie pamiętam, ani u swoich dzieci nie widzę.
    • fomica Re: Nastolatki a czułości 17.03.19, 15:49
      Poczekaj trochę, już niedługo wnuki smile
    • mamtrzykoty Re: Nastolatki a czułości 17.03.19, 16:31
      Oczywiście, nawet dużo więcej niż nastoletnie.
    • magia Re: Nastolatki a czułości 17.03.19, 17:03
      Moj przytula i całuje codziennie.
      Idealnie wyczuwa mój nastrój i przychodzi pocieszyć i przytulić się gdy jestem nieswoja.
      Oby mu to nigdy nie przeszło smile
    • wlazkotnaplot Re: Nastolatki a czułości 17.03.19, 17:56
      Nie w ogóle. Lat 15 ona, lat 17 on. Zupełnie nic a nic. Zbić piątkę ok nic poza.... Smutnooooo. Taki czas..
    • koza_w_rajtuzach Re: Nastolatki a czułości 17.03.19, 18:14
      Moja córka ma 13 lat i nigdy nie przepadała za przytulaniem wink.
      Akceptuje jak ja przytulę, ale nie odwzajemnia. Mi to wystarcza. Może nawet to trochę lubi skoro nie protestuje ;P. Ale innym nie dałaby się dotknąć.
    • sasha_m Re: Nastolatki a czułości 17.03.19, 19:07
      Przytulają się, nawet 23-latek, który ma już do kogo oprócz mnie, ale inicjatywa wychodzi ode mnie. Za to taka forma czułości i kontaktu jest popularna: uwala się na kanapie obok mnie, pakuje mi swoje owłosione szkity rozmiar 44 na kolana z żądaniem MASUJ STÓPKI! Często też przechodząc obok poklepią mnie z czułośią po głowie lub zaczepnie dźgną paluchem, więc wiem, że obydwaj mają potrzebę kontaktu fizycznego, ale przytulanie to to nie jest 😀
    • viktorynka Re: Nastolatki a czułości 18.03.19, 08:41
      Normalne.
      U maluchów to zupełnie normalne, że się przytulają. Z wiekiem raczej przestaje się czuć taką potrzebę bliskości z rodzicami.
    • princy-mincy Re: Nastolatki a czułości 18.03.19, 08:47
      Nie mam jeszcze nastolatków na stanie, ale jak miałam 15+ to już bardziej mnie interesowały czułości z chłopakiem niż rodzicami wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka