Dodaj do ulubionych

Odrabianie w soboty

16.04.19, 08:38
Gdyby bylo konieczne odrabianie zajęć w soboty...poslecie dzieci?
U nas w klasie nikt nie planuje,ciekawi mnie jakie jest wasze zdanie na ten temat? Odrabiać czy nye?
Obserwuj wątek
    • glanaber Re: Odrabianie w soboty 16.04.19, 08:45
      Nie. Moje dziecko od ponad tygodnia codziennie jest gotowe do zajęć. Nic nie stoi na przeszkodzie, żeby one się odbywały. Plan lekcji nie przewiduje zajęć w soboty. Kalendarz roku szkolnego obejmował zajęcia lekcyjne w dn. 8-12.04, nie np. 4.05, 11.05, 1.06...
      • magdzialena78 Re: Odrabianie w soboty 16.04.19, 08:46
        Takze wychodze z rego zalozenia.mam nadzieje ze pozostali rodzice również
      • triss_merigold6 Re: Odrabianie w soboty 16.04.19, 08:57
        Identycznie.
        W szkole mojej córki, w czasie egzaminów ósmoklasistow lekcje miały odbywać się normalnie, bo ósmoklasistow jest malutko. Każdy dzień strajku jest pozbawieniem lekcji, nie widzę podstaw do ich odrabiania w soboty, podczas gdy powinny być realizowane teraz.
      • woman_in_love Re: Odrabianie w soboty 16.04.19, 09:24
        Czyli chwila. Zatem szkola jest niepotrzebna bo jest tylko przechowalnia? Twoj dziubdzius nie ma odrabiac za kare. On ma odrabiac dla SWOJEGO dobra, zeby sie czegos nauczyl. To w waszym interesie jest by bylo odrabianie a nie w interesie nauczycieli.
        • iberka Re: Odrabianie w soboty 16.04.19, 09:52
          Dzieci są gotowe codziennie - kalendarz roku szkolnego został nam przedstawiony we wrześniu i wtedy go akceptowaliśmy.
          Strajk nie jest klęską żywiołową zatem nie planuję lekcji w soboty itp. A tak swoją drogą, to nauka w soboty była kiedy szkoły chodziła moja babcia.
          • amast Re: Odrabianie w soboty 16.04.19, 10:37
            Ja chodziłam do szkoły w soboty. I może najmłodsza nie jestem, ale jak bym nie liczyła, nijak mi nie wychodzi, że mogłabym być babcią dorosłej osoby wink
            • iberka Re: Odrabianie w soboty 16.04.19, 11:43
              Hmmmm, czyli wtedy kiedy było 8 klas ? Toż to samo zuoo podobno 😂
              • amast Re: Odrabianie w soboty 16.04.19, 12:10
                Mi się podobało smile
                (znaczy może nie szkoła w soboty, ale generalnie szkoła w tamtych czasach)
    • bywalec.hoteli Re: Odrabianie w soboty 16.04.19, 08:51
      Nie. Dlaczego dzieci muszą odpracowywać strajk dorosłych. Niech się sprężą i przeprowadzają więcej godzin dziennie, żeby odpracować strajk. Godzin jest co kot napłakał.
      • magdzialena78 Re: Odrabianie w soboty 16.04.19, 08:56
        Czyli dzieci poniosą znowu koszt strajku.....nie na złotego środka
        • julita165 Re: Odrabianie w soboty 16.04.19, 10:48
          Dlatego ja jestem za zakazem strajku dla nauczycieli. To nie jest tak że prawo do strajku ma każdy, już pisałam ile grup zawodowych w pl nie ma. Prawo nauczycieli do strajku stoi w jawnej sprzeczności z prawem do nauki ale i obowiązkiem szkolnym. Jakoś tak sprzeczność trzeba rozstrzygnąć - albo pozwalamy strajkować ale wtedy rezygnujemy z obowiązku szkolnego albo odwrotnie. Nie można zjeść ciastka i mieć ciastka
          • dziennik-niecodziennik Re: Odrabianie w soboty 16.04.19, 11:10
            kazdy ma prawo do strajku, tylko nie kazdy strajk bedzie skuteczny
            • julita165 Re: Odrabianie w soboty 16.04.19, 11:14
              Nie każdy. Służby mundurowe, służba cywilna, sędziowie, prokuratorzy. To jest kilkaset tysięcy ludzi. Nie mają prawa do strajku bo ich praca ma szczególny charakter, mówiąc górnolotne działają na rzecz dobra publicznego. Rola nauczyciela w publicznej edukacji jest zbliżona i stąd nie powinni mieć prawa do strajku.
              • betty_bum Re: Odrabianie w soboty 16.04.19, 11:29
                Policjanci udowodnili, że każdy może strajkować i to skutecznie.
                • julita165 Re: Odrabianie w soboty 16.04.19, 11:36
                  Jednak masowe "lewe" zwolnienia o wiele trudniej zorganizować a przede wszystkim utrzymać dłuższy czas.
              • dziennik-niecodziennik Re: Odrabianie w soboty 16.04.19, 11:53
                przecież oni wszyscy juz kiedys strajkowali, w takiej czy innej formie.
                • 1unia4 Re: Odrabianie w soboty 16.04.19, 21:35
                  dziennik-niecodziennik napisała:

> przecież oni wszyscy juz kiedys strajkowali, w takiej czy innej formie.
                  >
                  >
                  Wystarczy zweryfikować zwolnienia i "strajk"się skończy natychmiast
      • fornita111 Re: Odrabianie w soboty 16.04.19, 09:17
        Bezdzietni buzia w kubel, bywalcu! A... chyba, ze pluja na strajk, to wtedy maja prawo glosu tongue_out
        • bywalec.hoteli Re: Odrabianie w soboty 16.04.19, 09:19
          fornita111 napisała:

> Bezdzietni buzia w kubel, bywalcu! A... chyba, ze pluja na strajk, to wtedy maj
          > a prawo glosu tongue_out

Przecież ja mam dzieci smile
          • fornita111 Re: Odrabianie w soboty 16.04.19, 09:20
            Tiaaaa
            • bywalec.hoteli Re: Odrabianie w soboty 16.04.19, 09:30
              Co więcej, strajkuje u młodych i szkoła i przedszkole.
              • fornita111 Re: Odrabianie w soboty 16.04.19, 09:34
                Jakbys mial dzieci, to bys wiedzial, ze nie da sie sprezyc i odrobic hurtem godzin, bo to nie fabryka bulek. I dziecko nie moze siedziec w szkole caly dzien, bo sie umeczy i z nadrabianego materialu niewiele przyswoi. Panu juz podziekujemy za bajkopisarstwo.
                • bywalec.hoteli Re: Odrabianie w soboty 16.04.19, 10:05
                  Jakbyś miała dzieci, to byś wiedziała, że często o 10 czy 11 są już po lekcjach.
                  • bywalec.hoteli Re: Odrabianie w soboty 16.04.19, 10:07
                    albo mogą przyspieszyć z materiałem smile
                    • molik28 Re: Odrabianie w soboty 16.04.19, 21:19
                      Szczególnie ofiary reformy, które mają wtloczone trzy lata gim w dwa
                  • maslova Re: Odrabianie w soboty 16.04.19, 10:10
                    Serio? Rozpoczynają zajęcia o 6 rano?
                    • bywalec.hoteli Re: Odrabianie w soboty 16.04.19, 10:28
                      o 8.
                      • maslova Re: Odrabianie w soboty 16.04.19, 10:33
                        To jakim cudem CZĘSTO kończą o 10-11, jeśli mają 22 godziny dydaktyczne w tygodniu? Plus ew. 2 godziny religii/etyki (nie wiem, czy twoje dzieci uczęszczają).
                        • maslova Re: Odrabianie w soboty 16.04.19, 10:34
                          > To jakim cudem CZĘSTO kończą o 10-11, jeśli mają 22 godziny dydaktyczne w tygodniu?
                          Biorąc pod uwagę oczywiście, że są w klasie 1-3, jeśli w starszych to już w ogóle jest to niemożliwe.
                        • slonko1335 Re: Odrabianie w soboty 16.04.19, 10:41
                          chyba 20, 4 dziennie w idealnym rozkładzie jak nie chodzi na religię, gdy zaczynają o 8 to 11,30 są po lekcjach.
                          • maslova Re: Odrabianie w soboty 16.04.19, 11:00
                            20 + 2 do dyspozycji dyrektora
                          • maslova Re: Odrabianie w soboty 16.04.19, 11:02
                            > chyba 20, 4 dziennie w idealnym rozkładzie jak nie chodzi na religię, gdy zaczynają o 8 to 11,30 są po lekcjach.

Ale to i tak w żaden sposób nie daje częstego kończenia zajęć o 10-11.
                            • slonko1335 Re: Odrabianie w soboty 16.04.19, 11:40
                              moje dzieci mają tak dziwacznie plan ułożony, że jednego dnia mają 3 lekcje a innego 8, więc generalnie wcale by mnie nie zdziwiło ustawienie 2 razy po 3 lekcje , raz 4 lekcje i dwa razy razy po 5. i wtedy dwa razy kończy po 10, raz po 11
                  • malia Re: Odrabianie w soboty 16.04.19, 10:15
                    Szczególnie w 7 klasie
        • inka754 Re: Odrabianie w soboty 16.04.19, 09:38
          Bezdzietni płacą podatki, które idą na szkoły, pińcetplusy i inne wydatki. Dlatego uważaj co mówisz.
          • fornita111 Re: Odrabianie w soboty 16.04.19, 09:40
            Nie ja mowie- zartuje sobie z wpisu, ktorym mnie nizej poczestowano.
      • maslova Re: Odrabianie w soboty 16.04.19, 10:09
        > Niech się sprężą i przeprowadzają więcej godzin dziennie,
        No ale uczniowie też musieliby wtedy dłużej się uczyć, niż przewiduje plan lekcji, a niby dlaczego?
        • triss_merigold6 Re: Odrabianie w soboty 16.04.19, 10:13
          Kwestia dostępności sal lekcyjnych, jest ich za mało, żeby przeprowadzić więcej lekcji.
    • fornita111 Re: Odrabianie w soboty 16.04.19, 09:02
      Widze, ze bardzo wam wszystko jedno, ze wasze dziubdziusie beda tumanami big_grin Byscie sie z dzieciakami pouczyly w domu, zamiast na forum bzdzic madrosciami.
      • glanaber Re: Odrabianie w soboty 16.04.19, 09:11
        Bezdzietnym dziękujemy za wypowiedzi w stylu „pojęcia nie mam o czym mówię, ale się wypowiem”
        • fornita111 Re: Odrabianie w soboty 16.04.19, 09:13
          Ojoj. Prawda kole w aureole? Bo to nauczycielom powinno zalezec, zeby dziubdzius ematki nie byl analfabeta. I to w ramach misji big_grin A co wasze dzieci porabiaja ciekawego, kiedy wy pyszczycie na forum?
          • glanaber Re: Odrabianie w soboty 16.04.19, 09:39
            Dziubdziuś siedzi na bezproduktywnych zajęciach opiekuńczych. Dziubdziuś ma być uczony nie w ramach misji, tylko w ramach zaplanowanego harmonogramu roku szkolnego.
            • fornita111 Re: Odrabianie w soboty 16.04.19, 09:42
              Tak myslalam tongue_out
            • dziennik-niecodziennik Re: Odrabianie w soboty 16.04.19, 09:46
              Harmonogram ma to do siebie ze mozna go zmienic na potrzeby sytuacji.
              Ale nie, raczej nie będzie odrabiania w dni wolne.
      • milka_milka Re: Odrabianie w soboty 16.04.19, 22:07
        A kto Ci powiedział, że się nie uczymy.
    • krejzimama Re: Odrabianie w soboty 16.04.19, 09:22
      Nikt o tym nie mówi poza pisowską szczujnią. Twój wpis to wynik niewiedzy czy siejesz(za dramo/odpłatnie) pisowską propagandę.
      • magdzialena78 Re: Odrabianie w soboty 16.04.19, 10:29
        To do mnie? Odrabianie w soboty funkcjonowalo kiedy bylam dzieckiem i zalezalo to od decyzji dyrektora? Nie pisze o odrabianiu w wakacje bo to nie realne.Poza tym trochę kultury...
        • little_fish Re: Odrabianie w soboty 16.04.19, 10:58
          Odrabianie w soboty nadal funkcjonuje w wyjątkowych przypadkach, ale jest zaplanowane w kalendarzu roku szkolnego zatwierdzanego na początku roku szkolnego.
    • a2-a Re: Odrabianie w soboty 16.04.19, 09:30
      Odrabianie w sobotę za inne dni jest dopuszczalne, ale wakacje są nie do ruszenia.
      W szkole mojego dziecka kilka dni czerwcowych zostało już właśnie wcześniej odrobione w soboty na początku roku.
      • maslova Re: Odrabianie w soboty 16.04.19, 10:13
        > Odrabianie w sobotę za inne dni jest dopuszczalne,
        Nie w każdym przypadku

> ale wakacje są nie do ruszenia.
        Nieprawda
        • a2-a Re: Odrabianie w soboty 16.04.19, 11:22
          maslova napisała:

> > Odrabianie w sobotę za inne dni jest dopuszczalne,
          > Nie w każdym przypadku

W podstawówce mojego syna, nie było z tym problemów.

> > ale wakacje są nie do ruszenia.
          > Nieprawda

Jeśli tak, to kto zwróci pieniadze za wcześniej wykupione wczasy, kolonie i obozy dla dzieci?
          • maslova Re: Odrabianie w soboty 16.04.19, 11:42
            Ale ty piszesz o kwestiach organizacyjnych, a ja o kwestiach prawnych (przepisach).
            Sam stwierdziłeś, że Odrabianie w sobotę za inne dni jest dopuszczalne, ale wakacje są nie do ruszenia. . Takie kategoryczne stwierdzenie sugeruje, że tak właśnie stanowią przepisy, a to nieprawda. rozwiązania w poszczególnych szkołach to zupełnie inna kwestia.
    • ga-ti Re: Odrabianie w soboty 16.04.19, 09:32
      A kto zapłaci nauczycielom za odrabianie w soboty? Strajkujący nie dostają pensji, więc jest sprawiedliwie. Niestrajkujący w szkole są, dziećmi się zajmują, jeśli takowe przychodzą, lekcji nie ma, ale nauczyciel pracuje, kasę za te dni dostanie. I co, przyjdzie sobie ochoczo w sobotę?

Zresztą u nas to tylko 5 dni w plecy, w czasie egzaminów i tak planowano wolne, a później przerwa świąteczna, też planowano bez lekcji, opieka dla potrzebujących. Te 5 dni to emama daje dziecku wolne ot tak, by odpoczęło albo na ferie zabiera w czasie pozaferyjnym, albo przedłuża przerwę świąteczną, czy weekend majowy.
    • lauren6 Re: Odrabianie w soboty 16.04.19, 09:40
      Ja bym poslała dziecko na sobotnie odrabianie.
      • triss_merigold6 Re: Odrabianie w soboty 16.04.19, 09:48
        Ja bym posłała starsze, o ile wiązaloby się to z możliwością dostania 5 czy 6 z danego przedmiotu, musiałoby się opłacać.
        • fornita111 Re: Odrabianie w soboty 16.04.19, 09:57
          Ty triss glupia nie jestes. Serio chowasz dziecie na kolekcjonera dobrych ocen? I to wg ciebie takieeee oplacalne- ta szosteczka w dzienniku? LOL
          • triss_merigold6 Re: Odrabianie w soboty 16.04.19, 10:08
            Do VII klasy włącznie nie więc raczej nie wyręczalam szkoły i dziecka. W VIII klasie pilnuję, moderuje, dbam, chodzę do szkoły, przepytuję, składam materiały do prezentacji etc., bo oceny to PUNKTY. Z czysto utylitarnego punktu widzenia opłaca się mieć punkty, żeby dostać się do szkoły pierwszego czy drugiego wyboru.
            Tak, to opłacalne.
        • saszanasza Re: Odrabianie w soboty 16.04.19, 10:12
          triss_merigold6 napisała:

> Ja bym posłała starsze, o ile wiązaloby się to z możliwością dostania 5 czy 6 z
          > danego przedmiotu, musiałoby się opłacać.

Naprawdę wysłałabyś dziecko tylko dla oceny nie dla wiedzy?!
          • triss_merigold6 Re: Odrabianie w soboty 16.04.19, 10:21
            Oczywiście. Dlatego m.in. jeżdżę ze starszakiem na dodatkowe zajęcia z fizyki w soboty na UW, za to jest dodatkowa 6 za aktywność.
            Jak sądzisz, po co załatwiłam starszakowi kwity na wolontariat, też tylko dla punktów.
            • magdzialena78 Re: Odrabianie w soboty 16.04.19, 10:32
              Co za żałosna osoba wyrosnie z twojego dziecka, marne wzorce...wolontariat jedynie za punkty...ochyda i niby wykształcona kobieta zaszczepia takie wartosci w dziecku, dodatkowo szczyci sie tym- DNO...i kupa mułu
              • triss_merigold6 Re: Odrabianie w soboty 16.04.19, 10:35
                Masz wzmożenie moralne?
                • magdzialena78 Re: Odrabianie w soboty 16.04.19, 10:41
                  A ty sięgnęłas dna? Moze nie odpowiadaj...
              • hummorek Re: Odrabianie w soboty 16.04.19, 10:51
                Oj Boże, to, że jeździ za punkty nie znaczy, że niczego z tego nie wyciąga dla siebie i że to czymś nie zaprocentuje. No już bez przesady.
              • julita165 Re: Odrabianie w soboty 16.04.19, 11:11
                magdzialena78 napisał:

> Co za żałosna osoba wyrosnie z twojego dziecka, marne wzorce...wolontariat jedy
                > nie za punkty...ochyda i niby wykształcona kobieta zaszczepia takie wartosci w
                > dziecku, dodatkowo szczyci sie tym- DNO...i kupa mułu

Nie do końca się zgodzę. Oczywiście dziecko uczy się dla siebie, żeby nie być tumanem no ale funkcjonuje w systemie, w którym zewnętrzna oznaka nie bycia tumanem są oceny. Bo jak potem rekrutować do LO czy na studia ? Na podstawie zapewnień och jaki jestem mądry ? W związku z tym choć ocena może czasem zafalszowywac rzeczywistość nie oklamujmy się, oceny na koniec są ważne. Inna sprawa z tym wolontariatem. Co za bzdury ! Kolejne akcje zamiast prawdziwej nauki. Ja też bym bez mrugniecia okiem "załatwiła" na to papiery.
                • uomo_dos Re: Odrabianie w soboty 16.04.19, 12:10
                  Punkty za wolontariat (w gim. było ich 2, w ósmej klasie nie wiem, ile) można było legalnie zdobyć za zbiórkę na WOŚP oraz pierdyliion innych akcji,które uczeń mógł wykonać w ramach tego wolontariatu choćby pomóc w nauce słabszym uczniom. W znanych mi szkołach kółka wolontariatu współpracujące z placówkami typu schroniska dla zwierząt, domy dziecka czy spokojnej starości. UCzeń mógł zanieść jakieś akcesoria dla zwierząt (stare koce, materace), oddać swoje zabawki czy sprzęt sportowy (buty i gadźety piłkarskie były przyjmowane b. chętnie i w każdej ilości) czy poświęcić się po lekcjach i wykonać kartki świąteczne z życzeniami dla staruszków. Pani od wolontariatu zaświadczała, że uczeń wykazał się odpowiednią postawą i dwa punkty wpadały. I to nie było zamiast prawdziwej nauki, to była prawdziwa nauka, takie zaangażowanie wzmacniam u dzieciaka, żeby nie wyrósł na nadętego sobiepanka albo nie daj boże w politykę mi nie poszedłsmile Przy czym polityk to taki, który działa tak: ja dla siebie wyszarpię, a innym nawinę makaron na uszy i będzie git.
                  • magdzialena78 Re: Odrabianie w soboty 16.04.19, 15:01
                    Sama idea punktow za wolontariat w wydaniu o kt piszesz jest zaprzeczeniem wolontariatu
            • amast Re: Odrabianie w soboty 16.04.19, 11:05
              Pomijając wszystko inne... Starszak jest w 8 klasie, tak? Jakieś 15 lat ma? I nie potrafi sam na uniwerek na zajęcia pojechać?
              • triss_merigold6 Re: Odrabianie w soboty 16.04.19, 11:24
                Potrafi, ale lubi mieć towarzystwo, a nikomu z jego znajomych nie chce się wstawać rano co którąs sobotę. Rozumiesz, osiedlowa rejonowa po praskiej stronie Wisły, cudów ambicji trudno się spodziewać po większości.
                • betty_bum Re: Odrabianie w soboty 16.04.19, 11:56
                  Trzymałaś dziecko w takiej szkole tylko po to, żeby mieć na co narzekać?
                  • uomo_dos Re: Odrabianie w soboty 16.04.19, 12:37
                    Czepiasz się złośliwie dziewczyno w tym akurat przypadku, ósmoklasiści to najciężej pracujący ludzie w tym kraju, jeśli dzieciak tylko wyrazi chęć, to bym się zerwała do zawiezienia i jeszcze misiaczka zapytała, którym autem chce jechać, a kto go tak dopieści jak nie mamuśkasmile Ja swojego na uniwerek wożę, bo by mi się rowerem, na rolkach albo na hulajnodze przez całe miasto się puścił, rycerz wszak wszystko może, a co? I co będziesz się dalej czepiać?
              • magdzialena78 Re: Odrabianie w soboty 16.04.19, 11:39
                Toć to dziubdzius
          • 45rtg Re: Odrabianie w soboty 16.04.19, 11:11
            saszanasza napisała:

> triss_merigold6 napisała:
            > > Ja bym posłała starsze, o ile wiązaloby się to z możliwością dostania 5 c
            > zy 6 z
            > > danego przedmiotu, musiałoby się opłacać.
            >
            > Naprawdę wysłałabyś dziecko tylko dla oceny nie dla wiedzy?!

Jakież to niskie. Przecież powinno pracować dla idei.
    • tryggia Re: Odrabianie w soboty 16.04.19, 10:10
      Oczywiście, że nie. I nie sądzę by nauczyciele też się do tego palili.
    • uomo_dos Re: Odrabianie w soboty 16.04.19, 10:14
      Za chwilę zacznie się nowy rok szkolny, w którym pierwszą klasę szkół średnich zacznie skumulowany rocznik ostatnich gimnazjalistów i dzisiejszych ósmoklasistów. Już się mówi, że możliwe, iż liczebność klas wzrośnie do 36 (obecnie 32) i być może trzeba będzie planowe lekcje realizować również w soboty. Tak więc, jeśli tylko nauczyciele naprawdę będą chcieli odrabiać w soboty, a nie okaże się, ze dupogodziny przyjdą wysiedzieć, to ja będę namawiać dzieci, żeby szły. Życie rodzinne przeorganizuję. Na moje wycieczki, wyjazdy do rodziny i inne tego typu zabiorę je kiedy indziej.
    • pani-nick Re: Odrabianie w soboty 16.04.19, 10:21
      Nie, nie poślemy.
    • ida_marcowa1 Re: Odrabianie w soboty 16.04.19, 10:22
      A to nie jest trochę bez sensu? To tak jakby brać urlop bezpłatny ( nauczyciele za czas strajku nie odstają pensji) a potem jeszcze ten urlop odpracowywać...nijak nie mogę tego zrozumieć, za mały móżdżek mam smile Co innego, gdyby czas strajku był płatny, wtedy odrabianie miałoby jakieś logiczne uzasadnienie.
      • fornita111 Re: Odrabianie w soboty 16.04.19, 10:37
        Oczywiscie, ze bez sensu. To kolejny pisiorski fejk, zeby nastraszyc rodzicow jak to im nauczyciele planuja zycie zdezorganizowac...
    • slonko1335 Re: Odrabianie w soboty 16.04.19, 10:23
      To chyba zależy ile ten strajk potrwa. Na chwilę obecną nie ma takiej opcji no ale te kilka dni mniej różnicy wielkiej moim zdaniem różnicy wielkiej nie robi...
    • saskia44 Re: Odrabianie w soboty 16.04.19, 10:24
      Mnie to nie dotyczy ale oczywiscie ze nie.
    • julita165 Re: Odrabianie w soboty 16.04.19, 10:35
      A mowy nie ma ! Co ma odrabiać pierwszoklasista którego i tak tego co umie nauczyłam sama skoro nauczycielka czytania nie wymaga, każe liczyć na poziomie pięciolatka, a pisać co najwyżej trzy linijki i błędów nie poprawia. Niech sobie sama soboty marnuje.
    • paulina_wu82 Re: Odrabianie w soboty 16.04.19, 11:22
      a czemu moje dziecko musi płacić za ten cały cyrk ? Po moim trupie puszcze go w sobotę... To samo tyczy się wakacji - rok szkolny kończy 21.06 2019 i ani dnia później.
    • magia Re: Odrabianie w soboty 16.04.19, 12:06
      A ja puszczę w sobotę.
      Bardziej mi zależy żeby oceny poprawił i dostał się do wymarzonej szkoły, co przy tym poziomie egzaminu będzie trudne, niż żeby miał wolne kilka sobót.
    • kouda Re: Odrabianie w soboty 16.04.19, 12:06
      jezeli tak ustala i beda sensowne lekcje, a nie dupogodziny
      i jezeli akurat nie bedzie mial turniejow
      to czemu nie - puszcze
      jesli ma tym skorzysta
      z zasady nie robienic dla zasady, bede sie kierowac wylacznie dobrem dziecki wygoda wlasną
      • uomo_dos Re: Odrabianie w soboty 16.04.19, 12:29
        Prawdopodobieństwo, że do jakiegokolwiek odrabiania w soboty dojdzie jest bardzo małe, powiedziałabym, że raczej żadne, więc dylemat jest czysto teoretyczny.
        Ale dzieci kiedyś wrócą do szkoły po strajku, choćby we wrześniu. I teraz takie pytanie: jeśli rodzic chce się kierować dobrem dziecka, to co jest dla tego dziecka lepsze: zwiększanie niechęci do szkoły i nauczycieli jako takich czy raczej budowanie dobrych relacji? Jaki wniosek wyciągnie dziecko, gdy rodzic go nie puści? No i najciekawsze: to nie rodzic wróci do szkoły po strajku, jego dziecko będzie musiało i co mamuśki powiecie?
    • kornelia_sowa Re: Odrabianie w soboty 16.04.19, 12:12
      Żartujesz? smile
      Nauczyciele przyjda w soboty do szkoly?😀
      Nie ma opcji
      • magia Re: Odrabianie w soboty 16.04.19, 12:29
        Zakładam, że jeśli byłyby ustalone lekcje w sobotę to i nauczyciele będą. A gdy będą to dzieci pójdą.
        • little_fish Re: Odrabianie w soboty 16.04.19, 22:03
          A kto tym nauczycielom za to zapłaci? I jak? Wszystkie sobotnie lekcje jako nadgodziny, czy jak?
    • kanna Re: Odrabianie w soboty 16.04.19, 12:14
      Nie uznaję odrabiania lekcji w soboty - więc nie posyłam dzieci. Chyba, ze chcą, to idą.
    • kurt.wallander Re: Odrabianie w soboty 16.04.19, 13:04
      W soboty w ciągu roku szkolnego? Przypuszczam, że posłałabym, o ile nie mielibyśmy na ten czas zaplanowanego czegos innego rodzinnie. Wyszłabym z założenia, że dzieci przyjdzie mało, dlatego moje dziubdziusie bardziej skorzystają z takich lekcji.
    • anku1982 Re: Odrabianie w soboty 16.04.19, 13:11
      Nie pośle, soboty mamy co tydzień zaplanowane, podobnie jak niedzielę, od nauki są dni robocze podobnie jak dla mnie i męża do pracy. My nie pracujemy w weekendy, zaległości odrobiny sami z dzieckiem. Właściwie to codziennie cos robi z lekcji, mąż tego pilnuje.
    • kryzys_wieku_sredniego Re: Odrabianie w soboty 16.04.19, 13:16
      Mam opłacone zajęcia pewnie chodziłby od 8 do 10:20 h bo o 11 inne zajęcia.
    • afro.ninja Re: Odrabianie w soboty 16.04.19, 14:46
      U mnie od poniedziałku miało być wolne, więc przepadł tydzień nauki. Klasa początkowa, nawet jeśli by kazali przyjść, dziecka bym nie puściła.
    • jusytka Re: Odrabianie w soboty 16.04.19, 15:14
      Nie ma sensu bić pianę Żadnych planów na odrabianie w sobotę, czy też w wakacje nie było, nie ma i nie będzie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka