Dodaj do ulubionych

Ewa Tylman

17.04.19, 12:34
Uniewinniony. W sumie to lepiej niż miałby skończyć jak Komeda.
Obserwuj wątek
    • zlota.ptaszyna Re: Ewa Tylman 17.04.19, 12:47
      ale wrzucil ja do tej rzeki czy nie?
      • argentea Re: Ewa Tylman 17.04.19, 12:55
        Nie ma dowodów.
      • nugatka81 Re: Ewa Tylman 17.04.19, 15:04
        Poszlaki na to wskazują, dowody nie. Na pewno nie udzielil jej pomocy
        • flegma_tyczka Re: Ewa Tylman 17.04.19, 16:51
          A wiadomo, że był świadkiem jej wpadnięcia do wody? Oboje byli urżnięci do n-tej potęgi.
          Jak będę szła pijana jak stodoła przez miasto i nie zauważę/nie dojdzie do mnie, że dowolna osoba dorosła (znana lub nieznana) wpadła właśnie do wody i tonie i sobie pójdę dalej, bez świadomości, że coś takiego się stało to będę odpowiadać za to? Bez jaj. Bycie pijanym to nie przestępstwo o ile nie sprawuje się opieki nad nieletnimi, nie jest się w pracy i nie robi awantur.
    • bei Re: Ewa Tylman 17.04.19, 13:01
      Tak teoretycznie- to osoba pod wpływem może zachować się różnie, mogła spaść, mogła wejść do wody i pływać....mógł ja zepchnąć , popchnąć. Mógł uciec ze strachu, ze wina spadnie na niego. Współczuję rodzinom.
    • mama-ola Re: Ewa Tylman 17.04.19, 13:09
      Gdy czytałam o tym dawno temu, to wydawał mi się niewinny. Nie widziałam motywu ani sensu, żeby miał mordować.
      • nugatka81 Re: Ewa Tylman 17.04.19, 15:04
        To było dobre

mama-ola napisała:

> Gdy czytałam o tym dawno temu, to wydawał mi się niewinny. Nie widziałam motywu
        > ani sensu, żeby miał mordować.
      • pani-nick Re: Ewa Tylman 17.04.19, 15:12
        A co z teoriami spiskowymi o pełni księżyca, wilkołakach i innych szatanach?
    • nugatka81 Re: Ewa Tylman 17.04.19, 15:03
      Pfff poszlaki są bardzo mocne... moim zdaniem miał OBOWIAZEK przynajmniej jej pomóc - nieudzielenie pomocy to kryminal
      • sofia_87 Re: Ewa Tylman 17.04.19, 15:16
        Albo chociaż wezwać pomoc, chyba tak wlasnie postapilby niewinny człowiek, zadzwoniłby pod 112
        • roks30 Re: Ewa Tylman 17.04.19, 15:31
          Uważam, ze to był wypadek i nie udzielił pomocy. Za nieudzielenie powinien być wyrok, a tu już du.y dala prokuratura.
          • 45rtg Re: Ewa Tylman 17.04.19, 15:32
            roks30 napisała:

> Uważam, ze to był wypadek i nie udzielił pomocy. Za nieudzielenie powinien być
            > wyrok, a tu już du.y dala prokuratura.

Nieudzielenie też trzeba udowodnić.
            • sofia_87 Re: Ewa Tylman 17.04.19, 15:36
              Skoro uciekl z miejsca wypadku i nie ma sladu, ze dzwonil na 112, to chyba będzie proste do udowodnienia
              • 45rtg Re: Ewa Tylman 17.04.19, 15:43
                sofia_87 napisał(a):

> Skoro uciekl z miejsca wypadku i nie ma sladu, ze dzwonil na 112, to chyba będz
                > ie proste do udowodnienia

Trzeba udowodnić, że wiedział o wypadku.
                • sofia_87 Re: Ewa Tylman 17.04.19, 15:49
                  W tej kwestii dowodem sa jego telefony i sms do kilku osob z tej nocy.
                  Gdyby nie wiedział, nie widział wypadku, to spokojnie by wrocil do domu i odsypial impreze
                  • 45rtg Re: Ewa Tylman 17.04.19, 15:52
                    sofia_87 napisał(a):

> W tej kwestii dowodem sa jego telefony i sms do kilku osob z tej nocy.
                    > Gdyby nie wiedział, nie widział wypadku, to spokojnie by wrocil do domu i odsyp
                    > ial impreze

Cóż. No to mogą go ponownie oskarżyć.
                    • sofia_87 Re: Ewa Tylman 17.04.19, 16:02
                      Mam nadzieje, ze to zrobia
                      • 45rtg Re: Ewa Tylman 17.04.19, 16:06
                        sofia_87 napisał(a):

> Mam nadzieje, ze to zrobia

A proszę Cię bardzo. Acz mam wrażenie, że jakby to mogli naprawdę udowodnić, to już by to w akcie oskarżenia było.
                        • sofia_87 Re: Ewa Tylman 17.04.19, 16:11
                          Skoro postawiono zarzut zabójstwa, to trudno aby go rownoczesnie oskarżali o nieudzielenie pomocy
              • araceli Re: Ewa Tylman 17.04.19, 16:14
                sofia_87 napisał(a):
                > Skoro uciekl z miejsca wypadku i nie ma sladu, ze dzwonil na 112, to chyba będz
                > ie proste do udowodnienia

Musiałby jeszcze ten wypadek widzieć.
                • araceli Re: Ewa Tylman 17.04.19, 16:25
                  araceli napisała:
                  > sofia_87 napisał(a):
                  > > Skoro uciekl z miejsca wypadku i nie ma sladu, ze dzwonil na 112, to chyb
                  > a będz
                  > > ie proste do udowodnienia
                  >
                  > Musiałby jeszcze ten wypadek widzieć.

Co dodajmy - w tamtym miejscu jest jeszcze mniej prawdopodobne niż zabójstwo.
                  • flegma_tyczka Re: Ewa Tylman 17.04.19, 16:53
                    A policjanci, którzy go bili ponieśli jakieś konsekwencje? Przecież miał on krwiaka mózgu i jeszcze z więzienia wzięli go do szpitala.
      • alpepe Re: Ewa Tylman 17.04.19, 15:41
        Sam był pijany w trzy dupy, więc być może nawet nie jarzył, co się dziej.
        • argentea Re: Ewa Tylman 17.04.19, 15:48
          Ale po tym jak ją zostawił, dzwonił na stacji benzynowej do przyjaciela. Był też jakiś wątek o podrzuceniu przez niego dowodu osobistego Ewy Tylman. To chyba trochę jarzył.
      • aqua48 Re: Ewa Tylman 17.04.19, 15:44
        nugatka81 napisała:

> Pfff poszlaki są bardzo mocne... moim zdaniem miał OBOWIAZEK przynajmniej jej p
        > omóc - nieudzielenie pomocy to kryminal

Z monitoringu pamiętam, że oboje się słaniali na nogach idąc. W takim stanie upojenia alkoholowego raczej nie ma szans na to by pomóc osobie, która wpadła do wody. Została nad wodą, zasnęła i wpadła itp. Nie dziwi mnie też to, że facet nie pamięta co się stało, film mu się urwał.
        • sofia_87 Re: Ewa Tylman 17.04.19, 15:51
          Ale jest szansa zadzwonić pod 112...
          Jego rozmowy i sms swiadcza o tym, ze nawet jeśli nie wepchnal jej do wody, to widział, ze wpadla
        • apallosa Re: Ewa Tylman 17.04.19, 15:52
          A ja stawiam dolary przeciwko orzechom,ze poczestowano ja tym swinstwem,co wymienionego w innym wątku D.Górala.
          Nie widzicie tego? Bo dla mnie nie jest przypadkiem to,ze ofiary :Tylman,Góral i inni po wypiciu drinka odczuwają ogromną chęć na pływanie -jeden czort:wiosna czy zima.
          Co to za świństwo i jaki toto ma sklad-dalibog nie wiem.
          • 45rtg Re: Ewa Tylman 17.04.19, 15:54
            apallosa napisał:

> A ja stawiam dolary przeciwko orzechom,ze poczestowano ja tym swinstwem,co wymi
            > enionego w innym wątku D.Górala.
            > Nie widzicie tego? Bo dla mnie nie jest przypadkiem to,ze ofiary :Tylman,Góral
            > i inni po wypiciu drinka odczuwają ogromną chęć na pływanie -jeden czort:wiosn
            > a czy zima.
            > Co to za świństwo i jaki toto ma sklad-dalibog nie wiem.

Żadna tajemnica. To całkiem prosty związek chemiczny, możliwy do wyprodukowania nawet w warunkach domowych.
          • araceli Re: Ewa Tylman 17.04.19, 16:17
            apallosa napisał:
            > po wypiciu drinka odczuwają ogromną chęć na pływanie -jeden czort:wiosn
            > a czy zima.

Jako abstynentka od zawsze, na trzeźwo obserwująca pijanych ludzi powiem ci, że absolutną normą są ciągoty do rożnych niebezpiecznych miejsc 'po paru drinkach'.
            • apallosa Re: Ewa Tylman 17.04.19, 18:00
              A to też prawda...
              Miałam kiedyś kolezanke:przemiła,sympatyczna, ale niedajbuk dac jej kilka drinkow-wpadała wtedy w istny kociokwik.Potrafiła wtedy płakać rzewnymi łzami na chodniku,bez nijakiej przyczyny,aż ludzie przystawali-potrafiła tez pruc
              przed siebie jak primo Argentyna-nieistotne,ze samochody jadą,rowery czy ludzie idą...
              Może Tylman to był podobny typ?
              Ale z trzeciej strony to coś za dużo tych chętnych do pływania po imprezach ostatnio...
      • lauren6 Re: Ewa Tylman 17.04.19, 16:09
        Ale postawiono mu zarzut zabójstwa i od tego zarzutu został uniewinniony. Pretensje kieruj do prokuratury.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka