Dodaj do ulubionych

Polisa na życie

18.04.19, 21:29
Posiadacie? Oprócz takiej standardowej w pracy (ubezpieczenia grupowego). Mam jedną, ale nie wydaje mi się korzystna. Czy znacie statystyki wypłacania ubezpieczenia, czy firmy starają się unikać wypłaty, jeśli kwota jest duża, a śmierć następuje w wyniku wypadku komunikacyjnego.
Pytam o typową, prostą polisę nnw.
Obserwuj wątek
    • boo-boo Re: Polisa na życie 18.04.19, 21:37
      Mam polisę na życie. Obejmuje także choroby- w razie terminalnej z przeżyciem poniżej roku wypłacają jeszcze kwotę za mojego życia. Mój ubezpieczyciel ma bardzo wysoki odsetek jeśli chodzi o wypłacanie.
      "jeśli kwota jest duża, a śmierć następuje w wyniku wypadku komunikacyjnego." - dlatego jeżdżę rozważnie- żeby w razie czego nie było, że moja wina i nie wypłacą.
    • taki-sobie-nick Re: Polisa na życie 18.04.19, 21:45
      Ja mam wrażenie, że firmy ubezpieczeniowe Z ZASADY starają się unikać wypłaty. Nie bez powodu należą do najbogatszych.
    • vinca Re: Polisa na życie 18.04.19, 22:13
      Posiadam, ale jest ona też rodzajem zabezpieczenia na stare lata. Ubezpieczenie na życie to jedno, a drugie że wpłacone pieniądze są inwestowane i tak do mnie wrócą jak mi stuknie 60tka. Pasowało mi to że w przypadku mojej śmierci opłacanie składek przejmuje ubezpieczyciel i na koniec umowy pieniądze dostanie córka. Mam nadzieję że to ja jednak kiedyś z nich skorzystamsmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka