28.03.19, 10:16
Czy macie jakieś sprawdzone sposoby na dorobek do domowego budżetu? Polecanie perfum czy innych rzeczy nie wchodzi w grę. Wypełnianie ankiet próbowałam, jednak za dużo trzeba podawać osobistych danych a i tak nie wiadomo czy z tego coś będzie. Ktoś coś?
Obserwuj wątek
    • bei Re: Praca 28.03.19, 10:20
      Korepetycje- może czujesz się dostatecznie mocna w jakiejś dziedzinie?
      • jagoda8901 Re: Praca 28.03.19, 10:32
        Niestety nie sad
        • ichi51e Re: Praca 28.03.19, 12:01
          Zawsze mozesz uczyc polskiego przez internet. Moze sa chetni?
          • bramstenga Re: Praca 28.03.19, 12:28
            Bycie nativem danego języka nie oznacza, że się go zna, a tym bardziej, że umie się go uczyć.
    • berdebul Re: Praca 28.03.19, 10:45
      Torty, ciasta. Rękodzieło (kolczyki, albo na przykład kocyki z haftem). Sprzątanie.
    • sirella Re: Praca 28.03.19, 10:51
      U nas na placyku targowym w środku miasta furorę robi naturalny chleb, przetwory w słoikach...
      • sirella Re: Praca 28.03.19, 10:52
        a znajome dorabiają szyciem, robieniem biżuterii
    • argentea Re: Praca 28.03.19, 11:32
      I ankietę wypełnia się czasem 20 minut a dostajesz za to 2 zł. Można też spróbować posprzedawać niepotrzebne książki, płyty czy ubrania...
    • tt-tka Re: Praca 28.03.19, 11:40
      Wklepywanie danych na zlecenie
      Spisywanie nagranych wywiadow (choc takie propozycje to najczesciej nieplatny wolontariat, ale czasem mozna trafic na platne)
      Opieka nad dzieckiem/osoba starsza po kilka godzin dziennie (zlodziej czasu)
      • iwoniaw Re: Praca 28.03.19, 12:07
        Opieka nad dzieckiem/osoba starsza po kilka godzin dziennie (zlodziej czasu)

Dlaczego "złodziej czasu"? Co przez to rozumiesz? Przecież każda praca zabiera czas i w czasie jej wykonywania raczej rzadko można równocześnie robić coś innego, co nas bardziej zajmuje. To już prędzej właśnie opiekunka może mieć opcję, że może sobie poczytać/popisać/posurfować w sieci/pogimnastykować się/poszydełkować czy coś w tym stylu, jeśli podopieczny np. przez część czasu śpi, albo wystarczy nań rzucać okiem i reagować tylko w razie konkretnej potrzeby.
        • tt-tka Re: Praca 28.03.19, 12:16
          iwoniaw napisała:

> Opieka nad dzieckiem/osoba starsza po kilka godzin dziennie (zlodziej czasu)
          >

>
          > Dlaczego "złodziej czasu"? Co przez to rozumiesz? Przecież każda praca zabiera
          > czas

Zlodziej czasu w tym sensie, ze trzeba ja wykonywac w okreslonych godzinach, co nie kazdemu pasuje ze wzgledu na prace zasadnicza, wlasna rodzine i inne. Wklepywac ankiety czy spisywac wywiady mozna o dowolnej porze.
    • rekreativa Re: Praca 28.03.19, 11:50
      Rękodzieło. Ja od lat zarabiam szydełkiem.
      Teraz są na topie dywaniki ze sznurka, które wyglądają jak wielkie serwetki szydełkowe. Właśnie kończę trzeci na sprzedaż.
      • kaka-llina Re: Praca 28.03.19, 12:49
        rekreativa napisała:

> Rękodzieło. Ja od lat zarabiam szydełkiem.
        > Teraz są na topie dywaniki ze sznurka, które wyglądają jak wielkie serwetki szy
        > dełkowe. Właśnie kończę trzeci na sprzedaż.
        >
        A gdzie sprzedajesz? I za ile? W sensie ile ci mniej więcej wychodzi zysku na jednym dywaniku ?( i ile czasu zajmuje ci udzierganie?)
    • a1ma Re: Praca 28.03.19, 12:04
      A niania do dziecka przedszkolnego? Ja właśnie szukam kogoś, kto obierze mi dziecko z przedszkola ok. 16, zrobi drobne zakupy, da obiad i wyjdzie na godzinę na spacer.
      • tt-tka Re: Praca 28.03.19, 12:18
        a1ma napisała:

> A niania do dziecka przedszkolnego? Ja właśnie szukam kogoś, kto obierze mi dzi
        > ecko z przedszkola ok. 16, zrobi drobne zakupy, da obiad i wyjdzie na godzinę n
        > a spacer.
        >

Wlasnie o czyms takim myslalam.
        • verydry Re: Praca 28.03.19, 13:43
          Właśnie na to jest spory popyt. Trudno o taką osobę, bo większość woli dorobić więcej, a wiadomo, że przy dwóch godzinach dziennie to wyjdą dość małe kwoty. Mnie kosztuje to około 1000 zł miesięcznie - właśnie za takie odbieranie i bycie z dzieckiem do 2 godzin.
          Dodatkowo płatne np. soboty, czy piątki, kiedy chcemy wyjść.
          Proponuję studentkę, albo emerytkę. Najlepiej zaprzyjaźnioną i z polecenia. Popytaj, rozwieś ogłoszenia w okolicznych sklepikach. To super sprawa mieć na kogo liczyć w awaryjnych rozwiązaniach.
          W momencie, kiedy dziecko jest chore i nie idzie do placówki, umawiamy się z nianią na inne godziny i ma ekstra zarobek.
    • whitney85 Re: Praca 28.03.19, 12:27
      Kurator sądowy, dodatkowe zajęcia z dziećmi
      • ajaksiowa Re: Praca 28.03.19, 12:33
        Markety do wykładania towaru przyjmują na niepełne etaty
    • bistian Re: Praca 28.03.19, 12:45
      Powiem Ci, gdzie jest nisza do zajęcia. Potrzeba człowieka, który zna rynek i potrafi negocjować, zamawia materiały hurtowo i rozdziela między detalistów. Czasami potrzebuję takiej osoby, wiele osób tego potrzebuje, ale nie wiem, jak to zorganizować. Uprzedzam pytanie, porównywarki cen, to trochę za mało.
    • verydry Re: Praca 28.03.19, 13:39
      Umiesz szyć?
      • jagoda8901 Re: Praca 30.03.19, 11:46
        Dziękuję Wam za pomysły. Robię obrazy i portrety haftowane. Jedziemy na razie nie ogłaszałam się nigdzie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka