twinscracy 05.01.06, 10:19 Chrońcie nas przed takimi specjalistami. www.glosszczecinski.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
twinscracy Re: Rynek pracy 05.01.06, 10:20 co się sprawdziło, co się nie sprawdziło? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: po co te statystyk Re: Rynek pracy IP: *.range217-44.btcentralplus.com 29.06.06, 22:15 dlaczego cieszycie sie spadaja,stopa bezrobocia a gdze sa ci bezrobotni???? to nie wasza zasluga tylko europy.niedlugo wszyscy wyjada Odpowiedz Link Zgłoś
piotrus1 Re: Rynek pracy 29.06.06, 23:41 Gość portalu: po co te statystyk napisał(a): > dlaczego cieszycie sie spadaja,stopa bezrobocia a gdze sa ci bezrobotni???? to > nie wasza zasluga tylko europy.niedlugo wszyscy wyjada dokładnie WKUŻA mnie te całe pierdaczenie o tym jak spada bezrobocie dzieki rządzącym i wzorście gospodarczym - a tak naprwadę spada bezrobocie bo ludzie wyjeżdżają. wzrost gospodarczy się nie prezekłada na wzrost zatrudnienia gdyż firmy starają sie zwiększyć produktywnośc własnych pracowników a nie nie wparze zatrudniać im nowych co podniesie im koszty. co gorsza pojawia sie coraz wieksza ilość "podatkó" i ruznego rodzaju powyżek (nawet paliwa). więc jeszcze długo firmy nie będa nikogo zatrudniać bo ich poprostu nie stać. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf Re: Rynek pracy 30.06.06, 07:52 "Spadek bezrobocia" spowodowany wyjazdami generuje dalsze bezrobocie, o ile nie jest powiazany z przesylaniem zarobkow do kraju i powrotami z pieniedzmi (a tu juz urzad skarbowy robi co moze, zeby to uniemozliwic). Iles osob mniej - ich spozycie (zwlaszcza podstawowych art spozywczych)znika z rynku. Spada produkcja, ktora zaspokajala ich potrzeby - sa zwolnienia (liczmy w skali kraju- ubytek miliona czy wiecej konsumentow). Nawet jesli przysylaja pieniadze, to rodziny w duzej mierze beda je przeznaczac na artykuly bardziej luksusowe (czyli nie te, ktore spozywali ci co wyjechali), w wiekszej czesci pochodzace z importu. Odpowiedz Link Zgłoś
fifrock Re: Rynek pracy 30.06.06, 08:07 Bezrobocie w takiej statystyce to fikcja. Jakis rok temu przprowadzano badania rzeczywistego bezrobocie a Polce. Wyszlo ok. 11 proc (bez szarej strefy i burakow). A 11 proc. to... oznacza, że w coraz większej liczbie sektorow nie bedzie mial kto robic. W Hiszpanii ja spadli z 25 do 12 to zabraklo rak do pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katastrofa Re: Rynek pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.06, 09:06 Aż cisnie sie na usta "Są trzy rodzaje kłamstw : zwykłe kłamstwo , ochydne kłamstwo i statystyka" W.Churchil. Co do statystyk to vide artykuły GW o zaoraniu ól z truskawkami - brak rak do ich zbioru i kłopotach w Słupsku - 30% bezrobocie a mimo to brakuje pracowników firmy musza odmawiac zleceń ...A to Polska własnie Odpowiedz Link Zgłoś
piotrus1 Re: Rynek pracy 30.06.06, 09:08 Gość portalu: katastrofa napisał(a): > Aż cisnie sie na usta "Są trzy rodzaje kłamstw : zwykłe kłamstwo , ochydne > kłamstwo i statystyka" W.Churchil. Co do statystyk to vide artykuły GW o > zaoraniu ól z truskawkami - brak rak do ich zbioru i kłopotach w Słupsku - 30% > bezrobocie a mimo to brakuje pracowników firmy musza odmawiac zleceń ...A to > Polska własnie podstawowe pytanie ZA ILE? zbierał byś truskawki za 500 miesięcznie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katastrofa Re: Rynek pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.06, 09:33 żle mnie odczytałes podparłam sie tymi artykułami zeby pokazać bezsens takich statystyk i do czego to prowadzi Odpowiedz Link Zgłoś
piotrus1 Re: Rynek pracy 30.06.06, 09:47 katastrofa przepraszam !!!! fakt bezrobocie jest bez sensu - bo tu jest zarejestrowany a tak naprawdę siedzi w angli i smaży frytki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katastrofa Re: Rynek pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.06, 10:05 Sie nie gniewam.Sama mysle o smażeniu frytek w Albionie - własnie dostałam rachunek za gaz...... Odpowiedz Link Zgłoś
piotrus1 Re: Rynek pracy 30.06.06, 17:43 ja chce też - bo tyram tyram a na mój wymażony Canon eos 30 d nawet nei mam szans ;) Odpowiedz Link Zgłoś