Gość: chellouser IP: *.chello.pl 14.10.03, 20:10 czy ktos z was wie moze czy limit 15GB na miesiac dotyczy tylko pobierania danych, czy pobierania+wysylania ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
antuans Re: Limit danych w chello 15.10.03, 01:37 tylko pobierania - za to sposób liczenia, a zwłaszcza sposób ograniczania transferu do 32kbps bardzo niemile Cię zaskoczy - praktycznie nie można przeglądać www, ftp - jedyne co działa to news - ale też bardzo mizernie. Ja próbowałem 7 godzin pobrać 650 kB poczty - bezskutecznie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
fugazzi Re: Limit danych w chello 15.10.03, 09:27 antuans napisał: > transferu do 32kbps bardzo niemile Cię zaskoczy - praktycznie nie można > przeglądać www, ftp - jedyne co działa to news - ale też bardzo mizernie. > Ja próbowałem 7 godzin pobrać 650 kB poczty - bezskutecznie. Tego akurat bym nie wyolbrzymiał. Strony chodzą wolno, ale chodzą. Pozdrawiam, Fugazzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antuan Re: Limit danych w chello IP: *.chello.pl 17.10.03, 01:38 Masz teraz nałożone ograniczenie? Ja miałem kilka razy - w ubiegłym miesiacu także - i nie działała absolutnie żadna strona www, żadno ftp itp. - jedynie news od biedy. a swoją drogą zapraszam do udziału w ankiecie dotyczącej limitu 15GB miesięcznie w chello: www.barometr.pl/sonda.php/O_SONDA/2053406 albo (o ile link zadziała): <A HREF="/sonda.php/O_SONDA/2053406">Kiedy dowiedziałeś/aś się że w Chello można pobrać jedynie 15GB</A> Pozdrawiam Antuan Odpowiedz Link Zgłoś
fugazzi Re: Limit danych w chello 17.10.03, 14:02 Gość portalu: Antuan napisał(a): > Masz teraz nałożone ograniczenie? > Ja miałem kilka razy - w ubiegłym miesiacu także - i nie działała absolutnie > żadna strona www, żadno ftp itp. - jedynie news od biedy. Miałem we wrześniu. Szybkość była w granicach 2 do 4 KB/sek. I dało się żyć:) Pozdrawiam, Fugazzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antuan Re: Limit danych w chello IP: *.chello.pl 17.10.03, 22:24 Ja miałem np. w sierpniu i wrześniu - dostawałem pakiecik danych - a potem długo długo nic. Finalnie żadne www/ftp nie działalo. Pozdrawiam Antuan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Nek Re: Limit danych w chello IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.03, 13:01 Drogi Kolego Chellowcu. Od początku byłem na Chellowym pasku. Nie tylko limit pobierania u nich wyznaczono. Poszczególne węzły mają również limitowany transfer. Wg swego widzimisie adminy chello włażą na każdy komputer, sterują przesyłem i prawie metodami ubowskimi zarządzają ilością przeglądanych portali. Konkretnych dowodów mam całe setki. Zrezygnowałem z ich usług. A z dnia na dzień będzie coraz gorzej. Ja Nek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariusz.wawa Re: Limit danych w chello IP: *.crowley.pl 17.10.03, 16:20 a ja mam aster city net i zero ograniczen:) hura. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moai Re: Limit danych w chello IP: *.acn.waw.pl 15.12.03, 02:39 elo to nie jest jednak tak do konca prawda - niby w asterze nie ma ograniczen... a jednak sa... po kilku gigsach sciagnietych danych nagle, nie wiadomo dlaczego, trans spada z 60 kilosow do 10 max 20 i tak jedzie, dopoki nie zrobi sie dluzszej przerwy... pozniej wraca do normy... ot i zagadka ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rosa Re: Limit danych w chello IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.12.03, 11:33 Bo w Aster NORMĄ jest właśnie kilkanaście KB/s a 60 to tylko w nocy lub z sieci wyznaczonych. Odpowiedz Link Zgłoś
ed_ksp Re: Limit danych w chello 16.12.03, 23:16 oooo...a już zacząłem się zastanawiac nad porzuceniem swojej osiedlowej sieci, ale jak widzę chyba mogę się uznać za wybrańca losu nie mając takich problemów jak wy z netem oferowanym przez kablówki...btw...za ten hajs który płacicie za net czy też net + kablówkę proponowałbym się zebrać w parę osób do kupy i założyć własne łącze...będzie bardziej efektywne...chyba że tak jak jednemu z panów uczestniczących w tej dyskusji wystarczy pare kilo na sekundę ;) Tak czy siak my jelenie płacimy za ten szyt jak za zboże...:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś