Dodaj do ulubionych

Platforma wibracyjna

23.04.19, 12:49
Czy emamy używają? Można z tym schudnąć? Wyrzeźbić sylwetkę?
Obserwuj wątek
    • boo-boo Re: Platforma wibracyjna 23.04.19, 13:03
      A w jaki sposób miałoby to nastąpić ?
      Dieta MŻ i patrzeć na to co się je i ćwiczenia,.
    • sfornarina Re: Platforma wibracyjna 23.04.19, 13:03
      Z tego co się orientuję, nie ma badań potwierdzających, że trening na platformie wibracyjnej da Ci dużo więcej, niż bez smile

Owszem, trenując z platformą osiągniesz tyle samo (albo minimalnie więcej) niż trenując to samo bez platformy, więc - biorąc pod uwagę koszty - nie wygłupiałabym się big_grin

Żeby utyć/ zapuścić sylwetkę potrzeba jeść dużo za dużo i się nie ruszać przez bardzo długi czas, i żeby tę sylwetkę doprowadzić do sensownego stanu potrzeba dobrej diety, samozaparcia i dobrego treningu.

Jednym słowem nie ma magicznych tricków, tabletek, shejków, kamizelek, pasów ani platform, które robotę odwalą za Ciebie. Jest co najwyżej dobry marketing, żeby wyekspediować kasę z Twojej kieszeni.
      • argentea Re: Platforma wibracyjna 23.04.19, 13:10
        Tak, zgadzam się. Ciekawa tylko jestem, czy ćwiczenia z platformą są skuteczniejsze niż bez niej. Przecież nie trzeba jej od razu kupować. W fitness clubach też można trenować w ten sposób.
        • sfornarina Re: Platforma wibracyjna 23.04.19, 13:33
          > Ciekawa tylko jestem, czy ćwiczenia z platformą są skuteczniejsze niż bez niej.

Nie doszukałam się niezależnych badań, które to potwierdzają. Platforma Ci nie zaszkodzi, natomiast skuteczność tejże... włożyłabym między bajki wink

Trenuję dziewczyny, które wcześniej próbowały ćwiczeń z platformą przez kilka miesięcy (u nas te platformy są dość popularne) i nie zauważyłam, żeby były szczuplejsze lub bardziej wysportowane niż te, co z platformą nigdy nie miały do czynienia wink
          • argentea Re: Platforma wibracyjna 23.04.19, 15:36
            OK, dziękuję.
    • jehanette Re: Platforma wibracyjna 23.04.19, 13:14
      Święta, święta i po świętach, hehe.
      Zauważyłam, że poprzedni wysyp wątków pt. "jak schudnąć?" był po pierwszych cieplejszych dniach wink
      • argentea Re: Platforma wibracyjna 23.04.19, 13:21
        Tak, jest taka prawidłowość.
    • komorka25 Re: Platforma wibracyjna 23.04.19, 21:03
      Z innego powodu pytałam niedawno o platformę:
      forum.gazeta.pl/forum/w,567,167951584,167951584,Platforma_wibracyjna.html
      ale tam też dziewczyny były sceptycznie nastawione do tego pomysłu.
      • argentea Re: Platforma wibracyjna 24.04.19, 11:53
        Dziękuję, nie zauważyłam tego wątku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka