Dodaj do ulubionych

Rynek pracy

05.01.06, 10:19
Chrońcie nas przed takimi specjalistami.
www.glosszczecinski.pl/
Obserwuj wątek
    • twinscracy Re: Rynek pracy 05.01.06, 10:20
      co się sprawdziło, co się nie sprawdziło?
    • Gość: po co te statystyk Re: Rynek pracy IP: *.range217-44.btcentralplus.com 29.06.06, 22:15
      dlaczego cieszycie sie spadaja,stopa bezrobocia a gdze sa ci bezrobotni???? to
      nie wasza zasluga tylko europy.niedlugo wszyscy wyjada
      • piotrus1 Re: Rynek pracy 29.06.06, 23:41
        Gość portalu: po co te statystyk napisał(a):

> dlaczego cieszycie sie spadaja,stopa bezrobocia a gdze sa ci bezrobotni???? to
        > nie wasza zasluga tylko europy.niedlugo wszyscy wyjada

dokładnie WKUŻA mnie te całe pierdaczenie o tym jak spada bezrobocie dzieki
        rządzącym i wzorście gospodarczym - a tak naprwadę spada bezrobocie bo ludzie
        wyjeżdżają. wzrost gospodarczy się nie prezekłada na wzrost zatrudnienia gdyż
        firmy starają sie zwiększyć produktywnośc własnych pracowników a nie nie wparze
        zatrudniać im nowych co podniesie im koszty. co gorsza pojawia sie coraz
        wieksza ilość "podatkó" i ruznego rodzaju powyżek (nawet paliwa). więc jeszcze
        długo firmy nie będa nikogo zatrudniać bo ich poprostu nie stać.
        • krzysztofsf Re: Rynek pracy 30.06.06, 07:52
          "Spadek bezrobocia" spowodowany wyjazdami generuje dalsze bezrobocie, o ile nie jest powiazany z przesylaniem zarobkow do kraju i powrotami z pieniedzmi (a tu juz urzad skarbowy robi co moze, zeby to uniemozliwic).
          Iles osob mniej - ich spozycie (zwlaszcza podstawowych art spozywczych)znika z rynku.
          Spada produkcja, ktora zaspokajala ich potrzeby - sa zwolnienia (liczmy w skali kraju- ubytek miliona czy wiecej konsumentow).
          Nawet jesli przysylaja pieniadze, to rodziny w duzej mierze beda je przeznaczac na artykuly bardziej luksusowe (czyli nie te, ktore spozywali ci co wyjechali), w wiekszej czesci pochodzace z importu.
    • fifrock Re: Rynek pracy 30.06.06, 08:07
      Bezrobocie w takiej statystyce to fikcja.
      Jakis rok temu przprowadzano badania rzeczywistego bezrobocie a Polce. Wyszlo
      ok. 11 proc (bez szarej strefy i burakow).
      A 11 proc. to... oznacza, że w coraz większej liczbie sektorow nie bedzie mial
      kto robic.
      W Hiszpanii ja spadli z 25 do 12 to zabraklo rak do pracy.
    • Gość: katastrofa Re: Rynek pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.06, 09:06
      Aż cisnie sie na usta "Są trzy rodzaje kłamstw : zwykłe kłamstwo , ochydne
      kłamstwo i statystyka" W.Churchil. Co do statystyk to vide artykuły GW o
      zaoraniu ól z truskawkami - brak rak do ich zbioru i kłopotach w Słupsku - 30%
      bezrobocie a mimo to brakuje pracowników firmy musza odmawiac zleceń ...A to
      Polska własnie
      • piotrus1 Re: Rynek pracy 30.06.06, 09:08
        Gość portalu: katastrofa napisał(a):

> Aż cisnie sie na usta "Są trzy rodzaje kłamstw : zwykłe kłamstwo , ochydne
        > kłamstwo i statystyka" W.Churchil. Co do statystyk to vide artykuły GW o
        > zaoraniu ól z truskawkami - brak rak do ich zbioru i kłopotach w Słupsku - 30%
        > bezrobocie a mimo to brakuje pracowników firmy musza odmawiac zleceń ...A to
        > Polska własnie

podstawowe pytanie ZA ILE?

zbierał byś truskawki za 500 miesięcznie?
        • Gość: katastrofa Re: Rynek pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.06, 09:33
          żle mnie odczytałes podparłam sie tymi artykułami zeby pokazać bezsens takich
          statystyk i do czego to prowadzi
          • piotrus1 Re: Rynek pracy 30.06.06, 09:47
            katastrofa przepraszam !!!!

fakt bezrobocie jest bez sensu - bo tu jest zarejestrowany a tak naprawdę
            siedzi w angli i smaży frytki ;)
            • Gość: katastrofa Re: Rynek pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.06, 10:05
              Sie nie gniewam.Sama mysle o smażeniu frytek w Albionie - własnie dostałam
              rachunek za gaz......
              • piotrus1 Re: Rynek pracy 30.06.06, 17:43
                ja chce też - bo tyram tyram a na mój wymażony Canon eos 30 d nawet nei mam
                szans ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka