amsterdama 29.04.19, 16:14 ...perfumy. Polecicie coś? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kamien.na.dnie Re: Delikatne, subtelne, zniewalające 29.04.19, 16:22 Mnie zniewoliły J.P.Gaultier ( niebieska, męskie). Zawsze rozpoznaję 'w terenie'. Odpowiedz Link Zgłoś
amsterdama Re: Delikatne, subtelne, zniewalające 29.04.19, 17:35 Nie znam tego cuda. Poszukam Odpowiedz Link Zgłoś
kamien.na.dnie Re: Delikatne, subtelne, zniewalające 29.04.19, 22:55 Nie szukaj. Żartowałam. Mega duszące. Odpowiedz Link Zgłoś
amsterdama Re: Delikatne, subtelne, zniewalające 30.04.19, 00:04 Domyśliłam się. Odpowiedz Link Zgłoś
qwirkle Re: Delikatne, subtelne, zniewalające 29.04.19, 17:28 dolce&dabbana granatowy, sprzed lat.... Odpowiedz Link Zgłoś
amsterdama Re: Delikatne, subtelne, zniewalające 29.04.19, 17:34 Powącham, dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
qwirkle Re: Delikatne, subtelne, zniewalające 29.04.19, 18:28 zapomniałam dodać, że to był męski zapach... z damskich: Champs elysee i jeszcze jeden, w sumie podobny... też francuski Odpowiedz Link Zgłoś
amsterdama Re: Delikatne, subtelne, zniewalające 29.04.19, 17:33 A właśnie, kiedyś go miałam i zapomniałam o nim. Odpowiedz Link Zgłoś
pola731 Re: Delikatne, subtelne, zniewalające 29.04.19, 18:32 Ja kocham Kenzo World, podoba mi się też Kenzo World Intense ( niebieskie i granatowe ) Odpowiedz Link Zgłoś
qwirkle Re: Delikatne, subtelne, zniewalające 30.04.19, 09:50 No, też o nich zapomniałam, super są Odpowiedz Link Zgłoś
aaa-aaa-pl Re: Delikatne, subtelne, zniewalające 01.05.19, 19:43 Kocham ten zapach. Odpowiedz Link Zgłoś
milamala Re: Delikatne, subtelne, zniewalające 29.04.19, 18:37 Ja od lat lubie rozowe chanel. Nawet nie wiem do dzis czy ma jakas nazwe inna niz to co uzywam na ich okreslenie. Ale ja jestem stara i nie lubie zmian, nawe delikatnych, subtelnych i zniewalajacych. Odpowiedz Link Zgłoś
amsterdama Re: Delikatne, subtelne, zniewalające 29.04.19, 18:43 A jak opiszesz zapach różpwejo Chanel? Ps. Ja też jestem stars i nie lubię zmiam, ale zapachu swojego jeszcze nie znalazłam. Odpowiedz Link Zgłoś
milamala Re: Delikatne, subtelne, zniewalające 29.04.19, 21:50 Opisac zapach? Jak opisac zapach? Da sie w ogole? Odpowiedz Link Zgłoś
milamala Re: Delikatne, subtelne, zniewalające 29.04.19, 21:52 Dla mnie jest to zapach elegancki, tak gleboko moj, nie wiem czemu ale uwazam, ze wyraza moja osobowosc, choc raczej skryta osobowosc, bo elegancka nie jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
amsterdama Re: Delikatne, subtelne, zniewalające 29.04.19, 21:56 Pięknie opisałaś Odpowiedz Link Zgłoś
rosabell Re: Delikatne, subtelne, zniewalające 29.04.19, 21:39 Chanel Chance , jest ich kilka Odpowiedz Link Zgłoś
milamala Re: Delikatne, subtelne, zniewalające 29.04.19, 21:49 rosabell napisała: > Chanel Chance , jest ich kilka W rozowym pudelku? Odpowiedz Link Zgłoś
rosabell Re: Delikatne, subtelne, zniewalające 29.04.19, 22:00 Konkretnie Chanel Chance Eau Tendre, jesli te same mamy na mysli Odpowiedz Link Zgłoś
manon.lescaut4 Re: Delikatne, subtelne, zniewalające 30.04.19, 11:54 Eau tendre jest moim zdaniem najsłabsze ze wszystkich Chance, ale to tylko moje zdanie, a ogólnie Chanel Chance rządzi. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Delikatne, subtelne, zniewalające 29.04.19, 18:49 Mydło. Żadne perfumy Ci tego nie dadzą co da ci solidne mycie. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Delikatne, subtelne, zniewalające 30.04.19, 10:35 Mam takie perfumy, to COMMA edp. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: Delikatne, subtelne, zniewalające 29.04.19, 18:50 Beige Chanel Chypre Givenchy Odpowiedz Link Zgłoś
chocolatemonster Re: Delikatne, subtelne, zniewalające 29.04.19, 19:12 Ostatnio m faze na CK women. Odpowiedz Link Zgłoś
chocolatemonster Re: Delikatne, subtelne, zniewalające 29.04.19, 19:12 I Chanel Premiere. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Delikatne, subtelne, zniewalające 29.04.19, 21:36 Zdecydowanie Cinema - YSL, dla mnie subtelna i zniewalająca jest też Nahema Guerlain, choć delikatną nie można jej nazwać. No i ponadczasowy Shalimar. Odpowiedz Link Zgłoś
rosabell Re: Delikatne, subtelne, zniewalające 29.04.19, 21:43 O perfumach YSL mozna powiedziec wiele, ale z pewnoscia nie , ze sa delikatne. Sa wrecz nieznosnie migrogenne. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Delikatne, subtelne, zniewalające 29.04.19, 22:05 rosabell napisała: > O perfumach YSL mozna powiedziec wiele, ale z pewnoscia nie , ze sa delikatne. Cinema to delikatny, uroczy, bardzo kobiecy i zniewalający zapach. Odpowiedz Link Zgłoś
elenelda Re: Delikatne, subtelne, zniewalające 30.04.19, 21:26 Shalimar subtelny i delikatny? Od kiedy? Zniewalający, mocny, hipnotyczny owszem jest, ale do delikatności i subtelności mu bardzo daleko. Odpowiedz Link Zgłoś
rosabell Re: Delikatne, subtelne, zniewalające 29.04.19, 21:48 Escentric Molecule 1 sa delikatne i subtelne. Zniewalajace Paco Rabanne XS - flakon z wezem. Nie przejdziesz niezauwazona. Odpowiedz Link Zgłoś
rosabell Re: Delikatne, subtelne, zniewalające 29.04.19, 21:54 I jeszcze Roberto Cavalli Eau the Parfum - magia Odpowiedz Link Zgłoś
amsterdama Re: Delikatne, subtelne, zniewalające 29.04.19, 21:58 Gdzie mogę kupić/ powąchać Molecule? Nigdy wcześniej mie zwróciłamns nie uwagi. Odpowiedz Link Zgłoś
rosabell Re: Delikatne, subtelne, zniewalające 29.04.19, 22:05 Ten zapach dopasowuje sie Ciebie, Twojej aury, nastroju. Najlepiej poczytaj o nim, a zamowic gdzies w necie, gdzie akurat jest najtaniej. Samo powachanie na chwile niewiele da. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Delikatne, subtelne, zniewalające 29.04.19, 22:37 Watek o perfumach wiec sie odwaze dopisac swoje pytanie: czy ktoras emama miala juz okazje powachac perfumes by Michelle Pfeiffer henryrose.com/ Nigdzie nie moge znalezc "in real world" do powachania a zamawiac z website nie chce na "niewachanego" ... Mam jeszcze nadzieje w duty free na lotnisku, bo za pare dni znow w droge Miala ktoras z Was okazje sprobowac Rose Henry? Jesli tak, to jakie opinie? Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś
double-facepalm Re: Delikatne, subtelne, zniewalające 30.04.19, 00:12 Ja mam tak z molecule 02,lepiej pozamawiać próbki większej ilości z tych molekuł. Odpowiedz Link Zgłoś
mokka39 Re: Delikatne, subtelne, zniewalające 30.04.19, 10:28 tyle, że to dość kontrowersyjny zapach. Na skórze niektórych osób wchodzi w takie mineralne, kamienne tony. Jeśli jednak lubisz awangardę w perfumach, to mogą cię zainteresować. Odpowiedz Link Zgłoś
rosabell Re: Delikatne, subtelne, zniewalające 30.04.19, 22:13 Tych Molecule jest kilka. Te najslawniejsze, kobiece to Molecule 1 z kolkami na flakonie. Nie pomylic z Molecule Escentric 1, bo to tez jedynka. Generalnie trzeba poczytac troche o tym. I na kazdym moga inaczej pachniec. Odpowiedz Link Zgłoś
pani-nick Re: Delikatne, subtelne, zniewalające 01.05.19, 21:17 Tych nigdzie nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Delikatne, subtelne, zniewalające 30.04.19, 10:37 Pachna jak rozwodniony mocz chomika, czyste feromony. Odpowiedz Link Zgłoś
rosabell Re: Delikatne, subtelne, zniewalające 30.04.19, 20:48 Widocznie taka twoja aura🤪na mnie pachna cudnie. I meza kreca😉 Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: Delikatne, subtelne, zniewalające 01.05.19, 21:16 Powiedz mi czy ja jestem dziwna. Zachwyciła mnie butelka tego Paco Rabanne, prawie kupiłam w ciemno. Na szczęście oprzytomniałam i powąchałam, jezuchryste co za paskudztwo, wali popcornem. Absolutnie nienawidzę zapachu popcornu, nie chodzę do kin gdzie go serwują, a tu perfumy akurat o tym zapachu. Błe! Odpowiedz Link Zgłoś
rosabell Re: Delikatne, subtelne, zniewalające 01.05.19, 22:36 Ja je odbieram jako mega seksowne, zmyslowe, zniewalajce. Maja mega projekcje i trwalosc. Sa jak narkotyk😉 facetom sie bardzo podobaja. Nie czuje w nich ordynarnego zapachu popcornu. Znam, mialam, testowalam juz wiele perfum. Te kocham. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Delikatne, subtelne, zniewalające 02.05.19, 06:55 Molecule też Cię zachwycają, lubisz specyficzne zapachy. Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: Delikatne, subtelne, zniewalające 01.05.19, 21:17 A, i jeszcze spoconą nogą. Spoconą nogą spod tego popcornu wyzierającą. Nie, nie testowałam na nodze, na nadgarstku testowałam Aż mnie wzdraga na samo wspomnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: Delikatne, subtelne, zniewalające 01.05.19, 22:34 Nie jesteś dziwna. Miałam próbkę, obrzydliwy ulepek. Popkornem podobno ma pachnieć . Odpowiedz Link Zgłoś
znowu.to.samo Re: Delikatne, subtelne, zniewalające 30.04.19, 00:33 Gucci Guilty. Eleganckie ale nie nachalne. Odpowiedz Link Zgłoś
znowu.to.samo Re: Delikatne, subtelne, zniewalające 30.04.19, 00:37 Aaaa i Lady Million Paco Rabanne są zaskakująco delikatne, spodziewałam się czegoś znacznie mocniejszego 😊 Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Delikatne, subtelne, zniewalające 30.04.19, 09:58 Lady Million delikatne? Przaśne jak cholera. Odpowiedz Link Zgłoś
znowu.to.samo Re: Delikatne, subtelne, zniewalające 30.04.19, 10:40 Eeee tam. Moim zdaniem takie "akuratne", nie narzucające się a zarazem eleganckie, a mam na stanie 100% oryginqł. Autorka czegoś takiego szuka (podobno) Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Delikatne, subtelne, zniewalające 30.04.19, 10:43 Jak to ludzie różnie odczuwają. Dla mnie tam elegancji za grosz, chyba, że basowy pogłos trąby, by to wyrazić wizualno-akustycznie, jest elegancki. Odpowiedz Link Zgłoś
znowu.to.samo Re: Delikatne, subtelne, zniewalające 30.04.19, 10:48 Eeee zupełnie nie!!! Trzeba zauważyć że te same perfumy mog inaczej pachnieć na kimś innym...Mogłabym.wymienić inne które mi sie kojarzą jak to określiłaś z trąbą...np Chanel madamemoiselle. Już 5 lat męcze flaszke tylko na duuuże wyjścia bo jest mocna niemiłosiernie Odpowiedz Link Zgłoś
mokka39 Re: Delikatne, subtelne, zniewalające 30.04.19, 11:19 oj tak, z perfumami to bardzo subiektywna sprawa, każdy odbiera w inny sposób, odmienne właściwości chemiczne skóry i już inaczej pachną. Poza tym to też kwestia receptorów węchowych, niektórzy mają je bardziej lub mniej wyczulone na konkretne nuty. Np. ktoś może bardzo intensywnie wyczuwać powiedzmy wanilię, nawet jak jest tam ona w śladowej ilości, i określi perfumy jako waniliowe, a inny zupełnie tego tak nie odbiera. Ciekawa była sprawa np. z Cocaine Francka Boclet - niektórzy w nich czuli kwiaty bzu, inni palone kable, jeszcze inni ciasto drożdżowe z mlekiem. Spory rozrzut Odpowiedz Link Zgłoś
mokka39 Re: Delikatne, subtelne, zniewalające 30.04.19, 10:26 Chętnie, bo perfumy to moje hobby, nawet bloga prowadzę (sygnaturka) Chociaż byłoby łatwiej jakbyś określiła jakiego zapachu szukasz - lekkiego, świeżego czy może ciężkiego orientu itd. No i jakie nuty zapachowe lubisz. Raczej nisza czy mainstream? Przedział cenowy też były wskazany. Według mnie świetne są La Fille de Berlin Lutensa - chłodna, metaliczna, wręcz industrialna róża. Tobacco Franacka Boclet - wiśniowy, aksamitny tytoń, trochę jak pachnąca cygaretka, bardzo oryginalne - klasyfikowane niby jako męskie, ale jak zwykle w tej marce podejście do płci jest dość awangardowe i jest to zdecydowanie uniseks, nawet z lekkim wskazaniem w damską stronę. Z tych łatwiejszych, to może Omnia Paraiba Bvlgari - prawdziwie letni, wakacyjny, a przy tym nietuzinkowy zapach - marakuja, gorzka pomarańcza i gardenia w składzie, jeśli lubisz pudrowe, to Valentino Valentina Poudree - marcepanowa miękkość w chmurze transparentnego pudru, Guerlain L`Instant - miodowo-kremowy, ciepły, z wanilią. Z kwiatowych np. Iris Nobile Aqua di Parma - przejrzysty, półsłodki irys. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Delikatne, subtelne, zniewalające 30.04.19, 10:41 Ten Tobacco to jest trwały? Pytam, bo kiedyś mnie spryskano czymś od Fendi, skóra i tytoń, taka podłużna flaszeczka, nazwy nie pamiętam, ale po 15 minutach zapach zniknął z mojej skóry, choć był fajny. Odpowiedz Link Zgłoś
mokka39 Re: Delikatne, subtelne, zniewalające 30.04.19, 10:44 Tobacco jest bardzo trwały, projekcja średnia, ale nie każdy lubi kiedy zapach wypełnia całe pomieszczenie dookoła. Może nie aż tak jak Tobacco Vanille Toma Forda, ale kosztuje ok. 350 zł, a nie 700, poza tym, według mnie jest ładniejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
mokka39 Re: Delikatne, subtelne, zniewalające 30.04.19, 10:43 ech, moje problemy z koncentracją - nie zauważyłam, że szukasz delikatnych. To bym poleciła Mon Jasmin Noir - zwiewny, kwiatowy woal, świeże, subtelne. Calvin Klein Truth - miodowa koniczyna, wilgotna roślinność bambusa, bardzo wiosenny zapach. Carla Fracci Giulietta - pani, której nazwiskiem są sygnowane te perfumy to znana tancerka baletowa, a perfumy delikatnie kwiatowe (frezja i jaśmin w składzie), lekkie. Podtrzymuję Iris Nobile Acqua di Parma i Guerlain L`Instant z poprzedniego wpisu, Narciso Rodriguez Narciso Poudree też mógłby się podobać. Montale So Iris Intense - kremowy, przysypany kwiatowym pudrem, przejrzysty. Odpowiedz Link Zgłoś
kolibeer2 Re: Delikatne, subtelne, zniewalające 30.04.19, 10:51 to jak się już "odkryłaś" to cię podpytam - czy znasz jakieś perfumy w stylu midnight poison dior? - dla mnie były zniewalające właśnie, choć wcale nie delikatne, tak sobie pomyślałam właśnie, że z chęcią bym do nich wróciła Odpowiedz Link Zgłoś
mokka39 Re: Delikatne, subtelne, zniewalające 30.04.19, 11:12 Rozumiem twój ból, bo są już wycofane i niedostępne, a jak już się je gdzieś dorwie na serwisach aukcyjnych, to ceny przyprawiają o zawrót głowy. Z kompozycji tego typu, czyli róża plus paczula to chyba najbliżej YSL Elle, trochę Perles de Lalique, ale to już dalsze pokrewieństwo i na niektórych osobach wybija kamforą. Odpowiedz Link Zgłoś
chocolatemonster Re: Delikatne, subtelne, zniewalające 30.04.19, 11:00 O! Wlasnie 'weszlam' na Twojego bloga. Poczytam z przyjemnoscia do 'kawy'. Odpowiedz Link Zgłoś
mokka39 Re: Delikatne, subtelne, zniewalające 30.04.19, 11:07 Dziękuję ci bardzo Większość zdjęć też robię sama,tylko w tych pierwszych wpisach były z netu, więc przepraszam za ewentualną nieudolność. Nie jestem profesjonalnym fotografem, chociaż lubię się bawić filtrami itd. Odpowiedz Link Zgłoś
chocolatemonster Re: Delikatne, subtelne, zniewalające 30.04.19, 11:23 Fajnie Tobie to wychodzi, widac, ze masz zamilowanie do perfum (ja tez uwielbiam ale ograniczenia finansowe powoduja, ze nie mam ich az tyle ile bym chciala). No i sliczna z Ciebie dziewczyna! Odpowiedz Link Zgłoś
chocolatemonster Re: Delikatne, subtelne, zniewalające 30.04.19, 11:46 Twoj blog jest naprawde swietny! Odpowiedz Link Zgłoś
mokka39 Re: Delikatne, subtelne, zniewalające 30.04.19, 11:58 Dziękuję, kochana jesteś <3 Odpowiedz Link Zgłoś
mokka39 Re: Delikatne, subtelne, zniewalające 30.04.19, 11:59 na zdjęciach, z filtrami, to każdy śliczny Odpowiedz Link Zgłoś
double-facepalm Re: Delikatne, subtelne, zniewalające 01.05.19, 09:35 Masz i kolejna czytelniczke 😀. BTW masz ładne rysy twarzy, takie regularne i akurat same fitry na to nie dzialaja, po co ta fałszywa skromność. Odpowiedz Link Zgłoś
71tosia Re: Delikatne, subtelne, zniewalające 01.05.19, 17:08 blog bardzo fajny!!!! Mam pytanie do profesjonalistki - znasz jakieś perfumy podobne do Amalfi Toma Forda, ale trwalsze, chętnie tez tańsze . Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: Delikatne, subtelne, zniewalające 30.04.19, 20:49 One nie są zniewalające. Piękne, mam, używam, ale to raczej zapach typu chłodny dystans. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Delikatne, subtelne, zniewalające 01.05.19, 08:52 Dla mnie to wlasnie oznacza zniewalajacy... Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: Delikatne, subtelne, zniewalające 01.05.19, 21:19 A, no chyba że tak. Dla mnie zniewalający to jakiś taki że panowie ciągną rządkiem za człowiekiem. Po Nomade moim zdaniem nie pociągną, choć mam i naprawdę świetnie pachnie i świetnie się w nim czuję. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Delikatne, subtelne, zniewalające 02.05.19, 06:57 Takich perfum nie ma. Każdemu podoba się co innego. Odpowiedz Link Zgłoś
segregatorwpaski Re: Delikatne, subtelne, zniewalające 30.04.19, 22:33 Dla mnie od lat Pure Poison Diora. Odpowiedz Link Zgłoś
amsterdama Re: Delikatne, subtelne, zniewalające 01.05.19, 07:27 Kiedyś zamówiłam próbkę, bo zapach był zachwalany na forum. Dla jest mocny , męczący aż do bólu głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Delikatne, subtelne, zniewalające 01.05.19, 08:52 Bo trucizna musi meczyc . Odpowiedz Link Zgłoś
segregatorwpaski Re: Delikatne, subtelne, zniewalające 01.05.19, 20:36 A ja kocham miłością niezmienną. Zamówiłam po przeczytaniu recenzji "Co w nosie kręci": "Zasadniczo nie lubię kwiatów w perfumach, a już szczególnie jaśminu jako głównego składnika. Niepozorny ten kwiatuszek przeraża mnie, osacza, mdli i zniechęca do życia. W Pure Poison jaśmin w tajemniczy sposób wyniesiono na tak wysoki poziom odrealnienia, tak bardzo wyekstrahowano, że porzucił całą swą lepką, omszałą wilgotność (która tak szczerzy zęby w Alienie) i stał się czystym, podniebnym, białym światłem, ideą kwiatu. Pure Poison to hipnotycznie falujący, fluorescencyny kwiat. To nieznanego pochodzenia błędny ogień pełgający po pustej, aseptycznej przestrzeni. Absorbuje całą uwagę, każe się śledzić, zwodzi w niebezpieczne przestrzenie, skąd nie ma ucieczki, i tam porzuca. Mroczy jasnym, trupim światłem, ogłusza kruchym dźwiękiem uderzających o siebie, osuwających się jedna po drugiej płytek lodu. Pełen przeciwieństw, wrząco-lodowaty, słodko-gorzki, rosnący w ustach. Jak wysoka gorączka gaszona zimną kąpielą, od której łatwo umrzeć. Gubisz go, by po chwili wybuchnął niespodzianie niczym słup białego dymu, który natychmiast dziwnie skręca się, rozpełza, chmurzy. Uzależnia, fascynuje, jednocześnie wzbudzając do siebie uczucie na pograniczu obrzydzenia. Przypomina mi przepalająca się świetlówkę - absolutnie nieprzewidywalnie brzęczy i pyka, nieregularnie mgruga emitując fale o najróżniejszej częstotliwości, wywołuje nieprzyjemne i infiltrujące mózowie uczucie, ale nie sposób na nią nie patrzeć, nie słyszeć, wyłączyć ciało i zwyczajnie jej nie czuć - po prostu nie da się o niej zapomnieć." i kocham do dziś, delikatne i subtelne są jak zachowasz umiar, wystarczy naprawdę jedynie wejść w mgłę zapachu, a potem - zniewalają, więc w mojej opinii pasują idealnie Odpowiedz Link Zgłoś
pani-nick Re: Delikatne, subtelne, zniewalające 01.05.19, 21:15 Kocham jaśmin - nie znoszę Aliena. Odpowiedz Link Zgłoś
amsterdama Re: Delikatne, subtelne, zniewalające 01.05.19, 07:30 Le soleil blanc Toma Forda miał ktoś okazję wąchać? Nie da się niestety zamówić próbki. Ps. Wiele z pozostałych- wymienionych przez Was- już zamówiłam👍 Odpowiedz Link Zgłoś
rosabell Re: Delikatne, subtelne, zniewalające 01.05.19, 09:26 Tom Ford to tylko dla koneserow mocnych wrazen. Ja jestem perfumomaniaczka i wiele juz wachalam, ale kogo mze zachwycac Tom Ford to nie wiem. O ile meskie jeszcze sa ok to damskie sa dla mnie nieznosnym i okrutnym smrodem nie do zniesienia. Generalnie jesli chodzi o perfumy ogolnie to moje wrazenia sa takie, ze albo nijakie szybko ulatniajace sie albo ciezkie, migrogenne nieznosne smrody. Odpowiedz Link Zgłoś
71tosia Re: Delikatne, subtelne, zniewalające 01.05.19, 17:19 zalezy ktore perfumy Toma Forda, Amalfi, Portofino czy Soleil mają bardzo świeży i przyjemny zapach. Ale fakt niektóre zapachy T. Forda mogą dostarczyć mocnych wrażeń jeden z zapachów (zapomniałam nazwy) kojarzy mi się z paloną gumą Odpowiedz Link Zgłoś
rosabell Re: Delikatne, subtelne, zniewalające 01.05.19, 22:24 Pewnie Black Orchid Odpowiedz Link Zgłoś
rosabell Re: Delikatne, subtelne, zniewalające 01.05.19, 09:42 Bardzo ciekawe sa rowniez Annayake Pour Elle. Takie swieze i calkiem inne, maja bardzo pozytywny odbior. Jesli lubisz pudrowe to polecam tez Trusardii My Name. Odpowiedz Link Zgłoś
miriam_73 Re: Delikatne, subtelne, zniewalające 01.05.19, 21:46 Na nowo przezywam fascynację "L'air du dessert marocain" Andy Tauera. Nie moge sie "zmusic" do zmiany. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Delikatne, subtelne, zniewalające 01.05.19, 22:29 Muszę koniecznie wypróbować ☺️ Odpowiedz Link Zgłoś