Dodaj do ulubionych

Urodziny...

17.04.19, 09:25
Taka sytuacja: znajomi przy okazji jakiegoś spotkania zaprosili Was na urodziny z wyprzedzeniem trzymiesiecznym. Było to luźno rzucone haslo bez podania dnia i miejsca. Czekaliśmy na uscislenie tj konkretne zaproszenie. miesiąc urodzin minął i cisza..
Jak się zachować? Pytam bo nie wiem..
Obserwuj wątek
    • solejrolia Re: Urodziny... 17.04.19, 09:39
      Normalnie się zachować.
      To była luźna propozycja, z której nic nie wyszło.

Chciałabym mieć tylko takie problemywink
      • kosmos_pierzasty Re: Urodziny... 17.04.19, 11:05
        solejrolia napisała:

> Normalnie się zachować.
        > To była luźna propozycja, z której nic nie wyszło.

Też tak sądzę.
    • jola-kotka Re: Urodziny... 17.04.19, 10:48
      Uznac ze tej rozmowy nigdy nie bylo.
    • eowen Re: Urodziny... 17.04.19, 11:13
      Miałam podobnie, przy czym chodziło u urodziny dziecka w rodzinie. Była mowa, że zrobią przyjęcie, a że urodziny wypadały mniej więcej kilka dni po naszym powrocie z 3tygodniowego wyjazdu, skontaktowałam się z mamą dziecka z pytaniem, czy robią i kiedy. Ta mi potwierdziła, podała datę (2 dni po naszym powrocie), więc zdążyłam jeszcze przed wylotem kupić prezent, by mieć wszystko gotowe. Po powrocie okazało się, że nikt o urodzinach nie wie, termin minął, tematu nie ma smile Prezent dałam przy kolejnej okazji.
    • angazetka Re: Urodziny... 17.04.19, 11:18
      Trzy miesiące temu mieli jakieś pplany, ale życie zweryfikowało najpewniej. Bywa. Nijak się nie zachowuj.
      Życzenia, mam nadzieję, złożyłaś.
    • mama-ola Re: Urodziny... 17.04.19, 11:20
      Zapomnieć jako i oni zapomnieli.
    • mag1_k Re: Urodziny... 17.04.19, 14:58
      Dziękuję za odpowiedzi. Chyba coś że mną nie tak, że się tym przejęłam. Moją pietwsza myśl, że zrobilam albo powiedzialam coś nie tak, że nas nie uwzglednili na imprezie, a ona się może i odbyła..
      Parę dni temu padli hasło dot urodzin ich córki. Też bez konkretnego miejsca i czasu, dzień mniej więcej został podany. Termin ten minie w tym tygodniu i znów cisza...
      Albo coś że mną nie tak i to dość powszechne albo jednak z njmi
    • lumeria Re: Urodziny... 17.04.19, 15:37
      Mam taka kolezanke, ktora ciagle rzuca haslo "chce was zaprosic na grila / kolacje / piknik". Tak jakby czula sie winna, ze nas nie zaprasza, albo karmila sie uwaga niedoszlych gosci. Potem wiekszosc tych "zaproszen" sie nie materializuje. I ludzie sie poirytuja takim zwodzeniem.

Ja nauczylam sie mowic "Fajnie, daj znac jak bedziesz miala konkretne plany." Czyli swiadomie bagatelizuje jej bajerowanie, a milo reaguje na konkretne zaproszenia z data, godzina i mejscem. Przestalam dawac sie zwodzic gdybaniem, i dziwnie niby-zaproszenia ustaly, bo po prostu nie robie za widownie dla jej łechtania swojego ego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka